.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Περί αντιμετώπισης του ζητήματος του χρέους, διαπραγμάτευσης κλπ. από τον ΣΥΡΙΖΑ


Posted on Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 | No Comments
του Σταύρου Κατσούλης*
Ας είμαστε λίγο σοβαροί. Δεν υπα΄ρχει απόφαση που να αοφρά τα εσωτερικά ζητήματα της χώρας, είτε αυτή έχει να κα΄νει με μισθιύς, εργασιακά, την υγεία και οτιδήποτε άλλο, εάν πρώτα και κύρια, δεν λύσουμε οριστικά το θέμα του χρέους. Θα περίμενε λοιπόν ο κάθε ευσυνήδειτος πολίτης, ο ΣΥΡΙΖΑ έστω και μετεκλογικά, να εκφράσει επιτέλους πως ακριβώς προτίθεται να αντιμετωπίσει αυτό το κύριο και πρωταχρικό ζήτημα, από το οποιο κρέμεται η όποια επιτυχία ευελπίστεί να έχει σο όποιονδήποτε άλλο τομέα.

Μόνο που αποδεικνύεται δύσκολο να καταλάβει κάποιος τι παίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ και το χρέος, εάν κρίνει κανείς από αυτά που διαφαίνονται και ακούγονται δημόσια. Ο ΣΥΡΙΖΑ, απ΄ότι φαίνεται, ΔΕΝ έχει κάποιο σχέδιο. Τουλάχιστον όχι κάποιο υπερήφανο, δυναμικό και θετικό σχέδιο για τον Λαό μας, όσον αφορά την αντιμετώπιση του χρέους. Ακόμα περιμένουμε ακόμα κά[ποια έκφραση δόγματος και πρακτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν το εκφράσειαυτό ποτέ, θα μπορέσουμε να κρίνουμε. Παρ όλα αυτά, μπορούμε να παρατηρήσουμε τα εξής:


Μέχρι στιγμής, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μιλήσει για σχέδιο Μάρσαλ, κούρεμα του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, ακύρωση σύμβασης ή διαγραφή (παλαιότερα), απομείωση τόκων, αναδιάρθρωση και τελευταία ο Βαρουφάκης ήδη έχει μιλήσει για "Αμοιβαία επωφελή λύση" και "αναδιάρθρωση του τρόπου αποπληρωμής τους χρέους". Ο Κότζιας, μόλις χθές έκανε ότι μπορούσε για να καθησυχάσει τους δανειστές, όπως οι εκπρόσωποί τους έχουν ήδη ομολογήσει ότι και έγινε. Και να μην ξεχάσουμε και τον Σταθάκη που έχει πει επανειλημμένα ότι μόνο το 5% του χρέους είναι επαχθές.

Αυτό που διαφαίνεται ξεκάθαρα, είναι ότι κανένας τους δεν αναφέρεται στα τρομακτικής σημασίας θέματα, όπως είναι η Δανειακή Σύμβαση που δεν την έχει δει κανείς, τον προϋπολογισμό που έχει γραφτεί με άκυρα, λανθασμένα και ψεύτικα στοιχεία, ο οποίος τώρα βρίσκεται σε κάποια επιτροπή της Ε.Ε. και διορθώνεται ώστε να γίνει ακόμη πιο σκληρός και επιστρέφει προς το τέλος Φεβρουαρίου για να τον ψηφίσει η Ελληνική Βουλή.

Ούτε βέβαια, αναφέρεται κανείς στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, κάτι που θα μπορούσε να γίνει ισχυρότατο διαπραγματευτικό χαρτί, σε τέτοιο σημείο που να μπορούμε να ζητήσουμε και αποζημίωση ακόμα.

Κανένας τους αναφέρθηκε και στις αρνητικότατες επιπτώσεις στην Εθνική μας Κυριαρχία που έχει το χρέος. Να σημειώσουμε εδώ επίσης, ότι ο Βαρουφάκης ψεύδεται ασύστολα όταν λέει ότι τα 230 δις, μας τα έχουν δανείσει τα κράτη... Εάν μη τι άλλο, εκτός του ότι αυτό είναι μια τελείως εκτός πραγματικότητας δήλωση, τότε ένας πιο αφελής θα μπορούσε να ρωτήσει γιατί τότε ενεπλάκη το ΔΝΤ και η ΕΚΤ εάν ήταν να είναι απλά διακρατικό το χρέος;

Τέλος, ας λάβουμε και κάτι άλλο υπ όψιν. Εάν, λέμε τώρα, εάν, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει να αντιταχθεί στην ίδια την Ε.Ε., Eurogroup κλπ., δεν θα έπρεπε να έχει ήδη έτοιμο κάποιο σχέδιο ομαλής εξόδου από την φασιστική κόλαση της Ε.Ε.; Προφανώς, ναι. Αλλά εδώ ακόμη περιμένουμε να δούμε το σχέδιο Α...

Εάν μπορεί να βγάλει κανείς άκρη από όλα αυτά, ή να βγάλει το συμπέρασμα ότι δεν πάμε ολοταχώς προς μια ιστορική αναδίπλωση μεγαλύτερη αυτής και του Σαμαρά, ας μας πει και μας για να ξέρουμε.


Υπενθυμίζω, λέω κάποιος να βγάλει ΑΚΡΗ και όχι απλά ευσευβείς πόθους, όνειρα και ελπίδες.

Θολούρα μου είπε κάποιος, ότα του είπα όλα αυτά.
Δεν ξέρω. Εμένα μου φαίνεται πιο πολύ σαν ομίχλη.
Μαύρη ομίχλη.
Από αυτές που εμφανίζονται λίγο πριν τις χειρότερες καταιγίδες.

*Ο Σ. Κατσούλης είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.ΠΑ.Μ.

πηγή: http://stavroskatsoulis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου