.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

«Μνημόνιο με δραχμή» και άλλα παραμύθια της δεκάρας

του Νίκου Περπερά
Θα προτιμούσαμε να ανεχθούμε, να μην ασχοληθούμε ή ακόμη και να ακούσουμε με κάποια συμπάθεια τα «επιχειρήματα» του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στο απεγνωσμένο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό αν τα περισσότερα από αυτά δεν είχαν πρόθεση να αποπροσανατολίσουν, να εξωραΐσουν τη μνημονιακή του «κωλοτούμπα» με έναν ακόμη εμπαιγμό, να «ψαρέψουν στα θολά νερά» και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Και, προ πάντων, αν δεν περιείχαν μια σειρά από ψευδολογίες επενδυμένες με αφοριστικές σοφιστείες και αν δεν δομούσαν την πλήρη διαστροφή της πραγματικότητας.
Δυστυχώς για τον ίδιο, η στροφή της «κυβερνώσας αριστεράς» της οποίας προΐσταται προς τη μνημονιακή κατηφόρα της υποταγής, παρά και ενάντια τις προεκλογικές και μετεκλογικές του εξαγγελίες και παρά την αμέριστη και επανειλημμένη στήριξη που είχε από τον ελληνικό λαό, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, όσα «σημεία και τέρατα» επικαλεστεί.

Όσο κι αν προσπαθεί ο Α. Τσίπρας να ρίξει την ευθύνη για τις εσπευσμένες πρόωρες εκλογές σε ...
άλλους, τον προδίδουν οι ίδιοι οι καλύτεροί του εσχάτως σύμμαχοι, όπως η καγκελάριος της Γερμανίας Α. Μέρκελ η οποία φέρεται να σχολίασε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με την Πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντ. Ρούσεφ πως «η παραίτηση του Τσίπρα είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος της κρίσης»!
Όπερ εστί μεθερμηνευόμενον, η βιασύνη της προσφυγής στις κάλπες είναι μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού – εντός και εκτός Ελλάδας - για να απαλλαγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση από τα «βαρίδια» όσων εμμένουν στο προεκλογικό αντιμνημονιακό τους πρόγραμμα, δηλαδή από την Αριστερή Πλατφόρμα. Οι εκλογές, επομένως, γίνονται για ένα και μόνο λόγο: Για να επισημοποιηθεί και εκλογικά η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και για να εφαρμοστεί απερίσπαστα το 3ο μνημόνιο που θα δέσει χειροπόδαρα την Ελλάδα στο άρμα της νεοαποικιακής κηδεμονίας και τους Έλληνες στα νεοφιλελεύθερα δεσμά της διαρκούς λιτότητας, από τους οποίους τώρα ζητά να ψηφίσουν «ναι» σ' αυτήν την πολιτική που περισφίγγει τη θηλιά στο λαιμό τους!
Άλλωστε δεν είχε να αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα κυβερνητικής βιωσιμότητας ο Α. Τσίπρας, αφού τον στήριξαν «με χίλια» όλες οι μνημονιακές δυνάμεις από τη ΝΔ ως το ΠΑΣΟΚ και το «Ποτάμι». Άρα η οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία ούτε ως επικοινωνιακό τρυκ δεν στέκει.
Είπε, ωστόσο, ο πρωθυπουργός: «Θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής απέναντί σας. Δεν πετύχαμε τη συμφωνία που προσδοκούσαμε πριν τις εκλογές του Γενάρη. Δεν αντιμετωπίσαμε όμως και την αντίδραση που υπολογίζαμε».
Πώς θα μπορούσε όμως να επιτευχθεί μια «καλή συμφωνία»; Όλο αυτό το εξάμηνο διάστημα που έχει προηγηθεί ο ελληνικός λαός είδε μια κυβέρνηση -ή μάλλον τον σκληρό πυρήνα μιας αρχηγικού και μονεταριστικού τύπου παράταξης- να υποχωρεί και να υποτάσσεται διαρκώς σε όλο και σκληρότερες μνημονιακές θέσεις, δεχόμενη τα τελεσίγραφα και τους εκβιασμούς των θεσμικών δανειστών. Είδε μια κυβέρνηση να παραιτείται και να αρνείται να χρησιμοποιήσει το μοναδικό «όπλο» που είχε για μια σοβαρή διαπραγμάτευση: Το «όπλο» της ρήξης, της εναλλακτικής λύσης που εδράζεται στη στάση πληρωμών, την εθνικοποίηση των τραπεζών και την έξοδο από την λυκοφωλιά της ευρωζώνης.
Αλλά στο όνομα του μονόδρομου της ευρωζώνης αυτό το «όπλο» ούτε καν βγήκε από το θηκάρι. Απορρίφθηκε μετά βδελυγμίας, εκ των προτέρων και χωρίς να εξεταστεί ποτέ σοβαρά. Και παρότι βγήκε ενισχυμένο από το μεγαλειώδες και θριαμβευτικό «ΟΧΙ» του 62% του ελληνικού λαού από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
Υπό αυτές τις προϋπόθεσεις, όμως, η τραγική κατάληξη των διαπραγματεύσεων και η υπογραφή μιας επονείδιστης συνθηκολόγησης και μιας επώδυνης συμφωνίας ήταν σαφώς προδιαγεγραμμένη. Μας θύμισε, λοιπόν, ο πρωθυπουργός το στίχο του παλιού τραγουδιού «Στρατιώτη μου τον πόλεμο τον χάνει όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει»! Μόνο που στην περίπτωσή μας είναι ακόμη πιο τραγικός ο απολογισμός, αφού οδηγεί στην καταστροφή και στον εξανδραποδισμό ενός ολόκληρου λαού κι όχι μονάχα ενός στρατιώτη...
Λέει τώρα ο πρωθυπουργός: «Θα μας κρίνετε όλους. Κι εκείνους που δώσαμε τη μάχη μέσα και έξω από τη χώρα, για να μη βρεθεί η Ελλάδα στο απόσπασμα. Κι εκείνους, που επικαλούμενοι ιδεολογική συνέπεια, εισηγούμενοι την άποψη ότι η Ελλάδα χρειάζεται δανεισμό, δηλαδή μνημόνιο, αλλά με δραχμή, διέπραξαν την ακραία ασυνέπεια να μετατρέψουν σε κοινοβουλευτική μειοψηφία την πλειοψηφία που ο λαός μας έδωσε στην πρώτη στο τόπο, κυβέρνηση της Αριστεράς».
Εδώ ο Α. Τσίπρας προσπαθεί νακαλύψει ένα προμελετημένο πολιτικό «έγκλημα» επιφέροντας πολλαπλά κατάγματα στην κοινή λογική. Και φυσικά θα κριθεί και γι' αυτό, όπως οι προηγούμενοι κήνσορες των μνημονίων στις εκλογές που έσπευσε να προκαλέσει. Διότι η Ελλάδα με το 3ο και πιο εξοντωτικό μνημόνιο που τελικά υπέγραψε ο ίδιος η Ελλάδα όχι μόνο βρέθηκε στο απόσπασμα, αλλά υποτάχθηκε, χωρίς καν μάχη, στους νεοαποικιοκράτες δανειστές και τέθηκε υπό κηδεμονία της γερμανοκρατούμενης ΕΕ. Και βέβαια ο ελληνικός λαός καταδικάστηκε να ζει για δεκαετίες σε μια «Ειδική Οικονομική Ζώνη» με μισθούς και συντάξεις πείνας, με ανύπαρκτα δικαιώματα και υπαρκτή μόνο τη διαρκή εξαθλίωσή του!
Αλλά από πού κι ως που προκύπτει πως η Αριστερή Πλατφόρμα εισηγήθηκε την άποψη ότι η Ελλάδα «χρειάζεται δανεισμό» και επομένως «ένα νέο μνημόνιο, αλλά με δραχμή»; Τι μας λέει εδώ ο πρωθυπουργός – που κατά τα άλλα δεν είχε καν ακούσει για κάποια εναλλακτική πρόταση και λύση, όπως υποστήριζε ο ίδιος όλο το προηγούμενο διάστημα; Μας λέει απλά ότι αναγκαστικά η καταφυγή στο εθνικό νόμισμα προϋποθέτει και ...μνημόνιο!
Εδώ αγγίζουμε το άκρον άωτον της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Κάτι ανάλογο με τα ... «εμπνευσμένα» σενάρια για τα δήθεν γιουρούσια στο Εθνικό Νομισματοκοπείο και τη σύλληψη του Γ. Στουρνάρα που με εκτοξευτήρες τους «παπατζήδες» της προεδρικής φρουράς του Μαξίμου γέμισαν με λάσπη τα ντόπια και ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Σε πείσμα της ανερμάτιστης επιχειρηματολογίας του Αλέξη Τσίπρα, η πραγματικότητα, είναι εντελώς διαφορετική. Ευρωζώνη και μνημόνια είναι σιαμαία αδέλφια. Το παραδέχτηκε, σαφέστατα προ ημερών ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουπλής λέγοντας ωμότατα πως «Αν βγούμε από τα μνημόνια θα βγούμε και από την Ευρώπη»!
Αυτό ακριβώς έλεγε εδώ και χρόνια και επιμένει και η Αριστερή Πλατφόρμα και όλες οι αντιμνημονιακές δυνάμεις και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που βροντοφώναξε το μεγαλειώδες «ΟΧΙ» στις 5 Ιουλίου: Αν δεν θέλουμε μνημόνια, η μόνη λύση είναι η απεμπλοκή μας από το μονόδρομο της ευρωζώνης και κατ' επέκταση αυτής της ΕΕ των καταναγκαστικών οδηγιών της εξόντωσης της ελληνικής κοινωνίας και της αποσάρθρωσης του παραγωγικού δυναμικού της χώρας, που μας κατάντησαν τον ουραγό της Ευρώπης σε όλους τους οικονομικούς και άλλους δείκτες.
Σε αντίθεση, λοιπόν, με τα κουτοπόνηρα κυβερνητικά σοφίσματα, η έξοδος από τη λυκοφωλιά του ευρώ και της ΕΕ αποτελεί απαραίτητο όρο για να λάβουν επιτέλους τέλος τα μνημόνια. Για να τερματιστεί η διαρκής λιτότητα και ότι να δοθεί η ευκαιρία, παρά τις πρόσκαιρες δυσκολίες, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, που θα έχει ως καρπό την καταπολέμηση της ανεργίας και την εμπέδωση της εθνικής ανεξαρτησίας.
Όσον αφορά την κυβερνητική πλειοψηφία η οποία τάχα χάθηκε από αυτούς που ψήφισαν «ΟΧΙ» στη μνημονιακή μετάλλαξη της κυβέρνησης, ας κοιτάξει πρώτα ο πρωθυπουργός τον εαυτό του στον καθρέφτη: Εκεί θα δει ξεκάθαρα ποιος εγκατέλειψε ποιον. Ποιος από εκεί που θα έσκιζε τα μνημόνια αποδείχτηκε και καλαμοκαβαλάρης και καλαμοσχίστης!
Όλα τα άλλα είναι επιχειρήματα της δεκάρας, αντίστοιχα των υπερασπιστών της δήθεν ευμάρειας του ευρώ...
από το «iskra.gr»

 http://seisaxthia-epam.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου