.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Νέα «βουτιά» 20,8% στις εξαγωγές ...



(( www.facebook.com/metopo ))

Η μεγάλη μείωση των εξαγωγών του περασμένου Απριλίου και η αντίστοιχη μικρότερη υποχώρηση των εισαγωγών, προκάλεσαν νέα αύξηση του εμπορικού ελλείμματος της χώρας κατά 6,8% στο α' τετράμηνο του έτους .

Η πτώση συνεχίζεται για τις ελληνικές εξαγωγές, με αποτέλεσμα να αυξάνεται περαιτέρω το εμπορικό έλλειμμα της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο έως και τον Απρίλιο του 2014, εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, η μείωση των εξαγωγών έφθασε το 6,5% (στο τρίμηνο ήταν 4,7%), ενώ, συμπεριλαμβανομένων και αυτών, καταγράφεται μείωση κατά 7,8%, στα 8,39 δισ. ευρώ από 9,1 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο 4μηνο του 2013. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, καθοριστικό ρόλο στο σύνολο έπαιξε ο Απρίλιος.

Μοιραία, η συνολική αξία των ελληνικών εξαγωγών μειώθηκε κατά 20,8% στα 2,02 δισ. ευρώ (από 2,55 δισ. ευρώ τον Απρίλιο του 2013), όπως προκύπτει από την ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ), επί των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ. Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, προκύπτει μικρότερη υποχώρηση της τάξης του 12,4%%.



Στο 6,8% η αύξηση του εμπορικού ελλείμματος

Υπογραμμίζεται ότι η μεγάλη μείωση των εξαγωγών του περασμένου Απριλίου και η αντίστοιχη μικρότερη υποχώρηση των εισαγωγών – όπως αναφέρεται παρακάτω – προκάλεσαν νέα αύξηση του εμπορικού ελλείμματος της χώρας κατά 6,8% στο α' τετράμηνο του έτους. Αν μάλιστα εξαιρεθούν τα πετρελαιοειδή η αύξηση του ελλείμματος είναι εκρηκτική και διαμορφώνεται στο 25,4%.



Ευρώπη και τρίτες χώρες

Η ποσότητα των εξαγωγών διαφοροποιείται, αναλόγως την περιοχή (Ευρώπη ή άλλες χώρες). Συγκεκριμένα, στο α' τετράμηνο του 2014, οι συνολικές εξαγωγές προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) υποχώρησαν κατά 2,9%, έναντι μείωσης 11,8% προς τις τρίτες χώρες. Έτσι, στο διάστημα Ιανουάριος-Απρίλιος 2014 το μερίδιο των χωρών της Ε.Ε. διαμορφώθηκε στο 47,9% (έναντι 52,1% των Τρίτων Χωρών), από το 45,5% της αντίστοιχης περιόδου του 2013 (οπότε και το ποσοστό των εξαγωγών που απορροφήθηκε από τρίτες χώρες είχε ανέλθει στο 54,5%). Αν εξαιρεθούν τα πετρελαιοειδή από τις εξαγωγές, το μερίδιο των χωρών της Ε.Ε. ανέρχεται στο 65,8% από 65,2% του α' 4μήνου του 2013. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τις τρίτες χώρες διαμορφώνονται στο 34,2% (από 34,8%).



Βαρόμετρο τα πετρελαιοειδή

Κατά τον ΠΣΕ τα παραπάνω στοιχεία αναδεικνύουν τη μεγάλη βαρύτητα του κλάδου των πετρελαιοειδών στο σύνολο των εξαγωγών και τις πιέσεις που δέχεται ο κλάδος στις εξαγωγές προς τρίτες χώρες και αφετέρου τις συνέπειες του σκληρού ευρώ στις προσπάθειες των Ελλήνων εξαγωγέων να διεισδύσουν σε αγορές εκτός Ε.Ε.



Μείωση των εισαγωγών

Την ίδια ώρα, στο πεδίο των εισαγωγών, κατά την περίοδο Ιανουάριος – Απρίλιος 2014 καταγράφηκαν έντονες διακυμάνσεις, εξαιτίας κυρίως των παραλαβών πλοίων κατά το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου, με αποτέλεσμα σε επίπεδο 4μήνου να καταγράφεται μικρή υποχώρηση της τάξης του 1,6% στα 15,5 δισ. ευρώ (από 15,76 δισ. ευρώ του α' τετραμήνου του 2013). Αν εξαιρεθούν τα πετρελαιοειδή, η μείωση ξεπερνάει το 3,8%, ενώ αν εξαιρεθούν και τα πλοία, οι εισαγωγές της χώρας εμφανίζονται στάσιμες σε σχέση με το α' τετράμηνο του 2013. Σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις για τον μήνα Απρίλιο, η μείωση των εισαγωγών ήταν 7,5%, ενώ εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών προκύπτει μείωση κατά 3,8%.

( πηγή : Εφημερίδα των Συντακτών )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου