.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Aγροτικό: Μην ακούτε όσους ασκούν χρόνια τώρα την επιτήδεια τέχνη της ξεπούλας! - Ο «προφήτης» McKinsey !!!


Του Δημήτρη Καζάκη

">

Όσο η οργή των αγροτών ξεχειλίζει, τόσο δυναμώνει η επιχείρηση εξαπάτησης από τους γνωστούς αγροτοπατέρες της δεξιάς και της αριστεράς. Τους ίδιους που όλα αυτά τα χρόνια οδηγούσαν τους αγρότες από ήττα σε ήττα, από το κακό στο χειρότερο.

Το θέμα είναι μόνο το φορολογικό και το ασφαλιστικό, τίποτε άλλο, λένε και ξαναλένε στον αγρότη. Οι μεν για να τάξουν στον αγρότη ότι με τον Κυριάκο όλα θα διορθωθούν. Οι δε για να τα ρίξουν όλα στον καπιταλισμό γενικά. Μονά ζυγά δικά τους.

Τρέμουν όλοι τους μην κι ο αγρότης αντιληφθεί το προφανές. Το πρόβλημα δεν είναι η διαχείριση του μνημονίου με ευρώ και ΕΕ, αλλά το ίδιο το καθεστώς κατοχής της πατρίδας από ντόπιους δωσίλογους κι Ευρωπαίους αποικιοκράτες. Και καθώς όλο και περισσότερα ανεξάρτητα συντονιστικά εμφανίζονται για να εκφράσουν πρωτογενώς τον αγρότη, τα λαμόγια των κομμάτων αλυχτούν.

Πρόσεξε μην βάλεις θέμα καθεστώτος! Τι θέλεις, να χάσεις το ευρώ και τις επιδοτήσεις; 'Ετσι του λένε όλοι του κοινοβουλίου. Ακόμη κι ο Περισσός, που του λέει ότι έτσι και φύγουμε τώρα από το ευρώ, χαθήκαμε. Άξιος ο μισθός όλων τους!


Όμως ο αγρότης ξέρει. Πώς θα επιβιώσει ο ίδιος, πού θα πουλά το προϊόν του, όταν το 32% του πληθυσμού, 1 στους 3, δεν έχει χρήματα για να αγοράσει τα αναγκαία τρόφιμα καθ' όλο το δωδεκάμηνο στην Ελλάδα σήμερα; Πώς θα επιβιώσει όταν στα τέλη του 2016 το ποσοστό θα έχει ανέλθει στο 50%; Από τα συσσίτια και τα κοινωνικά μαγειρεία;

Τι θα κάνει με τα χρέη που τον ταλανίζουν; Τι θα κάνει όταν η τράπεζα θα έλθει να του πάρει τη γη κι το βιός του; Πώς θα συντηρηθεί ο ίδιος χωρίς να υπάρχει ούτε ίχνος προστασίας της εγχώριας παραγωγής από τους επιτήδειους εισαγωγείς και τις πολυεθνικές; Ιδίως από εκείνους που κατακλύζουν την εγχώρια αγορά με άθλιας ποιότητας προϊόντα σε τόσο χαμηλές τιμές, που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στον γεωργό, τον κτηνοτρόφο και τον ψαρά.
Ο αγρότης δεν χρειάζεται τις επιδοτήσεις. Τι να τις κάνει όταν η παραγωγή του και ο ίδιος πάει στράφι. Αυτό που χρειάζεται εδώ και τώρα είναι τα εξής απλά:
1. Διαγραφή όλων των χρεών του προς τις τράπεζες και τον ΟΓΑ για να λυτρωθεί ο αγρότης και να γλυτώσει το βιός του. Εξαίρεση βέβαια τα δανεικά κι αγύριστα των ημετέρων, οι οποίοι οφείλουν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και να δημευθούν οι περιουσίες τους. 
2.Προστασία της εγχώριας γεωργικής, κτηνοτροφικής και αλιευτικής παραγωγής. Να σταματήσουν δια παντός οι ελληνοποιήσεις και να θεσπιστεί η απαγόρευση κάθε εισαγωγής έως ότου διατεθεί το σύνολο της εγχώριας παραγωγής του γεωργού, του κτηνοτρόφου, του ψαρά. Οι εισαγωγές επιτρέπονται μόνο όπου δεν επαρκεί η εγχώρια παραγωγή και μόνο με αντίστοιχης ποιότητας προϊόντα, ώστε να υπάρξει αληθινός ανταγωνισμός τιμών. 
3. Εθνική πολιτική στήριξης του εισοδήματος του γεωργού, του κτηνοτρόφου, του ψαρά με βασικό κριτήριο την βελτίωση της παραγωγής και της ποιότητας του προϊόντος. Στήριξη αποκλειστικά της εγχώριας βιοποικιλότητας της αγροτικής και αλιευτικής παραγωγής με αυστηρούς κανόνες που θα αποτρέπουν την καταστροφή της. 
4. Απαγόρευση όλων των μεταλλαγμένων, αλλά και των ειδών, ή ποικιλιών που δεν είναι προσαρμοσμένα στο φυσικό περιβάλλον της χώρας. Ίδρυση δημόσιων τραπεζών σπόρων και βιολογικής έρευνας για την δωρεάν επιστημονική στήριξη του αγρότη με στόχο την ολοκληρωμένη διατροφική αυτάρκεια και υγεία του ελληνικού πληθυσμού.5. Εθνική πολιτική ενίσχυσης των εθελοντικών κοινοπραξιών από αυθεντικούς παραγωγούς με την κατάργηση του ΦΠΑ στα προϊόντα τους και κρατικές υποδομές διάθεσης ειδικά στις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Μπορεί διαφορετικά να αναστηθεί η αγροτική παραγωγή στη χώρα; Μπορεί διαφορετικά να έχει παρόν και μέλλον ο γεωργός, ο κτηνοτρόφος, ο ψαράς στη χώρα μας; Μπορούν να γίνουν όλα αυτά με το ευρώ και μέσα στην ΕΕ; Ούτε κατά διάνοια. Μπορούν να γίνουν υπό το καθεστώς εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους; Όχι βέβαια.

Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό για τους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους, τους ψαράδες, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Ιδού ο τρόπος για να συσπειρώσουν γύρω τους ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ιδού γιατί πρέπει πάση θυσία να ανατραπεί το καθεστώς κατοχής της πατρίδας μας και να πάρουμε εμείς στα χέρια μας τις τύχες μας.

Δεν είμαστε λεχρίτες, κοπρόσκυλα και αρπακτικά, όπως οι επαγγελματίες της πολιτικής με τις κομματικές τους συμμορίες. Ξέρουμε τι θα κάνουμε αν πάρουμε στα χέρια μας την πατρίδα μας, αν μας δοθεί η ευκαιρία να δουλέψουμε με την ψυχή μας και για τη δική μας προκοπή. Το μόνο που φοβόμαστε είναι αυτό που θα συμβεί αν δεν ξεμπερδέψουμε εδώ και τώρα με το καθεστώς κατοχής.

Πηγή:http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2016/01/blog-post_25.html

Σημείωση ιστολογίου: Το ηχητικό απόσπασμα είναι απο την εκπομπή "ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ" στην ERTOpen. 25/01/2016.
[https://www.youtube.com/watch?v=s1bqx7IEYas]

.......................................................................................................

Ο «προφήτης» McKinsey και η επερχόμενη κόλαση των αγροτών

ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

Την 5η Μαΐου του σωτηρίου έτους 2014, ένας μεγάλος Έλληνας πατριώτης και αγωνιστής όδευε προς το πολυαγαπημένο Eurogroup, για μια ακόμα αιμοβόρα μάχη. Μια σκληρή μάχη, στα πλαίσια της αιώνιας διαπραγμάτευσης με τους τρεις τότε «θεσμούς». Τον έλεγαν Γιάννη. Γιάννη Στουρνάρα και είχε μαύρο κορακίσιο μαλλί – παρότι γέρασε, καθώς τα χρόνια περνούν, πάντα στην υπηρεσία των τραπεζιτών βεβαίως βεβαίως. Δεν πήγαινε όμως άοπλος ο πολεμιστής (τότε) υπουργός οικονομικών. Είχε στη μασχάλη του από κάτω, ένα χαρτοφύλακα που περιείχε το καλύτερό του όπλο στην προσπάθεια παράδοσης της Ελλαδίτσας, στα ξένα όρνια που έχουν πέσει να ξεσκίσουν τις σάρκες της. 
Το πυρηνικό αυτό όπλο λεγόταν "Greece 20/20" ή αλλιώς έκθεση McKinsey. Πήρε το όνομα, από την εταιρεία που την συνέταξε, κατά παραγγελία των εγχώριων τραπεζών και του ΣΕΒ. Άρχισε η μελέτη το 2010 και ολοκληρώθηκε το 2012.

Η έκθεση αυτή, επιχειρεί να φανταστεί πως θα πρέπει να είναι η Ελλάδα το 2020, αν θέλει να προκόψει. Κάνει μια πρόβλεψη, που είναι και πρόταση ταυτόχρονα. Εδώ τελειώνει η πλάκα και αρχίζει ο τρόμος για την κόλαση που έρχεται. Τίποτα δεν έχουμε δει ακόμα, τα σοβαρά τώρα αρχίζουν. Τι προτείνει/προβλέπει η εν λόγω έκθεση για το αγροτικό ζήτημα; Διαβάστε περιληπτικά και φρίξτε:

Επειδή στην Ελλάδα, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα κατακερματισμού της γης, καθώς οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις είναι στο 1/5 περίπου των αντίστοιχων της ευρωζώνης, έχουμε πρόβλημα στην ανταγωνιστικότητα, μας λέει. Άρα, τι κάνουμε για να λύσουμε το πρόβλημα; Μα είναι πολύ απλό ρε παιδιά: μαζεύουμε τη γη σε λίγα χέρια, που έχουν όρεξη (και φράγκα) για επενδύσεις. Την παίρνουμε από τους πολλούς και ενοχλητικούς μικρούς και μεσαίους  γεωργούς και την παραδίνουμε σε άξιους μεγαλοεπενδυτές, που τυγχάνει να είναι και ξένοι. Οι σημερινοί μικροί και οι μεσαίοι, θα δουλεύουν σαν εργάτες γης στους επενδυτές, που θα πάρουν τη γη και θα εφαρμόσουν νέες μεθόδους καλλιέργειας, σε προϊόντα για τα οποία διακρίνεται η ελληνική παραγωγή. Ελιές και λάδι, λαχανικά, φρούτα. 

Αν ακούγοντας για νέες μεθόδους καλλιέργειας, πηγαίνει ο νους σας σε επιστροφή στις παραδοσιακές και βιολογικές μεθόδους, χρειάζεστε γιατρό επειγόντως. Τα μεταλλαγμένα προϊόντα και τα φυτοφάρμακα θα πάνε σύννεφο. Κάτι ακούγεται, πως οι μεγαλοεπενδυτές που θα καλλιεργούν, θα είναι θυγατρικές της περίφημης Monsanto. Οπότε μπορείτε μόνοι σας να καταλάβετε, τι είδους καλλιέργεια θα γίνεται.

Το παραγόμενο προϊόν, θα είναι κρίμα να το πουλάμε χύμα σαν πρώτη ύλη στα ξένα συσκευαστήρια, μας λέει η έκθεση και πολύ σωστά. Οπότε, έχει έτοιμη τη λύση: μεταποιητικές μονάδες. Για να μην ξοδευόμαστε, όμως, και φτιάχνουμε πολλές τέτοιες μονάδες, μας έχει πάλι τη λύση: τέσσερις ή πέντε σε όλη την Ελλάδα. Δεν αστειεύομαι φίλοι μου. Προτείνει τη δημιουργία τεσσάρων mega factories, τεσσάρων γιγάντιων εργοστασίων, που θα μεταποιούν όλη την παραγωγή της χώρας. Δύο για το λάδι και δύο ή τρία για τα λαχανικά και φρούτα. Τα δύο του λαδιού θα φτιαχτούν στην Πελοπόννησο και την Κρήτη και τα συσκευαστήρια στην Πελοπόννησο και την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. 
Τα τόσα μικρά και μεσαία ελαιοτριβεία που υπάρχουν και λειτουργούν στην Ελλάδα, θα εξαφανιστούν σε μια νύχτα. Δεν είναι καθόλου δύσκολο αυτό. Επειδή οι όποιοι κυβερνώντες (δεξιοί ή αριστεροί) είναι οικολογικά ευαίσθητοι, θα βγάλουν ένα νόμο με πολύ αυστηρές και πανάκριβες προϋποθέσεις για να λειτουργούν τα λιοτρίβια, εξαναγκάζοντάς τα σε διαχείριση αποβλήτων και βιολογικούς καθαρισμούς, που δεν θα μπορούν να πληρώσουν. Το ότι το ελληνικό λάδι δεν θα είναι πια αυτό που ξέραμε και θα ανέβουν τα οξέα, λίγο τους νοιάζει. Φτηνό να είναι και ας μπαίνει και στον κινητήρα του αυτοκινήτου.

Δεν τελειώνει εδώ ο εφιάλτης της «ανάπτυξης». Ο προσανατολισμός όλων αυτών των επενδύσεων - κατά την εταιρεία - δε θα είναι η διατροφική επάρκεια και η σωστή διατροφή των Ελλήνων, αλλά οι εξαγωγές και η κονόμα. Καλά θα καλλιεργούν οι επενδυτές, καλά θα συσκευάζουν οι mega εργοστασιάρχες, ποιος όμως, θα διακινεί τα προϊόντα στο εξωτερικό; Και εδώ έρχεται η έκθεση να μας αφήσει για μια ακόμα φορά άναυδους. Θα υπάρχει 1 (ολογράφως μία) εταιρεία, που θα λέγεται “Greek Foods Company” και θα αναλάβει την εμπορία όλων αυτών των προϊόντων στο εξωτερικό. Θα είναι ιδιωτική. Αλλά και κρατική να είναι, μικρή σημασία έχει, καθότι το ΤΑΙΠΕΔ και το μοναστήρι να είναι καλά…

Η έκθεση αυτή, εγκρίθηκε από το Eurogroup της 5η Μαΐου 2014 και αποτελεί πλέον μπούσουλα για τον τρόπο ανάπτυξης που προωθούν. Σύμφωνα με αυτή κινούνται οι κυβερνήσεις μας. Για να γίνουν αυτές οι τεράστιες επενδύσεις, θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και την γερμανική τράπεζα KFW, που πρόεδρός της τυγχάνει να είναι ο «φιλέλληνας» ναζί του Δ΄Ράιχ, Κύριος Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Τώρα σίγουρα αναρωτιέστε: θα γίνουν πραγματικότητα όλα αυτά τα εφιαλτικά ή είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας; 
Σύμφωνα με μια μελέτη της περίφημης Eurostat, που καλύπτει τη δεκαετία 2003 – 2013, ενώ στην Ελλάδα αυξήθηκε η καλλιεργούμενη γη κατά 22,4%, οι αγροτικές μονάδες μειώθηκαν κατά 14%. Είναι αυτονόητο πως σήμερα θα είναι κατά πολύ περισσότερο μειωμένες. Μόλις το 5,2% των αγροτών μας είναι κάτω από 35 ετών, ενώ από 55 μέχρι 64 ετών είναι το 24,9% και πάνω από 65 ετών είναι το 31,3%. Τι βλέπετε; Μαζεύεται η γη σε λίγα χέρια ή όχι; Τα μέτρα που παίρνει στους αγρότες η κυβέρνηση, στέλνουν τους αγρότες στην ανεργία, ναι ή όχι; Τα κόκκινα αγροτικά δάνεια που έχουν περάσει σε χέρια άγνωστων funds, θα αλλάξουν το καθεστώς ιδιοκτησίας, ναι ή όχι; Τι θα γίνει όλη αυτή η πραγματικά ευλογημένη γη, που θα μείνει χωρίς αφεντικά; Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει.

Καταλαβαίνετε τώρα, φίλοι αγρότες, πως το πρόβλημά σας δεν είναι το ασφαλιστικό και το φορολογικό; Αντιλαμβάνεστε ότι σε αυτό το καθεστώς κατοχής που έχουμε, η μόνη μοίρα που σας περιμένει, είναι να γίνεται εργάτες στη δική σας γη; Κατανοείτε, ότι ακόμα και αν η κυβέρνηση πάρει πίσω τα νομοσχέδια που σας διαλύουν, δεν έχετε κανένα μέλλον όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση κατοχής της χώρας μας; Άντε και πληρώνετε στο μέλλον ότι και τώρα, σε ταμεία και εφορία. Που θα πουλάτε το προϊόν του ιδρώτα σας; Στον Έλληνα που δε μπορεί πλέον να αγοράσει τα βασικά είδη διατροφής σε ποσοστό 32% πέρυσι και 50% φέτος; Στον Έλληνα που κάθε μέρα που περνάει, φτωχαίνει όλο και περισσότερο; Σε αυτούς θα πουλήστε τα προϊόντα σας;

Ή μήπως σε αυτούς;


Η μόνη πελατεία που θα έχετε, για όσο ακόμα θα είστε κύριοι της γης σας, θα είναι τα συσσίτια της Εκκλησίας και τα φιλανθρωπικά σωματεία. 

Πετάχτε λοιπόν στην άκρη τα κομματόσκυλα τους αγροτοπατέρες, που προσπαθούν να σας κρατήσουν ναρκωμένους και απαθείς, περιορίζοντας το πρόβλημα στο ασφαλιστικό και το φορολογικό. Ενωθείτε με την υπόλοιπη κοινωνία, για να ρίξουμε όλοι μαζί στα τάρταρα της ιστορίας, τους δωσίλογους που μας κυβερνάνε με τα κόμματά τους και τους συνδικαλιστές τους. Να τερματίσουμε τη νέα κατοχή, να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω και να δείξουμε σε όλους τι μπορεί να κάνει ο Έλληνας, όταν είναι ελεύθερος στη χώρα του.

Καλή λευτεριά

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:

Ολη η έκθεση McKinsey ΕΔΩ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

Συμβολαιακή γεωργία: Μοιάζει με τυρί, στο βάθος όμως είναι η φάκα!

Δημ. Καζάκης για τις τράπεζες: "Πόσο αλήθεια αξίζουν τα κουφάρια;" Ολη η αλήθεια...-Συμβολαιακή γεωργία

Επίθεση στη δυνατότητα της χώρας να παράγει

Επιταχύνεται η διαδικασία συγκέντρωσης της αγροτικής γης

Μόνο η αυτάρκεια εγγυάται την εθνική ανεξαρτησία...

Η εφεύρεση του καπιταλισμού: Πώς οι αυτάρκεις αγρότες έγιναν μισθωτοί σκλάβοι της βιομηχανίας

10 μύθοι για τα γενετικά τροποποιημένα που θέλουν να πιστεύουμε

Καταγγέλουν την Monsanto ότι σκοτώνει ανθρώπους με το RoundUp στην Αργεντινή!

Από την αγροτική οικογένεια στην παγκοσμιοποίηση

Η επερχόμενη παγκόσμια επισιτιστική κρίση

Φόβοι επισιτιστικού κράχ

Ο αγώνας των αγροτών, αγώνας για την λευτεριά
 
 http://monaxeros.blogspot.gr/2016/01/a-mckinsey.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου