.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Υπερχρεωμένοι Έλληνες: Φέρνουν λύση - πακέτο για... σφαγή - πακέτο

 Υπερχρεωμένοι Έλληνες: Φέρνουν λύση - πακέτο για... σφαγή - πακέτο
Ως τα μέσα Αυγούστου θα ολοκληρωθεί το σχέδιο για "ενοποίηση" χρεών προς δημόσιο και τράπεζες που θα προτείνει η κυβέρνηση στην τρόικα, χωρίς βέβαια να αποκλείονται και πάλι οι κατασχέσεις!

Στη λογική του όλα σε ένα προχωράει η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά στο σχέδιο για την αντιμετώπιση των χρεών των ιδιωτών.
Σε κυβερνητικό επίπεδο επιχειρείται να έχει ολοκληρωθεί το νέο σχέδιο μέχρι τα μέσα του Αυγούστου ώστε να μπει σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Αφού βέβαια περάσει από την κρισάρα της τρόικας. Με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Να σας βοηθήσουμε λίγο; Τα άσχημα θα παραμείνουν, όσα σας ακούγονται ενδεχομένως θετικά, απλώς θα κοπούν από τους... κακούς τροϊκανούς. Το μάθαμε πια το ίδιο έργο...
Η πρόταση θα αφορά κατ' αρχάς τις επιχειρήσεις και σε δεύτερη φάση τα νοικοκυριά, ενώ τίθεται ως στόχος η συνολική αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, δηλαδή οι οφειλές όχι μόνο προς τις τράπεζες αλλά και προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, τους προμηθευτές και τους εργαζόμενους.
Στο πλαίσιο αυτό και για να διευκολυνθούν οι εξωδικαστικές συμφωνίες μελετάται να καταστεί υποχρεωτική η συναίνεση όλων των πιστωτών μιας επιχείρησης, εφόσον 33%35% των ιδιωτών πιστωτών εγκρίνει το πλάνο αναδιάρθρωσης και το επιχειρηματικό σχέδιο που υποβάλλεται.
Προκειμένου να επιτευχθεί η ευελιξία, προκρίνεται από όλες τις πλευρές όχι μία οριζόντια ρύθμιση των χρεών, αλλά ρυθμίσεις "α λα καρτ" με βάση το προφίλ της επιχείρησης.
Η ρύθμιση του χρέους προς την τράπεζα δε θα γίνεται μεμονωμένα και παράλληλα θα εξετάζονται και όλες οι άλλες οφειλές του δανειολήπτη.
Από τον έλεγχο αυτό θα προκύπτει το πρφιλ του οφειλέτη και θα αξιολογείται η προοπτική της μελλοντικής πορείας των πληρωμών του. Στο πλαίσιο αυτό, θα γίνεται μια συνολική διαχείριση των χρεών θα αποφασίζεται τι θα μπορεί να πληρώνει για την τράπεζα και τι θα πρέπει να δίνει για τα άλλα χρέη που έχει στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία κλπ. .

Σε ό,τι αφορά στα νοικοκυριά θα λαμβάνονται υπόψη οι πάγιες δαπάνες ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας κλπ και θα προβλέπεται ακόμη και κούρεμα των οφειλών, τόσο προς τις τράπεζες όσο και προς το δημόσιο. Χωρίς βέβαια να αποκλείεται και μια... κατασχεσούλα πρώτης κατοικίας ως κίνηση... καλής θέλησης.
Σε ό,τι αφορά στις επιχειρήσεις τον πρωταρχικό ρόλο θα παίζει το προφίλ του, η προοπτική επιβίωσης και τα πιθανά κέρδη. Για όσες επιχειρήσεις διαφανεί ότι επί της ουσίας βασίζονται στον δανεισμό τότε η "έκθεση" θα είναι αρνητική και στις περιπτώσεις αυτές προβλέπονται και κατασχέσεις για την αποζημίωση των δανειστών.

 http://www.toxwni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου