.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

To Eργατικό Κέντρο Σάμου για το ναυάγιο και τον πνιγμό μεταναστών

φωτο από το προηγούμενο ναυάγιο στη Σάμο


"Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στο νησί μας έχουμε άλλο ένα ναυάγιο με νεκρούς μετανάστες, ενώ σχεδόν καθημερινά υπάρχουν διασώσεις μεταναστών σε όλο το Αιγαίο", τονίζει σε ανακοίνωσή του το εργατικό κέντρο Σάμου.

Αναφερόμενο στο θέμα, που για την ακριτική κοινωνία της Σάμου, αποτελεί καθημερινότητα, το ΕΚΣ επισημαίνει ότι:

"Ακόμη μια φορά επισημαίνουμε ότι όσο υπάρχουν ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών, όσο υπάρχει φτώχια και εξαθλίωση στους λαούς, τόσο θα αυξάνεται η μετανάστευση και τα ναυάγια. 

Τόσο οι άνθρωποι θα αντιμετωπίζονται σαν εμπόρευμα και πολλές φορές θα πληρώνουν ακόμη και με την ίδια τους τη ζωή την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Θεωρούμε υπεύθυνους και καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ και όλων όσων τη στηρίζουν. Είναι εγκληματική. 

Ζητάμε άμεσα: αξιοπρεπή διαμονή των διασωθέντων μεταναστών. Ταξιδιωτικά έγγραφα για να πάνε στις χώρες που επιθυμούν νόμιμα και με ασφάλεια. Άσυλο ή άλλης μορφής διεθνής προστασία σε όσους το ζητήσουν. Νομιμοποίηση σε όσους παραμείνουν στη χώρα. 

Να εργαστούν με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Κατάργηση της συνθήκη Σένγκεν και του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ. Να μη συμμετέχει η χώρα μας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να σταματήσουν να λεηλατούν τον πλούτο αυτών των χωρών ντόπιοι και ξένοι δυνάστες, ενώ οι λαοί τους πεθαίνουν από την πείνα. 

Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Όλοι είμαστε θύματα της ίδιας πολιτικής: της πολιτικής του καπιταλισμού και της Ε.Ε.

Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους
Όχι άλλοι νεκροί μετανάστες και πρόσφυγες".
http://www.ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου