.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ. ΚΑΖΑΚΗ ΣΤΟΝ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ για τον διάλογο που έχει ανοίξει “ΤΟ ΧΩΝΙ”

image1A
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:
Αναδημοσιεύουμε πρώτοι, λόγω ευνόητου ενδιαφέροντος από “ΤΟ ΧΩΝΙ” που κυκλοφορεί σήμερα  Κυριακή  13 Ιουλίου 2014, την απάντηση του Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρη Καζάκη στον Πρόεδρο του Χ.ΡΙ.Κ.Α., Ν. Νικολόπουλο σχετικά με τον διάλογο αντιμνημονιακών δυνάμεων ,που άνοιξε η εφημερίδα “ΤΟ ΧΩΝΙ” κατόπιν προτροπής του Προέδρου των ΑΝ.ΕΛ, Π. Καμμένου πριν λίγες εβδομάδες.
ΤΟ «ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΡΕ» ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
Tις τελευταίες μέρες, Στο ΧΩΝΙ γινόμαστε αποδέκτες διαμαρτυριών και ενστάσεων από διάφορες κομματικές ηγεσίες για τις ενέργειες μας, αναφορικά με την προσπάθεια δημιουργίας ενός ενωτικού αντιμνημονιακού εκλογικού σχηματισμού. Και η βασική αγωνία που ακούμε είναι: «Αντε, το αργείτε»!

Το ΧΩΝΙ απαντά στους αγαπητούς φίλους ότι δεν υπάρχει πιο ευχάριστη γκρίνια από αυτή. Γιατί το συμπέρασμα από αυτή τη συμπεριφορά είναι ένα και δεδομένο: Οτι ο στόχος της εφημερίδας μας... τελικά είναι κοινή επιθυμία πολλών! Και εννοούμε επιθυμία ειλικρινής και αυθεντική, που πηγάζει από τη βασική αγωνία... να δοθεί ο κοινός αγώνας. «Τώρα, ΑΜΕΣΑ, να δούμε, αν μπορούμε να συνεργαστούμε» μας λένε...

Για να γίνει, λοιπόν, αυτό υπάρχουν δύο τρόποι. Ο πρώτος λέει: Θέτω τα βασικά μου προτάγματα και στέλνω προτάσεις στους υποψήφιους, καλώντας τους να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία μου. Όποιος ήρθε, ήρθε. Και προχωράμε. Ο άλλος τρόπος λέει: Καταρχάς θέτουμε το στόχο. Να βρούμε όσο το δυνατόν περισσότερους. Διερευνούμε προθέσεις (αλλεπάλληλες επαφές με πάμπολλους βουλευτές, εκπροσώπους κομμάτων και κινήματα). Καλούμε όσους ανταποκρίνονται να λάβουν δημόσια θέση (άρθρο στην εφημερίδα). Έτσι -σκεφτόμαστε εμείς- θα έχουμε καταφέρει να ξεκινήσουμε έναν ιδιότυπο δημόσιο διάλογο. Όπου ο ένας ίσως να αρχίσει να απευθύνεται στον άλλον και ο άλλος να απαντά! Και έτσι να ξεκινήσει η ζύμωση. Ακόμη και από τα οργανωτικά θέματα. Σημασία έχει ο ένας να απευθύνει το λόγο στον άλλον. Και αυτή θεωρούμε εμείς ΙΣΩΣ την πιο κρίσιμη φάση! Όπου, πλέον, θα έχει αποδειχθεί ότι η ιδέα της κοινής εκλογικής καθόδου με άλλους (με τους οποίους δεν είναι ανάγκη να υπάρχει συμφωνία σε όλα) έχει μπει για τα καλά στην ατζέντα των σχηματισμών. Και φυσικά, θα υπάρξει και το επόμενο στάδιο, που θα προσπαθήσουμε να κάτσουμε όλοι μαζί σ' ένα τραπέζι. Και εκεί να οριοθετήσουμε όλοι μαζί τη συμφωνία. Και εκεί να αποφασίσουμε για την κοινή κάθοδο ή όχι. Όμως, Στο ΧΩΝΙ πιστεύουμε ότι βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι όσοι πραγματικά θέλουμε να τα βρούμε. Και άρα, η συμμετοχή του καθενός δε θα έχει απλώς αναγνωριστικό χαρακτήρα! Θα είναι συνειδητοποιημένη επιλογή η συμμετοχή του καθενός.

Αυτό προσπαθούμε Στο ΧΩΝΙ εδώ και πολλές βδομάδες. Αυτός είναι ο σχεδιασμός μας. Άρα, στους αγαπητούς μας φίλους, απαντάμε: Ίσως να έχετε δίκιο που θέλετε όλα να τα κάνουμε γρήγορα. Όμως, ο βασικός στόχος δεν πρέπει να είναι το «όσο πιο γρήγορα». Ο βασικός στόχος θα πρέπει να είναι: «όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται». Για να πετάξουμε τους συγκυβερνώντες εκεί που τους αξίζει... στο παρελθόν.
5AΚΑΖΑΚΗΣ ΣΕ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ:
Την περασμένη βδομάδα, ο Νίκος Νικολόπουλος μέσω ανοικτής επιστολής του, που δημοσιεύθηκε Στο ΧΩΝΙ, (ΒΛΕΠΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ) απευθύνθηκε στον Δημήτρη Καζάκη καλώντας τον να συνδράμει ενεργά στη σύνθεση του επιδιωκόμενου εκλογικού σχήματος. Σήμερα, ο Δημήτρης Καζάκης απαντά στον ανεξάρτητο βουλευτή. Θέτει τους προβληματισμούς του, ζητά να δει αποτελέσματα, διατυπώνει τις αγωνίες του. Και κυρίως, αποσαφηνίζει ότι οποιαδήποτε επίσημη πρόσκληση θα πρέπει να απευθυνθεί στα όργανα του κόμματος και όχι στον ίδιο προσωπικά. Ακολουθεί το κείμενο της απαντητικής επιστολής:

Αγαπητέ κ. Νικολόπουλε,
Η ανοιχτή επιστολή σας απευθύνεται σε εμένα προσωπικά, προφανώς αγνο­ώντας ότι ανήκω σε συγκεκριμένο πο­λιτικό σχηματισμό, το ΕΠΑΜ. Στο ΕΠΑΜ δεν είμαι εγώ που αποφασίζω, επειδή τυχαίνει να είμαι Γενικός Γραμματέας της Πολιτικής Γραμματείας του Μετώ­που. Θεωρώ, δηλαδή, ότι στην επιστολή σας διαπράξατε ολίσθημα ανάλογο με του Θηβαίου κήρυκα στις Ικέτιδες του Ευριπίδη, ο οποίος απευθυνόμενος στο Θησέα τον ρώτησε «τίς γης τύραννος;» Κι ο Θησέας του απάντησε: «πρώτον μεν ήρξω του λόγου ψευδώς, ξένε, ζητών τύραννον ένθάδ' · ού γαρ άρχε­ται ενός προς ανδρός άλλ' ελευθέρα πόλις. Δήμος δ' άνάσσει διαδοχαΐσιν έν μέρει ένιαυσίαισιν...»
Στο ΕΠΑΜ υπάρχουν όργανα και συλλογικές διαδικασίες που εξασφαλί­ζουν όχι μόνο τη συμμετοχή όλων των μελών του στις αποφάσεις του Μετώπου, αλλά και το γεγονός ότι η «γη» του Μετώπου ούτε «τύραννον» διαθέ­τει ούτε «άρχεται ενός προς ανδρός». Η δική μου άποψη και θέσπ δεν δια­φέρει από εκείνη των υπολοίπων με­λών της Πολιτικής Γραμματείας του Μετώπου και δεν πρόκειται να διαφο­ροποιηθεί από τη θέση που έχει πάρει ή θα πάρει στο μέλλον το ΕΠΑΜ.
Ωστόσο, μια και κάνατε τον κόπο να μου απευθυνθείτε προσωπικά, θα ήθε­λα με τη σειρά μου να σας απευθύνω ορισμένες απορίες που μου γέννησε η επιστολή σας. Μιλάτε για την συγκρό­τηση ενός «ευμεγέθους ανπμνημονιακού μετώπου, που θα συνεκροτείτο από το σύνολο των δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, συσπειρώ­νοντας και ενσωματώνοντας ευρύτερες κοινωνικές ομάδες, ως ισχυρή πολιτική απάντηση στις ημεδαπές και αλλοδαπές κατοχικές δυνάμεις». Συμφωνούμε α­πόλυτα.
Μόνο μια ερώτηση: πώς αυτό το μέτωπο θα δημιουργηθεί; Με ποια δι­αδικασία; Διότι αυτό που εγώ προσω­πικά παρατηρώ είναι δηλώσεις στις κάμερες και τον Τύπο, αλλά από ουσία τίποτε. Έχουν περάσει πάνω από τέσ­σερις εβδομάδες από τις δηλώσεις Κομ­μένου Στο ΧΩΝΙ, στις οποίες αναφέρε­στε κι εσείς. Το ΕΠΑΜ απάντησε ότι είναι ανοιχτό σε έναν τέτοιο διάλογο. Κι από τότε επικράτησε η σιωπή των αμνών.
Τόσο δύσκολο είναι να βρεθούν από κοινού όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις για να συζητήσουν ανοιχτά και μπροστά στον κόσμο τις δυνατότητες μιας τέ­τοιας συνεργασίας; Πώς θα γίνει ο πο­λιτικός διάλογος, αν όχι πρόσωπο με πρόσωπο; Μήπως δια αλληλογραφίας; Ή δια του Τύπου; Μήπως τελικά το όλο ζήτημα είναι για τη δημιουργία εντυ­πώσεων; Μήπως η πρόταση Καμμένου έγινε αποκλειστικά και μόνο για δική του εσωτερική κατανάλωση; Τουλάχι­στον εμένα αυτή την εντύπωση μου έχει δώσει. Μακάρι να πέφτω έξω.
Το ξέρετε καλά ότι το ΕΠΑΜ δεν αρνήθηκε ποτέ να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου. Και, μάλιστα, χωρίς προ­απαιτούμενα. Αρκεί να υπάρχει ισότι­μη μεταχείριση όλων των πολιτικών σχημάτων, αμοιβαίος σεβασμός και ειλικρινής διάθεση να τα βρούμε ενα­ντίον του κοινού εχθρού. Αυτό διατυ­πώνει για μια ακόμη φορά και η από­φαση της πολιτικής γραμματείας της 25ης Ιουνίου, στην οποία αναφέρεστε κι εσείς.
Τότε, γιατί δεν υπήρξε κανενός εί­δους ανταπόκριση; Ούτε καν από τον κ. Καμμένο, στις προτάσεις του οποίου η πολιτική γραμματεία απαντούσε. Να τι είπε στην ανακοίνωση της: «Επίσης, τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες, μέσω δημοσιευμάτων, μιας πρωτοβου­λίας που αναλαμβάνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Π. Κομμένος, μέσω της εφη­μερίδας Το ΧΩΝΙ. Δεν γνωρίζουμε κά­τι πιο συγκεκριμένο, ούτε προς το παρόν έχουμε λάβει, την οποιαδήποτε πρό­σκληση, έστω ανεπίσημα. Εάν τέτοια πρόσκληση υπάρξει, είμαστε έτοιμοι να την αποδεχθούμε, αρκεί ο οποιοσδήπο­τε διάλογος να γίνει δημόσια, χωρίς διαμεσολαβητές, αλλά απευθείας και ενώπιον του λαού».
Το ζήτημα είναι ότι ποτέ τέτοια πρό­σκληση δεν ήρθε, αλλά και στη δική μας έκκληση δεν υπήρξε ακόμη καμιά ανταπόκριση. Με εξαίρεση τη δική σας επιστολή, η οποία, να μου επιτρέψετε να σας πω, δεν προσέθεσε τίποτε ου­σιαστικό στον πολιτικό διάλογο. Εκτός βεβαίως, από τη δήλωση της δικής σας διαθεσιμότητας.
Λέτε ότι «τα μεμονωμένα τραπέζια διαλόγου, αναντίλεκτα δεν αφαιρούν αλλά και δεν προσθέτουν τα επιδιω­κόμενα. Ο χώρος, έχει ανάγκη από ένα κεντρικό μεγάλο τραπέζι διαλόγου και συνεννόησης, που θα φιλοξενήσει το σύνολο των πατριωτικών δυνάμεων. Και σε αυτό το τραπέζι έχουμε την ιερά υποχρέωση να καθίσουμε όλοι. Χωρίς ιδεοληψίες, αυταρέσκειες και ηγεμο­νισμούς». Ειλικρινά δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεστε. Πάντως όχι στο ΕΠΑΜ. Διότι το ΕΠΑΜ δεν μίλησε ποτέ για «μεμονωμένα τραπέζια διαλόγου», αλ­λά ανοιχτό δημόσιο διάλογο με ισότι­μους όρους μπροστά σ' ολόκληρο τον κόσμο που αγωνιά για το τι μέλλει γε­νέσθαι με την πατρίδα του. Πού δια­φωνείτε μ' αυτό;
Λέτε επίσης, ότι εσείς και ο κ. Κομ­μένος τα βρήκατε στο πλαίσιο της πα­τριωτικής συμμαχίας. Μπράβο σας. Μόνο που το τί βρήκατε, δηλαδή ποια είναι η βάση πάνω στην οποία πατά η όποια συμφωνία σας, μάς είναι παντε­λώς άγνωστη. Πώς είναι δυνατόν να κρίνουμε τη συμφωνία της συνεργασί­ας σας, όταν δεν ξέρουμε το περιεχόμε­νο της; Πώς είναι δυνατόν να συμφω­νήσουμε με κάτι που δεν γνωρίζουμε επί της ουσίας;
Προσωπικά, μου δημιουργεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι μιλάτε για συνεργασία και το μόνο που όλοι εμείς βλέπουμε δεν είναι παρά διαδικασίες κορυφής πίσω από κλειστές πόρτες. Οι αληθινές συνεργασίες μπορούν να οι­κοδομηθούν με ειλικρίνεια και εμπι­στοσύνη μόνο στο φως της ημέρας, δημόσια, ανοιχτά μπροστά στον κόσμο και μέσα στο λαό, όπου ο καθένας παίρ­νει τις ευθύνες του. Διαφορετικά είναι αλισβερίσια με άλλες σκοπιμότητες. Αυτό λέει η πείρα.Τέλος, θα ήθελα να θυμίσω τα λόγια της Π.Γ. του ΕΠΑΜ: «Το ΕΠΑΜ θα προ­σέλθει και θα συμμετάσχει σε οποιοδή­ποτε ειλικρινή διάλογο με σκοπό την ευρύτερη συνεργασία με κάθε συλλογι-κότητα και πολιτικό φορέα, χωρίς προ­απαιτούμενα, παρά τις ξεκάθαρες θέσεις του. Προαπαιτούμενα, που θα μπορού­σαν να θεωρηθούν, ως προσπάθεια τορ­πιλισμού της όποιας σύγκλισης είναι δυνατόν να επιτευχθεί».
Το γιατί δεν υφίσταται ακόμη ένας τέτοιος διάλογος, που από την επιστο­λή σας φαίνεται να επιθυμείτε κι εσείς, μην ζητάτε ευθύνες από το ΕΠΑΜ. Το ΕΠΑΜ είναι διαθέσιμο και θα τον επι­διώξει με όποιον ανταποκριθεί. Αρκεί να υπάρξει ειλικρινής διάθεση ανοιχτού και δημόσιου διαλόγου. Αρκεί να μην χάνουμε το στόχο, που δεν μπορεί να είναι άλλος από την άμεση ανακούφιση του ελληνικού λαού και την ανατροπή αυτού του άθλιου καθεστώτος κατοχής, σφετερισμού και εσχάτης προδοσίας.
11/7/2014 Δημήτρης Καζάκης
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: Ενημερώθηκα για την απαντητική επιστολή του Δ. Καζάκη και έχω να σχολιάσω τα εξής:
Τα πολλά λόγια είναι περιττά. Την Τρίτη 15 Ιουλίου στις 21:00 το βράδυ, θα είμαι στην Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ. , για να τα οργανώσουμε όλα μαζί.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ Δ. ΚΑΖΑΚΗ ΣΤΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ “ΧΩΝΙ” ΣΤΙΣ 06-07-2014
Την προηγούμενη βδομάδα,(06-06-2014) Το ΧΩΝΙ δημοσίευσε την έγγραφη ανακοίνωση του ΕΠΑΜ, αναφορικά με τις προσκλήσεις που έχει δεχθεί, προκειμένου να συμμετάσχει σε ένα ενωτικό μέτωπο ενό­ψει των επερχόμενων εκλο­γών. Τώρα, έρχεται να πάρει τη σκυτάλη ο ανεξάρτητος βουλευτής, και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμ­ματος, Νίκος Νικολόπουλος, που με ανοικτή του επιστολή απευθύνεται προσωπικά στον Δημήτρη Καζάκη καλώντας τον να ενισχύσει την κοινή προσπάθεια. Ο διάλογος ξεκίνησε...

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του Νίκου Νικολόπουλου προς τον Δημήτρη Καζάκη:
Αγαπητέ Δημήτρη,

αναγιγνώσκοντας, την από 26/6/2014 ανακοίνωση της πο­λιτικής γραμματείας του ΕΠΑΜ, που δημοσιεύθηκε στο προη­γούμενο φύλλο της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ, ένιωσα την ανάγκη να τοποθετηθώ επί του κεντρικού της μηνύματος.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ανέδειξε ένα παράδοξο: Καίτοι το 70% των εκλογέων ψήφισε αντικυβερνητικά,, ο κυ­βερνητικός συνασπισμός δεν υπέστη τον αναγκαίο κλονισμό, που θα τον αποδομούσε πάραυτα. Η αντικειμε­νική πολιτική και εκλογική ανάλυση ορίζει ως βασικό αίτιο αυτού του αι­τιατού, τον κατακερματισμό των αντικυβερνητικών-αντιμνημονιακών δυνάμεων.

Από ιδρύσεως του, το ΧΡΙ.Κ.Α. διακήρυξε με παρρησία την ανάγκη για τη δημιουργία ενός ευμεγέθους αντιμνημονιακού μετώπου, που θα συνεκροτείτο από το σύνολο των δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, συσπειρώνοντας και ενσωματώνοντας ευρύ­τερες κοινωνικές ομάδες, ως ισχυρή πολιτική απάντηση στις ημεδαπές και αλλοδαπές κατοχικές δυνάμεις.

Οι «εύκολες» πολιτικές και προσωπικές περιχαρακώσεις, δυστυχώς, αποτέλεσαν το βασικό εμπόδιο στην υλοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος, μέχρι και σήμερα, γιατί στην πραγματικό­τητα, οι αρνήσεις και τα προσκόμματα ήταν πολιτικώς ατεκμη­ρίωτα, δεδομένης της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής συγκυρίας.

Σήμερα, μετά και από το ευανάγνωστο μήνυμα, που προσλάβαμε από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, οφείλουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις, που αναμετρούμαστε με το κατοχικό-μνημονιακό κατεστημένο, να χαράξουμε με γενναιότητα και μεγα­λοψυχία την οριοθέτηση του πολιτικού μας χώρου (αντικυβερνητικός-αντιμνημονικός).
Τα μεμονωμένα τραπέζια διαλόγου, αναντίλεκτα δεν αφαιρούν αλλά και δεν προσθέτουν τα επιδιωκόμενα. Ο χώρος, έχει ανάγκη από ένα κεντρικό μεγάλο τραπέζι διαλόγου και συνεννόησης, που θα φιλοξενήσει το σύνολο των πατριω­τικών δυνάμεων. Και σε αυτό το τρα­πέζι έχουμε την ιερά υποχρέωση να καθίσουμε όλοι. Χωρίς ιδεοληψίες, αυταρέσκειες και ηγεμονισμούς.

Το ΧΡΙ.Κ.Α., συνεπές με τη διακή­ρυξη του, περί ενότητας του αντιμνημονικού πολιτικού χώρου, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Π. Καμμένου, που απηύθυνε μέσω της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ -για τη διαμόρφωση μιας νέας πατριωτικής συμμαχίας-, αποφασίζοντας να συνεργαστεί πολιτικά και εκλο­γικά με τους ANEA, διατηρώντας την πολιτική και οργανωτική του αυτονομία. Δεν θα ήταν πολιτικώς φρόνιμο και ορθόδοξο, εάν ισχυριζόμουν ότι το ΧΡΙ.Κ.Α. και οι ANEA έχουν κάτσει ήδη στο κεντρικό τραπέζι της αντιμνημονιακής συνεννόησης.

Πιστεύω όμως, ότι έγινε ένα πρώτο βήμα, για μια νέα μεγά­λη πατριωτική συμμαχία. Και σε αυτήν την συμμαχία το ΕΠΑΜ πρέπει να είναι παρόν.

Νίκος I. Νικολόπουλος Πρόεδρος ΧΡΙ.Κ.Α.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΔΩ

 http://neonepam.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου