.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Ψήφισμα 6ου Συνεδρίου του Ε.ΠΑ.Μ.: Επικαιροποίηση ψηφίσματος 5ου Συνεδρίου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική & συμπαράστασης στους διωκόμενους αγωνιστές

Αποτέλεσμα εικόνας για εξόρυξη Χαλκιδική

Το Σώμα του 6ου Συνεδρίου δηλώνει την πάγια αντίθεση του Ε.ΠΑ.Μ. στις καταστροφικές εξορύξεις χρυσού στη Χαλκιδική, όπως και στις υπόλοιπες περιοχές της Β. Ελλάδας. 

Οι έως τώρα κατοχικές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της κυβέρνησης Σύριζα – ΑΝΕΛ (και παρά τις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις της τελευταίας για παύση των εξορύξεων) έχουν αποδείξει ότι είναι δέσμιες των ξένων και ντόπιων συμφερόντων και παντελώς αδιάφορες για την καταστροφή του περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις στην υγεία, την εργασία, την ίδια τη ζωή των πολιτών. 

Στα πλαίσια της δέσμευσης απέναντι στα ντόπια και ξένα συμφέροντα, έχουμε την κατοχική κυβέρνηση Συριζα – ΑΝΕΛ, δια του Υπουργού της κου Σταθάκη, να παραπέμπει στη Διαιτησία τη μη συμμόρφωση της Εταιρείας Eldorado στο υπογεγραμμένο επενδυτικό σχέδιο, αντί να καταγγείλει τη σύμβαση όπως θα έπρεπε και να ζητήσει από την εταιρεία αποζημιώσεις για την ανυπολόγιστη μέχρι σήμερα καταστροφή που έχει επιφέρει. 

Το 18σέλιδο κείμενο της Διαιτησίας, που απέστειλε το Δημόσιο στην εταιρεία, ξεκαθαρίζει ότι ακύρωση μέρους της σύμβασης (σ.σ.: όπως είναι το σκέλος της σύμβασης που αφορά στην υποχρέωση της εταιρείας να δημιουργήσει μεταλλουργική εγκατάσταση), δεν συνεπάγεται ακυρότητα του συνόλου της σύμβασης, η οποία, όπως αναφέρεται, παραμένει ισχυρή και δεσμευτική για τα δύο μέρη

Πρόκειται για μια φράση τεράστιας αξίας για τις δραστηριότητες της εταιρείας στην Ελλάδα, που θα μετουσιωθεί σε μεγάλα κέρδη για τους μετόχους της, (σημαντικότερος η Blackrock, με 25% στο μετοχικό κεφάλαιο) όχι όμως για το Δημόσιο και την εθνική οικονομία. 

Δεν είναι τυχαίο ότι η διοίκηση της Eldorado επέμενε εξαρχής για την ανάγκη αποστολής αυτού του νομικού κειμένου (η απόφαση για προσφυγή στη διαιτησία δεν είναι νέα, είχε ληφθεί από την άνοιξη). 

Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν απέναντι στα τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα, προκειμένου να μην επιτρέψουν την υποβάθμιση της ζωής τους και την καταστροφή του τόπου τους, δέχτηκαν όλη την αγριότητα της κρατικής καταστολής, με σκοπό την τρομοκράτησή τους και την εξάλειψη κάθε μορφής αντίδρασης. 

Αποκορύφωμα της προσπάθειας καταστολής, αποτελεί η ποινική δίωξη των αγωνιστών με βαρύτατες κατηγορίες, η μεγαλύτερη μαζική δίωξη απλών πολιτών από τον καιρό της μεταπολίτευσης. Το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου 2017 υπάρχουν τουλάχιστον 4 Δικαστήρια με βαρύτατες κατηγορίες. Ο τρόπος με τον οποίο έχουν στηθεί τα κατηγορητήρια δίνουν στις υποθέσεις όλα τα χαρακτηριστικά της πολιτικής δίωξης με ποινικό πρόσχημα. 

Το Ε.ΠΑ.Μ. καταγγέλλει την κατοχική συγκυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ για την παραπομπή της σύμβασης στη Διαιτησία, στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στις εξορύξεις και καταδικάζει την προσπάθεια ποινικοποίησης των λαϊκών κινητοποιήσεων. 

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι ο αγώνας της Χαλκιδικής είναι και δικός μας αγώνας. Δεν θα σταματήσουμε έως την τελική νίκη και την οριστική απαλλαγή μας από όλους αυτούς που δυναστεύουν τον λαό και καταστρέφουν τη ζωή και την πατρίδα μας

Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2017

Το Σώμα του 6ου Συνεδρίου του Ε.ΠΑ.Μ.
Αποτέλεσμα εικόνας για epam

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου