.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ήλθε η ώρα της αλήθειας


«Διαπραγμάτευση» ήταν και πέρασε...

Του Όθωνα Κουμαρέλλα

Μετά από τρεις εβδομάδες επικοινωνιακής καταιγίδας και «διαπραγμάτευσης», οι ξένοι δανειστές αποφάσισαν να τελειώνουν μια και καλή με τα «παίγνια» και τους θεωρητικούς τους. Το ιταμό τελεσίγραφο έφθασε μόλις απόψε. Ή υποτάσσεστε, ή τελειώνουν όλα!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να αντιμετωπίσει πλέον την στεγνή και αδυσώπητη πραγματικότητα.

Το ερώτημα που για πολλούς μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ, προεκλογικά, αρνιόταν να απαντήσει, τέθηκε αμείλικτο και τώρα πλέον είναι αδύνατη η υπεκφυγή. Που θα βρείτε τα λεφτά κύριοι;

Φοβάμαι, ότι η κυβέρνηση αρνείται -ακόμα και τώρα μετά το τελεσίγραφο- να δει κατάματα την πραγματικότητα και προσπαθεί με επικοινωνιακούς όρους να υπεκφύγει το μοιραίο, -που η ίδια προκαλεί με τη στάση της- δηλαδή, αυτό της μιας άτακτης υποχώρησης και της πλήρους υποταγής, που θα καταστήσει την Ελλάδα περίγελο όλου του κόσμου.

Γιατί τι άλλο άραγε από υπεκφυγή είναι η πρόταση «γέφυρα» μεταξύ των μνημονίων και του νέου προγράμματος; Δηλαδή η συνέχιση της χρηματοδότησης, άρα και νέου δανεισμού, χωρίς όμως το βάρος του μνημονίου; Πως είναι δυνατό να γίνει αποδεκτό -από την άλλη πλευρά- η ακύρωση μιας πολιτικής που εφαρμόζεται απαρέγκλιτα εδώ και πέντε χρόνια, χωρίς να τρέχει τίποτα; Ή μόνο και μόνο γιατί ο Γιάν(ν)ης κατάφερε να γητεύσει δεκαοχτάχρονα κορίτσια με το εξαντρίκ παρουσιαστικό του;

Και ενώ η ελληνική κυβέρνηση αναλώνονταν σε επικοινωνιακά ακροβατικά, χωρίς σχέδιο και χωρίς δυνατότητα εναλλακτικών, οι άλλοι άκουγαν, έβλεπαν, μέτραγαν. Αντιλήφθησαν πολύ γρήγορα την κενότητα και την ανυπαρξία οποιουδήποτε σχεδιασμού από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και πέρασαν εύκολα στην αντεπίθεση, φέρνοντάς την κάθε φορά και ένα βήμα πίσω στην κατεύθυνση της πλήρους υποταγής.

Όπως ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε -στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την ολοκλήρωση του χθεσινού Eurogroup-, ήταν έτοιμος να υπογράψει -και μάλιστα θα ήταν πολύ ευτυχής να το κάνει- ένα χαρτί που του παρουσίασε ο Μοσκοβισί, που μιλούσε για επέκταση της δανειακής σύμβασης δίνοντας ένα περιθώριο 4 μηνών ως γέφυρα για ένα νέο πρόγραμμα. «Σε αυτή τη βάση, θα είμαστε περισσότερο από ευτυχείς να υπογράψουμε» με μόνη προϋπόθεση, όπως είπε, να μην ληφθούν νέα υφεσιακά μέτρα σε αυτήν την περίοδο. «Δυστυχώς αυτό το καταπληκτικό κείμενο αποσύρθηκε από τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπουμ», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Αν αυτό δεν είναι το απόλυτο ρεζιλίκι για μια κυβέρνηση μόλις 20 ημερών που ήλθε για να διαπραγματευτεί σκληρά την κατάργηση των μνημονίων και τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, τότε αλήθεια πως μπορεί να χαρακτηριστεί; Πως αλήθεια μπορεί κάποιος να ανεχθεί τέτοια κοροϊδία;

Και όμως το δράμα δεν σταματά εδώ. Το -κατά Βαρουφάκη- «καταπληκτικό» κείμενο αποσύρθηκε και αντικαταστάθηκε με ένα άλλο το οποίο μόνο ως το απόλυτο -και απολύτως ιταμό-τελεσίγραφο μπορεί να ειδωθεί. Και όμως ο κ. Βαρουφάκης κάνοντας μια ακόμα μεγαλύτερη επίδειξη ραγιαδισμού υποσχέθηκε απερίφραστα, ότι θα «θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να συμφωνήσουμε» τις δύο επόμενες ημέρες.

Εμφανίστηκε δε βέβαιος, ότι «το επόμενο 48ωρο η Ευρώπη θα βρει τη φρασεολογία που χρειάζεται για κοινό έδαφος και να χτίσει ένα νέο πρόγραμμα». Συνεπώς για τον κ. Βαρουφάκη το όλο ζήτημα είναι θέμα φρασεολογίας και όχι ουσίας. Έτσι αντιλαμβάνονται στην κυβέρνηση τα τελεσίγραφα;

Ντροπή είναι η μόνη λέξη που αρμόζει.

Ωστόσο οι ευρωπαίοι σύμμαχοι, εταίροι και δανειστές μας, δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ. Επαγγελματίες στην προώθηση των συμφερόντων τους και όντας αδίστακτοι, θα προχωρήσουν με χειρουργική ακρίβεια και στο έπακρο τον εκβιασμό και τη γελοιοποίηση της χώρας. Ένα bank runτις προσεχείς ημέρες δεν είναι καθόλου απίθανο, ή ακόμα και άλλες μη προβλέψιμες ενέργειες, - ας ελπίσουμε ότι δεν θα αφορά στα εθνικά μας θέματα.

Έτσι η κυβέρνηση -τουλάχιστον αυτό επιδιώκεται-, θα δώσει την οριστική της απάντηση στο αρχικό ερώτημα για το που θα βρει τα λεφτά. Σερνόμενη, σε άτακτη υποχώρηση και εκλιπαρώντας για έλεος, τους δανειστές.

Δεν της φταίει κανείς της κυβέρνησης για την αυτοπαγίδευσή της. Όλη η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική της.

Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει και μάλιστα αρκετούς μήνες πριν τις εκλογές, ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ειλικρινής στις προθέσεις του για αλλαγή πορείας της χώρας, θα ερχόταν σύντομα στο δίλλημα. Ή να υποχωρήσει άτακτα, ή να έλθει σε πλήρη ρήξη με το καθεστώς και τη ξενοκρατία.

Και μια τέτοια ρήξη προϋποθέτει σχέδιο και προετοιμασία. Δεν εισακουστήκαμε.

Και αυτό επειδή είτε πράγματι πίστευαν ότι μπορεί να πείσουν τους εταίρους και δανειστές μας, είτε γιατί ήδη είχαν συμφωνήσει την υποχώρηση στο παρασκήνιο. Δεν νομίζουμε ότι υπήρξαν τόσο αφελείς να πιστεύουν ότι μπορούν να βαδίσουν ξυπόλυτοι στα αγκάθια.

Πολλά τα σημάδια του εκ των προτέρων συμβιβασμού και της υποταγής:

- Οι αντιφατικές δηλώσεις, το παιγνίδι με τις λέξεις, τίποτε το καλό δεν προοιώνιζε, μόνο σύγχυση δημιουργούσε.
- Η επιστράτευση όλου του πολιτικοοικονομικού απαράτ του δωσιλογισμού και της ευρωυποτέλειας, από το Μάρδα, την Παναρίτη, το Χριστοδουλάκη και τόσων άλλων γνωστών και μη εξαιρετέων που κλήθηκαν να στελεχώσουν τράπεζες, δημόσιους οργανισμούς, αλλά και τα κυβερνητικά επιτελεία, μόνο τυχαία δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί.
- Όπως επίσης η πρόταση (που ελπίζουμε τελικά να μη γίνει αποδεκτή), του γνωστού -απολύτως μνημονιακού και υπόλογου επίσης για δωσιλογισμό- Αβραμόπουλου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ή άλλων στελεχών της κεντροδεξιάς, δεν μπορεί να είναι τυχαία, ή να οφείλεται σε απειρία, πολιτική αφέλεια, ή μεγαλοκαρδία. Τήρηση ισορροπιών; Ποιες είναι αυτές; Και τι άραγε προδικάζουν;

Προφανώς η γελοιοποίηση της χώρας δεν τους αφορά, ούτε η καταρράκωση της αξιοπρέπειας όλου του κόσμου που έτρεξε να βρεθεί στους δρόμους και τις πλατείες, να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση στην (υποτιθέμενη;) προσπάθειά της.

Τώρα είναι αργά.

Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας. Για όλους. Αν η κυβέρνηση υποχωρεί εμείς οφείλουμε να μην το επιτρέψουμε.

Όπως και τότε, έτσι και τώρα. Το μεγάλο ΟΧΙ θα το πει ο λαός. Σύσσωμος!

Εμπρός να σηκώσουμε ψηλά τη σημαία της Αντίστασης.

Επιστρέφουμε το ιταμό τελεσίγραφο.

Ούτε βήμα πίσω. Έχουμε πρόγραμμα, έχουμε σχέδιο. Έχουμε τη γνώση για την υλοποίησή του.

- Τώρα κήρυξη του χρέους ως παράνομου και καταχρηστικού σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και άμεση παύση αποπληρωμής του.
- Αποχώρηση από την ευρωζώνη και καθιέρωση νέου Εθνικού Κρατικού νομίσματος.
- Κάθαρση και τιμωρία των ενόχων.
- Εκκαθάριση σε λειτουργία των τραπεζών.
- Σεισάχθεια.
- Νέος καταστατικός Χάρτης της Νέας Ελληνικής Πολιτείας με Συντακτική Εθνοσυνέλευση.

Βαδίζουμε μπροστά κι αν η κυβέρνηση είναι ειλικρινής ας συνταχθεί μαζί μας.
Αντλώντας δύναμη και αποφασιστικότητα από όλους εμάς τους απλούς πολίτες ας ορθώσει και η ίδια το ανάστημά της. Το ανάστημα της Ελλάδας.
Μαζί με το λαό σε αυτόν τον υπέροχο αγώνα για την Εθνική Ανεξαρτησία, τη Δημοκρατία, την Αξιοπρέπεια και την περηφάνια όλων μας. Αλλιώς θα μας βρει απέναντι!

Το μεγάλο ΟΧΙ, το δικό μας νέο ΟΧΙ θα αποτελέσει ξανά φάρο και ελπίδα για όλους τους λαούς.

Λαός Ενωμένος, Ποτέ Νικημένος!

Πηγή: «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ - Ε.ΠΑ.Μ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου