.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΟΗΕ: Στέρηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων η διακοπή υδροδότησης λόγω φτώχειας…

Η διακοπή της υδροδότησης αφορά το 50% των κατοίκων που έχουν εγκλωβιστεί στην ανεργία, τη φτώχεια και την ανέχεια...

Η δημοτική αρχή του (χρεοκοπημένου από πέρσι) Ντιτρόιτ παραβιάζει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, διακόπτοντας την υδροδότηση σε χιλιάδες νοικοκυριά με απλήρωτους λογαριασμούς αποφάνθηκαν ειδικοί εισηγητές του ΟΗΕ που κλήθηκαν να γνωμοδοτήσουν για το ζήτημα από οργανώσεις αρωγής που δραστηριοποιούνται στη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ που κήρυξε πτώχευση τον Ιούλη του 2013.
Αφορμή έδωσε η αναστολή υδροδότησης κάθε βδομάδα σε περίπου 3.000 νοικοκυριά με απλήρωτους λογαριασμούς την τελευταία διετία, «τύχη» που αναμένει πολλές δεκάδες χιλιάδες καταναλωτές που αδυνατούν (λόγω φτώχειας, ανεργίας κ.ά.) να καλύψουν βασικές ανάγκες καθώς και υπηρεσίες ύδρευσης, ηλεκτροδότησης.
Παραβίαση ανθρώπινου δικαιώματος
Όπως σημειώνουν ανταποκρίσεις διεθνών πρακτορείων από το Ντιτρόιτ, οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ σημείωσαν ότι η αναστολή υδροδότησης, λόγω αδυναμίας εξόφλησης λογαριασμών, συνιστά παραβίαση του δικαιώματος του ανθρώπου στην πρόσβαση στο νερό που είναι απαραίτητο για τη διαβίωση. Πρότειναν έτσι την άμεση επανασύνδεση των νοικοκυριών με το δίκτυο ύδρευσης.
Οι εμπειρογνώμονες εξήγησαν ότι θα μπορούσαν να κατανοήσουν τη διακοπή της υδροδότησης στην περίπτωση που κάποιος αρνείται να πληρώσει αν και έχει τα μέσα, όμως στο Ντιτρόιτ, όπου η ανεργία είναι ενδημική και η φτώχεια πιο διαδεδομένη όσο ποτέ, η πρόσβαση στο νερό δεν προσφέρεται σε ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού.
«Όταν υπάρχει μια πραγματική αδυναμία πληρωμής, τα ανθρώπινα δικαιώματα απαγορεύουν πολύ απλά να κόψεις» το νερό, επισήμανε η Καταρίνα ντε Αλμπουκέρκι, μία ειδικός των Ηνωμένων Εθνών για θέματα πρόσβασης στο νερό και υποδομών Υγείας. Η Λεϊλάνι Φάρχα, ειδική σε θέματα στέγασης, υπογράμμισε τις δραματικές και απρόβλεπτες επιπτώσεις της διακοπής της υδροδότησης, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι τα παιδιά απομακρύνονται από τις οικογένειές τους από τις υπηρεσίες πρόνοιας καθώς η κατοικία τους δε διαθέτει τρεχούμενο νερό και οι συνθήκες διαβίωσης είναι ανθυγιεινές. Η Φάρχα μάλιστα κατέληξε σημειώνοντας: «Εάν οι διακοπές στην υδροδότηση πλήττουν κυρίως τον πληθυσμό των μαύρων Αμερικανών, θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι συνιστούν διάκριση και αντίκεινται σε συνθήκες που έχουν επικυρώσει οι ΗΠΑ».
Αδυνατούν να πληρώσουν
Τον περασμένο Μάρτη η δημοτική αρχή της πόλης, που άνθιζε άλλοτε βιομηχανικά ως η καρδιά της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά πλέον λόγω χρεοκοπίας έχει παραδοθεί στα κοράκια μονοπωλίων που ορέγονται την αρπαγή όλων των υπηρεσιών και εταιρειών κοινής ωφέλειας και ασφάλισης, είχε ανακοινώσει πως θα ξεκινήσει τη διακοπή ύδρευσης σε 3.000 «πελάτες» τη βδομάδα λόγω απλήρωτων λογαριασμών. Σαν να μην έφθανε αυτό, πρόσφατα η πλειοψηφία των μελών του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε την κατά 8,9% αύξηση στα τιμολόγια ύδρευσης.Ας σημειωθεί, ωστόσο, ότι το ζήτημα διακοπής της υδροδότησης δεν αφορά λίγες χιλιάδες «άτυχους» ανέργους και φτωχούς, αλλά τουλάχιστον το 50% των κατοίκων της πόλης που έχουν εγκλωβιστεί στην ανεργία, τη φτώχεια και την ανέχεια.
Ας σημειωθεί, ωστόσο, ότι το ζήτημα διακοπής της υδροδότησης δεν αφορά λίγες χιλιάδες «άτυχους» ανέργους και φτωχούς, αλλά τουλάχιστον το 50% των κατοίκων της πόλης που έχουν εγκλωβιστεί στην ανεργία, τη φτώχεια και την ανέχεια.
πηγή: .902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου