.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση της αναξιοπιστίας, όταν ο κόσμος ματώνει.





Του Δημήτρη Κυπριώτη

Μόνο πανηγύρια και χοροί δεν στήθηκαν από την κυβέρνηση της νέας κατοχής της Ελλάδας, όταν με καμάρι ανακοινώθηκε ότι το μήνα Οκτώβριο μπήκαν στα Δημόσια Ταμεία 2,32 δισ. Ευρώ! Και αμέσως, άρχισαν και πάλι οι αλαλαγμοί και οι διθύραμβοι για την επερχόμενη ανάκαμψη, μπας και συγκινηθεί και παραπλανηθεί ο «κοσμάκης» που στην κυριολεξία ματώνει από χαράτσια, φόρους και δυστυχία.

Μακάρι βέβαια βρε τσαρλατάνοι να ήταν έτσι τα πράγματα, αλλά η στυγνή πραγματικότητα που τη βιώνει ο κάθε μεροκαματιάρης, ο κάθε συνταξιούχος, ο κάθε ελευθεροεπαγγελματίας, ο κάθε μισθωτός και κυρίως οι στρατιές των ανέργων και οι νέοι, όχι μόνο σας διαψεύδουν, αλλά σας σιχαίνονται κάθε ημέρα που περνάει, όλο και περισσότερο.

Αν έχετε την αφέλεια, αλλά μάλλον  για συνειδητή υπηρεσία προς τους δανειστές πρόκειται, να νομίζετε ότι μπορείτε με ψέματα να πείσετε όλους αυτούς τους κατατρεγμένους για τις επιτυχίες σας, είστε βαθιά νυχτωμένοι. Αν νομίζετε ότι με την αύξηση των εσόδων που διαφημίζετε, που έγινε όμως  με την απόξεση ακόμη  και κάτω από τον  πάτο  του οικογενειακού προϋπολογισμού, ότι κάνατε κάποιο μεγάλο κατόρθωμα, ξεχνάτε φαίνεται τη λαϊκή ρήση που λέει: «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά» και  η ουρά έχει αρχίσει να φαίνεται για τα καλά, αλλά εσείς ακόμη δεν έχετε πάρει χαμπάρι, αναπαυόμενοι στους θρόνους της εξουσίας σας.

Για να δούμε όμως την πραγματικότητα με όλα τα επίσημα στοιχεία που δίνονται ακόμη και από τις δικές σας υπηρεσίες και όχι με τα επικοινωνιακά τρυκ που έχετε φλομώσει τον «κοσμάκη», αφού και έτσι διαπιστώνεται ότι «μαύρη μαυρίλα πλάκωσε» και έχει σκεπάσει όλη τη χώρα όλα αυτά τα επτά χρόνια προδοτικών μνημονίων και  δεν λέει να φύγει πάνω από τον ουρανό της Πατρίδας μας. Και θα λέγαμε ότι όχι μόνο δεν εννοούν να φύγουν αυτά τα σύννεφα,  όπως καμαρώνει το δοσιλογικό οικονομικό επιτελείο, αλλά αντίθετα αυτά, συνεχώς πυκνώνουν και αυξάνουν.

Και δεν αυξάνουν μόνο οι οφειλές και τα χρέη των ιδιωτών προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες. Αυξάνουν και τα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες, που έχουν φτάσει στο αστρονομικό ποσό των 8 δισ. Ευρώ!

Σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία, το ιδιωτικό χρέος έχει ξεπεράσει το ΑΕΠ της χώρας και κινείται πάνω από 200 δισ. ευρώ! 

Μόνο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία είναι  κάπου στα 100 δισ. ευρώ, ενώ 
στα ασφαλιστικά ταμεία τα ληξιπρόθεσμα  είναι 30 δισ. Ευρώ. Και η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται… Και να μη μιλήσουμε για κόκκινα δάνεια επιχειρήσεων μικρών και μεσαίων. Όλοι χρωστάνε της «Μιχαλούς» και η δήθεν κυβέρνηση θριαμβολογεί για την επερχόμενη ανάκαμψη!

Το θέμα ΤΩΡΑ  είναι τι κάνουμε, πως τους στέλνουμε στον αγύριστο και πώς οι Έλληνες, τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις, μπορούν να  γλυτώσουν από το βρόγχο που έχουν βάλει στο λαιμό της Ελλάδας και στο λαιμό των Ελλήνων, οι ξένοι δανειστές με τις ευλογίες των ντόπιων συμφερόντων.

Οι λύσεις που προτείνονται από τα λεγόμενα και κοινοβουλευτικά κόμματα, όλες μα όλες, κινούνται ή κρύπτονται σκόπιμα κάτω από την ίδια πολιτική. Την  πολιτική της μιζέριας, της υποτέλειας, του ενδοτισμού. Και εκείνες ακόμη οι δυνάμεις που καμώνονται ότι δεν ακολουθούν αυτές τις πολιτικές, είναι το ίδιο συνυπεύθυνες, αφού αρκούνται μόνο στη ρητορική καταγγελία και δεν τολμούν να ψελλίσουν ότι η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή! Γιατί αν παραδεχθούν κάτι τέτοιο, θα πρέπει να κάνουν και αντίσταση! Και προφανώς δεν είναι αυτός ο σκοπός τους.

Συνεπώς, λύση  εναλλακτική δεν μπορεί να είναι άλλη, εκτός από αυτήν που κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση, στις αντίθετες πολιτικές. Στις πολιτικές που κινούνται έξω από τον μονόδρομο της ΕΕ και της ΟΝΕ, στις πολιτικές που οδηγούν  πρώτα και πάνω από όλα, στην απελευθέρωση της Πατρίδας μας!  

Και φυσικά η λύση αυτή, δεν μπορεί να εφαρμοστεί από το ξεφτισμένο και απαξιωμένο σημερινό κοινοβουλευτικό σύστημα, το ονομαζόμενο και Σύστημα του κοινοβουλευτικού τόξου!

Είναι πρώτιστη ανάγκη ΤΩΡΑ, να εμπιστευτούν οι Έλληνες την   ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, από μία Πατριωτική Δημοκρατική Κυβέρνηση, που θα βγάλει από τη σημερινή θανατηφόρα τροχιά την Ελλάδα . Και αυτό θα γίνει,  αν αυτή η Κυβέρνηση που λέμε, στηρίζεται πριν από όλα  στη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. 


Στη διακυβέρνηση αυτή, το ΕΠΑΜ διεκδικεί τη συμμετοχή του και καλεί το λαό να οργανωθεί στις γραμμές του!

http://dimtris-kypriotis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου