.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Μια ανάσα από την Κρήτη το σημείο της υδρόλυσης των χημικών - Που ακριβώς συμβαίνει το πείραμα της Μεσογείου



Την Τρίτη γράφαμε πως "κάπου στη Μεσόγειο ξεκίνησε η υδρόλυση των Χημικών" κι αυτό γιατί το σημείο που εξελίσσεται το πείραμα δεν δόθηκε ποτέ με σαφήνεια. Χτες όμως ένα δημοσίευμα από το "Κουτί της Πανδώρας" προσδιορίζει με την απλή και κοινή λογική τη θέση του πλοίου - φάντασμα, που επιχειρεί την αποδόμηση των επικίνδυνων χημικών ουσιών. Οι συντάκτες του κατάφεραν να προσδιορίσουν το στίγμα των πλοίων που συνοδεύουν το αμερικανικό RoRo, που στα αμπάρια του φέρει τις δύο δεξαμενές υδρόλυσης χημικών. Έτσι συνάγεται το συμπέρασμα πως όλα γίνονται μία ανάσα από την Κρήτη: μόλις 54 ναυτικά μίλια δυτικά της Κισσάμου.
Διαβάστε το δημοσίευμα και δείτε τους χάρτες:
Το CAPE RAY είναι αυτή τη στιγμή ένα πλοίο-φάντασμα. Η τελευταία γνωστή του τοποθεσία ήταν  πριν από 5 ημέρες, στις 3 Ιουλίου, ενώ πραγματοποιούσε τον περίπλου της Αφρικής, με προορισμό τη Μεσόγειο, μέσω Γιβραλτάρ.
cape_ray_last_position.jpg


Ωστόσο, όπως προκύπτει από την ανάλυση του στίγματος που πραγματοποίησε το koutipandoras.gr, την θέση του CAPE RAY μάλλον “προδίδει” ένα από τα συνοδευτικά πλοία που θα το ακολουθούν καθόλη τη διάρκεια της υδρόλυσης, του SN FEDERICA. Το πλοίο βρίσκεται σταθμευμένο περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά της Κισσάμου, ενώ η ταχύτητά του είναι σταθερά 0,6 με 1 κόμβο. Το SN FEDERICA, μάλιστα, δεν έχει δηλώσει καν λιμάνι προορισμού, ενώ βρίσκεται στο σημείο από τις 5 Ιουλίου. Η καταγραφή πλεύσης μαρτυρεί ότι για αρκετές ημέρες το πλοίο είναι με σβηστές τις μηχανές και κυριολεκτικά παρασέρνεται από τα κύματα. Δεδομένου ότι πρόκειται για τάνκερ, είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για πλοίο ανεφοδιασμού του CAPE RAY.
federica_movemen.jpg
Εκτός του SN FEDERICA, στην περιοχή έπλευσε το TRITON LEADER, το οποίο πραγματοποίησε πολύωρη στάση, όπως φαίνεται από την πορεία του, περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από το SN FEDERICA. Οι κινήσεις του TRITON LEADER μαρτυρούν πως πιθανότατα είναι και αυτό συνοδευτικό πλοίο, το οποίο ολοκλήρωσε τον ανεφοδιασμό και επιστρέφει σε λιμάνι, είτε πως του απαγορεύτηκε ο διάπλους από το σημείο που βρίσκεται το SN FEDERICA και πραγματοποίησε αναγκαστική στάση και αλλαγή πορείας. Αυτή τη στιγμή, το TRITON LEADER βρίσκεται ανάμεσα από Λέσβο και Σκύρο, με προορισμό την Τουρκία.
triton_track.jpg
Κλειστές οι επικοινωνίες του CAPE RAY
Ο ακριβής εντοπισμός του CAPE RAY είναι εν δυνάμει αδύνατος, καθώς το πλοίο έχει διακόψει κάθε μέσο επικοινωνίας, σε αντίθεση με τα δύο συνοδευτικά, όπως φαίνεται στην φωτό. Η διακοπή ακόμα και του ασυρμάτου είναι παράνομη και εγείρει πολλά ερωτηματικά σχετικά με την ασφάλεια αλλά και την πρόοδο της υδρόλυσης.
cape_ray_communications.jpg
Αποχωρούν οι Γερμανοί από το σημείο
Όπως μετέδωσε το γερμανικό ARD, η Γερμανία απέσυρε τα πλοία της από την περιοχή, καθιστώντας την υδρόλυση καθαρά αμερικανική υπόθεση. Η φρεγάτα AUGSBURG απέπλευσε το βράδυ της Τρίτης και βρίσκεται αυτή τη στιγμή κοντά στο Γιβραλτάρ, έπειτα από μια στάση πιθανόν για ανεφοδιασμό στην Κατάνια της Σικελίας, ενώ το RHOEN βρισκόταν μέχρι και την Τρίτη στην περιοχή. Από χθες φαίνεται πως ακολουθεί την ίδια διαδρομή με το AUGSBURG.
augsburg_location.jpg
Ακόμη, στην περιοχή πλέουν δύο αγνώστου ταυτότητας πλοία, ένα μάλλον καταδρομικό, με σημαία  Αντίγουας Μπαρμπούντας, το οποίο έπλεε με 85 κόμβους περιμετρικά της Κρήτης, και ακόμη ένα γερμανικό (μαρκαρισμένο με συνεχή κόκκινη γραμμή, δίπλα στο RHOEN). Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της έρευνας, και τα δύο αυτά πλοία έπαψαν να δίνουν στίγμα. Η ταυτοποίηση του γερμανικού δεν κατέστη δυνατή, ενώ ο αριθμός αναγνώρισης IMO του καταδρομικού πλέον δεν εμφανίζει κανένα αποτέλεσμα.
cape_ray_location.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου