.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Γράμμα από την Κύπρο στον πρωθυπουργό της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα




 
Αδελφέ μου Αλέξη καλημέρα από μια ηλιόλουστη Κύπρο. Το γράμμα αυτό είναι πολύ πιθανό να μη φτάσει ποτέ κοντά σου, αν και το εύχομαι ολόψυχα.
 
Έμαθα ότι τη Δευτέρα θα είσαι κοντά μας και με συγκινεί ιδιαίτερα η επίσκεψη σου και το ότι είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιείς ως πρωθυπουργός. Ήμουν παιδί του δημοτικού όταν μας ήρθε ο Αντρέας – ένας ήταν ο Αντρέας – και θυμάμαι αποσβολωμένος την εμπειρία όταν χιλιάδες μαθητές δημοτικού παραταχθήκαμε με τις ελληνικές σημαιούλες κατά μήκος του δρόμου όπου θα περνούσε η πομπή. Θυμάμαι την προσωπική μου απορία, ανακατωμένη με απέχθεια για μια πράξη επιβεβλημένη και στην οποία ούτε λόγο είχα ούτε και κατανοούσα. Σήμερα ως ενήλικας εύχομαι οι γυμνοσάλιαγκες που κυβερνούν τον τόπο μου να μην προβούν σε παρόμοιες πράξεις.
 
Αλέξη, εύχομαι ολόψυχα και από τα βάθη της γήινης μου ύπαρξης να πετύχεις στο τιτάνιο έργο που έχεις αναλάβει εσύ και η κυβέρνηση σου. Εύχομαι ολόψυχα να καταφέρετε να αναστήσετε τη μάνα μας στα πόδια της και να φωτίσετε ολόκληρο τον κόσμο με την προσπάθεια σας. 
 
Εύχομαι ολόψυχα να αγκαλιάζεις και εσύ τη στάση των 62 μελών του κόμματος σου οι οποίοι μας βλέπουν και μας αισθάνονται σαν τους μακρινούς αδελφούς και αδελφές και προτείνουν ξανά τον κοινό αγώνα βασισμένο στις αρχές του Ελληνισμού και της αριστεράς. Εδώ πρέπει να σου ομολογήσω ότι ανησυχώ διότι έχω γνωρίσει από πρώτο χέρι και τις άλλες φωνές μέσα στο κόμμα σου οι οποίες με νύχια και με δόντια προσπαθούσαν το 2004 να με πείσουν να πω «Ναι» στο σχέδιο Ανάν.
 
Δέξου το γράμμα αυτό σαν μια αδελφική προειδοποίηση για την επίσκεψη σου της Δευτέρας, μια ενημέρωση αδελφού προς αδελφό μακριά από τα δώματα της εξουσίας στην οποία κινείσαι και πιθανώς με περιεχόμενο που δεν πρόκειται να σου πει ή να σου γράψει κάποιος διπλωμάτης.
 
Αλέξη, τη Δευτέρα θα σε προϋπαντήσουν γυμνοσάλιαγκες. Βδελυρά ανθρωπάρια τα οποία έχουν ήδη πουλήσει την ψυχή και το πνεύμα τους. Εντολοδόχοι ξένων που κυβερνούν εξαπατώντας το λαό και αντιπολιτευόμενοι που συμφωνούν τόσο στην εξαθλίωση του λαού μας όσο και στο ξεπούλημα του τόπου μας στον επεκτατισμό της Τουρκίας.
 
Πίσω από τα χαμόγελα και τις χειραψίες που θα ανταλλάσσουν μαζί σου θέλω να ξέρεις ότι κρύβεται ένα αβυσσαλέο μίσος σε όλα εκείνα που διακηρύσσεις ότι αντιπροσωπεύεις.
 
Από τη μια, η ψευδοεθνικόφρονα κυβερνητική παράταξη σε βλέπει σαν ένα «κομμουνιστή» παιδαρέλι – κοπελλουρούδιν όπως λέμε στην πανάρχαια μας διάλεκτο. Το βράδυ της εκλογής σου ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Νίκος Τορναρίτης προειδοποιούσε επικαλούμενος Θεούς και δαίμονες αφήνοντας να νοηθεί ότι θα καταστρέψεις την Ελλάδα.
 
Από την άλλη, η ψευδοαριστερή παράταξη σε βλέπει σαν ένα αγκάθι στο μάτι διότι αν καταφέρεις να πετύχεις θα τους ξεγυμνώσεις ανεπανόρθωτα και διαπαντός για τη δική τους υποκρισία. Η ψευδοαριστερά, που στην Κύπρο ταυτίστηκε με τον σταλινισμό και την αποικιοκρατία, που δεν έριξε ούτε μία σφαίρα στους κατακτητές, έβγαλε τα ΜΑΤ και τα τεθωρακισμένα ενάντια στο λαό στις εκδηλώσεις των αγανακτισμένων και μας βομβάρδισε με χημικά. Στο τέλος, η κυβέρνηση της "αριστεράς" του Δημήτρη Χριστόφια  μας έφερε και την τρόικα.
 
Οι δύο αυτοί πόλοι της πολιτικής μοιάζουν τόσο πολύ με το δικέφαλο τέρας που μόλις πάταξε ο ελληνικός λαός εκλέγοντας σε. Ο ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤισμός σας έχει το δίδυμο αδελφάκι του στον ΔΗΣΑΚΕΛισμό μας. Και, Αλέξη, εμείς δε βλέπουμε κανένα φως στην άκρη της σήραγγας διότι όλοι οι υπόλοιποι εξυπηρετούν τα προσωπικά τους συμφέροντα, τη στιγμή που όπως ο κοινός μας φίλος Χάρυ Κλύνν έλεγε «Τρώει σκατά ο λαός»...
 
Όλοι οι γυμνοσάλιαγκες που θα συναντήσεις επιθυμούν να πάρουν κατι από τη φρεσκάδα σου ή ακριβώς το αντίθετο. Αν είχαν τη δύναμη και τη δυνατότητα θα σε έθαβαν στο Τάρταρο να μην μπορεί κανένας να σε δει ή να σε ακούσει.
 
Δεν ξέρω αν στο σύντομο σου πέρασμα από τον μικρό μας τόπο θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις και να μιλήσεις με ανθρώπους του λαού. Αν τα καταφέρεις, θα είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου ως πολιτικός και ως άνθρωπος. Πίσω από τους κοστουμαρισμένους λιμοκοντόρους και τις λιμουζίνες τους, πίσω από τις κουστωδίες των σφογγοκωλάριων και τα σαλιαρίσματα τους υπάρχει, Αλέξη, ένας υπέροχος λαός που υπομένει στωικά τζιαι που καρτερά μέρα νύχτα να φυσήσει ένας αέρας Ελευθερίας για όλους μας.
 
Επισκέψου, αν μπορείς, τον τύμβο της Μακεδονίτισσας και τα φυλακισμένα μνήματα στις κεντρικές φυλακές της Λευκωσίας. Κάτω από το χώμα τους είναι θαμμένη η ψυχή της κοινής μας πολιτισμικής πορείας ως Έλληνες. Και περιμένει σαν σπίθα κάποιους να ανάψουν ξανά τη φλόγα που θα κάψει τη δική μας ολιγαρχία.
 
Επισκέψου χωρίς γραβάτες και τυμπανοκρουσίες ένα απλό φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς μέσα στην μεσαιωνική πόλη της Λευκωσίας. Γνώρισε από κοντά τα παιδιά του λαού που Υπηρετούν απέναντι στο ισλαμοφασιστικό τέρας που μας απειλεί και αισθάνθου, αν μπορείς, την αγάπη μας και την αγάπη τους για την παρουσία σου ως αδελφού μας.
 
Επιδίωξε, αν μπορείς, να συναντήσεις τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας του Μαρί για να αντιληφθείς ότι στην Κύπρο γεννιούνται ακόμη γυναίκες και παιδιά με μεγαλοσύνη ψυχής βγαλμένη από τους αρχαιότερους στίχους του Ευριπίδη και του Σοφοκλή.
 
Προσπάθησε να συναντήσεις αν γίνεται και τους αδελφούς μας Τουρκοκύπριους. Απόφυγε σε παρακαλώ τους χρηματοδοτούμενους και τα τσιράκια της Άγκυρας τους γνωστούς των ανανιστών του κόμματος σου και τους παρατρεχάμενους της Αμερικανικής πρεσβείας. Πιες ένα καφέ με τον Σενέρ Λεβέντ και τον Ιμπραχήμ Αζίζ και ρούφα τα αριστερά λόγια σοφίας τους και την αγάπη τους για την κοινή μας πατρίδα.
 
Τέλος, πέρνα αν θες και από το δημοτικό σχολείο Αγίου Αντωνίου όπου εργάζομαι να σε φιλοξενήσουμε σαν δικό μας άνθρωπο και να δεις με τα μάτια σου πώς ο τόπος μας υποδέχεται και αγκαλιάζει τα παιδιά των μεταναστών. Σε παρακαλώ μόνο, αν τα καταφέρεις, να μη φέρεις μαζί σου και την κουστωδία των γυμνοσάλιαγκων. Είναι κρίμα να λερώσουμε το σχολείο και τις ψυχές των παιδιών με τις εκκρίσεις των σιελογόνων αδένων τους.
 
Καλώς να μας έρτεις Αλέξη. Καλή δύναμη και καλόν Αγώνα!
Φιλικά
Σόλων Αντάρτης ~ solon_antartis@yahoo.com

[Πηγή: CyprusIndyMedia.org, 30/01/2015]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου