.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Για ποια ΕΕ μιλάμε και για ποιους συμμάχους;

  



Του Δημήτρη Κυπριώτη

Ειλικρινά είναι δύσκολο να αντιληφθεί ο κάθε  νοήμων, πως μπορεί να θεωρείται αυτή η Συμμαχία που συμμετέχουμε η ΕΕ, σαν  ένας Οικονομικός και Κοινωνικός οργανισμός στον οποίο η Οικονομική Αλληλεγγύη, ο σεβασμός του Κοινοτικού και  Διεθνούς Δικαίου και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είναι οι  βάσεις του.  Και το λέμε αυτό, με κάθε επίγνωση, επειδή έχουμε  μπροστά μας όλα αυτά τα χρόνια της συμμετοχής μας,  την πρακτική και τα αποτελέσματα του Οργανισμού αυτού, που κάθε άλλο από καλά είναι, ειδικά για τη χώρα μας ,αλλά και για τις περισσότερες  Ευρωπαϊκές χώρες, εξαιρουμένων ελαχίστων.

Αφορμή για το παραπάνω σχόλιο, αλλά και για το κείμενο που ακολουθεί, στάθηκε η Ελβετία και η πόλη  Κραν Μοντανά, που διεξήχθη  ο 2ος κύκλος των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Εκεί που η αντιπροσωπεία της ΕΕ, ως εκπροσωπούσα ένα μέλος από την  5μερή εκπροσώπηση στις διαπραγματεύσεις, δεν τόλμησε να πει ούτε μία λέξη υπερασπιστική για την Κύπρο, μια χώρα μέλος της Συμμαχίας!

Και όλα αυτά, παρά τους λεονταρισμούς και τα ωραία λόγια των ηγετών της ΕΕ πριν από τις διαπραγματεύσεις, γιατί με την  εμφάνιση της αντιπροσωπείας στο επίσημο τραπέζι, χάθηκαν οι φωνές των Ευρωπαίων ηγετών, προκειμένου να μην δυσαρεστήσουν τον δικτάτορα και σουλτάνο Ερντογάν.

Όμως όλοι αυτοί οι ηγέτες και ειδικά αυτοί της Γερμανίας, είναι πρόθυμοι να εκβιάζουν την Κύπρο, την Ελλάδα και τις άλλες χώρες του Νότου με τα λεφτά και το χρέος τους, με μοναδικό σκοπό να έχουν τον έλεγχο αυτών των χωρών και να περιορίζουν την κυριαρχία τους αντί να την προστατεύουν.

Σε  αυτό το σημείο έφτασε η Συμμαχία της ΕΕ, δηλαδή να είναι εντελώς απούσα αυτό το 15νθήμερο  των διαπραγματεύσεων. Ειδικά η κυρία Μογκερίνι, υπεύθυνη και για τα θέματα άμυνας της ΕΕ, που την εκπροσωπούσε στις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά,  αυτή η λαλίστατη σε άλλες περιπτώσεις, παρέμεινε άφωνη!

Και επικαλούμαστε την παρουσία της , γιατί ως η κατ΄ εξοχή υπεύθυνη των θεμάτων  άμυνας της ΕΕ, απορούμε πως δεν άνοιξε το στόμα της για να υπερασπιστεί όχι την Κύπρο, αλλά ένα ανεξάρτητο κράτος και πλήρες μέλος της  ΕΕ, που ούτε λίγο ούτε πολύ του ζητούν να έχει  περιορισμένη κυριαρχία, με το να συμφωνήσει στην παραμονή των στρατευμάτων κατοχής και τις εγγυήσεις τρίτων! Δηλαδή αποδοχή και αποδόμηση   κάθε έννοιας Διεθνούς  και Ευρωπαϊκού Δικαίου!

Και αυτή η αφωνία  της εκπροσώπου της ΕΕ, επικράτησε  ακόμη και όταν ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας  δήλωνε με θράσος ενώπιον όλων, ότι τα στρατεύματα κατοχής θα παραμείνουν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου,  για  να  είναι σε θέση να παρέμβουν και στο ελεύθερο κομμάτι της Κυπριακής Δημοκρατίας, όποτε και αν χρειαστεί.! Για  τέτοια κυνική ομολογία μιλάμε, αφού δηλώνεται καθαρά ότι ο επόμενος στόχος της Τουρκίας είναι να καταλάβει όλο το νησί. Και σε αυτήν τη θρασύτητα δεν δόθηκε καμία απάντηση , από την εκπρόσωπο της ΕΕ.

Για αυτήν λοιπόν την  Ευρωπαϊκή Ένωση μιλάμε! Εκεί έχει καταντήσει,  Οι επικεφαλής της να μην ενδιαφέρονται  για τίποτα εκτός  από το να στήνουν  μπίζνες  ενάντια στα συμφέροντα των ασθενέστερων μελών της, με μοναδικό σκοπό τον πολιτικό και οικονομικό τους  έλεγχο. Αυτήν τη Συμμαχία οι «πολιτικοί ταγοί» μας  θέλουν  να μας πείσουν να μην τολμήσουμε και σκεφτούμε να την εγκαταλείψουμε, γιατί ….θα χαθούμε!
Όμως αυτό το τελευταίο θα γίνει πολύ γρήγορα, εφ’ όσον παραμένουμε στη λυκοσυμμαχία αυτήν. Για αυτό πιστεύουμε ότι  καλό είναι  να λέγεται από τώρα, ότι σε μα πιθανή επίθεση της Τουρκίας είτε στην Κύπρο είτε στην Ελλάδα, να μην περιμένει κανείς, ότι θα προστρέξουν σε βοήθειά μας οι…. Γερμανοί, έτσι για να ξέρουμε τι να περιμένουμε από τους ισχυρούς μας συμμάχους.  

Πηγή: dimtris-kypriotis.blogspot./18-07-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου