.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Ο ξεσηκωμός της Μυτιλήνης



Δεν ήταν μια συνηθισμένη απεργιακή κινητοποίηση.  Ήταν ένα μήνυμα εξέγερσης και ένα ηχηρό μήνυμα.  Σήμερα Πέμπτη 4 Φλεβάρη η πόλη της Μυτιλήνης νέκρωσε.  Γενική απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, κλείσιμο εμπορικών καταστημάτων,  κλείσιμο καφέ και χώρων εστίασης, κλείσιμο supermarket.
Για πρώτη φορά μετά από χρόνια ο εμπορικός κόσμος της Μυτιλήνης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου για καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων.  (Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν μπορούσες κάποιος να βρει ούτε καφέ στα όρθια….)
Λίγο μετά τις 11:00 ξεκίνησαν και οι συγκεντρώσεις. Στην Πλατεία Σαπφούς συγκεντρώθηκαν  τα μέλη του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Λέσβου.  Επίσης στην Πλατεία Σαπφούς ήταν και η συγκέντρωση των δικηγόρων.  Στα Κεντρικά Λύκεια η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ , της ΕΛΜΕ, της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου, των εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου. Στην είσοδο του  Επιμελητηρίου Λέσβου συγκεντρώθηκαν οι  έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες.
Νωρίτερα είχε προηγηθεί η συγκέντρωση των αγροτών στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης για να καταλήξουν λίγο αργότερα στην πλατεία Σαπφούς με τελική κατεύθυνση τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου. Και οι συγκεντρωμένοι στα Κεντρικά Λύκεια κατευθύνθηκαν προς τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου .  Στους δρόμους της Μυτιλήνης εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των διαδηλωτών προσεγγίζει τα 5000 άτομα.
Μέλη του Εργατικού Κέντρου ανήρτησαν πανό στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας και προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη. Οι συμμετέχοντες στην απεργία παρέδωσαν τα ψηφίσματά τους . Στην κινητοποίηση συμμετείχαν για άλλη μια φορά και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας στη Λέσβο. Στο τέλος οι διαδηλωτές έκαψαν το ομοίωμα της "Κυβέρνησης της Ελπίδας του ΣΥΡΙΖΑ"

Αξίζει να τονιστεί ότι και στα περισσότερα χωριά της Λέσβου μεγάλος αριθμός των εμπορικών καταστημάτων κατέβασαν ρολά.
 Εξαιρετικό το σχόλιο του Αντιδημάρχου Καλλονής κ. Ταξιάρχη Βέρρου: 
"Στην Καλλονή τα πάντα είναι κλειστά.Ακόμα και τα γραφεία τελετών.Μόνη εξαίρεση οι τράπεζες. Συνεπώς σήμερα απαγορεύεται η αποδημία εις Κύριον μπορείς όμως να πληρώσεις."

διαβαστέ εδώ τις ανακοινώσεις και τα ψηφίσματα όλων των φορέων της Λέσβου

φωτογραφίες: lesvospost.com/ mplokia.gr/ Δημοσθένης Σκλεπάρης

http://www.lesvosnews.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου