.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ εμποδίζουν την προέλαση του Συριακού στρατού, προετοιμάζοντας τον διαμελισμό της Συρίας


Η επιχείρηση που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ κοντά στη Ράκκα στοχεύει «να εμποδίσει την προέλαση των δυνάμεων της Συριακής κυβέρνησης από τα δυτικά». Η βαλκανοποίηση της Συρίας έχει ξεκινήσει.
Ο δρόμος για τη Ράκκα είναι πλέον κλειστός από τις δυνάμεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Οι πιθανότητες να επανακτηθεί η Ράκκα (και η γύρω περιοχή) από τη Συρία είναι πλέον ελάχιστες έως μηδενικές. Οι ξένοι στρατοί και οι αντιπρόσωποί τους ακονίζουν τα μαχαίρια τους.
Άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, Κούρδοι της Συρίας και Άραβες μαχητές έχουν καταλάβει  μια «στρατηγική αεροπορική βάση» από το Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία. Με αυτή τους την κίνηση, έχουν επίσης μπλοκάρει την προέλαση του Συριακού στρατού, ο οποίος πλησιάζει τη Ράκκα από δυτικά.
Οι καθοδηγούμενες από τους Κούρδους Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσε την Κυριακή (26/3) ότι κατέλαβαν την αεροπορική βάση Tabqa, 24 χλμ από τη Ράκκα, την πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL) στη Συρία. (http://www.aljazeera.com/news/2017/03/backed-forces-capture-tabqa-air-base-isil-170327033050002.html)
Νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα, αεροπλάνα των ΗΠΑ μετέφεραν μαχητές του SDF πίσω από τις γραμμές του ISIL, προκειμένου να ξεκινήσουν την επίθεση στο φράγμα της Tabqa και την Παρασκευή η συμμαχία έφτασε σε μία από τις πύλες του φράγματος. Οι δυνάμεις του SDF βρέθηκαν σε απόσταση μόλις 10 χλμ βόρεια της Ράκκα προτού ξεκινήσουν την επίθεση.
Εκτός από την ανακατάληψη του φράγματος, ο SDF δήλωσε ότι σκοπός του καθοδηγούμενου από τις ΗΠΑ συνασπισμού είναι και να κλείσει το δρόμο από τα δυτικά στις Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.
Οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις κατέλαβαν τέσσερα μικρά χωριά στην περιοχή δυτικά της Tabqa και απέκοψαν τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις επαρχίες της Ράκκα, του Deiral-Zor και του Χαλεπίου.
Τον προηγούμενο μήνα ο SDFείχε κόψει το δρόμο προς τη Ράκκα, κυκλώνοντας την πόλη από βόρεια, ανατολικά και δυτικά.
Πλέον ο μόνος δρόμος προς τη Ράκκα είναι από τον ποταμό Ευφράτη νότια της πόλης.
Δεν είναι απίστευτο; Ένας ξένος στρατός, που επιχειρεί παράνομα σε ένα κυρίαρχο κράτος, μπορεί να προελαύνει και να εμποδίζει τον νόμιμο στρατό αυτού του κράτους να απελευθερώσει τη δική του πόλη από τους τρομοκράτες!
Σε τι κόσμο ζούμε – και τι να πει κανείς για το Διεθνές Δίκαιο!
Περιμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδραση της Μόσχας. Μήπως ήταν κι αυτό εξαρχής μέρος της «συμφωνίας» για τη Συρία; Ή μήπως ελπίζει η Ουάσιγκτον ότι η Συρία, το Ιράν και η Ρωσία θα αποδεχτούν για τη Ράκκα τη μοίρα που της ορίζουν οι ΗΠΑ;
Μετάφραση: Anapoda.news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου