.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΣΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για EPAM






ΠΡΟΣ
ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ
ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΟΣΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΣΣ

Η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (ΕΟΣΣ) υπήρξε, από το 1934, ο αποκλειστικός φορέας συλλογής, διαχείρισης, τυποποίησης και εμπορίας των προϊόντων της αμπελοκαλλιέργειας, που αποτελούσε την κύρια σχεδόν καλλιέργεια της Σάμου ήδη από την αρχαιότητα. Το αμπέλι και το προϊόν του, ο οίνος, η ελιά και το προϊόν της, το λάδι, μαζί με την ιχθυοαλιεία υπήρξαν για χιλιετίες τα βασικά προϊόντα που έθρεψαν τους κατοίκους αυτής της γης. Προϊόντα, που στα τέλη του 20ου αιώνα, και κάτω από τις επιταγές της Ε.Ε., η οποία με επιδοτήσεις προωθούσε το ξεπάτωμα των αμπελώνων, των ελαιώνων και την καταστροφή των παραδοσιακών καϊκιών, υποβαθμίστηκαν και παραγκωνίστηκαν υπό την πίεση του αθέμιτου ανταγωνισμού  εισαγόμενων  υποκατάστατων.
Στον 21ο αιώνα νέα μοντέλα υπερκρατικής διαχείρισης και συγκέντρωσης της αγροτικής παραγωγής προωθούνται, όπως οι συμφωνίες της TTIP και  η συμβολαιακή γεωργία μέσω Τραπεζών με απώτερο σκοπό την συγκέντρωση και την αποκλειστική  διαχείριση του συνόλου της αγροτικής παραγωγής από ελάχιστους πολυεθνικούς γίγαντες. Σε αυτό το πλαίσιο οι αγροτικοί συνεταιρισμοί και οι Ενώσεις τους περισσεύουν, γιατί απλά αποτελούν εμπόδιο.
Στόχος των συνεταιρισμών, που από την εποχή της ίδρυσής τους, στις αρχές του 20ου αι, τέθηκαν εξαρχής υπό κρατική προστασία,  ήταν η προστασία, τόσο των παραγωγών όσο και του προϊόντος τους, από την εκμετάλλευση των εμπόρων και των μεσαζόντων, προκειμένου να ενισχυθεί η εθνική οικονομία και να διασφαλιστεί η διατροφική επάρκεια του λαού. Οι μεγαλοέμποροι, βέβαια, με διάφορες μεθοδεύσεις, άλλοτε έμμεσες και συγκαλυμμένες κι άλλοτε απροκάλυπτες, υιοθετώντας το δόγμα του ελέγχεις ό,τι δεν μπορείς να καταστρέψεις, κατάφεραν να υποσκάπτουν την λειτουργία των περισσοτέρων συνεταιρισμών προκαλώντας δυσλειτουργίες και προβλήματα και ωθώντας τους μετόχους τους στην αδιαφορία και στην αποστασιοποίηση. Η ΕΟΣΣ, παρά το μέγεθος των εξαγωγών της και το παγκοσμίου φήμης προϊόν της, δεν αποτέλεσε εξαίρεση από αυτόν τον κανόνα κι εύκολα μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει αν ανατρέξει στο ιστορικό της λειτουργίας της.
Τα μοναδικής ποιότητας κρασιά της Σάμου, όπως κι αυτά της Σαντορίνης, μαζί με τον κρόκο Κοζάνης και την μαστίχα Χίου, αποτελούσαν μέχρι πρόσφατα τα μόνα προϊόντα της χώρας για τα οποία οι αντίστοιχοι συνεταιρισμοί είχαν την αναγκαστικότητα συγκέντρωσης και διάθεσης τους. Τα προϊόντα αυτά, σε ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος θα είχαν αναδειχθεί σε εθνικά προϊόντα και θα ήταν υπό κρατική προστασία. Αντί αυτού, στην  Κατοχική Ελλάδα του 21ου αι. τόσο αυτά, όσο και οι παραγωγοί τους, αφήνονται έκθετη λεία στους μεγαλεμπόρους, στις πολυεθνικές και στους εκάστοτε κερδοσκόπους των αγορών  προϊονίζοντας την επιστροφή σε μεσαιωνικά καθεστώτα εκμετάλλευσης.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του Βουλευτή Σάμου, κ. Σεβαστάκη, που επέτρεψαν και υπέγραψαν την άρση της αναγκαστικότητας της ΕΟΣΣ, παραβλέποντας διεθνείς κανονισμούς, δεν μπορούν να αγνοηθούν και να παραβλεφθούν. Η παρούσα κυβέρνηση, ως άξιος συνεχιστής των κατοχικών κυβερνήσεων που έχουν επιβληθεί στη χώρα ,μας εδώ και 6 χρόνια, ενώ απ’ τη μια απροκάλυπτα προστατεύει τα μεγάλα συμφέροντα, απ’ την άλλη καταλύει, μεταξύ πολλών άλλων, το συνταγματικό δικαίωμα της στέγασης και προστασίας της ιδιοκτησίας για το σύνολο του ελληνικού λαού. Οι μικροκαλλιεργητές δεν χάνουν μόνο την προστασία του προϊόντος τους, αλλά και τα σπίτια τους, και τη γη τους λόγω χρεών σε εφορεία και τράπεζες. Όταν, όμως, δεν εφαρμόζεται καμία εθνική πολιτική, όταν όλη η δημόσια και δημοτική περιουσία δίνεται κοψοχρονιάς, θα μπορούσε να εξαιρεθεί η διάλυση μιας Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών ;
Οι παραγωγοί  οφείλουν να μην παρατήσουν τα όπλα και να διεκδικήσουν την προστασία του ιδρώτα  και του κόπου τους. Όλοι μας, ο καθένας από το μετερίζι του, οφείλουμε να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση, την αναστύσταση και ανασυγκρότηση αυτού του κράτους.  Γιατί μόνο σε αυτό το πλαίσιο, και μόνο από πατριωτικές κυβερνήσεις που υπηρετούν το συμφέρον του λαού, μπορεί να προστατευτεί η αγροτική παραγωγή της χώρας και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και υγιής λειτουργία συνεταιριστικών ενώσεων, όπως η ΕΟΣΣ.
Με την διάλυση της ΕΟΣΣ και την κατάργηση του καθεστώτος αναγκαστικότητας μπορεί να χάθηκε μια μάχη, όχι όμως ο πόλεμος! Το Ε.ΠΑ.Μ. παραμένει στο πλευρό των μικροπαραγωγών, αυτών που στήριξαν την οικονομία αυτής της χώρας για χιλιάδες χρόνια, μέχρι την τελική Νίκη, μέχρι της απελευθέρωση της Πατρίδας, την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας!!

Καλή Λευτεριά!

Σάμος, 22 Ιουλίου 2016

Τ.Ο. ΕΠΑΜ Σάμου
Αποτέλεσμα εικόνας για EPAMsamou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου