.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Το Ισραήλ χρησιμοποιεί τα απαγορευμένα όπλα DIME στους βομβαρδισμούς της Γάζας


Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας   κατηγορεί το Ισραήλ για   χρήση απαγορευμένων όπλων κατά τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας ,στην οποία κατοικούν   1,8 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι.
 ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ  - Τρομακτικές εικόνες των  θύματα των πρόσφατων ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας  αποκαλύπτουν ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί διεθνώς απαγορευμένο όπλα, σύμφωνα με  Παλαιστίνιους και ξένους γιατρούς και ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Ο εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας Ασράφ αλ Κούντρα δήλωσε ότι τα σώματα των περισσότερων θυμάτων έχουν αποτεφρωθεί, ενώ άλλα ήταν εντελώς κομματιασμένα.

Είπε επίσης ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί όπλα που καταστρέφουν τα σώματα των θυμάτων τους, σημειώνοντας ότι μια προκαταρκτική έρευνα στα θύματα αποκάλυψε την τρομακτική φύση των όπλων που χρησιμοποιούνται στις συνεχιζόμενες  επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα."Το Ισραήλ χρησιμοποιείσε διεθνώς απαγορευμένα όπλα στις δύο προηγούμενες επιχειρήσεις του στη Γάζα," είπε ο Αλ Κούντρα. "Τα ίδια όπλα που χρησιμοποιούνται τώρα."Τέλος κάλεσε τις διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να αναγκάσουν το Ισραήλ να λογοδοτήσει για τις συνεχείς παραβιάσεις του εναντίον του παλαιστινιακού λαού.Αυτόπτες μάρτυρες, εν τω μεταξύ, έχουν αναφέρει ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έχουν αποτεφρώσει όσους   έτυχε να είναι κοντά σε στόχους.


Ο υφυπουργός υγείας Γουσέφ Αμπούλ Ρες δήλωσε:

"Οι ιατρικές ομάδες έχουν βρει πληγές στα σώματα των νεκρών και των τραυματιών που προκαλούνται από τα απαγορευμένα όπλα DIME (Dense Inert Metal Explosives. Οι ξένοι γιατροί στη Γάζα έχουν επιβεβαιώσει ότι οι Ισραηλινοί πύραυλοι και οι βόμβες είναι όπλα καταστροφικά και διεθνώς απαγορευμένα".

Ο Αμπούλ Ρες ανέφερε ότι περίπου το 40 τοις εκατό από αυτούς που σκοτώθηκαν στις συνεχιζόμενες ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα,   ήταν γυναίκες και παιδιά.
"Τα παιδιά και οι γυναίκες αποτελούν περίπου το 62 τοις εκατό των τραυματιών από τις επιθέσεις", είπε, και συνέχισε απευθύνοντας έκκληση προς τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διεθνή κοινότητα "να εντείνουν τις πιέσεις για να σταματήσει το Ισραήλ την επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας".

Φωτογραφίες έδειξαν Παλαιστίνιους των οποίων τα άκρα είχαν καεί και άλλους των οποίων τα πτώματα  φαινόταν σαν να είχαν δεχθεί  χημική επίθεση.
ΟΠρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς χαρακτήρισε την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα ως «πόλεμο κατά ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού».

Ο ακτιβιστής Εσάμ Γιουνίς δήλωσε ότι το Ισραήλ διαπράττει εγκλήματα πολέμου εναντίον του λαού της Γάζας."Η στόχευση αμάχων είναι παραβίαση των συμβάσεων του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου"  προσθεσε ο Γιουνίς,   επικεφαλής του Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Αλ-Μεζάν που βρίσκεται στη Γάζα. Είπε επίσης ότι το Ισραήλ στοχεύει γυναίκες και  παιδιά, τα πτώματα των οποίων  μετατράπηκαν σε άνθρακα, ως αποτέλεσμα των επιθέσεων.
 Το 2009, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  κατηγόρησε το Ισραήλ για χρήση διεθνώς απαγορευμένων όπλων στην τριών εβδομάδων ισραηλινή επιχείρηση  στη Γάζα, στα τέλη του 2008, αρχές του 2009.Το Ισραήλ, από την πλευρά του, εξακολουθεί να αρνείται ότι χρησιμοποιεί απαγορευμένα όπλα.

Τουλάχιστον 166 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί από την ημέρα που το Ισραήλ εξαπέλυσε στρατιωτική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, τη Δευτέρα, με στόχο τον  τερματισμό της ρίψης ρουκετών από τη λωρίδα.
Οι οργανώσεις αντίστασης στη Γάζα, από την πλευρά τους, συνεχίζουν να εξαπολύουν πυραύλους χαμηλής απόδοσης σε πόλεις του Ισραήλ, σε απάντηση των ισραηλινών αδυσώπητων χτυπημάτων.

 englishnews@aa.com.tr
ΠΗΓΕΣ; dailysabah , http://www.aa.com.tr/en
https://omniatv.com/blog/
 
 http://neonepam.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου