.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ;



ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ

Η επίσκεψη των αξιωματούχων της Γερμανικής Πρεσβείας στη Σάμο και η επαφή τους με το Δήμαρχο Σάμου, το Διοικητή της Αστυνομίας και το Λιμενάρχη στις 29 -30 Γενάρη 2013, με σκοπό  την ενημέρωσή τους σχετικά με το πρόβλημα των μεταναστών και της συνθήκες κράτησής τους  δεν θα πρέπει να θεωρηθεί άσχετη με την εγκύκλιο Μηταράκη (10 Δεκέμβρη 2012). Στο ίδιο πλαίσιο εξάλλου εντάσσονται και οι ενέργειες του γερμανού αξιωματούχου   Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ για «αδελφοποιήσεις» των ελληνικών Δήμων με αυτούς τη Γερμανίας. Στόχος όλων αυτών των ενεργειών, που βαφτίζονται «επενδυτικά σχέδια», στην ουσία είναι η εκμετάλλευση και  η υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας, που διαχειρίζονται οι ελληνικοί Ο.Τ.Α.,  υπέρ ξένων. Με λίγα λόγια το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, που έχει υπογραφεί ήδη με το μεσοπρόθεσμο του 2011 και έχει επικυρωθεί έκτοτε σε όλες τις επόμενες δανειακές συμβάσεις & μνημόνια, τα οποία απλώς διασαφηνίζουν ακριβέστερα τους όρους και τις προϋποθέσεις αυτού του ξεπουλήματος.
Η εγκύκλιος του υφυπουργού Νότη Μηταράκη με θέμα «παροχή οδηγιών για τη συμμετοχή αλλοδαπού δημοσίου σε επενδυτικά σχέδια», παρέχει το θεσμικό πλαίσιο βάσει του οποίου προγραμματίζονται  συνεργασίες αλλοδαπών ΟΤΑ με ελληνικούς. Το «μυστικό» βέβαια στην εγκύκλιο Μηταράκη είναι πως το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο θα συμμετάσχει στο όποιο κοινοπρακτικό σχήμα, θεωρείται δημόσιο και εξαιρείται της όποιας χρηματοδότησης, ενώ στην περίπτωση του αλλοδαπού Δημοσίου –π.χ. στην περίπτωση του γερμανικού ΟΤΑ- θεωρούνται ιδιώτες και συνεπώς επιχορηγούνται. Η εγκύκλιος δηλαδή, εξαιρεί από το καθεστώς ενισχύσεων επενδυτικά σχέδια του ελληνικού δημοσίου ή φορέων του, αναγνωρίζοντας αυτό το δικαίωμα μόνο σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες, στις οποίες εντάσσει  και το αλλοδαπό δημόσιο ή φορείς του. Έτσι με τα χρήματα που θα προέρχονται από το ΕΣΠΑ, με την άδεια της ελληνικής κυβέρνησης, θα επιχορηγούνται δημόσιοι φορείς άλλων κρατών, μ’ αποτέλεσμα άλλες χώρες να μπορούν να διαχειρίζονται εμμέσως τα χρήματα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο που αυτοδίκαια αναλογούν στην Ελλάδα. Ανοίγεται έτσι ο δρόμος σε ξένα κρατικά συμφέροντα να παρέμβουν επιχειρηματικά  σε κρίσιμους κερδοφόρους τομείς της ελληνικής οικονομίας και των κρατικών υποδομών, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η διαχείριση αποβλήτων, ο τουρισμός, η υγεία, η παιδεία κλπ., αποκλείοντας το ελληνικό δημόσιο από κάθε αντίστοιχο δικαίωμα. Για να γίνει πιο κατανοητό, η εγκύκλιος Μηταράκη ουσιαστικά «δωρίζει» στους ξένους δημόσιους -κατά τ’ άλλα- φορείς, όχι μόνο τη συνεκμετάλλευση και σύμπραξη σε τομείς κερδοφόρους, αλλά τους δίνει και γενναίο «φιλοδώρημα», δηλαδή κονδύλια του ΕΣΠΑ.
Το αποτέλεσμα είναι ότι μ’ αυτή την εγκύκλιο επέρχεται  η ουσιαστική διάλυση και κατάργηση των ελληνικών ΟΤΑ, καθώς στις περικοπές και στις μειώσεις προσωπικού προστίθεται και ο αποκλεισμός από πηγές χρηματοδότησης. Όμως, οι χρεωκοπημένοι γερμανικοί δήμοι θα μπορούν να δανείζονται με εγγυήσεις την περιουσία των ελληνικών ΟΤΑ, που μετατρέπονται σε εκτεθειμένη βορρά στις διαθέσεις ιδιωτών δανειστών. Το καθεστώς επομένως που διαμορφώνεται είναι ότι πληρώνουμε από το ΕΣΠΑ την τεχνική βοήθεια του κ. Ράιχενμπαχ και από τον επενδυτικό νόμο τις επενδύσεις των δημόσιων και δημοτικών επιχειρήσεων του κ. Φούχτελ. Σε πολύ απλά ελληνικά, η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται, ενώ απ’ την άλλη ο Έλληνας φορολογούμενος οφείλει να πληρώσει τις επενδύσεις των ιδιωτών και των αλλοδαπών δήμων, οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα να δανείζονται με εγγυήσεις τη δική μας περιουσία.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η επίσκεψη των αξιωματούχων της Γερμανικής Πρεσβείας μόνο αθώα δε μπορεί να θεωρηθεί, δεδομένου ότι κρατήθηκε άκρα μυστικότητα και το περιεχόμενο της συζήτησης δεν έγινε ευρέως γνωστό.
Την προσέλκυση ξένων επενδυτικών κεφαλαίων εξυπηρετούν εξάλλου οι αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, οι ιδιωτικοποιήσεις του νερού, η υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας και της Παιδείας, τα χαράτσια κι οι δυσβάσταχτοι φόροι που θα οδηγήσουν στην κατάσχεση της ιδιωτικής περιουσίας……

Αλλά το ζήτημα είναι :
- Εμάς μας ρωτήσανε ;
-    Θα  επιτρέψουμε τα παιδιά μας να γίνουν μετανάστες στον τόπο που γεννήθηκαν ;   
-    Θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα αυτού του τόπου, που μας παρέδωσαν οι παππούδες μας χύνοντας το αίμα τους ;
-    Θα διεκδικήσουμε πίσω την πατρίδα μας ;
-     Θα γίνουμε επιτέλους αφέντες στον τόπο μας ;
-    Θα σηκώσουμε κεφάλι ;
-    Θα διώξουμε τους εθελόδουλους προδότες που μας ξεπουλάνε ;

Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με
ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Μόνο αν συντονίσουμε τις δράσεις μας και ενωθούμε όλοι μαζί, παίρνοντας στα χέρια μας τη διοίκηση και τον έλεγχο του τόπου μας, θα δείξουμε ότι είναι κενό γράμμα οι εγκύκλιοι και οι συμβάσεις τους…..



ΕΠΑΜ ΣΑΜΟΥ
epamsamou@yahoo.gr
epamsamou@gmail.com
www.epamsamou.blogspot.gr




 
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ΕΠΑΜ)
ΤΜΗΜΑ ΕΠΑΜ ΣΑΜΟΥ
epamsamou@gmail.com
epamsamou@yahoo.gr

ΠΡΟΣ
1.     ΔΗΜΟ ΣΑΜΟΥ
(Υπόψιν του  Δημάρχου  
& του Δημοτικού Συμβουλίου)
Αρ. Πρωτ. Κατάθεσης 3361/14-2-13

2.    ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΑΜΟΥ
                                    Υπόψιν του Διοικητή
Αρ. Πρωτ. Κατάθεσης 4915/45/1ΣΤ/14-2-13

3.    ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΣΑΜΟΥ
                                     Υπόψιν του Λιμενάρχη
Αρ. Πρωτ. κατάθεσης  893/14-2-13

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ:
1.    ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ κας ΑΓΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗ
2.    ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ
(προς ενημέρωση των σωματείων)
       
       
       
       


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:  14 φλεβάρη 2013
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΘΕΜΑ: Επίσκεψη Υπαλλήλων της Γερμανικής Πρεσβείας στη Σάμο 29 & 30 Γενάρη 2013
Η δημοσιοποιημένη στο διαδίκτυο επερώτηση της Βουλετή της Σάμου κας Αγνής Καλογερή στις 25/01/2013 προς τους κ.κ. Υπουργούς Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη – Εξωτερικών, έγινε αφορμή να πληροφορηθούν οι πολίτες της Σάμου την επίσκεψη αξιωματούχων της Γερμανικής Πρεσβείας στο νησί μας στις 29 και 30 Γενάρη 2013. Η ομάδα, με επικεφαλή τον προξενικό ακόλουθο και αποτελούμενη από δύο υπευθύνους της Γερμανικής αστυνομίας καθώς και της ασφάλειας της πρεσβείας, είχε κατ΄ιδιαν συνάντηση με  εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Ελληνικής Αστυνομίας & του Λιμενικού Σώματος, με σκοπό ν’ αποκτήσει ίδιαν αντίληψη για το θέμα των μεταναστών και των συνθηκών κράτησης. Είχε, μάλιστα αιτηθεί συνάντηση και από την Βουλετή της Σάμου, η οποία δεν την αποδέχτηκε.
 Η προαναφερόμενη Βουλευτής,  στο δημοσιοποιημένο κείμενό της, κατηγορηματικά επισημαίνει ότι το ζήτημα της μη νόμιμης μετανάστευσης  αποτελεί κεντρικό πολιτικό ζήτημα, που άπτεται διακρατικών και ευρωπαϊκών δεσμεύσεων, και  έχει άμεση σχέση με ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Συνδυάζει, επίσης, τα δεδομένα αυτά, αφενός με την ευθύνη της  πολιτικής της Γερμανικής Κυβέρνησης για την εξαθλίωση και εξάρτηση του ελληνικού λαού καθώς και την αποδόμηση των δομών πρόνοιας και ασφάλειας στη χώρα μας, και αφετέρου με την επίσημη αναφορά της Γερμανικής Κυβέρνησης ότι  συγκεκριμένες καθώς και παραμεθόριες περιοχές της χώρας μας θα μπορούσαν να μετατραπούν σε «Ειδικές Οικονομικές Ζώνες»  αξιοποιώντας, ενδεχομένως,  προς τούτο τη δύσκολη και σύνθετη κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας, στην οποία συμβάλλει και η αθρόα είσοδος μεταναστών. Βάσει αυτών των δεδομένων, θέτει μια σειρά ερωτημάτων στους προαναφερόμενους υπουργούς προκειμένου να εξακριβωθεί αν η επίσκεψη των Γερμανών αξιωματούχων ακολουθεί την επίσημη και ιεραρχημένη διαδικασία και στα πλαίσια ποιων διακρατικών συμφωνιών και δεσμεύσεων εντάσσεται, ώστε να εξασφαλιστεί ο αθώος και ανθρωπιστικός της χαρακτήρας, χωρίς να απειλεί ευαίσθητα ζητήματα της Εθνικής μας Ασφάλειας και Κυριαρχίας.
Δεδομένων όλων των παραπάνω και της σοβαρότητας της συνάντησης, ως Έλληνες πολίτες της Σάμου και φορείς επίσημου πολιτικού κινήματος/ κόμματος αιτούμαστε την επίσημη δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνάντησης ώστε να γίνει ευρέως γνωστό το περιεχόμενο της συζήτησης με κάθε φορέα καθώς και έγγραφη απάντηση όλων των προαναφερόμενων φορέων που συναντήθηκαν με την ομάδα υπαλλήλων της Γερμανικής Πρεσβείας στα κάτωθι ερωτήματα:
1.    Με ποια αρμοδιότητα και ποιο θεσμικό ρόλο επισκέφτηκαν το νησί μας οι Γερμανοί αξιωματούχοι ;
2.    Με βάση ποιο πρωτόκολλο οι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης απάντησαν  στους υπαλλήλους της Γερμανικής πρεσβείας για ζητήματα που άπτονται θεμάτων απόρρητων πτυχών της Εθνικής Ασφάλειας;
3.    Βάσει ποιων αρμοδιοτήτων αξιωματούχοι της αστυνομικής διεύθυνσης Σάμου απαντούν σε υπαλλήλους της Γερμανικής Πρεσβείας για θέματα Εθνικής Ασφάλειας παρακάπτοντας την επίσημη ιεραρχία ;
4.    Γιατί δεν δόθηκε καμία δημοσιότητα στην συνάντηση αυτή από τους τοπικούς φορείς ;
5.    Εκτός του θέματος των μεταναστών και των συνθηκών κράτησής τους, συζητήθηκαν άλλα θέματα που υπάγονται στον έλεγχο και στην αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως για παράδειγμα διαχείριση σκουπιδιών, ενεργειακά αποθέματα, εκμετάλλευση του αεροδρομίου ;
6.    Πώς εγγυώνται οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  των Σωμάτων Ασφαλείας  και του Λιμενικού Σώματος της Σάμου ότι  η επίσκεψη των Γερμανών αξιωματούχων δεν προετοιμάζει την  «αδελφοποίηση» του Δήμου Σάμου με Δήμο της Γερμανίας ή τη μετατροπή του νησιού μας σε Ειδική Οικονομική Ζώνη ;
Με εκτίμηση
ΕΠΑΜ Σάμου



 απαντηση λιμεναρχειου :





απαντηση δημου :


Η ερωτηση της βουλευτη
 
 

ΕΡΩΤΗΣΗ 
25.01.2013
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
-ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
-ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

 Θέμα: «Επίσκεψη υπαλλήλων της γερμανικής πρεσβείας στη Σάμο»
Την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη 29 και 30 Ιανουαρίου του 2013, ομάδα υπαλλήλων της Γερμανικής Πρεσβείας με επικεφαλής τον προξενικό ακόλουθο, και αποτελεούμενη από δυο υπευθύνους της Γερμανικής αστυνομίας καθώς και της ασφάλειας της πρεσβείας, πρόκειται να επισκευθεί τη Σάμο. Όπως με ενημέρωσε ο εδώ επί τιμή πρόξενος, σκοπός της επίσκεψης αυτής είναι να αποκτήσουν ιδίαν αντίληψη για το θέμα των μεταναστών και των συνθηκών κράτησης.
Προς τούτο, θα συναντηθούν κατ' ιδίαν με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και ζήτησαν συνάντηση και με εμένα, με την ιδιότητά μου ως βουλευτή.
Με δεδομένη την πολιτική της Γερμανικής Κυβέρνησης που είναι ταυτισμένη με τα μνημόνια και ευθύνεται για την εξαθλίωση και εξάρτηση του Ελληνικού λαού καθώς και με την αποδόμηση των δομών πρόνοιας και ασφάλειας
Με δεδομένο ότι το ζήτημα της μη νόμιμης μετανάστευσης, είναι κεντρικό πολιτικό ζήτημα και άπτεται διακρατικών και ευρωπαϊκών δεσμεύσεων
 Με δεδομένο ότι η μη νόμιμη μετανάστευση έχει άμεση σχέση και με ζητήματα εθνικής ασφάλειας
Με δεδομένο ότι από πλευράς της Γερμανικής Κυβέρνησης έχει αναφερθεί ότι, συγκεκριμένες καθώς και παραμεθόριες περιοχές της χώρας μας, θα μπορούσαν να μετατραπούν σε «Ειδικές Οικονομικές Ζώνες» και ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς τούτο η δύσκολη και σύνθετη κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας και απορρέει και από την αθρόα είσοδο μεταναστών
Με δεδομένο το θεσμικό ρόλο των επισκεπτών καθώς και των προσκεκλημένων στις κατ' ιδίαν συναντήσεις
Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί
1.       Αν είναι ενήμεροι αυτοί καθώς και οι υπηρεσίες των υπουργείων τους για την επικείμενη επίσκεψη;
2.       Με βάση ποιες διακρατικές συμφωνίες ή δεσμεύσεις πραγματοποιείται αυτή η επίσκεψη;
3.       Με βάση ποιο πρωτόκολλο οι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης θα απαντήσουν στους υπαλλήλους της Γερμανικής πρεσβείας για ζητήματα που άπτονται θεμάτων απόρρητων πτυχών της Εθνικής Ασφάλειας;
4.       Τι μέτρα προτίθεται να λάβει η Ελληνική Κυβέρνηση ούτως ώστε η Ελλάδα να μη γίνεται το αρνητικό αξιοθέατο, το παράδειγμα για χλεύη και αποφυγή από πολιτικές και πολιτικούς που δεν μας έχουν πείσει για την ανθρωπιστική τους ευαισθησία;



                                                     
Η ερωτώσα βουλευτής         Αγνή Καλογερή
Αναρτήθηκε από aegaio.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου