.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΔ: Ωθούμε καθημερινά χιλιάδες στη μετανάστευση – Μειώνουμε την ανεργία

ΝΔ: Ωθούμε καθημερινά χιλιάδες στη μετανάστευση - Μειώνουμε την ανεργία

Μπορεί, αν κάποιος μείνει στο επιφανειακό που δείχνει ο δείκτης ανεργίας για το β΄ τρίμηνο του έτους 2014, να αρχίσει να πανηγυρίζει για το γεγονός ότι σε σύγκριση με το ίδιο περσινό διάστημα η ανεργία φαίνεται να μειώθηκε κατά 0,7%.

Πράγματι χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή έδωσε στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία για το β΄ τρίμηνο του έτους 2014, που δείχνουν ότι ποσοστιαία η ανεργία κατήλθε στο 26,6%, όταν το β΄ τρίμηνο του 2013 είχε ανέλθει στο 27,3%. Ομως, αν κάποιος εντρυφήσει παραπάνω, θα διαπιστώσει ότι ο κύριος παράγοντας μείωσης της ανεργίας είναι η μείωση του παραγωγικού δυναμικού.
-

Πετυχημένη προσπάθεια

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η κυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ., προεξάρχοντος του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, έχει επιδοθεί τους τελευταίους 18 μήνες σε μια εντατική και πετυχημένη εν πολλοίς προσπάθεια να ωθήσει τους εργαζόμενους σε μαζική μετανάστευση.
Είναι λοιπόν χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, κατά το β΄ τρίµηνο του 2014, ο αριθµός των απασχολούµενων ανήλθε σε 3.539.085 ανθρώπους και των ανέργων σε 1.280.101.
Αντίστοιχα, το αντίστοιχο διάστημα του έτους 2013 η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραφε ότι ο αριθµός των απασχολούµενων ανήλθε σε 3.632.184 ανθρώπους και των ανέργων σε 1.350.435.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, λοιπόν, εμφαίνεται ότι οι κυβερνητικές στρατηγικές κατάφεραν μέσα σε ένα έτος να «σβήσουν» από το παραγωγικό δυναμικό της χώρας 93.099 ανθρώπους. Αν λοιπόν αναλογιστεί κανείς ότι μια ποσοστιαία μονάδα στον δείκτη ανεργίας αντιστοιχεί σε 50.000 θέσεις εργασίας, τότε εύκολα συνάγεται από προέρχεται αυτή η μείωση του 0,7%.
-

«Μαγειρέματα»

Βέβαια, σ’ αυτήν τη μείωση έρχονται να προσθέσουν πόντους και τα «μαγειρέματα» της ΕΛΣΤΑΤ με τους ορισμούς των απασχολουμένων, των ανέργων και του οικονομικά μη ενεργού πληθυσμού.
Ετσι, πάντα με βάση την ΕΛΣΤΑΤ, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2014 βρήκαν απασχόληση 171.345 άτομα, τα οποία ήταν άνεργα πριν από ένα έτος. Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, 50.114 άτομα μετακινήθηκαν από τον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό σε θέσεις απασχόλησης.
Αντίθετα, 138.438 άτομα, τα οποία ένα χρόνο πριν ήταν απασχολούμενα, σήμερα είναι άνεργα και άλλα 76.753 άτομα, που ήταν απασχολούμενα, είναι πλέον οικονομικά μη ενεργά.
Επιπλέον, 108.853 άτομα, που πριν ένα έτος ανήκαν στον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό, εισήλθαν στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, αλλά είναι άνεργα.
[πηγή: του Τζώρτζη Ρούσσου - www.efsyn.gr]
http://www.jodigraphics.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου