.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Στέλνουν στο αρχείο το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ. Μόνη λύση η επανάσταση.


Στέλνουν στο αρχείο το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ
Ελάχιστες ώρες μετά τις καταγγελίες για ύποπτες μεθοδεύσεις και προσπάθεια «κουκουλώματος της υπόθεσης, δημοσίευμα θέλει τον αρμόδιο εισαγγελέα να αποφαίνεται ότι δεν στοιχειοθετούνται οι καταγγελίες για διόγκωση του ελλείμματος.
Δεν στοιχειοθετούνται οι καταγγελίες του πρώην μέλους της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά, περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 για να εισέλθει η χώρα στον μηχανισμό στήριξης, αποφαίνεται στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών ο αρμόδιος εισαγγελέας που χειρίστηκε τη σχετική υπόθεση.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», ο εισαγγελέας Εφετών, Ι. Κούτρας στην πρότασή του αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες κατά του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου και δύο μελών της.
Η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ έφθασε στην Εισαγγελία ύστερα από καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά, η οποία κατήγγειλε ότι διογκώθηκε το έλλειμμα της χώρας με στόχο να υπογραφούν τα Μνημόνια και οι σχετικές δανειακές συμβάσεις!
Οι καταγγελίες Γεωργαντά διερευνήθηκαν από τον τότε οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και δόθηκε εντολή εκ μέρους του για άσκηση δίωξης κατά του Ανδρέα Γεωργίου για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση.
Οι ανακρίσεις που ακολούθησαν, από την ανακρίτρια Ελένη Πεδιαδίτη, δεν επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες και η υπόθεση έκλεισε με τυπικές κλήσεις, δηλαδή χωρίς να ληφθούν απολογίες από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ και δύο ακόμα μέλη της διοίκησής της.
Μετά ταύτα η υπόθεση έφθασε στο Εφετείο Αθηνών και εκκρεμεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο προς τελική κρίση, όπου και υποβλήθηκε η πρόταση για ουσιαστική αρχειοθέτησή της από τον εισαγγελέα Εφετών.
Εξαφάνισαν καταθέσεις
Η εξέλιξη αυτή έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του υπομνήματος -φωτιά για τη δικογραφία της ΕΛΣΤΑΤ, το οποίο αποκάλυπτε ύποπτες μεθοδεύσεις και προσπάθεια "κουκουλώματος" της υπόθεσης.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Real News», «τα δυο πρώην μέλη του Δ.Σ της Στατιστικής Υπηρεσίας Ζωή Γεωργαντά και Νικόλαος Λογοθέτης με αναφορά τους προς το Εφετείο Αθηνών καταγγέλλουν μεθοδεύσεις των δικαστικών Αρχών για να «απαλλαγούν» των ευθυνών τους ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που κατηγορούνται ότι διόγκωσαν τεχνητά το έλλειμμα του 2009 για να οδηγήσουν τη χώρα στο μνημόνιο».
Όπως υποστηρίζουν, από τη δικογραφία έχει αφαιρεθεί ουσιώδες μαρτυρικό υλικό που είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη άσκηση ποινικής δίωξης από τους οικονομικούς εισαγγελείς κκ Πεπόνη και Μουζακίτη και που αθωώνει τους κατηγορούμενους, μεταξύ αυτών και τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ενώ παράλληλα απαλλάσσει τους Γιώργο Παπανδρέου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου από τις πολιτικές ευθύνες.
Στο υπόμνημα που έχει ημερομηνία 16 Μαΐου 2014 και κατατέθηκε στις 27 Μαΐου 2014 αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Μελετώντας την ως άνω δικογραφία διαπίστωσα ότι έχει αφαιρεθεί ουσιώδες μαρτυρικό υλικό. Παράλληλα έχουν αφαιρεθεί οι ένορκες καταθέσεις του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, δρα Νικολάου Στρόμπλου, διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ και μόνου καθ' ύλην υπεύθυνου για τον υπολογισμό του δημόσιου χρέους και ελλείμματος, καθώς και η ένορκη κατάθεση του ιδίου ενώπιον της ανακρίτρια κ. Πεδιαδίτη.
Επίσης λείπουν «οι ένορκες καταθέσεις πραγματογνωμοσύνης των βασικών μαρτύρων κατηγορίας κκ Λογοθέτη, Γεωργαντά και Στρόμπλου που κατατέθηκε στους οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη και αφορούσαν στο περιεχόμενο των φακέλων που είχε υποβάλει στη Βουλή ο κ. Γεωργίου και οι οποίοι είχαν διαβιβαστεί στο ΣΔΟΕ, διότι ο κ. Γεωργίου ισχυριζόταν ότι περιελάμβαναν όλες τις απαιτούμενες μελέτες που όφειλε κατ' εντολή του να έχει εκπονήσει η ΕΛΣΤΑΤ πριν προβεί σε οιαδήποτε βεβαίωση του ύψους του δημοσίου χρέους και ελλείμματος της χώρας το 2009».
Σημειώνεται ότι πρόκειται για καταθέσεις που χρησιμοποιήθηκαν για την άσκηση ποινικής δίωξης, σύμφωνα με το πόρισμα του Γρ. Πεπόνη.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου