.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

«ΝΤΑΟΥΛΙΑ» ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ: Οι πολίτες ζητούν επιστροφή σε εθνικό νόμισμα


Αρκετά κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν να επιστρέψει η λιρέτα
rentsi
 Category: Κόσμος Ετικέτες:
Συντάκτης:
Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση
Άρχισαν τα… όργανα στην Ιταλία! Πλέον, το «ακριβό» ευρώ δεν αντέχεται από τους Ιταλούς, οι οποίοι επειτα από χρόνια ύφεσης έχουν αρχίσει να απορρίπτουν το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.
Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε, το 40% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι η Ιταλία θα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ και να επιστρέψει στη λιρέτα.
Η αλλαγή αυτή προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη στην Ιταλία, όπου οι κάτοικοι τάσσονται παραδοσιακά υπέρ της Ευρώπης και είχαν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους ευρωπαϊκούς θεσμούς απ’ ό,τι σε αυτούς της χώρας τους.
Το 40% υπέρ της λιρέτας είναι μία μεγάλη αύξηση σε σχέση με το 25,7% που είχε την ίδια άποψη πέρυσι, σύμφωνα με το ινστιτούτο ερευνών Eurispes στην ετήσια έκθεσή του.
Σημειώνεται ότι η ιταλική οικονομία, η τρίτη μεγαλύτερη της ευρωζώνης, βρίσκεται σε ύφεση από τα μέσα του 2011, ενώ το ποσοστό ανεργίας παραμένει σε ιστορικά υψηλά, αν και τα σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι τον Δεκέμβριο έπεσε αναπάντεχα κάτω από το 13%.
«Μόλις πέρυσι υπογραμμίσαμε το γεγονός ότι οι Ιταλοί εξακολουθούσαν να υποστηρίζουν το ευρώ παρά την έλλειψη εμπιστοσύνης στους ίδιους μας τους θεσμούς», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurispes Τζιαν Μαρία Φάρα, ο οποίος εκτίμησε ότι η αύξηση του αντιευρωπαϊκού αισθήματος οφείλεται στην παρατεταμένη οικονομική ύφεση.
«Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν στη φτώχεια αυξάνει. Οι χαμηλές οικονομικές προσδοκίες έχουν φτάσει απογοητευτικά επίπεδα», πρόσθεσε.
Αρκετά κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν εκφραστεί εναντίον του κοινού νομίσματος, περιλαμβανομένου του Κινήματος 5 Αστέρων, που είναι κατά της πολιτικής και επιθυμεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη θέση της Ιταλίας στην ΕΕ, και της Λέγκας του Βορρά που είδε σημαντική αύξηση στα ποσοστά της πέρυσι.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι έχει μειώσει τη φορολογία τους όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα και πιέζει την Ευρωπαϊκή Ένωση να επικεντρωθεί περισσότερο στην ώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, όμως οι μεταρρυθμίσεις στην Ιταλία προχωρούν πολύ αργά.
http://news.makedonias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου