Μήνυμα του Βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940:
«Γιορτάζουμε σήμερα μια κορυφαία ιστορική στιγμή στη σύγχρονη ιστορία της Πατρίδας μας. 74 χρόνια μετά, τιμούμε τη μνήμη όλων όσων πολέμησαν και αγωνίστηκαν με ηρωισμό και αυταπάρνηση για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Πατρίδας μας, ενάντια στο φασισμό.
Το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου 1940 παραμένει διαχρονικό. Πιστοί στο ιστορικό μας καθήκον, οφείλουμε όλοι οι Έλληνες, ενωμένοι και εμπνευσμένοι από το έπος του ΄40, να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ανάταξη της Πατρίδας μας, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
Μια ανάταξη που είναι πιο κοντά παρά ποτέ και θα είναι νίκη για όλους τους Έλληνες.»

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Διακάκη
"Συμπληρώνονται αύριο 74 χρόνια από την εισβολή των φασιστικών δυνάμεων στην Ελλάδα.
Μια επέτειος που κάθε φορά, θα μας θυμίζει τους αγώνες και τις θυσίες του λαού μας για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.
Η Ελλάδα, χωρίς να διαθέτει τα πολεμικά μέσα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων , αλλά μόνο με την γενναιότητα και την ψυχή του λαού της, αντιστάθηκε σθεναρά στους κατακτητές , που βύθισαν τους λαούς στη φρίκη του Β Παγκοσμίου πολέμου, αποδεικνύοντας την δύναμη που έχει ο λαός, όταν οργανωμένα αντιστέκεται σε κάθε είδους δυνάστη.
Στα χρόνια των μνημονίων, το έπος της Εθνικής Αντίστασης αποτελεί οδηγό και παράδειγμα για μια Ελλάδα που διανύει μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση, μια Ελλάδα που διαλύεται και καταστρέφεται , θυσία στον βωμό του κέρδους των δανειστών και των ντόπιων υπαλλήλων τους.
Ο λαός μας καλείται για άλλη μια φορά, να αντισταθεί στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των οικονομικά ισχυρών, και να διαφυλάξει την δημοκρατία, την δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια του, μέσα από οργανωμένους και συλλογικούς αγώνες.
Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι , καμιά δύναμη δεν είναι ισχυρότερη από τη λαϊκή βούληση".

Το ΕΠΑΜ Ηρακλείου
28η Οκτωβρίου 2014. Άλλη μια παρέλαση για τους ''επισήμους'' με ''καγκελοκρατία'' και ΜΑΤ; ή γιορτή μνήμης του λαού, για την αντίσταση των Ελλήνων απέναντι στον κατακτητή;
Η εθνική επέτειος του ΟΧΙ ,''έρχεται'' κάθε χρόνο να μας υπενθυμίσει το διαχρονικό καθήκον όλων μας ,να αντιστεκόμαστε απέναντι σε κάθε καθεστώς, που απειλεί την πατρίδα και τον λαό.Τα σύγχρονα οικονομικά όπλα, (χρέος, ευρώ, μνημόνια, δανειακές συμβάσεις, μηχανισμοί ''στήριξης'') που έχουν ''αντικαταστήσει'' τα στρατεύματα κατοχής, αλλά έχουν τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα, εξασφαλίζουν ''σταθερότητα'' στην αποικιοκρατική κατοχή της χώρας μας.
Τα τελευταία χρόνια,γινόμαστε και ''μάρτυρες'' σε κάθε εθνική επέτειο, της προστασίας με κάθε τρόπο των ''επισήμων'' της κυβέρνησης. Κάγκελα παντού και οπλισμένη αστυνομική δύναμη, προκειμένου να τους διασφαλίσουν την ''ομαλή'' prive παρακολούθηση της παρέλασης, δείχνοντας έτσι την ''πυγμή'' τους.Έτσι θεωρούν ότι αποδίδουν τιμές στους νεκρούς ήρωες της πατρίδας. Το μόνο που ''τιμούν'' ,είναι η νέα κατοχή που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει. Ως πότε θα τους ανεχόμαστε; 
Το Ε.ΠΑ.Μ. ιδρύθηκε για να συμβάλει στην οργάνωση και αντίσταση του λαού μας και να απελευθερώσει τη χώρα του απ' τον σύγχρονο ''ζυγό''. Να οδηγηθούν οι δωσίλογοι υπαίτιοι της καταστροφής, στο σκαμνί της δικαιοσύνης. Να διαγράψει το παράνομο χρέος που μας έχουν φορτώσει και μαζί με αυτό, όλες τις ''δεσμεύσεις'' που έχουν επιβληθεί. Τέλος να προετοιμάσει τις συνθήκες για νέο Σύνταγμα, με συντακτική εθνοσυνέλευση, που θα διασφαλίσει την πραγματική δημοκρατική λειτουργία μιας σύγχρονης, ανεξάρτητης και ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ χώρας. Όλα αυτά για να γίνουν, προϋποθέτουν πολίτες και λαό αποφασισμένο να αγωνιστεί. ΌΧΙ άλλη ανάθεση.Χαμένος αγώνας είναι μόνο αυτός που δεν δίνεται. 
http://www.cretalive.gr