.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Να, γιατί κοιμάται ήσυχος ο Κουτσούμπας !!!


Του Κώστα Γιαννιώτη

Μεγάλη και βαρύγδουπη η δήλωση του ηγουμένου της Ιεράς Μονής του Περισσού, Κουτσούμπα.
«Δεν πρόκειται να δώσουμε ψήφο ανοχής σε οποιαδήποτε κυβέρνηση» !
Η δήλωση αυτή έγινε σαν απάντηση σε ερώτηση για διευκρίνιση της στάσης του ΚΚΕ, στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητήσει ψήφο ανοχής από τα κόμματα της Βουλής.

Γιατί να δώσει ψήφο ανοχής; Να λερώσει τα χέρια του, παραβιάζοντας τις θεϊκές εντολές, τα ιερά τσιτάτα και την επαναστατική πρακτική, προς όφελος του οπορτουνισμού και του ρεβιζιονισμού;
Μπροστά στην τήρηση των ‘’θείων εντολών’’ , όπως αυτές καταγράφονται στα ιερά κιτάπια των ‘’μαρξιστών’’ - ‘’λενινιστών’’ του Περισσού, στο διάολο να πάει και η παραμικρή ελπίδα αυτού του λαού.


Ισχυρίζονται – ο Κουτσούμπας και οι συν αυτώ – ότι ….. αφού ο ευρωπαϊκός και ευρωζωνικός προσανατολισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνει περιθώρια ανατροπής και πραγματικής πολιτικής αλλαγής, δεν έχει καμιά αξία να προωθηθούν έστω και κάποιες βελτιώσεις που ίσως ανακουφίσουν το λαό, που αργοπεθαίνει κάτω από το βάρος των κατοχικών πολιτικών. Δεν είναι αρκετό για να συγκινηθεί ο Κουτσούμπας.
Αφού αυτές οι βελτιώσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στα πλαίσια του φιλοευρωπαϊσμού του ΣΥΡΙΖΑ  ……. απορρίπτονται ! Άλλωστε καπιταλισμό έχουμε, και κάτι τέτοια δε φέρνουν το ….. σοσιαλισμό του Κουτσούμπα! Γι` αυτό ας πάει και το παλιάμπελο, ο λαός! Ας τα τινάξει, το ψοφογάϊδουρο, κάτω από την ακροδεξιά, κρυπτοφασιστική και φιλοκατοχική μπότα των Σαμαροβενιζέλων.
Η χαρά, η ικανοποίηση από την κατάκτηση μιας πρώτης νίκης για το πόπολο, αφήνει ασυγκίνητο τον Κουτσούμπα. Αδιαφορεί για το πρώτο χαμόγελο, που θα σκάσει στα πικραμένα χείλη αυτού του λαού - μετά από τόσα χρόνια δυστυχίας και σιωπής - από τη συντριβή – σαν πρώτο βήμα – των δωσιλογικών δυνάμεων.
Γιατί του στερεί το δικαίωμα να πάρει την πρώτη βαθιά ανάσα και να ανασυντάξει τις δυνάμεις του ;
Γιατί δεν του δίνει την ευκαιρία να ….. ‘’διαβάσει’’ - στην πράξη – τους νέους χαλίφηδες, να γίνει πιο έμπειρος και σοφός, ώστε να αποτινάξει από πάνω του τις αυταπάτες και να αγριέψει;
Γιατί να τον κρατήσει με σκυμμένο κεφάλι, με την απογοήτευση μιας ακόμα, πιθανής, ήττας;
Γιατί δε δίνει την ευκαιρία στο λαό να περάσει το κατώφλι της ελπίδας, που όρισε από μόνος του σαν την ……… ‘’τελευταία του ελπίδα’’ για να δει με τα μάτια του το‘’ποιος είναι με ποιον’’ , και ‘’ποιοι ανακατεύουν απλώς την τράπουλα με κρυμμένους άσους στο μανίκι’’;
Γιατί δεν τον αφήνει να κάνει το τελευταίο ελπιδοφόρο δράσκελο, πριν σηκωθεί όρθιος και αποφασίσει να πάρει – μόνος του – την κατάσταση στα χέρια του;
Μήπως αυτό το τελευταίο το θεωρεί επικίνδυνο και για την επιβίωση των ‘’αρχόντων’ της επανάστασης’’ , σαν την αφεντιά του;

Ας τα πούμε σταράτα ! Ποσώς ενδιαφέρονται οι ……. ‘’ορθόδοξοι επαναστάτες’’ γι` αυτό το  …….. ανεπίδεκτο μαθήσεως – τσούρμο, που όταν θέλει να το καλοπιάσει, για καμιά ψήφο το αποκαλεί λαό, αρκεί να προσκυνήσει τις ιερές γραφές του Περισσού, για να σωθεί. Αλλιώς του ρίχνει τις ευθύνες και το φτύνει, όπως σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Τα ξεχνούν;
Ο Κουτσούμπας κοιμάται ήσυχος, ελπίζοντας να αποκοιμηθεί μαζί του και ο λαός. Κοιμάται ήσυχος γιατί η ‘’αντιπολίτευση’’ του ταιριάζει κουστουμάκι. Προσφέρει, αφειδώς, στους σωστούς ‘’επαναστάτες’’, τους λουφέδες των κρατικών επιχορηγήσεων και των βουλευτικών αποζημιώσεων.
Ας είναι καλά οι ….. ‘’λαϊκές δυνάμεις’’ του Περισσού που ……. ‘’αγρυπνούν’’, για να κοιμάται ήσυχος ο Κουτσούμπας !!!!
Ναι !! Αγρυπνούν !! Γι` αυτό και τα πρωινά δε διαθέτουν τις σωματικές δυνάμεις και το ψυχικό σθένος να τρέξουν στα ειρηνοδικεία, μαζί με τους πραγματικούς αγωνιστές τόσων κινημάτων του λαού, με πρωτοστάτες τους ΕΠΑΜίτες, που παλεύουν εναντίον των πλειστηριασμών. Για να αποτρέψουν – όπως και το πετυχαίνουν - το πέρασμα των σπιτιών των απλών ανθρώπων, στα χέρια των τραπεζιτών. Ξέρει τίποτε γι` αυτό ο Κουτσούμπας και οι ….. ‘’λαϊκές του δυνάμεις’’ ;

Αρνείται, αυτός ο τύπος, να δώσει έστω και μια ανάσα στο ……. ‘’πόπολο’’, γιατί αν αυτό το πόπολο (που αρνείται να καταλάβει το μεγαλείο του Κουτσούμπα) πάρει ανάσα και νιώσει λίγο τη δύναμή του, θα πάρει αμπάριζα Κουτσούμπες και Τσίπρες. Θα απαιτήσει να κάνει κουμάντο το ίδιο. Χωρίς μεσάζοντες και μεσσίες.
Άσχημη προοπτική και δυσοίωνα μαντάτα για Περισσό, αλλά και για Κουμουνδούρου!
Γι` αυτό ας μείνει εκεί που είναι το ‘’πόπολο’’. Σκυφτό και στη μέγγενη των φασιστοΣαμαροβενιζέλων ! Υποταγμένο στο κατοχικό καθεστώς των δωσίλογων ! Ασχέτως αν τα ‘’ρυάκια’’, τα ‘’ποτάμια’’ οι ΄΄ρίζες’’, οι Καρατζαφέρηδες, τα ΔΗΜΑΡια, τα ΠΑΣΟΚια, οι ΓΑΠοκίνητοι και τόσοι άλλοι πρόθυμοι θα τρέξουν να δώσουν χέρι βοήθειας, για να ξανακαθίσουν στο σβέρκο του λαού οι δωσίλογοι.

Αν μια τέτοια στάση, σαν του ΚουτσουμποΚΚΕ, δεν είναι εξυπηρέτηση προς τις κατοχικές δυνάμεις, τότε να μας εξηγήσουν τι είναι. Αν δε μοιάζει με εξόφληση γραμματίων, ας μας εξηγήσουν με τι μοιάζει.

Κοιμάται ήσυχος ο Κουτσούμπας και ξυπνώντας πηγαίνει ξένοιαστος στο γραφείο του, του Περισσού, για να πιει τον καφέ του καμαρώνοντας, έχοντας πίσω του ένα τεράστιο πορτραίτο του Λένιν.
Δεν μπορώ. Θα το πω. Μου θυμίζει ένα ανέκδοτο που κυκλοφορούσε την εποχή της χούντας και το οποίο ταιριάζει κουτί στην προκείμενη περίπτωση.

Ένας μεγαλόσχημος ιεράρχης και – ως συνήθως για κάτι τέτοιους – προσκυνητής και υπέρμαχος των συνταγματαρχών, ιερουργούσε, σε κάποιο ναό, στη λειτουργία της Σταύρωσης, κάποια Μ. Πέμπτη. Σκύβοντας, κάποια στιγμή, να φιλήσει τα πόδια του εσταυρωμένου, ακούει ένα μουρμουρητό που έμοιαζε με κάτι σαν ….
-          Α, ρε κερατά !
Ξαφνιασμένος σταμάτησε και κοίταξε γύρω του. Νομίζοντας ότι η κούραση και η ηλικία τού παίζουν παιγνίδια, ξανάσκυψε. Άκουσε πάλι το μουρμουρητό.
-          Α, ρε κερατά!
 Τώρα το άκουσε πιο καθαρά και έμοιαζε να έρχεται από ψηλά. Ξαναξαφνιάστηκε, τρόμαξε. Σηκώνοντας τα μάτια στον εσταυρωμένο, ρώτησε με δέος, ψιθυριστά ……
-          Κύριε! Μεγαλοδύναμε, εσύ μιλάς;
-          Ναι, ρε! Εγώ μιλάω! του απάντησε ο εσταυρωμένος.
-          Και τι είπες, Κύριε ; ρώτησε πάλι ο μεγαλόσχημος.
-          Α, ρε παλιοπ@@@τη, έπρεπε να μη μου `χαν καρφωμένο το πόδι και θα σου `λεγα εγώ !!!

Μήπως άκουσε κανένα ψίθυρο πίσω του, ο Κουτσούμπας, καθώς πίνει τον καφέ του, με το κάδρο του Λένιν στην πλάτη του; Λέω, μήπως. Αν όχι, ας δώσει μεγαλύτερη προσοχή. Όλο και κάτι θα ακούσει.

Ο Κώστας Γιαννιώτης είναι μέλος του Ελεγκτικού Συμβουλίου του ΕΠΑΜ

http://epam-agria.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου