.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ο Δ. Καζάκης στο Διαδικτυακό Ραδιόφωνο e-roi.gr (απόσπασμα) - 28 Ιουλίου 2014.


Βρωμάει ξεφτίλα

sfagi-kalavrita-4
Όταν ο Γερμανός πρόεδρος Γκάουκ, επισκέφθηκε τους Λυγγιάδες Ιωαννίνων με ύφος περίλυπο για τα θύματα της γερμανικής θηριωδίας είχε πεσκέσι στην τσέπη του ακριβού κουστουμιού του.
Όχι μόνο για τους Λυγγιάδες αλλά για όλα τα μαρτυρικά χωριά της Ελλάδας. Παρέα με τον γερμανοθρεμμένο πρόεδρο Παπούλια συμφωνήσαν την ίδρυση του “ Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον”. Μέσα από αυτό το ταμείο οι απόγονοι των σφαγέων για να λύσουν το θέμα της δικαίωσης των νεκρών, θα δίνουν επιχορηγήσεις στις κοινότητες για να τους κλείσουν το στόμα και βέβαια να αποσυρθούν από τα δικαστήρια με κατηγορούμενη την Γερμανία.
Στα μέσα του Ιουλίου της χρονιάς που διανύουμε, ένα ντοκυμαντέρ που φτιάχτηκε για την πυρπόληση των γυναικών του χωριού Καλής Συκιάς της Κρήτης, στάλθηκε και στην Μέρκελ. Η απάντηση που δόθηκε από τον αναπληρωτή μορφωτικό σύμβουλο της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα είναι αποστομωτική: “Το νέο Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον που επισήμως θα εγκαινιάσουν ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και ο ομοσπονδιακός πρόεδρος, Γιοάχιμ Γκάουκ στις 12 Σεπτεμβρίου του 2014 προορίζεται ουσιαστικά για την στήριξη ακριβώς εκείνων των κοινοτήτων που υπέφεραν ιδιαιτέρως από τις βαρβαρότητες της ναζιστικής κυριαρχίας”.
Κοινώς, σας κάψαμε, σας βιάσαμε, σας ξεσκίσαμε αλλά τώρα θα στείλουμε στους δήμους και στα χωριά σας λεφτά να ξεχάσετε τον πόνο σας. Το Ταμείο αυτό θα αναπαλαιώσει μουσεία, θα χρηματοδοτήσει σχολικά κτίρια και θα ανταλλάσσει Έλληνες και Γερμανούς μαθητές. οι μεν να λένε τι καλή είναι η Γερμανία που μάς πάει διακοπές και οι δε να προσκυνούν τα χώματα που οι παππούδες τους ξέσκιζαν αθώους.
Νομίζαμε ότι η Μνήμη δεν ξεπουλιέται. Νομίζαμε ότι το άδικο δεν μπαίνει στο παζάρι για επιδοτήσεις που θα γίνουν μπετά από τις “μαρτυρικές κοινότητες” και να φάνε οι κομματάρχες, ως συνήθως, από υπερτιμολογημένες δωρεές τυράννων. Όμως για άλλη μια φορά, ο νεοέλληνας έκανε το θαύμα του. Στις 25 Ιουλίου του 2014 ο εκ νέου δήμαρχος Καλαβρύτων έφερε θέμα προς συζήτηση υποβολή προτάσεων του Δήμου προς το «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον» μπαίνοντας πρώτος- πρώτος στην λίστα των Γερμανών χορηγών του Ξεριζώματος της Μνήμης. Και το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία. 150,000 ευρώ είναι το πακέτο που θα πάρει ο Δήμος Καλαβρύτων για να ξεπλύνει το παρελθόν και να ορίσει το μέλλον.
Με τα φράγκα ξεχνιούνται όλα και όταν μετά τα εγκαίνια του “Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον” οι χορηγοί Γερμανοί απαιτήσουν να ξηλωθούν και οι πλάκες των ονομάτων των σφαγέντων και αυτό θα γίνει. Με ένα πακέτο 100,000 ευρώ στις δύσκολες εποχές που ζούμε με τις βαριές οι δημοτικοί υπάλληλοι θα γκρεμίσουν τις στήλες. Και αν κάποιοι κουβαλάνε τα επίθετα ως απόγονοι των σφαγιασθέντων και αυτό θα είναι δυσάρεστο για τους χορηγούς Γερμανούς τότε να τα αλλάξουμε και αυτά. Με 100 ευρώ αλλαγή επιθέτου και με 50 ευρώ παίρνεις γερμανικό επίθετο και σουλατσάρεις στα μνήματα των παππούδων σου ως νέος μακελάρης.
Ένα ερώτημα μένει μόνο. Όλοι αυτοί που μέχρι προχθές καμάρωναν ότι είχαν έναν ήρωα νεκρό στην οικογένεια ή έκλαιγαν για τους νεκρούς τους κάθε ημέρα και επί 74 χρόνια στεκόταν από γενιά σε γενιά μπροστά στην στήλη της Μνήμης ανήμερα της φρικαλεότητας, πληρώθηκαν για την ψήφο τους με χρήμα, με διορισμό ή με απάνθρωπη αναξιοπρέπεια; Είναι περήφανοι για την εκλογική τους επιλογή; Σηκώνονται όρθιοι στα καφενεία όταν μπαίνει μέσα ο Δήμαρχος ή ο δημοτικός σύμβουλος που ψήφισε ένα “Υπέρ” αντί να πει το αυτονόητο “Αει στο διάολο, ρε κωλοΓερμαναρά”; Νιώθει πιο Ευρωπαίος τώρα; Είναι της νεοελληνικής φιλοσοφίας που υποστηρίζει ότι αν είναι να μην πάρουμε τίποτε πουλάμε και το παιδί μας; Το παιδί τους ας το κάνουν ότι θέλουν, για τους νεκρούς δεν τους πέφτει λόγος διότι οι νεκροί ανήκουν σε όλους μας όταν «πέφτουν» συνειδητά ή ασυνείδητα για τις αξίες ενός λαού από την Κρήτη μέχρι την Θράκη και από την Κέρκυρα μέχρι τη Λήμνο.
Το μυαλό σταματά να σκέφτεται όταν έρχονται τέτοια νέα από γωνιές της Ελλάδας που νόμιζες ότι κρατούν λόγω ευαισθησίας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αν όχι ψηλά τουλάχιστον ένα σκαλί παραπάνω από τον πάτο που βρισκόμαστε. Ο Γερμανός έχει αποδεχθεί την θηριωδία που διέπραξε το έθνος του και σου βουλώνει το στόμα με χρωματιστά χαρτιά με ένα γραμμένο Euro επάνω την ώρα ακριβώς που σε έχει με ένα επιβαλλόμενο χρέος κι εσύ αντί να τον στήσεις στο σκαμνί για μια δικαίωση ξεπουλιέσαι διαγράφοντας με ευκολία την καταγωγή σου και το αίμα που κυλάει στις φλέβες σου.
Άντε, και στις στήλες που αναγράφονται τα ονόματα των νεκρών , γράψτε ψηλά-ψηλά όχι υπέρ πατρίδος, αλλά υπέρ της κονόμα σας. Της φθηνής, της τιποτένιας, της ραγιάδικης.
[lazarouyiannis.blogspot.gr]
triklopodia.gr

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΜΙΚΡΟμέγαλα Νέα 6 -Τα Ιουλιανά

Να πολεμήσουμε την δικτατορία των δελτίων ειδήσεων ,φτιάξτε τις δικές σας ειδήσεις , το υλικό είναι άφθονο στο διαδίκτυο ,το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας υπολογιστής και συναγωνιστές με καλή άρθρωση Τσακίστε την προπαγάνδα των επικυρίαρχων .ΛΚ


"Το Ε.ΠΑ.Μ. δημιουργήθηκε και παραμένει Μέτωπο. Δεν είναι μια σέχτα ιδεολογικής καθαρότητας, ούτε ένα κομματίδιο που επιδιώκει κάποια γωνίτσα στον κοινοβουλευτικό αχταρμά, παρά τη συμμετοχή του στις εκλογικές διαδικασίες, που τις αντιμετωπίζει ως εργαλείο και δεν αποτελούν σκοπό για το ίδιο." (Όθωνας Κουμαρέλλας)

Τα μουσικά κομμάτια που ακούγονται είναι από το ελεύθερο ίντερνετ.
1 Ukrainian Village Voices Letila Zozulia
2 Europa
3 Kevin MacLeod Dirt Rhodes
4 All Urban Outfield Foods That Start With Feat Fat Arm Shark Dentures

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Μνημόνια: Οι αλήθειες και τα ψέματα που τα συνοδεύουν.

του Δημήτρη Κυπριώτη
Τελικά τι ισχύει και τι όχι σε σχέση με τα μνημόνια; Ο κόσμος τα έχει στην κυριολεξία χαμένα. Δεν ξέρει τι ακριβώς και ποιον να πιστέψει. Τη συγκυβέρνηση που κάθε λίγο και λιγάκι του υπόσχεται δια στόματος μάλιστα πρωθυπουργού ότι καθημερινά «σκίζει τα μνημόνια» και ότι δεν θα υπάρξουν ξανά νέα μέτρα, για να δει μετά από λίγο καιρό ότι όλα γίνονται αντίθετα ή την αξιωματική αντιπολίτευση που και αυτή «θα σκίσει τα μνημόνια» μόλις όμως αναλάβει τη εξουσία, χωρίς να μπορεί βέβαια και αυτή, προς το παρόν τουλάχιστον, να εξηγήσει με πειστικό τρόπο το που ακριβώς θα βρει λεφτά για να κάνει κάτι το διαφορετικό;
Στην τελική ποιος λέει στο λαό την αλήθεια και ποιος τον κοροϊδεύει;
Σε μία πρώτη προσέγγιση του θέματος θα μπορούσαμε να ισχυρισθούμε ότι, το « μνημόνιο» λειτουργεί και ως άλλοθι για τα κόμματα, αφού με την επίκλησή του μπορούν να κρύψουν την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν την οικονομική κυρίως κρίση με διαφορετικό τρόπο, πέραν ...
αυτού της αναμονής και της υπομονής που προτείνουν, αλλά και της ελπίδας που αφειδώς παρέχουν στους «ταλαίπωρους» πολίτες, ότι τα πάντα τελειώνουν μόλις «φύγουν» τα μνημόνια!
Η πρώτη αλήθεια όμως είναι ότι τα προγράμματα που εφαρμόζονται στη χώρα μας με βάση τα μνημόνια που έχουν υπογράψει οι κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι και σήμερα βαίνουν προς ολοκλήρωση. Είναι γνωστό ότι το 2014 τελειώνουν οι δόσεις από την ΕΕ και μένουν αυτές του ΔΝΤ, που δεν είναι βέβαια και ευκαταφρόνητες, μέχρι τα μέσα του 2016.
Τα παραπάνω σημαίνουν πρακτικά ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η τρόικα θα πραγματοποιήσει τον τελευταίο της έλεγχο με τη μορφή που έχουμε γνωρίσει. Να λοιπόν η «αλήθεια» που λέει η κυβέρνηση, όταν ισχυρίζεται ότι έφτασε το τέλος του μνημονίου και της τρόικας! Προφανώς όμως και δεν είναι αυτή η αλήθεια ή τουλάχιστον για να είμαστε επιεικείς η όλη αλήθεια!
Κατά τα φαινόμενα και μέχρι στιγμής φαίνεται, ότι δεν θα "φτιαχτεί" 3ο πακέτο μνημονίου για τη χώρα μας με τη μορφή ενός ή περισσοτέρων δανείων και αυτό για ένα και μοναδικό λόγο. Τα εθνικά κοινοβούλια της ΕΕ για να αποφασίσουν νέα χρηματοδότηση θα πρέπει να γνωρίζουν γιατί δεν απέδωσαν οι μέχρι τώρα χρηματοδοτήσεις;
Αν λοιπόν προχωρήσουν στην υπογραφή ενός ακόμη μνημονίου, τότε θα είναι υποχρεωμένοι, οι εταίροι και οι πιστωτές μας, να παραδεχτούν ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγήκε και θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στο δικό τους πλέον ακροατήριο, που θα τους εγκαλεί όμως για πέταγμα χρημάτων στην κυριολεξία σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, με ότι αυτό σημαίνει για την εσωτερική τους πολιτική επιβίωση.
Αναγκαστικά λοιπόν η χρηματοδότηση που είναι αναγκαία, αφού με τίποτα δεν βγαίνει το πρόγραμμα, θα πάρει μία άλλη μορφή για να μην υπάρχουν διαμαρτυρίες.
Αυτό λοιπόν που τώρα και καιρό μεθοδεύεται είναι να μπορέσουν να καλύψουν τα χρηματοδοτικά κενά της Ελλάδας με άλλους τρόπους, πέραν των μνημονίων, όπως πχ με διευκολύνσεις σε σχέση με την εξυπηρέτηση του χρέους, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, με περίοδο χάριτος, με σταθερά τα χαμηλά επιτόκια και με πολλά άλλα «κόλπα», τα οποία όμως σε τίποτα δεν θα μεταβάλλουν την «βιωσιμότητα» του χρέους επί το ελαφρότερο, αντιθέτως θα την κάνουν επαχθέστερη, ακόμη και για πολλές νέες γενιές Ελλήνων!
Όμως όποιο και αν είναι το τελικό μείγμα που θα «σοφιστούν» οι πιστωτές μας να ακολουθήσουν, η αλήθεια είναι μία και μοναδική.
Στα χρόνια που έρχονται και τα οποία φαίνεται θα είναι πολλά, θα υπάρξει σκληρή εποπτεία για να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα δεν θα εγκαταλείψει την πολιτική που της έχει επιβληθεί και η οποία έχει γονατίσει στην κυριολεξία ένα ολόκληρο έθνος, άσχετο αν αυτή έχει «βαφτιστεί» μεταρρυθμιστική προσπάθεια!
Και αυτό που αποσιωπάται και από την κυβέρνηση αλλά και από την αντιπολίτευση, είναι το γεγονός ότι αυτή η κατάσταση, τους είναι γνωστή, γιατί απλούστατα προβλέπεται από το Δημοσιονομικό Σύμφωνο που ισχύει στην Ευρώπη, που καθορίζει ότι οι χώρες που βγαίνουν από πρόγραμμα στήριξης ελέγχονται, μέχρι να εξοφληθεί το 75% της χρηματοδότησης που έχουν πάρει! Δηλαδή, με τα σημερινά δεδομένα και μόνο, ο έλεγχος αισίως φτάνει μέχρι το 2042!
Την αλήθεια αυτήν όμως μήπως την άκουσε ποτέ κανείς να λέγεται ξεκάθαρα είτε από την κυβέρνηση είτε από την αντιπολίτευση; Προφανώς και όχι. Αντίθετα όμως, όλοι τους πλειοδοτούν στο ποιος θα σκίσει πρώτος τα μνημόνια!
Μετά από περίπου 7 χρόνια ύφεσης και τουλάχιστον 4 χρόνια μνημονίων και ενώ έχει περάσει πάνω από τη χώρα και τους πολίτες της ένας πραγματικός οδοστρωτήρας, τι παρατηρούμε;
Ο πολιτικός κόσμος της χώρας εξακολουθεί να σκέπτεται και να συμπεριφέρεται, όπως ακριβώς τον γνωρίσαμε και πριν από την κρίση και όταν μας έφερε την κρίση, αλλά και τώρα ακόμη μεσούσης της κρίσης.
Εξακολουθούμε να βλέπουμε καβγάδες ανούσιους στα τηλε-παράθυρα, παλληκαρισμούς χωρίς αντίκρισμα για το ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλλίτερα την κατάσταση και άλλες παρόμοιες ανοησίες, με ένα κα μοναδικό σκοπό. Το πώς όλοι αυτοί που καβγαδίζουν σε «ξένο αχυρώνα», θα μπορέσουν να κερδίσουν πολιτικό χρόνο για τη διατήρησή τους στην εξουσία ή στην προσπάθειά τους να την κατακτήσουν, αδιαφορώντας εντελώς αν αποκρύπτουν την αλήθεια από τον κόσμο, ακόμη και με ψέματα.
Είναι παγκοίνως πλέον γνωστό ότι, σκληρή διαπραγμάτευση επικαλούνταν και οι σημερινοί κυβερνώντες πριν αναλάβουν την εξουσία για να βελτιώσουν το οικονομικό κλίμα, τα ίδια όμως επικαλούνται και σήμερα οι επίδοξοι αντικαταστάτες τους.
Κανένας τους όμως δεν κάθισε να εξηγήσει στο λαό: πως θα μπορέσει να βελτιωθεί το οικονομικό κλίμα με τις διαστάσεις που έχει πάρει το χρέος, πως θα μπορέσουν να ξεφύγουν αμφότεροι από τις δεσμεύσεις που έχει επιβάλει η ΟΝΕ, πώς θα αλλάξουν την ασυδοσία που επικρατεί στο τραπεζικό σύστημα αλλά και τι θα κάνουν με την ατιμωρησία που απολαμβάνει το πολιτικό προσωπικό;
Σε όλα αυτά αν δεν δοθούν πειστικές απαντήσεις είναι σίγουρο ότι, όσες κυβερνήσεις και αν αλλάξουν, όση καλή θέληση και να έχουν για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, τίποτα δεν θα μπορέσουν να καταφέρουν.
Επειδή λοιπόν, κατά τη δική μας άποψη, το παιχνίδι και η τράπουλα είναι σημαδεμένα, οι παίκτες είναι στημένοι και η διαιτησία είναι  ανύπαρκτη, αν θα ήθελε κάποιος να επιδείξει τη διαφορετικότητά του θα πρέπει να τα αλλάξει όλα.
Και επειδή οι αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν με συζήτηση καλής θέλησης, αφού η απέναντι πλευρά το μόνο που θέλει είναι να σε κατασπαράξει, τότε οφείλεις να πάρεις μονομερώς τα όποια μέτρα σου.
Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, καταλήγουμε ότι πράγματι, δεν θα έχουμε μνημόνιο και τρόικα μετά από λίγο καιρό, όχι βέβαια γιατί θα τους διώξει η συγκυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου ή όποια άλλη κυβέρνηση την αντικαταστήσει, αλλά επειδή η τρόικα έχει τελειώσει το πρώτο στάδιο του έργου της με τη μορφή που την γνωρίσαμε και έτσι αποχωρεί οικειοθελώς «μαζί με τα «μνημόνια».
Βέβαια τα μνημόνια μπορεί να φύγουν από τη ζωή των Ελλήνων, όμως πίσω τους αφήνουν πραγματικά συντρίμμια.
Μισθούς και συντάξεις στο ναδίρ, στο όριο που είχαν προδιαγράψει, δηλαδή στα 360 ευρώ, εμποροϋπάλληλους που θα δουλεύουν όλες τις Κυριακές του χρόνου με τα ίδια ίσως και λιγότερα χρήματα, με 4ώρα και αυτά κουτσουρεμένα την εβδομάδα, με εργαζόμενους που δεν θα έχουν πια δικαίωμα στην απεργία, με ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος που δεν θα εξασφαλίζει ούτε την ελάχιστη αξιοπρεπή διαβίωση παρά μόνο τη στοιχειώδη επιβίωση, δεν θα υπάρχει στο εξής καμία συνδικαλιστική κάλυψη για τους εργαζόμενους και δεν θα προστατεύονται από το φόβο της απόλυσης και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
Όσο δε για τους δημόσιους υπάλληλους, αυτοί θα βρίσκονται συνεχώς υπό τη «δαμόκλεια σπάθη» της απόλυσης, μέσω του εφευρήματος της κινητικότητας και της αξιολόγησης. Ένας πραγματικός εργασιακός μεσαίωνας είναι ότι αφήνουν πίσω τους τα μνημόνια πριν αναλάβει δράση αμέσως μετά το Ταμείο Χρηματοδοτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)!
Όμως τα κατορθώματα της τρόικας και των μνημονίων δεν σταματάνε μόνο στα παραπάνω. Μας αφήνουν και τα χρέη των ιδιωτικών τραπεζών, αφού προηγουμένως φρόντισαν να τα φορτώσουν στις πλάτες του «κοσμάκη», ενώ την ίδια στιγμή τα αφεντικά τους, αφού απεχώρησαν από τις διοικήσεις τους, απολαμβάνουν όσα έβγαλαν στους φορολογικούς παραδείσους.
Και για να ολοκληρωθεί η κοροϊδία που παίζεται στις πλάτες του Ελληνικού λαού, επιστρέφουν τώρα ως αγοραστές, με τα χρήματα που ήδη έχουν βγάλει έξω, για να λάβουν μέρος είτε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που έχει σημάνει η συγκυβέρνηση μέσω του ευαγούς ιδρύματος του ΤΑΥΠΕΔ, είτε ως μεγάλοι επενδυτές για να παραλάβουν και πάλι τις τράπεζες που είχαν παραδώσει!
Τα παραπάνω δεν αποτελούν φαντασιώσεις ή λόγια του αέρα, αλλά είναι η πραγματικότητα που επιβεβαιώνεται από τη διευθύνουσα σύμβουλο του ΤΧΣ που δηλώνει επί λέξει:
«Αυτό που έγινε στην Ελλάδα δεν έχει γίνει πουθενά στον κόσμο. Δεν μιλάμε για την ανακεφαλαιοποίηση μιας-δυο μεμονωμένων τραπεζών, αλλά για το σύνολο του τραπεζικού τομέα. Οι τράπεζες στην Ελλάδα πέρασαν από τον ιδιωτικό τομέα σε καθεστώς κρατικής ενίσχυσης και τώρα βρισκόμαστε στη φάση της μετάβασης και πάλι σε ιδιωτικά χέρια» (!!!)
Τι άλλο θα πρέπει να αναφέρει κανείς για να φανερώσει και να αποδείξει τα αναρίθμητα ψέματα που έχουν ειπωθεί στον Ελληνικό λαό;
Και πως μπορεί αυτός ο λαός, μετά από όλα αυτά, να δείξει την εμπιστοσύνη του σε κόμματα και πολιτικούς, όταν αυτά τα 6 χρόνια που διαρκεί το μαρτύριό του, έχει ακούσει τα πάντα αλλά ποτέ την αλήθεια;

 http://seisaxthia-epam.blogspot.gr

Δεν έχει τέλος η τραγωδία: Πάνω από 800 πλέον οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Γάζα!

 Δεν έχει τέλος η τραγωδία: Πάνω από 800 πλέον οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Γάζα!
Πάνω από 800 νεκρούς μετρά η παλαιστινιακή πλευρά από τις 8 Ιουλίου και την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανέφεραν παλαιστινιακές πηγές των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών.
Τα ξημερώματα της Παρασκευής ισραηλινά πυρά έπληξαν ένα αυτοκίνητο στη Χαν Γιούνις στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν άνθρωπο, όπως επιβεβαίωσε παλαιστινιακή ιατρική πηγή. Τα θραύσματα του πυραύλου κατέστρεψαν ένα σπίτι στην ίδια περιοχή.
Εξάλλου, ένας νεαρός Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του από τα πυρά του ισραηλινού στρατού το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων μεταξύ παλαιστίνιων διαδηλωτών και του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη, βόρεια της Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας και ιατρικές παλαιστινιακές πηγές το θύμα είναι ένας 25χρονος άνδρας, που ονομάζεται Μοχάμεντ Αλ-Ααράι ο οποίος ήταν μεταξύ των τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτών που συγκρούστηκαν με ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις και συνοριακούς φρουρούς στο πέρασμα Καλάντια ανάμεσα στην Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα.
Τουλάχιστον άλλοι είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ των οποίων πολλοί από πραγματικά πυρά, ανέφεραν οι ίδιες παλαιστινιακές πηγές. «Υπάρχουν χιλιάδες διαδηλωτές» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Καίνε ελαστικά και ρίχνουν βόμβες μολότοφ και κροτίδες στους στρατιώτες και τους συνοριοφύλακες» συμπλήρωσε. «Οι στρατιώτες απάντησαν» είπε ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος, αλλά δεν επιβεβαίωσε ούτε αρνήθηκε τη χρήση πραγματικών πυρών κατά των διαδηλωτών.

 http://www.toxwni.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις αρχές του 21 ου αιώνα το ανθρώπινο είδος παρουσιάζεται στην χειρότερη εκδοχή του στο πρόσωπό του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ. Για δεκαετίες η πολιτική του συνοψίζεται στην κατοχή, την εθνοκάθαρση, τον ρατσισμό και τον επιθετικό εποικισμό. Οι συνεχείς στρατιωτικές θηριωδίες του Ισραηλινού στρατού έχουν προκαλέσει αναρίθμητα θύματα, καταδικάζουν το Παλαιστινιακό λαό σε γενοκτονία, σε διωγμό από τη πατρώα γη! H πρόσφατη ναζιστική επιδρομή του Ισραηλινού στρατού κατά Νοσοκομείου στη Γάζα ξεπερνά την ανθρώπινη φαντασία. Επίθεση επίγειων δυνάμεων κατά ιατρικού στόχου, επίγειων δυνάμεων κατά νοσοκομείου, κατά χειρουργείου, κατά μονάδα εντατικής θεραπείας! Εν μέσω συνεχών βομβαρδισμών κατά αμάχων στη Γάζα, μια από τις πλέον εξαθλιωμένες και πυκνοκατοικημένες περιοχές του πλανήτη.
Οι «δημοκράτες» Μέρκελ και Τσέινη έσπευσαν να στηρίξουν το σιωνιστικό-ναζιστικό μόρφωμα, ως το alter ego τους, τον «χωροφύλακά» τους στην περιοχή. Η πολιτική των «ίσων αποστάσεων» που κρατά η ΕΕ και οι ΗΠΑ προκαλεί οργή και αγανάκτηση όταν όπως στην προκειμένη περίπτωση έχουμε ξεκάθαρα έναν κατ’ εξακολούθηση «εγκληματία κατά της ανθρωπότητας», όπως έχει αποτυπωθεί σε αποφάσεις του ΟΗΕ και καταδίκες του δικαστηρίου της Χάγης.
Ο φερόμενος ως Έλληνας πρωθυπουργός, «δημοκράτης» κι αυτός, σε κάθε ευκαιρία συναγελάζεται με τους ομολόγους και ομοϊδεάτες, του σιωνιστικού-ναζιστικού κρατικού μορφώματος, έρχεται σε συμφωνία για κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, υλοποιώντας το «Σχέδιο Δράσης» με το Ισραήλ στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας», υπονομεύει τον ελληνισμό: απομονώνει την χώρα μας από τον αραβικό κόσμο και διευκολύνει την διεύρυνση των γεωπολιτικών σχεδιασμών της Άγκυρας στα πλαίσια της Νέας Τάξης.
Πολλοί έχουν ξεχάσει ότι το 1992, ο Σαμαράς ως υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, υπέγραψε τα διαπιστευτήρια του πρώτου πρεσβευτή του Ισραήλ στη Πατρίδα μας, εκτελώντας την ειλημμένη απόφαση της Οικουμενικής επί Ζολώτα, ενώ για δεκαετίες -από το 1949 και μετά- όλες ανεξαιρέτως οι ελληνικές κυβερνήσεις αρνούνταν να αναγνωρίσουν το κράτος του Ισραήλ. Ο Α. Παπανδρέου αλλάζει ρώτα: από τη μια «στηρίζει τον δίκαιο αγώνα της PLO» και του «αδελφού Γιασέρ Αραφάτ», ενώ από την άλλη ανοίγει πρώτος διπλωματικές-προξενικές σχέσεις με το Ισραήλ.
Ορισμένοι, ενώ καταδικάζουν τις ενέργειες των Ισραηλινών και στην καλύτερη περίπτωση εγκαλούν την ΕΕ να διακόψει τις προνομιακές σχέσεις της με τους σιωνιστές υποτακτικούς της, δεν τολμάνε να πάνε παραπέρα! Πως είναι δυνατόν να αναγνωρίζεις και να υποστηρίζεις ένα τέτοιο θεοκρατικό, ρατσιστικό κράτος; Πως είναι δυνατόν σήμερα, μετά από όσα γίνονται να μην εγκαλείται η φερόμενη ως ελληνική κυβέρνηση γιατί συνεχίζει να διατηρεί αλώβητες τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ; Τι δουλειά έχει το Ελληνικό κράτος να συνεργάζεται με το ναζιστή χωροφύλακα της νέας τάξης, στην νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου;
Δεν είναι αποδεκτό από κανέναν άνθρωπο με στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία να συγκροτούνται κράτη στη βάση του ιστορικού-“βιβλικού” δικαιώματος ή του «Ολοκαυτώματος» . Δεν στοιχειοθετείται το δικαίωμα κρατικής υπόστασης στον ρατσιστικό και θρησκευτικό φονταμενταλισμό, όπου όρος για την ύπαρξή του είναι η εξαφάνιση η καταπίεση των «άλλων» εντός ή εκτός συνόρων! Μόνη δυνατότητα ειρήνευσης της περιοχής είναι η δημιουργία ενός ενιαίου κοινού δημοκρατικού κράτους όπου θα συμπεριλαμβάνει το Ισραήλ, τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας με κοινή ιθαγένεια και ίσα δικαιώματα για όλους τους κατοίκους των τριών περιοχών, χωρίς προνόμια είτε θρησκείας είτε καταγωγής. Χωρίς εθνοτικές ή θρησκευτικές διακρίσεις και διαχωρισμό των κατοίκων του, χωρίς εσωτερικά σύνορα ή τείχη, εποίκους και εξόριστους, πολίτες Α ή Β ή Γ κατηγορίας!
Απέναντι στην αναβίωση του φασισμού, με κορυφαίο παράδειγμα την Ουκρανία, του απροκάλυπτου ρατσισμού στο πρόσωπο, όχι μόνο του Ισραήλ, αλλά και της «διεθνούς κοινότητας», που αντιμετωπίζουν τον παλαιστινιακό λαό ως συνυπεύθυνο για την εθνοκάθαρση που υφίσταται, απέναντι στη οικονομική γενοκτονία που υφίσταται ο ελληνικός λαός, απέναντι στη βαρβαρότητα της Νέας Τάξης που δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο στον 21ο αιώνα, όλοι οι λαοί, τα καταπιεζόμενα έθνη, οφείλουν να ενωθούν σε μια γροθιά υπερασπίζοντας Εθνική Ανεξαρτησία και Δημοκρατία.
Θέλουμε ελεύθερη εμείς Πατρίδα και πανανθρώπινη τη Λευτεριά!
Αθήνα 23  Ιουλίου 2014
Η Πολιτική Γραμματεία του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) 

Ασχημα νέα για την Ελλάδα - Ρωσία και Τουρκία πιο κοντά παρά ποτέ: Εγκαταλείπουν αμοιβαία το δολάριο!



Σε μια εξέλιξη η οποία δείχνει ότι ο νέος ψυχρός πόλεμος και η αντιπαλότητα ΗΠΑ-Τουρκίας φέρνει πολύ κοντά - επικίνδυνα κοντά για τα ελληνικά συμφέροντα - την Ρωσία και την Τουρκία, η Τουρκία πρότεινε στη Ρωσία να χρησιμοποιούνται απευθείας τα εθνικά νομίσματα των δύο χωρών κατά τους αμοιβαίους υπολογισμούς στο πλαίσιο του εξωτερικού εμπορίου, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσίας.
Η ανακοίνωση έγινε με το πέρας της συνάντησης των αρμόδιων υπουργών των δύο χωρών Αλεξέι Ουλιουκάεφ και Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί στο πλαίσιο του φόρουμ Business-G20 στην Αυστραλία.
Η Ρωσία ήδη δέχθηκε την πρόταση και επιβεβαιώνεται ο πρώην υφυπουργός οικονομικών των ΗΠΑ επί κυβέρνησης Ρ.Ρήγκαν, Paul Craig Roberts, ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και άλλων χωρών θα αποδυναμώσουν μέχρι σημείου αποκήρυξης το δολάριο...

 
Το θέμα της μεταφοράς των τρεχουσών συναλλαγών των δύο χωρών με απευθείας μετατροπή των εθνικών νομισμάτων τους συζητείται στο πλαίσιο επιτροπής εργασίας για τραπεζικά-χρηματιστικά ζητήματα και φυσικά συνδέεται, όπως επισημαίνει το πρακτορείο RIA-Νόβοστι, με την ψύχρανση των σχέσεων Ρωσίας-Δύσης και ειδικότερα με τις ΗΠΑ, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.
Το 2013 ο όγκος των διμερών συναλλαγών των Ρωσίας και Τουρκίας έφθασε τα 32,7 δισ. δολάρια με τη Ρωσία να αναδεικνύεται σε δεύτερο μετά την ΕΕ εταίρο για το εξωτερικό εμπόριο της Τουρκίας, η οποία με τη σειρά της είναι ο όγδοος εταίρος της Ρωσίας.
Η περαιτέρω αναβάθμιση του υπάρχοντος ρωσοτουρκικού εμπορίου με τη δημιουργία τουρκικού μεταφορικού-λογιστικού κέντρου στη Ρωσία, θα συνδέεται με τους λιμένες της Μαύρης Θάλασσας, τα αεροδρόμια, καθώς και τις σιδηροδρομικές και οδικές μεταφορές.
Ο Paul Craig Roberts, σε δηλώσεις του μόλις χθες αναφέρει ότι με την πολιτική τους οι ΗΠΑ το μόνο που θα πετύχουν είναι να εγκαταλειφθεί το δολάριο ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, σηματοδοτώντας έτσι το οριστικό τέλος της αμερικανικής οικονομικής κυριαρχίας.
 
"Με τις επιβληθείσες κυρώσεις η Ουάσιγκτον καταστρέφει μόνη της την επιρροή της" είπε ο Roberts. Κατά την γνώμη του η χρήση του δολαρίου ως μοχλός πίεσης ευνοεί την τελική απόρριψη του δολαριακού συστήματος, το οποίο είναι αυτό που στηρίζει την αμερικανική δύναμη.
 
"Καποιες χώρες ήδη εγκαταλείπουν το δολάριο και πραγματοποιούν διμερείς συμφωνίες συναλλαγών στα εθνικά τους νομίσματα" και αναφέρει και τις δηλώσεις του προέδρου της Τράπεζας της Γαλλίας  Christian Noyer για την ανάγκη αποδολαριοποίησης μετά τα εξωφρενικά πρόστιμα εναντίον της γαλλικής τράπεζας BN Paribas επειδή παραβίασε τις αμερικανικές κυρώσεις σε κάποιες "δακτυλοδεικτούμενες" από τις ΗΠΑ χώρες.
 
Σύμφωνα με τον Roberts,οι κυρώσει εναντίον των ρωσικών εταιρείών δεν μπορούν να τις επηρρεάσουν καθώς χωρίς προβλήματα μπορούν να δανειστούν χρήματα από κινεζικές,γαλικές, και γερμανικές τράπεζες. Πριν "αλέκτωρ φωνήσαι" ανακοινώθηκε ότι Ρωσία και Τουρκία εγκαταλείπου το δολάριο στις μεταξύ τους συναλλαγές.
 
Εναντίον των κυρώσεων είναι και πολλοί επιχειρηματικοί όμιλοι στις ΗΠΑ που βλέπουν την κυβέρνησή τους να τους προκαλεί σοβαρά προβλήματα στις συναλλαγές τους με τη Ρωσία όπως είπαν και οι National Association of Manufacturers και η U.S. Chamber of Commerce. Η Ρωσία εισήγαγε πολλά προϊόντα από τις ΗΠΑ, η ζημιά για τις αμερικανικές εταιρείες θα είναι μεγάλη.
 
Σύφωνα με τον Ρόμπερτς "Η Ρωσία δεν έχει ανάγκη να γίνει μερος του δυτικού κόσμου, αυτό είναι περισσότερο επιθυμία της Μόσχας και όχι ανάγκη".
 
Και καταλήγει ο Paul Craig Roberts, "Η Ρωσία δεν έχει ανάγκη την Δύση, αλλά η Ευρώπη έχει ανάγκη την Ρωσία. Η Ρωσία να μείνει προσηλωμένη στα συμφέροντά της και η Ευρώπη θα έρθει από μόνη της".
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Neo-Nazis in Ukraine


     

Ο Δ. Καζάκης στο Διαδικτυακό Ραδιόφωνο e-roi.gr - 25 Ιουλίου 2014.


Ο Δ. Καζάκης στο Διαδικτυακό Ραδιόφωνο e-roi.gr .24 Ιουλίου 2014.


23-7-2014 o Δημήτρης Καζάκης στο e-roi.gr


Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Άπιαστοι οι φοροφυγάδες μεγάλου πλούτου ...



(( www.facebook.com/metopo )) 

Σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα παραμένουν οι εισπράξεις από την πάταξη της φοροδιαφυγής σε υποθέσεις φυσικών προσώπων μεγάλου πλούτου. 

Στο εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2014 η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων διενήργησε εκατοντάδες ελέγχους, ωστόσο οι εισπράξεις παραμένουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Αναλυτικά, από την αρχή του έτους έως τα τέλη Ιουνίου 2014 ολοκλήρωσε 344 έλεγχους φυσικών προσώπων μεγάλου πλούτου, όταν ο στόχος εξαμήνου αναφερόταν σε 307 ελέγχους.
Κατά τους ελέγχους παραπέμφθηκαν στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών 33 υποθέσεις, ενώ σε 64 περιπτώσεις, η ΓΓΔΕ υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά για φοροδιαφυγή. Σημειώνεται πως ήδη εφορίες και ελεγκτικά κέντρα ελέγχουν 1.122 υποθέσεις φυσικών προσώπων μεγάλου πλούτου.

Στο ένα προς δέκα οι εισπράξεις

Οι φόροι που βεβαιώθηκαν στις 344 περιπτώσεις που ελέγχθηκαν πλήρως μέσα στο πρώτο εξάμηνο 2014 ανήλθαν σε 377 εκατ. ευρώ.
Αν και από αυτούς θα έπρεπε να εισπραχθεί το 50%, ήτοι 188,5 εκατ. ευρώ, το σύνολο των εισπραχθέντων φόρων και προστίμων στο εξάμηνο ανήλθε μόλις σε 19,1 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εισέπραξε στο εξάμηνο από τις υποθέσεις φυσικών προσώπων μεγάλου πλούτου το 1/10 των φόρων που θα έπρεπε να εισπράξει.

( πηγή : The Press Project )

Η Αργεντινή χαμογελά: "Καθάρισε" τα "κοράκια" των ΗΠΑ με δάνειο από την Κίνα!

Η Αγεντινή παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς αρνήθηκε να πληρώσει τα "κοράκια".Βρήκε τη διέξοδο αλλού!







    HAργεντινή"καθάρισε"την επαπειλούμενη πτώχευσή της από τα αμερικανικά πειρατικά fund με ένα τρόπο που θα μπορούσε να είχε πράξει, και η Ελλάδα, αλλά ο Γ.Παπανδρέου αρνήθηκε το δάνειο των 25 δισ. ευρώ που του πρότεινε ο Β.Πούτιν: Όπως μεταδίδεται από το Μπουένος Αϊρες, η Αργεντινήσύναψε επενδυτικό δάνειο με την Κιναύψους 4,7 δισ. δολ. με το οποίο θα αποπληρώσει τους δανειστές της που απειλούσαν να την κηρύξουν σε πτώχευση
   
 Η συμφωνία ανακοινώθηκε μετά την συνάντηση της προέδρου C. Fernandez και του Κινέζου ομολόγου της και προέδρου του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας Xi Jinping.
  
  Η Κινα θα δώσει 4,7 δις δολάρια για επενδύσεις στην ενέργεια, ενώ συμφώνησε και για τριετές swap σε παράταση υφιστάμενου, ύψους 11 δις δολαρίων.
 
    H Αργεντινή είχε αποκλειστεί απο τις αγορες μετά την σταθερή άρνησή της να πληρώσει ομόλογα κερδοσκόπων που δεν είχαν συφωνήσει με το “κούρεμα του χρέους τους”.
 
   Το χρήμα από τη Κίνα θα διοχετευθεί σε έργα υποδομής με δυο υδροηλεκτρικά φράγματα στην Παταγονία, δυνατότητας ιδιοκτησίας της κρατικής εταιρείας ενέργειας.
  
  Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα μπήκε στοΜνημόνιο τον Μάϊο του 2010 για ένα δάνειο 15 δισ. ευρώ το οποίο έπρεπε να πληρωθεί και υποτίθεται ότι οΓ.Παπανδρέου δεν έβρισκε από πουθενά αυτά τα λεφτά...

Τι κι αν είσαι σκλάβος; Δεν έχεις τίποτα να χάσεις, πέρα από την ευκαιρία σου να ζήσεις.


  ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ!

Σαφώς και η ευθύνη της παθητικότητας πρέπει να στρέψει τον καθρέφτη πρώτα σ’ εμάς. Γιατί γνωρίζουμε πως η εξουσία επιστρατεύει κάθε μέσο για να το πετύχει. 

Σημασία έχει ΕΜΕΙΣ τι κάνουμε.
 

Δεν ξέρω σε τι βαθμό έχουμε αντιληφθεί την προσωπική ευθύνη ο καθένας από εμάς. Το κακό συμβαίνει επειδή οι καλοί αδρανούν, θα μπορούσε να είναι μια ρήση που ταιριάζει απολύτως στο τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στην κοινωνία.
 

Οι άνθρωποι εντελώς αποσυρμένοι από οποιαδήποτε μαζική, συλλογική διεκδίκηση απλά βλέπουν τα μέτρα να περνούν. Δεν φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο εντελώς αμαχητί, όμως πρέπει να μας προβληματίσει πως ο συμβιβασμός, η αποφυγή οποιασδήποτε μάχης απέναντι στην κυβέρνηση υπό όρους λαϊκής πίεσης, έγινε και γαλουχεί συνειδήσεις. Απονευρώνει την αξία της αντίστασης και των πρωτοβουλιών.
 

Διαχρονικά, στα χρόνια της…ευδαιμονίας, το δόγμα που επικρατούσε ήταν το “κοίτα την δουλειά σου”. Μπορεί να είναι δύσκολο ν’ αλλάξεις τον κόσμο και σίγουρα κανείς δεν θα σε κατηγορήσει γι’ αυτό ή για την μη ένταξή σου σε οποιοδήποτε κίνημα, κανείς δεν θα σου καταλογίσει ευθύνες, όμως τουναντίον, έχεις απόλυτη ευθύνη της μη προσωπικής επανάστασης.
 

Αν δέχτηκες άκριτα όλα όσα σου προέταξαν ως προτεραιότητες στην ζωή, αν υιοθέτησες τις αξίες του συστήματος, αν δεν έκανες τίποτα όταν μπορούσες στον μικρόκοσμό σου (οικογένεια, εργασία, γειτονιά κοκ), αν φοβήθηκες να διαφοροποιηθείς και αναζήτησες την θαλπωρή της ομοιομορφίας για να “σε αφήσουν ήσυχο”, τότε ΝΑΙ έχεις ευθύνη.
 

Γιατί ήσουν μόνο μια νομοτελειακή διαδοχή στην αλυσίδα των ατόμων που αναπαράγουν τα αδιέξοδα. Και καλά αν δεν τα καταφέρεις, κανείς μας δεν μπορεί να τα καταφέρει όλα, προσπάθησες; Όχι, απλά ήθελες να απορροφηθείς και να ζήσεις μια προδιαγεγραμμένη ζωή.
 

Η εθελούσια σκλαβιά είναι χειρότερη, γιατί δίνεις την δυνατότητα σε οποιονδήποτε επίδοξο εκμεταλλευτή να σου προσθέσει ετικέτα και να χρησιμοποιήσει ως δικές του τις δεξιότητές σου, τα προσόντα σου, το ίδιο σου το σώμα.
 

Αυτά ας τα έχουμε κατά νου, όταν αναρωτιόμαστε γιατί δεν βγαίνει ο κόσμος στους δρόμους, γιατί δεν ανταπαντά στον ανοιχτό πόλεμο των ελίτ, γιατί θεωρεί γραφικές τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ή ανούσια τα καλέσματα συλλόγων, φορέων κτλ. Τι να σου κάνουν όλα τα επαναστατικά καλέσματα του κόσμου, όταν ο καθένας μας δεν έχει κάνει την δική του “ανταρσία” απέναντι στα δεσμά του; Βέβαια αυτό απαιτεί συνειδητοποίηση η οποία δεν έρχεται σίγουρα μόνη της.
 

Το μεγαλύτερο έγκλημα αυτής της κοινωνίας είναι πως έχασε το πάθος της για την επανάσταση, αυτόν τον κρυφό πόθο για αλλαγή. Όχι διαχείριση της ζωής με όρους μη ανθρώπινους, αλλά την ίδια την ζωή. Μια εικονική κανονικότητα χτισμένη με συμβιβασμούς, με περιορισμένους ορίζοντες, που μιλάει μόνο στον “ρεαλισμό” και ποτέ στο όραμα, είναι μια πλασματική ζωή, μια σκλαβιά που στιγματίζει τον παθιασμένο ως “ονειροπόλο” και “βλάκα” και τον σκλάβο τον αναβαθμίζει σε “προσγειωμένο” και “νοικοκυραίο”.
 



Αναρτήθηκε σε: Ξυπνήστε ρε!

4.000 ηλεκτρονικά κατασχετήρια τη μέρα στέλνει η εφορία ....

Φωτογραφία: 4.000 ηλεκτρονικά κατασχετήρια τη μέρα στέλνει η εφορία  .... 

(( www.facebook.com/metopo )) 

«Όμηροι» της Εφορίας, η οποία τους τελευταίους μήνες εκδίδει ακόμη και 4.000 κατασχετήρια ανά ημέρα, είναι 2,6 εκατομμύρια φορολογούμενοι καθώς οι οφειλές προς το δημόσιο αυξάνονται μήνα με τον μήνα με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Οικονομικό αδιέξοδο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αδυνατούν όχι μόνο να πληρώσουν τις οφειλές τους αλλά ακόμα και να ενταχθούν σε ρυθμίσεις.  
 
Οι απανωτές αυξήσεις φόρων, οι δραστικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η ανεργία και τα «λουκέτα» που μπήκαν στην αγορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που αδυνατούν όχι μόνο να πληρώσουν στην ώρα τους τις οφειλές τους αλλά ακόμη και να ενταχθούν στις ρυθμίσεις προκειμένου να εξοφλήσουν τα χρέη τους σε μηνιαίες δόσεις.

Είναι ενδεικτικό πως από τις αρχές του 2010 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν αυξηθεί κατά 33,75 δισ. ευρώ. Η διόγκωσή τους εν μέσω κρίσης «πνίγει» την πραγματική οικονομία και βάζει σοβαρά εμπόδια στην προσπάθεια ανάκαμψης. Πόσω μάλλον που οι οφειλέτες ζουν με τον φόβο των κατασχέσεων περιουσιακών τους στοιχείων. Πλέον τα κατασχετήρια ακολουθούν την ηλεκτρονική οδό και αποστέλλονται στις τράπεζες για τα... περαιτέρω με ρυθμό 4.000 ανά ημέρα.
 
Υπό αυτό το πρίσμα δείχνει να αποτελεί μονόδρομο η θεσμοθέτηση ενός νέου μοντέλου ρύθμισης χρεών από 48 έως 72 μηνιαίες δόσεις. Κι αυτό προκειμένου να καταστεί δυνατόν να αποπληρώνονται οφειλές σε ένα βεβαρημένο οικονομικό περιβάλλον σε πολλές και μικρές δόσεις.
 
Πιο αναλυτικά οι αλλεπάλληλες αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών στα χρόνια των μνημονίων σε συνδυασμό με τις χρόνιες παθογένειες του εισπρακτικού μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών φαίνεται να αποτελούν τις δύο βασικές αιτίες για τη διόγκωση κατά περίπου 10 δισ. ευρώ κάθε χρόνο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο από το 2010 και μετά.
 
Τα χρέη που μένουν απλήρωτα από 33,5 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2009 άρχισαν να αυξάνονται κατακόρυφα μετά την έλευση του μνημονίου φθάνοντας στα 52,5 δισ. ευρώ στα τέλη του 2012, στα 62,55 δισ. ευρώ στα τέλη του 2013 και στα 67,25 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου του 2014. Δηλαδή μέσα σε 4,5 χρόνια «φούσκωσαν» κατά 33,75 δισ. ευρώ ή κατά 100,7%. Την ίδια ώρα δραματική αύξηση 271,4% σημείωσε ο αριθμός των φορολογουμένων που χρωστούν στην Εφορία. Από 700.000 άτομα που ήταν στο τέλος του 2009 έφτασαν στα 2,6 εκατομμύρια την άνοιξη του 2014.

Σε διάστημα 18 μηνών (από την 1η Ιανουαρίου 2013 έως τις 30 Ιουνίου 2014) τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη άγγιξαν τα 14 δισ. ευρώ με συνέπεια το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο (νέες και παλαιές) να έχει υπερβεί το ποσό των 67,2 δισ. ευρώ, καταρρίπτοντας ακόμη ένα ρεκόρ.
Η τεράστια δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων χρεών «φουσκώνει» επικίνδυνα αφού κάθε μήνα οι απλήρωτοι φόροι αυξάνονται σχεδόν κατά 1 δισ. ευρώ.
Ο γολγοθάς είναι μπροστά  .... 

( πηγή : Το Ποντίκι )

(( www.facebook.com/metopo )) 

«Όμηροι» της Εφορίας, η οποία τους τελευταίους μήνες εκδίδει ακόμη και 4.000 κατασχετήρια ανά ημέρα, είναι 2,6 εκατομμύρια φορολογούμενοι καθώς οι οφειλές προς το δημόσιο αυξάνονται μήνα με τον μήνα με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Οικονομικό αδιέξοδο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αδυνατούν όχι μόνο να πληρώσουν τις οφειλές τους αλλά ακόμα και να ενταχθούν σε ρυθμίσεις.

Οι απανωτές αυξήσεις φόρων, οι δραστικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η ανεργία και τα «λουκέτα» που μπήκαν στην αγορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που αδυνατούν όχι μόνο να πληρώσουν στην ώρα τους τις οφειλές τους αλλά ακόμη και να ενταχθούν στις ρυθμίσεις προκειμένου να εξοφλήσουν τα χρέη τους σε μηνιαίες δόσεις.

Είναι ενδεικτικό πως από τις αρχές του 2010 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν αυξηθεί κατά 33,75 δισ. ευρώ. Η διόγκωσή τους εν μέσω κρίσης «πνίγει» την πραγματική οικονομία και βάζει σοβαρά εμπόδια στην προσπάθεια ανάκαμψης. Πόσω μάλλον που οι οφειλέτες ζουν με τον φόβο των κατασχέσεων περιουσιακών τους στοιχείων. Πλέον τα κατασχετήρια ακολουθούν την ηλεκτρονική οδό και αποστέλλονται στις τράπεζες για τα... περαιτέρω με ρυθμό 4.000 ανά ημέρα.

Υπό αυτό το πρίσμα δείχνει να αποτελεί μονόδρομο η θεσμοθέτηση ενός νέου μοντέλου ρύθμισης χρεών από 48 έως 72 μηνιαίες δόσεις. Κι αυτό προκειμένου να καταστεί δυνατόν να αποπληρώνονται οφειλές σε ένα βεβαρημένο οικονομικό περιβάλλον σε πολλές και μικρές δόσεις.

Πιο αναλυτικά οι αλλεπάλληλες αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών στα χρόνια των μνημονίων σε συνδυασμό με τις χρόνιες παθογένειες του εισπρακτικού μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών φαίνεται να αποτελούν τις δύο βασικές αιτίες για τη διόγκωση κατά περίπου 10 δισ. ευρώ κάθε χρόνο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο από το 2010 και μετά.

Τα χρέη που μένουν απλήρωτα από 33,5 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2009 άρχισαν να αυξάνονται κατακόρυφα μετά την έλευση του μνημονίου φθάνοντας στα 52,5 δισ. ευρώ στα τέλη του 2012, στα 62,55 δισ. ευρώ στα τέλη του 2013 και στα 67,25 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου του 2014. Δηλαδή μέσα σε 4,5 χρόνια «φούσκωσαν» κατά 33,75 δισ. ευρώ ή κατά 100,7%. Την ίδια ώρα δραματική αύξηση 271,4% σημείωσε ο αριθμός των φορολογουμένων που χρωστούν στην Εφορία. Από 700.000 άτομα που ήταν στο τέλος του 2009 έφτασαν στα 2,6 εκατομμύρια την άνοιξη του 2014.

Σε διάστημα 18 μηνών (από την 1η Ιανουαρίου 2013 έως τις 30 Ιουνίου 2014) τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη άγγιξαν τα 14 δισ. ευρώ με συνέπεια το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο (νέες και παλαιές) να έχει υπερβεί το ποσό των 67,2 δισ. ευρώ, καταρρίπτοντας ακόμη ένα ρεκόρ.
Η τεράστια δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων χρεών «φουσκώνει» επικίνδυνα αφού κάθε μήνα οι απλήρωτοι φόροι αυξάνονται σχεδόν κατά 1 δισ. ευρώ.
Ο γολγοθάς είναι μπροστά ....

( πηγή : Το Ποντίκι )

22-7-2014 o Δημήτρης Καζάκης στο e-roi.gr


Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Τα «ΜΙΚΡΟμέγαλα Νέα» του Ε.ΠΑ.Μ. Σύρου στις 19.07.2014

Να πολεμήσουμε την δικτατορία των δελτίων ειδήσεων, φτιάξτε τις δικές σας ειδήσεις , το υλικό είναι άφθονο στο διαδίκτυο ,το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας υπολογιστής και συναγωνιστές με καλή άρθρωση Τσακίστε την προπαγάνδα των επικυρίαρχων .ΛΚ


«Το Ε.ΠΑ.Μ. δημιουργήθηκε και παραμένει Μέτωπο. Δεν είναι μια σέχτα ιδεολογικής καθαρότητας, ούτε ένα κομματίδιο που επιδιώκει κάποια γωνίτσα στον κοινοβουλευτικό αχταρμά, παρά τη συμμετοχή του στις εκλογικές διαδικασίες, που τις αντιμετωπίζει ως εργαλείο και δεν αποτελούν σκοπό για το ίδιο». (Όθωνας Κουμαρέλλας)


Οικονομικά Εικονογραφημένα Κλασσικά ή Οι Πνιγμένοι στις Δεξαμενές του Ευρώ

 SSSSSS[1] (1)
Η οικονομική πολιτική θα πρέπει να κρίνεται από τα αποτελέσματα της στον πραγματικό κόσμο, δηλαδή σε σχέση με την ανεργία, την παραγωγικότητα, την σταθερότητα των τιμών, τους αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, την υγεία, την παιδεία, την προστασία της κατοικίας και την ασφάλεια.
Επίσης η οικονομική πολιτική δεν θα πρέπει ποτέ, σε σχέση με τους παραπάνω στόχους, να συμβιβάζεται με ιδέες ή αρχές, όταν η απόρριψη τους επιβάλλεται. Έστω και αν προκαλεί αυτό δυσθυμία σε ανθρώπους που δεν αντιλαμβάνονται την αξία των στόχων της οικονομικής πολιτικής, αυτό θα πρέπει να γίνεται.
Ο Αλέξης Τσίπρας άλλη μια φορά δήλωσε ότι προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ‘είναι να σώσουμε τη χώρα μέσα στο ευρώ’, όπως άλλωστε και αυτή είναι προτεραιότητα της ΝΔ, της Ελιάς, της Δημάρ και του Ποταμιού, όλων δηλαδή των κατεστημένων κομμάτων.
Η αίσθηση μου είναι ότι αυτό αποτελεί συμβιβασμό για την κατάληψη της εξουσίας ή την διατήρηση της εξουσίας ή ακόμα της μοιρασιά της εξουσίας, θέση ανεύθυνη, και θέση απεμπόλησης των στόχων μιας συνεπούς για τον λαό -και τους ευρωπαϊκούς λαούς- οικονομικής πολιτικής μέσα από παραπληροφόρηση και τον φόβο.
Θα προσπαθήσω να γίνει αυτό κατανοητό μέσα από το παραπάνω διάγραμμα που το σχεδίασε ο καλός φίλος, συνεργάτης, έξοχος γραφίστας και πρακτικός οικονομολόγος Γιάννης Καραμολέγκος με λίγη βοήθεια από μένα. Η έμπνευση προήλθε από το βιβλίο ‘DIAGRAMS & DOLLARS’ Modern Money, Illustrated By J.D. ALT, Text & Graphic Copyrights © 2014 J.D. ALT, που αναφέρεται σε σοβαρά κράτη που έχουν το δικό τους νόμισμα.
Στο σχήμα αυτό σαν εικόνα βλέπουμε πως συνολικά λειτουργεί η ευρωζώνη κατά βαθμίδα προτεραιότητας, τράπεζες, ιδιωτικός τομέας και κράτη αλλά παράλληλα βλέπουμε πως λειτουργεί και κάθε οικονομία χωριστά.
Το παραπάνω διάγραμμα αποτελεί μια πολιτική επιλογή που αποτυπώθηκε στη συνθήκη του Μάαστριχτ.
Δεν είναι το διάγραμμα ροών των κυρίαρχων χωρών που εκδίδουν το δικό τους νόμισμα, όπως η Ρωσία, η Αμερική, η Ιαπωνία, η Σουηδία, η Τουρκιά, η Βραζιλία, κτλ.
Είναι νέο στον σύγχρονο κόσμο, αλλά και το πιο παλιό αφού παραπέμπει στον κανόνα του χρυσού. Είναι μια αποτύπωση του νεοφιλελεύθερου μοντέλου.
Εν συντομία πως λειτουργεί το σύστημα. Υπάρχουν τρεις δεξαμενές και σωλήνες που ενώνουν το σύστημα. Υποτίθεται ότι στην δεξαμενή της ΕΚΤ υπάρχει μια δεδομένη ποσότητα χρήματος, η οποία δεν γνωρίζουμε πως δημιουργήθηκε, έπεσε από το ελικόπτερο όπως θα έλεγε ο Φρίντμαν αλλά και που ποτέ δεν πρέπει να χάσει την αξία της. Το ορισμένο αυτό χρήμα η ΕΚΤ το διαθέτει στις Ιδιωτικές Τράπεζες, που με την σειρά τους το δανείζουν στον ιδιωτικό τομέα (1), πρώτη δεξαμενή, και στο δημόσιο τομέα (2), δεύτερη δεξαμενή. Ιδιωτικός και Δημόσιος τομέας αντιμετωπίζονται ως κοινοί ιδιώτες -αφού η ΕΚΤ είναι ιδιωτική- που έχουν την ικανότητα να αποπληρώνουν τα χρέη τους. Ο ιδιωτικός τομέας είναι αυτός που δημιουργεί το ΑΕΠ επί της ουσίας. Το κράτος για να δαπανήσει δανείζεται και φορολογεί (3), και ότι δαπανά το επιστρέφει στον ιδιωτικό τομέα (4), ενώ το υπόλοιπο το επιστρέφει στις τράπεζες υπό μορφή τόκων και χρεολυσίων, που μέσα σε αυτά είναι και τα πλεονάσματα ή αλλιώς υπερφορολόγηση (6). Το ίδιο κάνει και ο ιδιωτικός τομέας για τα δάνεια του. Επιστρέφει τόκους και χρεολυσία και επιπροσθέτως και τις αποταμιεύσεις του (5), ενώ παράλληλα έχει άλλη μια ροη προς το κράτος λόγω φορολόγησης (3). Εδώ οι ροές κλίνουν μέσα σε ένα καλά σχεδιασμένο υδραυλικό σύστημα. Δεν υπάρχει περιθώριο για οποιαδήποτε πολιτική.
Συνολικά το σχεδιάγραμμα μας λέει ότι το ευρώ είναι δεδομένο και ότι ο Τραπεζικός Τομέας είναι ο καθοριστικός παράγοντας της ζωτικότητας της Ευρώπης, και ότι και να γίνει θα πρέπει, χωρίς κίνδυνο πληθωρισμού, να εισπράττει σταθερά τις αξίες του με ότι αυτό συνεπάγεται. Αυτή είναι η βάση της σύγχρονης Ευρώπης, η λιτότης και η ανεργία για όλους, για να μην χάσει την αξία του το ευρώ. Αυτό άραγε ήταν το όραμα των Πατερών της Ένωσης;
Ειδικότερα σε μας το διάγραμμα λέει.
1. Η ροη 1 κόβεται (δάνεια στο δημόσιο τομέα). Αφού το κράτος χρωστά το 175% του ΑΕΠ με τάση αυξανόμενη, αφού ο ρυθμός ανάπτυξης είναι μικρότερος των επιτοκίων δανεισμού, έχει καταστεί κακός πελάτης.
2. Η ροη 4 (κοινωνικές δαπάνες + υπηρεσίες + έργα + υποδομές) κόβονται, που σημαίνει ότι μισθοί, συντάξεις, επικουρικές συντάξεις θα πιάσουν πάτο, δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα, ενώ υγεία, ασφάλιση, παιδεία από το κράτος θα εγκαταλειφτούν λόγω αδυναμίας χρηματοδότησης. Η ανεργία φυσικά θα αυξηθεί κι άλλο.
3. Λόγω της δραστικής μείωσης των δαπανών του κράτους η ασφάλεια μας τίθεται σε κίνδυνο.
4. Η ανάπτυξη της χώρας ανατίθεται πλέον στον ιδιωτικό τομέα και στο τραπεζικό μας σύστημα.
5. Ο ιδιωτικός τομέας θα βασιστεί στο χαμηλό μεροκάματα να αναπτυχτεί, με ελάχιστη κατά συνέπεια εσωτερική ζήτηση και άρα με ισχνό τραπεζικό δανεισμό, ροη 1, που θα καθίσταται ισχνότερος λόγω των αυξανόμενων κόκκινων δανείων και οφειλών προς το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία. Η ανακεφαλαίωση τους είναι το πλέον πιθανό που ίσως θέσει σε κίνδυνο της ελάχιστες καταθέσεις μας.
6. Οι κατοικίες είναι σε άμεσο κίνδυνο όπως και κάθε άλλο περιουσιακό στοιχείο.
7. Η διάμετρος του κρουνού 1των φόρων, θα πρέπει να αυξηθεί γιατί ο ιδιωτικός τομέας καλείται να πληρώσει και την ροη 6 του κράτους προς τις τράπεζες αλλά και την δική του ροη 5 προς τι τράπεζες.
Οι κοινωνικές επιπτώσεις εκφεύγουν του παρόντος άρθρου αλλά καθένας μπορεί να τις φανταστεί.
Η κατάσταση για την χώρα είναι τραγική ενώ πιο τραγικός είναι ο ισχυρισμός ότι είναι δυνατόν μέσα στο ευρώ η χώρα να αναπτυχτεί. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ούτε θεωρητική αλλά ούτε και ιστορική ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελιά, ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι να ισχυρίζονται πράγματα ανεδαφικά, και αυτό καθίστα την ευθύνη τους μεγάλη που κρύπτει συμφορές ακόμα μεγαλύτερες.
Η μόνη λύση είναι να επιστρέψουμε στο Εθνικό μας Νόμισμα, την Νέα Δραχμή, νόμισμα που εμείς σαν ευνομούμενο κράτος θα το εκδίδουμε και με το οποίο ποτέ δεν πτωχεύσαμε και ούτε θα πτωχεύσουμε.
Όσο έχουμε το ευρώ το κράτος θα φορολογεί άγρια και θα δανείζεται, ενώ ποτέ δεν θα γίνεται αυτό όταν θα έχουμε το δικό μας νόμισμα.
Με το ευρώ αφήνουμε χρέη στη νέα γενιά, με το εθνικό μας νόμισμα ποτέ.
Με το ευρώ θα εξαφανίζεται κάθε αποταμίευση, με το δικό μας νόμισμα ποτέ.
Με το ευρώ μισθοί συντάξεις μεροκάματα υγεία, παιδεία, ασφάλεια, σπίτια τίθενται σε καθεστώς κίνδυνου, με το δικό μας νόμισμα ποτέ.
Με το ευρώ η ανεργία αυξάνεται ενώ ποτέ δεν είχαμε ανεργία με την δραχμή.
Με το ευρω εχουμε αναγκη τις αποταμιεύσεις για να κανουμε επενδύσεις, με το δικο μας νομισμα ποτέ.
Ας στηρίξουμε όλοι μαζί τα κινήματα της Δραχμής για να έχουμε αξιοπρεπές μέλλον.
spyridonstalias@hotmail.com
 triklopodia.gr

Νέα ανακοίνωση από το Πεντάγωνο για την υδρόλυση των χημικών της Συρίας

 Εν μέσω κύματος αντιδράσεων από φορείς και συλλογικότητες στη Κρήτη… ενάντια στην εν πλω διαδικασία υδρόλυσης των χημικών της Συρίας , το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας, εξέδωσε νέα ανακοίνωση για την πορεία της επιχείρησης καταστροφής του συριακού χημικού οπλοστασίου στη Μεσόγειο.
 Πάνω στο πλοίο «φάντασμα» Cape Ray, το στίγμα του οποίου έχει χαθεί, έχει ολοκληρωθεί το 15% της υδρόλυσης των επικίνδυνων χημικών ουσιών, όπως δήλωσε την Παρασκευή για λογαριασμό του Πενταγώνου, ο Γραμματέας του Τύπου του Ναυτικού, υποναύαρχος, John Kirby.
«Από σήμερα το πρωί (18/7), το πλήρωμα έχει εξουδετερώσει μόλις πάνω από 15%, του DF (μεθυλοφωοφονυλ διφθοριδίου),  πρόδρομος του  Sarin,», δήλωσε ο Kirby, ενώ «το ποσοστό αυτό έχει επαληθευτεί από τη διεθνή Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων»… «Το δεύτερο υλικό που θα εξουδετερωθεί είναι μουστάρδα θείου, επίσης γνωστή ως HD».
Ευρώπη και ΗΠΑ θα μοιραστούν μέρος των χημικών που δεν θα καταστραφούν στο Cape Ray
Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του Πενταγώνου, η Συρία παρέδωσε 1.300 μετρικούς τόνους χημικών ουσιών για την εξουδετέρωση.
Οι ομάδες του Cape Ray θα εξουδετερώσουν 600 τόνους, και τα υποπροϊόντα που θα προκύψουν, θα σταλούν σε εγκαταστάσεις της Φιλανδίας και της Γερμανίας για να καταστραφούν.
Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι οι υπόλοιποι 700 τόνοι υλικού, που δεν παραδόθηκαν στο Cape Ray,  θα παραδοθούν σε εμπορικές και κυβερνητικές εγκαταστάσεις στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την εξουδετέρωση.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι, αυτές οι χημικές ουσίες τελικά θα καταστραφούν και σε ποιές εμπορικές και κυβερνητικές εγκαταστάσεις στην Ευρώπη θα παραδοθούν;
 Με ποιά διαδικασία θα γίνει η ασφαλής εξουδετέρωσή τους;
Πηγή
ΠΗΓΗ

Αιχμάλωτοι της Εφορίας 2,6 εκατ. φορολογούμενοι

  «Όμηροι» της Εφορίας είναι 2,6 εκατομμύρια φορολογούμενοι καθώς οι οφειλές προς το Δημόσιο αυξάνονται μήνα με τον μήνα με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.
Οι απανωτές αυξήσεις φόρων, οι δραστικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η ανεργία και τα λουκέτα που μπήκαν στην αγορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που αδυνατούν όχι μόνο να πληρώσουν στην ώρα τους τις οφειλές τους αλλά ακόμη και να ενταχθούν στις ρυθμίσεις προκειμένου να εξοφλήσουν τα χρέη τους σε μηνιαίες δόσεις.
Τους τελευταίους μήνες έχει ξεκινήσει επίθεση σε τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων που χρωστούν στο Δημόσιο από τις εφορίες με αποτέλεσμα να εκδίδονται ακόμη και 4.000 κατασχετήρια την ημέρα σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής».
Η εφορία στέλνει με e-mail τα στοιχεία των οφειλετών στις τράπεζες και δεσμεύονται λογαριασμοί και καταθέσεις. Οι οφειλές ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο έχουν εκτιναχθεί καθώς πάνω από 6 δισ. ευρώ δεν πληρώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του έτους και οι ληξιπρόθεσμες συνολικά είναι πάνω από τα 67,25 δισ. ευρώ.
Μάλιστα η κατάσταση αναμένεται να χειροτερεύσει καθώς μέχρι το τέλος του χρόνου πρέπει να πληρωθούν φόροι 11 δισ. ευρώ.

 http://triklopodia.gr

Η Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο


Η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο με την κωδική ονομασία «Αττίλας» ξεκίνησε την αυγή της 20ης Ιουλίου 1974, με αποβατικές και αεροπορικές επιχειρήσεις. Συμμετείχαν συνολικά γύρω στους 40.000 άνδρες υπό τη διοίκηση του αντιστρατήγου Νουρετίν Ερσίν. Η ελληνική πλευρά πιάστηκε στον ύπνο και η αντίδρασή της εκδηλώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση. Η Τουρκία υποστήριξε ότι δεν επρόκειτο για εισβολή, αλλά για «ειρηνική επέμβαση», με σκοπό την επαναφορά της συνταγματικής τάξης στην Κύπρο, που είχε καταλυθεί από το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου (15 Ιουλίου 1974).
Τα τουρκικά αποβατικά σκάφη άρχισαν να αποβιβάζουν δυνάμεις ανενόχλητα στην περιοχή Πέντε Μίλι, οκτώ χιλιόμετρα δυτικά της Κερύνειας, λίγο μετά τις 5 το πρωί της 20ης Ιουλίου. Σχεδόν ταυτόχρονα, σμήνη τουρκικών αεροπλάνων άρχισαν τις επιθέσεις, συνεχώς και κατά κύματα κατά της ευρύτερης περιοχής της Κερύνειας και της Λευκωσίας, ενώ άλλα αεροσκάφη και ελικόπτερα επιχειρούσαν ρίψεις αλεξιπτωτιστών σε επίκαιρα σημεία. Οι κάτοικοι βρέθηκαν στο έλεος των εισβολέων. Άοπλοι πολίτες δολοφονήθηκαν, γυναίκες βιάστηκαν και αιχμάλωτοι στρατιώτες εκτελέστηκαν.
Η αντίδραση της ελληνικής πλευράς ήταν ανεξήγητα αργοπορημένη. Παρ’ ότι το ελληνικό Πεντάγωνο γνώριζε τις κινήσεις των Τούρκων, θεωρούσε ότι μπλοφάρουν. Μόλις στις 8:40 το πρωί δόθηκε επισήμως από την Αθήνα η εντολή εφαρμογής των πολεμικών σχεδίων, ενώ το ελληνικό ραδιόφωνο (το ΕΙΡΤ εν προκειμένω), μετέδωσε την είδηση γύρω στις 11 το πρωί. Η καθυστερημένη κινητοποίηση έδωσε τη δυνατότητα στους Τούρκους εισβολείς να παγιώσουν τις θέσεις τους και να δημιουργήσουν προγεφύρωμα από το Πέντε Μίλι της Κερύνειας προς τον Άγιο Ιλαρίωνα, έχοντας ως αντικειμενικό στόχο τη σύνδεσή του με τον τουρκοκυπριακό θύλακο της Λευκωσίας.
Τούρκοι αλεξιπτωτιστές
Οι μονάδες της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ, όταν κινητοποιήθηκαν άρχισαν να πολεμούν με ηρωική αυτοθυσία, χωρίς μάλιστα να διαθέτουν αεροπορική κάλυψη και σύγχρονο οπλισμό. Αριθμούσαν γύρω στους 12.000 άνδρες (ελληνοκύπριους και ελλαδίτες), υπό τη διοίκηση του ταξιάρχου Μιχαήλ Γεωργίτση, που είχε το γενικό πρόσταγμα στο πραξικόπημα κατά του Μακαρίου. Στο μεταξύ, άρχισε να κινητοποιείται και ο ελληνοκυπριακός ανδρικός πληθυσμός και να μετέχει στον άνισο αγώνα με ό,τι διέθετε ο καθένας, πυροβολώντας από τις στέγες των σπιτιών του κατά των εισβολέων αλεξιπτωτιστών.Στην Αθήνα, η κυβέρνηση αιφνιδιασμένη από την εξέλιξη των γεγονότων αρχίζει να παρουσιάζει εικόνα διάλυσης. Κηρύσσει γενική επιστράτευση, η οποία εξελίσσεται σε φιάσκο, δείχνοντας την τραγική κατάσταση που βρισκόταν ο Ελληνικός Στρατός. Και να σκεφθεί κανείς ότι την Ελλάδα κυβερνούσαν οι στρατιωτικοί και ο Στρατός αν μη τι άλλο θα έπρεπε να βρισκόταν σε υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο.
Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Τζόζεφ Σίσκο, που βρίσκεται και πάλι στην Αθήνα ως εντολοδόχος του Κίσινγκερ, συναντάται στο Πεντάγωνο με το αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Μπονάνο. Ο παριστάμενος Δημήτριος Ιωαννίδης σε οργίλος ύφος απευθύνεται προς τον Σίσκο «Μας εξαπατήσατε... Ημείς θα κηρύξωμεν πόλεμον!» και αποχωρεί από τη σύσκεψη. Έκτοτε, τα ίχνη του αόρατου δικτάτορα χάνονται. Ο Σίσκο στη διάρκεια της ημέρας μάταια αναζητεί αρμόδιο για συνομιλίες.
Αργά το βράδυ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εκδίδει το υπ’ αριθμόν 353 ψήφισμα, με το οποίο καλεί σε κατάπαυση του πυρός και σε αποχώρηση από την Κύπρο του «ξένου στρατιωτικού δυναμικού». Παρά την ομόφωνη έγκρισή του, αγνοείται από την Τουρκία, η οποία έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων επείγεται να εφαρμόσει πλήρως τα σχέδια της. Γενικά, η διεθνής αντίδραση κατά του «Αττίλα» είναι  χλιαρή.
Τουρκική απόβαση
Την επομένη, 21 Ιουλίου, οι μάχες στην Κύπρο συνεχίζονται με ιδιαίτερη σφοδρότητα. Στόχος των ελληνικών δυνάμεων στην Κύπρο είναι να αποκόψουν τον τουρκοκυπριακό θύλακο της Λευκωσίας από το προγεφύρωμα της Κερύνειας. Οι Έλληνες στρατηγοί απορρίπτουν εισήγηση για επέμβαση στην Κύπρο, προβλέποντας αποτυχία του σχετικού εγχειρήματος. Δύο ελληνικά υποβρύχια που πλέουν προς την Κερύνεια διατάσσονται να επιστρέψουν στην Ελλάδα.Οι Τούρκοι εισβολείς, παρά την αριθμητική τους υπεροχή και την ποιοτική υπεροχή του οπλισμούς τους, αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα. Μάλιστα, από ασυνεννοησία η τουρκική αεροπορία βυθίζει το αντιτορπιλικό Κοτσατεπέ (D-354), το οποίο εξέλαβε για ελληνικό πλοίο και προκαλεί ζημιές σε άλλα δύο τουρκικά αντιτορπιλικά.
Την ίδια μέρα, σημειώνεται δραστηριοποίηση του αμερικανικού παράγοντα για την επίτευξη ανακωχής. Ο Σίσκο, που πηγαινοέρχεται μεταξύ Αθηνών και Άγκυρας, δεν βρίσκει κάποιον αρμόδιο στην Αθήνα να διαπραγματευτεί, καθώς  όλοι οι αρμόδιοι έχουν εξαφανιστεί. Την ευθύνη αναλαμβάνει τελικά ο αρχηγός του Ναυτικού, ναύαρχος Πέτρος Αραπάκης, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κίσινγκερ συμφωνεί η ανακωχή να ισχύσει από τις 4 το απόγευμα της 22ης Ιουλίου.
Στις 2 το πρωί της 22ας Ιουλίου, 12 ελληνικά μεταγωγικά τύπου Νοράτλας, που μετέφεραν καταδρομείς στο νησί, βάλλονται, κατά λάθος, από φίλια πυρά πλησίον του αεροδρομίου της Λευκωσίας, με αποτέλεσμα το ένα από αυτά να καταρριφθεί (4 μέλη του πληρώματος και 27 καταδρομείς έχασαν τη ζωή τους), ενώ άλλα δύο να πάθουν σοβαρές ζημιές. Την ίδια ημέρα, οι Τούρκοι εισβολείς εντείνουν τις επιχειρήσεις τους. Αποβιβάζουν άρματα μάχης και το μεσημέρι καταλαμβάνουν την πόλη της Κερύνειας.
Στις 4 το απόγευμα αρχίζει να τηρείται η ανακωχή κατά τα συμφωνηθέντα, η οποία όμως θα παραβιασθεί αρκετές φορές από τους εισβολείς. Σ’ αυτό το χρονικό σημείο, οι Τούρκοι ελέγχουν το 3% του Κυπριακού εδάφους, έχοντας δημιουργήσει ένα προγεφύρωμα, που συνδέει την Κερύνεια με τον τουρκοκυπριακό θύλακο της Λευκωσίας.

Δεύτερη μέρα κινητοποίησης για τα χημικά έξω από τη Βάση Σούδας ...


Φωτογραφία: Δεύτερη μέρα κινητοποίησης για τα χημικά έξω από τη Βάση Σούδας  ... 

(( www.facebook.com/metopo )) 

Δεύτερη ημέρα της παγκρήτιας κινητοποίησης και του αποκλεισμού της Νατοϊκής Βάσης της Σούδας στα Χανιά. 
Από το πρωί του Σαββάτου δεκάδες Κρητικοί βρίσκονται έξω από τη βάση προκειμένου να διαμαρτυρηθούν  για τα χημικά της Συρίας αποκλείοντας μάλιστα και το δρόμο που οδηγεί στην κεντρική πύλη της Βάσης.

Η κινητοποίηση θα διαρκέσει μέχρι σήμερα οπότε θα αποφασιστούν και τα επόμενα βήματα στα πλαίσια του αγώνα που γίνεται ενάντια στην υδρόλυση των χημικών στην κλειστή θάλασσα της Μεσογείου δυτικά της Κρήτης.
Γύρω στη μία το μεσημέρι χθες, πρώτη μέρα της κινητοποίησης, στο σημείο βρίσκονταν περίπου 2000 άτομα από Χανιά και Ηράκλειο ενώ αναμένονταν κι άλλοι πολίτες που κατευθύνονταν στην Βάση με λεωφορεία.

Άνδρες της αστυνομίας είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πύλη της Νατοϊκής Βάσης όμως για αρκετή ώρα οι διαδηλωτές παρέμεναν σε απόσταση από αυτήν ευρισκόμενοι στη διασταύρωση του δρόμου που οδηγεί στις παραλίες, περίπου 200 μέτρα από την κεντρική είσοδο της στρατιωτικής μονάδας.

Πέντε πανό με συνθήματα ενάντια στην υδρόλυση και τα πειράματα των Αμερικανών στη Μεσόγειο ξεδιπλώθηκαν ενώ μοιράστηκαν. Νωρίς το βράδυ πραγματοποιήθηκε και μουσική εκδήλωση ενώ οι οργανωτές καλούν τον κόσμο να βρεθεί κοντά τους και όλοι μαζί να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα σε εκείνους που παραβλέποντας τις αντιδράσεις της Κρήτης ξεκίνησαν την αδρανοποίηση των χημικών εν πλω χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες ενός πιθανού λάθους ή ατυχήματος  στην όλη διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομική δύναμη που βρίσκεται στη Σούδα, έχει ενισχυεθεί και από δυνάμεις του Ηρακλείου με περίπου 70 άτομα, έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν απρόοπτα όπως αυτό που έγινε την πρώτη ημέρα της κινητοποίησης όταν μία γυναίκα οδηγός προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητο της μέσα στη Νατοίκή Βάση της Σούδας, την ώρα που αρκετοί οδηγοί είχαν συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του συντονιστικού οργάνου κατά των χημικών, έτσι ώστε να μην υπάρχει διέλευση από τα αυτοκίνητα. 

( πηγή : ekriti.gr )
(( www.facebook.com/metopo ))

Δεύτερη ημέρα της παγκρήτιας κινητοποίησης και του αποκλεισμού της Νατοϊκής Βάσης της Σούδας στα Χανιά.
Από το πρωί του Σαββάτου δεκάδες Κρητικοί βρίσκονται έξω από τη βάση προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα χημικά της Συρίας αποκλείοντας μάλιστα και το δρόμο που οδηγεί στην κεντρική πύλη της Βάσης.

Η κινητοποίηση θα διαρκέσει μέχρι σήμερα οπότε θα αποφασιστούν και τα επόμενα βήματα στα πλαίσια του αγώνα που γίνεται ενάντια στην υδρόλυση των χημικών στην κλειστή θάλασσα της Μεσογείου δυτικά της Κρήτης.
Γύρω στη μία το μεσημέρι χθες, πρώτη μέρα της κινητοποίησης, στο σημείο βρίσκονταν περίπου 2000 άτομα από Χανιά και Ηράκλειο ενώ αναμένονταν κι άλλοι πολίτες που κατευθύνονταν στην Βάση με λεωφορεία.

Άνδρες της αστυνομίας είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πύλη της Νατοϊκής Βάσης όμως για αρκετή ώρα οι διαδηλωτές παρέμεναν σε απόσταση από αυτήν ευρισκόμενοι στη διασταύρωση του δρόμου που οδηγεί στις παραλίες, περίπου 200 μέτρα από την κεντρική είσοδο της στρατιωτικής μονάδας.

Πέντε πανό με συνθήματα ενάντια στην υδρόλυση και τα πειράματα των Αμερικανών στη Μεσόγειο ξεδιπλώθηκαν ενώ μοιράστηκαν. Νωρίς το βράδυ πραγματοποιήθηκε και μουσική εκδήλωση ενώ οι οργανωτές καλούν τον κόσμο να βρεθεί κοντά τους και όλοι μαζί να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα σε εκείνους που παραβλέποντας τις αντιδράσεις της Κρήτης ξεκίνησαν την αδρανοποίηση των χημικών εν πλω χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες ενός πιθανού λάθους ή ατυχήματος στην όλη διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομική δύναμη που βρίσκεται στη Σούδα, έχει ενισχυεθεί και από δυνάμεις του Ηρακλείου με περίπου 70 άτομα, έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν απρόοπτα όπως αυτό που έγινε την πρώτη ημέρα της κινητοποίησης όταν μία γυναίκα οδηγός προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητο της μέσα στη Νατοίκή Βάση της Σούδας, την ώρα που αρκετοί οδηγοί είχαν συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του συντονιστικού οργάνου κατά των χημικών, έτσι ώστε να μην υπάρχει διέλευση από τα αυτοκίνητα.

( πηγή : ekriti.gr )

Κρήτη: Σε κλοιό διαδηλωτών η βάση της Σούδας, ενάντια στα «χημικά του θανάτου»

Το Ποντίκι Web
Ηχηρό μήνυμα κατά του πειράματος της υδρόλυσης των χημικών όπλων της Συρίας εν πλω στη θάλασσα της Μεσογείου στέλνουν πολίτες από όλη την Κρήτη, που από το μεσημέρι του Σαββάτου έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό της νατοϊκής βάσης της Σούδας στο Μαράθι του νομού Χανίων.
Ο αποκλεισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη θα διαρκέσει τρεις ημέρες ως μέσο πίεσης προς τα κέντρα εξουσίας να σταματήσει η διαδικασία της υδρόλυσης που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο αμερικανικό πλοίο Cape Ray δυτικά της Κρήτης.
Νωρίς το πρωί δεκάδες άτομα προχώρησαν σε συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων και πραγματοποίησαν μαζική διαδήλωση στους δρόμους της πόλης κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της καταστροφής των χημικών.
Το «παρών» στις κινητοποιήσεις έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κριτσωτάκης, Ξανθός, Σταθάκης, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Πολάκης, ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης, η δήμαρχος Γαύδου κ. Καλλίνικου,αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι φορέων, πρωτοβουλιών και κινήσεων πολιτών κ.ά.


Το Ανοιχτό Συντονιστικό Χανίων ενάντια στα χημικά του πολέμου έχει εξασφαλίσει ότι στον χώρο θα υπάρχει νερό, εθελοντές νοσηλευτές καθώς επίσης γίνονται συνεννοήσεις για την ύπαρξη φαγητού.
Επειδή όμως η συμμετοχή του κόσμου αναμένεται να είναι μεγάλη, καλεί όλους τους συμμετέχοντες να φέρουν μαζί τους τα αναγκαία είδη για την παραμονή τους στο σημείο του αποκλεισμού: υπνόσακο ή και σκηνή για τη διανυκτέρευση, προφύλαξη για τον ήλιο (τέντες και σκοινιά, ομπρέλες, καπέλα), νερό, φαγητό, σακούλα για τα σκουπίδια τους, μπουφάν – φούτερ για το βράδυ, φακό, είδη πρώτης ανάγκης (Malox, Betadine, βασικές ανάγκες φαρμακείου, αναλγητικά κ.λπ.).
Στον χώρο του αποκλεισμού θα γίνουν συζητήσεις και ενημερώσεις. Προγραμματισμένη είναι η μετάβαση στον χώρο ομάδας από τις καθαρίστριες που έχουν απολυθεί καθώς επίσης και ομάδα από τους Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στα Χανιά. Συζήτηση – ενημέρωση θα γίνει επίσης και για το θέμα των βομβαρδισμών στη Γάζα και της συμμετοχής της νατοϊκής βάσης σε αυτόν. Για την Κυριακή έχει ήδη προγραμματιστεί μουσική βραδιά, ενώ σε συνεννόηση βρισκόμαστε και για το Σάββατο το βράδυ.
Κατά τον αποκλεισμό θα παρεμποδίζεται η διέλευση του προσωπικού της βάσης καθώς και των στρατιωτικών οχημάτων.
Η συνέχιση ή μη του αποκλεισμού θα αποφασιστεί με επί τόπου συνέλευση των συμμετεχόντων.

πηγή/ φωτογραφιες: haniotika-nea.gr

Τελείωσε η απεργία στη Cosco – Κέρδισαν οι εργαζόμενοι ...



(( www.facebook.com/metopo ))

Έληξε η απεργία στην προβλήτα της Cosco, η οποία από τις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε να λειτουργεί και πάλι, μετά την δέσμευση της εργοδοσίας να ικανοποιήσει σημαντικά αιτήματα των απεργών.

Ύστερα από αίτημα των εργαζομένων για γραπτές δεσμεύσεις συντάχτηκε κείμενο με τη σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκομένων:

Όσοι εργαζόμενοι έχουν την προβλεπόμενη πιστοποίηση θα αναγνωριστούν ως λιμενεργάτες και θα ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Για τους υπόλοιπους συμφωνήθηκε να παρακολουθήσουν, μέχρι τον Σεπτέμβριο, επιμορφωτικά σεμινάρια ώστε να πάρουν πιστοποίηση και να δηλωθούν και αυτοί ως λιμενεργάτες.
Η σύνθεση της ομάδας εργασίας σε κάθε γερανογέφυρα (η «πόστα») συμφωνήθηκε να είναι 4μελής και σε καμία περίπτωση με λιγότερα άτομα και εφόσον υπάρχει αυξημένη εργασία να προστίθεται ακόμα ένα άτομο. Η εκτίμηση για το εάν υπάρχει αυξημένη εργασία που δικαιολογεί το πέμπτο άτομο θα γίνεται από την «Διακίνηση», η οποία μισθώνει τους εργαζόμενους και τη ΣΕΠ ΑΕ, τη θυγατρική της Cosco, που διαχειρίζεται τη προβλήτα ΙΙ του ΣΕΜΠΟ του Πειραιά.

Θα γίνει εκπαίδευση για την καβοδεσία.
Ειδικά, για τα μισθολογικά θέματα συμφωνήθηκε να ξεκινήσει, από την Δευτέρα, διάλογος, για να καθοριστεί το ύψος των αυξήσεων.
Για τη μεταφορά τραυματιών: Συμφωνήθηκε να υπάρχει, μόνιμα, ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και θα αξιολογεί κάθε περιστατικό ώστε να αποφασίζεται εάν ο τραυματισμένος θα μεταφέρεται με ιδιωτικό αυτοκίνητο ή χρήζει ασθενοφόρου.
Θα συγκροτηθεί επιχειρησιακή επιτροπή των εργαζόμενων, η οποία θα συζητάει ανά 15νθημερο όλα τα θέματα, που ανακύπτουν με την ΣΕΠ αλλά και την «Διακίνηση».
Συνδικαλιστές θεωρούσαν ως ιδιαίτερα σημαντική κατάκτηση το γεγονός ότι πλέον εμπλέκεται και επίσημα η ΣΕΠ στα εργασιακά ζητήματα.

Επίσης, κατοχυρώθηκε εγγράφως ότι θα δοθεί ειδικό επίδομα στους εναερίτες και σε όλους τους εργαζόμενους θα δοθεί το επίδομα επικινδυνότητας.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει διάλογος για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Τέλος, αναλήφθηκε δέσμευση ότι θα υπάρξει καμία απόλυση εργαζόμενου για την συμμετοχή του στην απεργία και πως δεν θα παρεμποδιστούν οι διαδικασίες, που ξεκινούν οι εργαζόμενοι για την σύσταση σωματείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη κινητοποίηση των εργαζομένων Cosco για την καταγγελία των εργασιακών σχέσεων.

( πηγή : Εφημερίδα των Συντακτών )

Οργιάζει η μαύρη εργασία στον τουρισμό ...



(( www.facebook.com/metopo ))

Σε ξενοδοχείο στην Εύβοια, οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι έπεφταν στη θάλασσα για να μην τους εντοπίσουν οι επιθεωρητές εργασίας. Το περιστατικό αναφέρθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της ΠΟΕΕ-ΥΤΕ.



Μύκονος όπως Μανωλάδα; Για τους εργαζόμενους στη βαριά βιομηχανία του τουρισμού μικρή διαφορά υπάρχει. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που φτάνουν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ), οι κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί των Κυκλάδων πρωταγωνιστούν σε φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας.



Ακολουθούν η Εύβοια, η Αχαΐα, η Ηπειρος, η Θεσσαλονίκη και η Ιεράπετρα Κρήτης. Οι δείκτες ανάπτυξης του τουρισμού καλπάζουν, με 20 εκατ. διεθνείς αφίξεις και 13 δισ. ευρώ εισπράξεις το 2013 και ανάλογες προβλέψεις για το φέτος, όμως ρεκόρ καταγράφει η ανασφάλιστη εργασία, καθώς υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 230.000 εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, ο ένας στους δύο δηλαδή, δουλεύουν χωρίς ένσημα.



Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η ΠΟΕΕ-ΥΤΕ, αναφέρθηκε η περίπτωση ξενοδοχείου στην Εύβοια στο οποίο οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι έπεφταν στη θάλασσα για να μην τους εντοπίσουν οι επιθεωρητές εργασίας.



Αντίστοιχα σε έλεγχο του ΣΕΠΕ σε ξενοδοχείο στην Αχαΐα διαπιστώθηκε ότι ήταν ανασφάλιστοι και οι 45 εργαζόμενοι και επιβλήθηκε πρόστιμο 500.000 ευρώ.



Σε Μύκονο και Σαντορίνη βρέθηκαν εργαζόμενοι να κοιμούνται σε υπόγεια καταλύματα, χωρίς τζάμια, δυο και τρεις μαζί. Διαστάσεις επιδημίας παίρνει η απλήρωτη εργασία, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα ξενοδοχείων σε Ιωάννινα και Πρέβεζα που οφείλουν δεδουλευμένα πάνω από 12 μήνες. Μόλις οι 60.000 από τους 120.000 ξενοδοχοϋπάλληλους πληρώνονται σύμφωνα με την κλαδική σύμβαση. Οσο για τον επισιτισμό, δεν ισχύει καν κλαδική σύμβαση.



Εκβιασμοί



Ολο και περισσότεροι ξενοδόχοι παρακάμπτουν τις τοπικές ή κλαδικές συμβάσεις, είτε νομότυπα, υπογράφοντας εκβιαστικά επιχειρησιακές συμβάσεις των 580 ευρώ, είτε παράνομα με ατομικές συμβάσεις, ενώ οι εργοδότες παραμένουν μέλη της Ενωσης Ξενοδόχων. Ως δωρεάν εργατικά χέρια αξιοποιούνται τα πεντάμηνα voucher για ανέργους του ΟΑΕΔ, ενώ ως πάμφθηνα εργατικά χέρια οι «εκπαιδευόμενοι» άνεργοι από την Ανατολική Ευρώπη. Μεγάλες είναι οι απώλειες για τα ασφαλιστικά ταμεία και από την αδήλωτη υπερ-εργασία, που θεωρητικά θα διπλασίαζε τις βασικές αποδοχές, αφού στον τουρισμό τα 10ωρα και τα 12ωρα χωρίς ρεπό είναι ο κανόνας.



*«Νέο πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων» αποκαλεί η ομοσπονδία την παράνομη απαίτηση των εργοδοτών να υπογράφουν οι εργαζόμενοι υπεύθυνη δήλωση αποποίησης της συνδικαλιστικής τους ιδιότητας. Με αυτή τη μέθοδο επιχειρήθηκε να απαγορευτεί η συνδικαλιστική δράση σε ξενοδοχεία του ομίλου Αldemar στη Ρόδο, κάτι που πιθανότατα ισχύει επίσης στα ξενοδοχεία του ομίλου σε Κρήτη και Ηλεία.

( πηγή : Εφημερίδα των Συντακτών )