.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ


Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ, δημοσιοποιεί την Εσωτερική Ενημέρωση - Επιστολή, στο ζήτημα του προσφυγικού και της αντιμετώπισης - διαχείρισής του, που εστάλη προς τα μέλη στις 2 Μαρτίου 2016.

Η απόφαση για την δημοσιοποίηση της Εσωτερικής Επιστολής, έρχεται να αποκαταστήσει δημόσια την θέση και την τοποθέτηση του ΕΠΑΜ για το προσφυγικό, απέναντι στις προσπάθειες σπίλωσης του Μετώπου και την δημιουργία συγκεκριμένων εντυπώσεων προς την κοινή γνώμη, που σκοπό έχουν να φαλκιδεύσουν τον πατριωτικό - δημοκρατικό χαρακτήρα της Οργάνωσης.

Έρχεται προς επίρρωση και συνέχεια όλων των προηγούμενων Ανακοινώσεων και δημόσιων θέσεων του ΕΠΑΜ για το προσφυγικό, και ιδιαίτερα του Ψηφίσματος του 4ου Συνεδρίου για το συγκεκριμένο θέμα.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ
27 Μαρτίου 2016


Εσωτερική Ενημέρωση προς όλα τα μέλη του ΕΠΑΜ για το προσφυγικό
Συναγωνίστριες, συναγωνιστές.
Στο επόμενο διάστημα, η χώρα μας θα αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα, λόγω των μεταναστευτικών ροών, προσφύγων και άλλων. Οι πληροφορίες που συλλέγουμε μιλάνε για πάνω από 500.000 ανθρώπους, το λιγότερο, που θα θελήσουν να περάσουν τα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία. Ήδη παρατηρείται και καταγράφεται μια σαφής τάση αύξησης των Κέντρων Υποδοχής Προσφύγων σε άλλα μέρη της Ελλάδας εκτός από τα νησιά, γεγονός που επιβεβαιώνει τον φόβο μας ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα σαν μόνιμο χώρο εγκατάστασης προσφύγων και την Τουρκία να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί για δικό της όφελος, τις παράνομες διαχρονικές απαιτήσεις της στο αρχιπέλαγος του Αιγαίου.
Το πιθανότερο λοιπόν είναι, να βρεθούμε το επόμενο διάστημα μπροστά από κινητοποιήσεις πολιτών και οργανωμένων αντίπαλων ομάδων εκεί που θα επιχειρηθεί να στηθούν Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, (νεολογισμός - hot spots) που είτε θα υποστηρίζουν τα ανοικτά σύνορα και την αθρόα εισροή προσφύγων, είτε θα προσδοκούν να εξασφαλίσουν κομματικά και πολιτικά οφέλη από την παρουσία των προσφύγων αναπτύσσοντας ρατσιστικά αντανακλαστικά στους πολίτες, είτε θα βρεθούν εκεί ως απλοί πολίτες απέναντι σε μια κατάσταση που η τοπική κοινωνία και ο τόπος τους δεν θα μπορεί να διαχειριστεί.
Γι’ αυτό θεωρούμε σκόπιμο να διασαφηνίσουμε σε κάθε περίπτωση όπου και αν χρειαστεί, τον τρόπο που το ΕΠΑΜ και τα μέλη του οργανωμένα και ενιαία θα αντιμετωπίσουν τέτοια περιστατικά.
Το ΕΠΑΜ είναι αλληλέγγυο με τους πρόσφυγες που καταφεύγουν στην Ελλάδα από τον πόλεμο στην Συρία και ο Ελληνικός λαός έχει δείξει με τι συμπόνοια τους υποδέχεται. Ούτε είμαστε εναντίον των μεταναστών. Είναι άνθρωποι που από ανάγκη και παρά τη θέλησή τους ξεριζώνονται απ΄ τις εστίες τους για να επιβιώσουν. Άλλο όμως είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σαν φυσικά πρόσωπα, που χρήζουν αλληλεγγύης και βοήθειας και εντελώς διαφορετικό ζήτημα οι μαζικές μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, τα αίτια που τις προκαλούν, και οι γεωπολιτικές σκοπιμότητες που επιχειρείται να εξυπηρετηθούν, σε βάρος των ίδιων των μεταναστών, -ή των προσφύγων- και των χωρών υποδοχής και εγκλωβισμού τους, όπως η Ελλάδα.
Η πάγια θέση μας είναι κατά της μετανάστευσης και του προσφυγικού ξεριζωμού.
Βεβαίως οι μετανάστες δεν είναι εισβολείς, αλλά χρησιμοποιούνται από τις ξένες δυνάμεις και τους επικυρίαρχους ως πολιορκητικός κριός απέναντι στην χώρα μας, την στιγμή που:
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα, και το προσδόκιμο ζωής βρίσκεται πολύ κάτω από τον συνήθη μέσο όρο. Η δημόσια υγεία έχει σχεδόν καταρρεύσει αφού δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις ανάγκες του πληθυσμού της χώρας. Η παιδεία το ίδιο, η δημόσια διοίκηση δεν λειτουργεί, και η οικονομία είναι ήδη σε κατάσταση διασωλήνωσης στην εντατική. Μια χώρα λοιπόν που δεν μπορεί να θρέψει τους κατοίκους της λόγω του οικονομικού στραγγαλισμού, καλείται σήμερα να δεχτεί και να διαχειριστεί τον κύριο όγκο όλου αυτού του προσφυγικού ρεύματος.
Πρέπει λοιπόν να έχουμε ξεκάθαρο, ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί ή μετατρέπεται η ίδια σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης, όχι μόνο για τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες, αλλά και για τους ίδιους τους Έλληνες. Άρα σε καμμιά περίπτωση δεν μπορούμε να είμαστε σύμμαχοι στην διάλυση της χώρας, τώρα και με το προσφυγικό.
Επιχειρήματα που πρέπει να γνωρίζουμε αν χρειαστεί να συντρέξουμε σε καταστάσεις που θα παρουσιαστούν το επόμενο διάστημα και θα λειτουργήσουν ενωτικά προς τον λαό μας είναι:
Με την εγκατάσταση προσφύγων στην Ελλάδα, εξαφανίζεται η πίεση προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ για διατήρηση της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία, μια και θα ελαττωθεί το προσφυγικό τους πρόβλημα. Η ανύπαρκτη κυβέρνηση των Αθηνών δεν έχει κάνει τίποτα για να εξασφαλισθεί η μεταφορά των προσφύγων στα κράτη εκείνα, μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που βομβαρδίζουν την Συρία.
Το ΕΠΑΜ κάνει έκκληση προς την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση να συμβάλλει στην ειρήνευση της περιοχής, αρνούμενη την δημιουργία μονίμων Κέντρων Υποδοχής Προσφύγων στην περιοχή τους, που στην ουσία θα είναι στρατόπεδα εγκλεισμού και θανάτου για τους πρόσφυγες.
Το ελάχιστο που μπορεί να γίνει αποδεκτό είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας ταυτοποίησης προσώπων στα ήδη υπάρχοντα Κέντρα και την εν συνεχεία προώθηση τους στα άλλα κράτη της Ε.Ε., μιας και ο κύριος όγκος των προσφύγων επιζητά να μεταβεί σε άλλα κράτη της Ευρώπης και δεν ζητά την παραμονή του στην Ελλάδα. Χρειάζεται επίσης μεγαλύτερη εμπλοκή του ΟΗΕ δια του Γενικού της Γραμματέα και δια του Ύπατου Αρμοστή Προσφύγων προκειμένου εφαρμοσθούν από την Ε.Ε. οι διατάξεις της Σύμβασης της Γενεύης του 1951 περί του καθεστώτος των προσφύγων και το Πρωτόκολλο του 1967.
Το ΕΠΑΜ ζητά τέλος από τις Ελληνικές αρχές την άμεση μεταφορά των προσφύγων από την Ελλάδα, με πλοία στις χώρες εκείνες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με προτεραιότητα σε εκείνες που συμμετέχουν στις εχθροπραξίες στην ΣΥΡΙΑ.
Σε κάθε περίπτωση καλούμε τα μέλη να μην διστάσουν να ζητήσουν την αρωγή και την βοήθεια της ΠΓ σε περιπτώσεις που κρίνουν οι ίδιοι ότι χρειάζεται, καθώς και να χρησιμοποιήσουν το επίκαιρο Ψήφισμα του 4ου Συνεδρίου για το μεταναστευτικό, για την ενίσχυση της επιχειρηματολογίας και των θέσεών μας. 
 
2 Μαρτίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου