.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Η μελέτη McKinsey αποτελειώνει την ελληνική αγροτική οικονομία

Η μελέτη McKinsey αποτελειώνει την ελληνική αγροτική οικονομία 
Το σχέδιο που φέρεται να υπέβαλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο τελευταίο Eurogroup ζητούν με ερώτησή τους να κατατεθεί στη Βουλή, 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Βασίζεται σε μελέτη της McKinsey που προβλέπει μεταξύ άλλων την κατάργηση των 1.200 ελαιοτριβείων που υπάρχουν στη χώρα και την αντικατάστασή τους με 2-3 μεγα-ελαιοτριβεία σε όλη τη χώρα.
Παρατίθεται ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:
"'Μετά την μελέτη-εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ έρχεται και η μελέτη McKinsey να αποτελειώσει την ελληνική αγροτική οικονομία'
Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Ο Υπουργός Οικονομικών προσπάθησε να διαψεύσει τα δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία ανέφεραν ότι εκ μέρους της κυβέρνησης υπέβαλε στο τελευταίο Eurogroup για έγκριση ένα απαράδεκτο και καταστροφικό σχέδιο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα 10 χρόνια. Παρά την προσπάθειά του ο Υπουργός Οικονομικών δεν έπεισε. Το σχέδιο που αναφέρουν τα δημοσιεύματα και κατατέθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα, βασίστηκε σε πρόταση της εταιρείας McKinsey, που χρηματοδοτήθηκε από τον ΣΕΒ και την Εθνική Τράπεζα, και προβλέπει τα επόμενα χρόνια ολόκληρη η γεωργική παραγωγή να ελέγχεται από πέντε με έξι μεγάλες εταιρείες. Το απαράδεκτο αυτό σχέδιο η κυβέρνηση το απέκρυψε από τον ελληνικό λαό λόγω των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, βασίζεται σε μελέτες οι οποίες υπαγορεύτηκαν από πολυεθνικές εταιρείες και θα χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα εξόδου από την κρίση στο μέλλον. Συγκεκριμένα το σχέδιο αυτό προβλέπει:
Αντί των 1.200 ελαιοτριβείων, που λειτουργούν σήμερα σε όλη τη χώρα, να δημιουργηθούν μόνο δυο mega-ελαιοτριβεία δυναμικότητος 100.000 – 150.000 τόνων το καθένα που θα απορροφούν όλη την παραγωγή ελαιολάδου. Μάλιστα αναφέρουν την Κρήτη και την Πελοπόννησο ως προτεινόμενα μέρη εγκατάστασής τους.
Nα δημιουργηθούν 2 ή 3 μεγάλες μονάδες συσκευασίας φρούτων και λαχανικών σε Κεντρική Ελλάδα, Βόρεια Ελλάδα και Πελοπόννησο.
Να ιδρυθεί μία εταιρεία διακίνησης όλων των αγροτικών προϊόντων.
Επιπρόσθετα, η αδυναμία στην οποία βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να χρηματοδοτήσουν τη συμμετοχή τους σε κάποιο πρόγραμμα φαίνεται να ευνοεί τα σχέδια για τη δημιουργία «φαραωνικών» μονάδων επεξεργασίας και τυποποίησης ελαιολάδου και ελιών, που θα έχει ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Αν τα παραπάνω συνδυαστούν με τις εξαγορές από την Τράπεζα Πειραιώς μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση γεωργιών προϊόντων (Δέλτα, Goody's, Flocafe, Everest, Μπαρμπα-Στάθης) και λαμβάνοντας υπόψη τα προγράμματα συμβολαιακής γεωργίας της τράπεζας Πειραιώς τόσο με παραγωγούς όσο και με τυποποιητικές επιχειρήσεις είναι φανερό ότι οδηγούμαστε σε ολοκληρωτικό έλεγχο του αγροτοδιατροφικού τομέα. Σε χώρες που εφαρμόστηκαν πολιτικές υπερσυγκέντρωσης της γεωργικής παραγωγής εμφανίστηκαν ακόμα και λιμοί (π.χ. Σομαλία).
Επειδή με το σχέδιο αυτό θα καταστραφούν όλοι οι μικρομεσαίοι έλληνες παραγωγοί.
Επειδή με το σχέδιο αυτό χάνονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής αγροτικής οικονομίας.
Επειδή η ελληνική αγροτική οικονομία δεν αντέχει άλλη μια μελέτη όπως αυτή του ΟΟΣΑ.
Επειδή η ελληνική αγροτική οικονομία μπορεί να αναπτυχθεί προς όφελος των ελλήνων μικρομεσαίων παραγωγών αλλά και της εθνικής οικονομίας μόνο αν ενισχυθεί με συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές που θα στοχεύουν στη μείωση του κόστους παραγωγής και όταν ενισχυθούν τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά αγροτικά προϊόντα και κυρίως το έξτρα παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο.
A. Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1. Γιατί επέλεξε η κυβέρνηση να καταθέσει στο Eurogroup το καταστροφικό αυτό σχέδιο που βασίζετε στην μελέτη της εταιρείας McKinsey;
2. Για ποιο λόγο η συγκυβέρνηση σχεδιάζει την τεράστια υπερσυγκέντρωση της αγροτικής παραγωγής σε 5-6 πολυεθνικές εταιρείες;
3. Ποια θα είναι τα οφέλη για τον Έλληνα παραγωγό από την υπερσυγκέντρωση από μεγάλες εταιρείες και τράπεζες της αγροτικής παραγωγής;
4. Πως συμβαδίζει ο υγιής ανταγωνισμός και το «σπάσιμο» των καρτέλ με την τεράστια υπερσυγκέντρωση της αγροτικής παραγωγής σε λίγους;
5. Τι θα συμβεί με τους σημερινούς ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων, συσκευαστηρίων και εμπόρους αγροτικών προϊόντων, αν υιοθετηθεί το παραπάνω σχέδιο;
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ήταν ενημερωμένο για το απαράδεκτο και καταστροφικό αυτό σχέδιο που υπέβαλλε η ελληνική κυβέρνηση δια του υπουργού οικονομικών στο τελευταίο Eurogroup;
B. Αίτηση κατάθεσης εγγράφων
1. Ζητάμε από το Υπουργείο Οικονομικών να καταθέσει στη Βουλή το σχέδιο που υπέβαλε ο κ. Στουρνάρας στο πρόσφατο Eurogroup.

 http://www.avgi.gr/
 ΟΛΗ Η ΜΕΛΕΤΗ ΕΔΩ :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου