.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Παρουσίαση βιβλίου Δ.Καζάκη (εκδ. Το Χωνί) στην "Πρωτοπορεία"(Πάτρα), 9 Δεκ 2013




Δημήτρης Καζάκης: «Δεν είμαι διανοούμενος του καναπέ αλλά μαχητής του λαού μου»

Την περιοδεία του σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζει το βιβλίο του Δ. Καζάκη: «Μονόδρομος η ανατροπή», με σταθμό αυτή τη φορά την Πάτρα και το βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία, όπου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου.
Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο εκδότης της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ, Γιώργος Χριστοφορίδης ενώ το βιβλίο προλόγισε ο δημοσιογράφος -- ιστορικός Γιώργος Πετρόπουλος.
Ο Δημήτρης Καζάκης, αναφέρθηκε στις τρεις μορφές αντίστασης, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η ελληνική κοινωνία για να καταφέρει την ανατροπή αυτού του καθεστώτος. Την παθητική αντίσταση, δηλ. δεν συνεργάζομαι με τον κατακτητή, με δεύτερο στάδιο «ότι είμαστε όλοι μαζί απέναντι σε αυτούς» και τρίτο στάδιο τη Γενική Εξέγερση. Ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ κατέθεσε την πεποίθησή του ότι ο ελληνικός λαός αυτή την περίοδο ανδρώνεται με το ίδιο ατσάλι με το οποίο ήταν φτιαγμένοι ήρωες όπως ο Ανδρούτσος και ο Αρης και ότι «θα βγει παλικάρι και σε αυτή την κατάσταση που επικρατεί σήμερα». Ζητούμενο ο επανακαθορισμός του καθήκοντος του λαού για να σωθεί ο τόπος» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Είχε προηγηθεί μια διεξοδική ανάλυση για τα αίτια που μας οδήγησαν εδώ με την οποία ο Δ. Καζάκης, κατέληξε ότι σήμερα ζούμε μια ιδιότυπη καπιταλιστική φεουδαρχία, με τους σημερινούς πολίτες να είναι οι σύγχρονοι μουζίκοι ή δουλοπάροικοι και οι σύγχρονες κυβερνήσεις να είναι ταυτισμένες με τις τράπεζες καθώς δουλεύουν μόνο για τα συμφέροντα τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις 50 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ελέγχουν ολόκληρο τον πλανήτη.
Ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ αναφερόμενος στο δίλλημα ευρώ ή εθνικό νόμισμα, τόνισε ότι η αντίθεσή του για το ευρώ έχει καταγραφεί από το 1992, και επικαλέστηκε τον παγκόσμια γνωστό έλληνα οικονομολόγο Ξενοφώντα Ζολώτα ο οποίος, ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας το 1981, σε σχετική έκθεσή του είχε προβλέψει την εποχή του κοινού νομίσματος καταγράφοντας αναλυτικά τους λόγους γιατί δεν πρέπει να υιοθετήσουμε αυτή την οικονομική πολιτική και μάλιστα το υποστήριζε και στις διαλέξεις του στο εξωτερικό.
Και επικαλούμενος μια ρήση του Καρλ Μάρξ, ο Δ.Καζάκης επισήμανε με νόημα: «Το δύσκολο δεν είναι να διορθώσεις ένα πρακτικό λάθος, το χειρότερο είναι να απαλλαγείς από τις ιδέες σου, που για να τις καθησυχάσεις πρέπει να υποταχθείς σε αυτές!»
«Πρέπει να είσαι χρήσιμος για το λαό σου», δήλωσε ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ και συγκινημένος πρόσθεσε: «Δεν είμαι διανοούμενος του καναπέ αλλά μαχητής του λαού μου για να δώ αυτό τον τόπο λεύτερο».
«Διαβάστε με προσοχή το βιβλίο και διεισδύστε στη φιλοσοφία του και τα όπλα του συγγραφέα θα γίνουν και δικά σας όπλα», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Πετρόπουλος.
πηγη : Ε.ΠΑ.Μ. Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου