.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Μετά την ψήφο μας, ο ψόφος μας! Εμπρός για τα μνημόνια!!

Κι αφού συμπατριώτη μου, έκανες την εκλογική σου “ανάγκη”, μπορείς  ήσυχος και απενοχοποιημένος πια, να  υποστείς  και το “2ο κύμα μεταρρυθμίσεων”, με την έγκρισή σου…
Λευτεριά; Κανείς;
Περαστικά μας.

Δεύτερο κύμα μεταρρυθμίσεων με «συνταγή» από τον ΟΟΣΑ | Taxheaven.gr


Μπροστά στο δεύτερο κύμα μεταρρυθμίσεων θα βρεθεί η κυβέρνηση αμέσως μετά τις κάλπες. Η υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων (όπως οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό και τις επικουρικές συντάξεις) που συνδέονται με τις εκταμιεύσεις δόσεων ύψους 2 δισ. ευρώ θα πρέπει να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, δεδομένου ότι έμειναν πίσω λόγω των εκλογών.
Η ανηφόρα του φθινοπώρου για την κυβέρνηση έχει ως βασικό σταθμό το δεύτερο κύμα των μεταρρυθμίσεων του ΟΟΣΑ που περιλαμβάνονται στη μελέτη που ήδη παρουσιάστηκε από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Εν μέσω προεκλογικής εβδομάδας, η τριμερής δεν έπαψε να πιέζει την κυβέρνηση για να προχωρήσουν όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές που δεν έγιναν εντός προγράμματος και να «ενοχλεί» με τηλεφωνήματα και e-mail τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα για την πορεία υλοποίησης των 12 προαπαιτούμενων δράσεων του διμήνου Μαΐου – Ιουνίου.
«Αποτίμηση βαρών»
Οι κ.κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ) και Ματίας Μορς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) επιμένουν να εφαρμοστεί κατά γράμμα και η δεύτερη έκθεση του ΟΟΣΑ την οποία παρήγγειλε το 2012 η Ελλάδα και έχει τίτλο «Αποτίμηση διοικητικών βαρών σε νόμους και κανονισμούς στην Ελλάδα για 13 επιλεγμένους τομείς της ελληνικής οικονομίας». Στόχος είναι η μείωση των διοικητικών βαρών κατά 25% και ο δραστικός περιορισμός της γραφειοκρατίας.
Στους 13 τομείς περιλαμβάνονται «δύσκολες» παρεμβάσεις στο εργασιακό περιβάλλον και στις εργασιακές σχέσεις (στόχος η περαιτέρω ελαστικοποίηση) και ακολουθούν ο τουρισμός, το φορολογικό δίκαιο και ο ΦΠΑ, η γεωργία και γεωργικές επιδοτήσεις, οι ετήσιοι ισολογισμοί, το εταιρικό δίκαιο, η ενέργεια, το περιβάλλον, η αλιεία, η ασφάλεια των τροφίμων, η φαρμακευτική νομοθεσία, οι δημόσιες συμβάσεις και οι τηλεπικοινωνίες.
Παράλληλα στο αναθεωρημένο Μνημόνιο καταγράφονται τα επόμενα βήματα που πρέπει να προωθήσει η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες. Οι βασικοί πυλώνες είναι:
•Η ευελιξία της αγοράς εργασίας (πιο εύκολες απολύσεις), χωρίς άλλες μειώσεις μισθών και η δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας στο Δημόσιο.
•Η μεταρρύθμιση στον ΦΠΑ και στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.
•Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα με κατεύθυνση τα επικουρικά ταμεία να καταβάλλουν συντάξεις και εφάπαξ μόνο με τις δικές τους δυνάμεις.
Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων θα επανεξεταστεί τον Οκτώβριο. Στις εκατοντάδες σελίδες της νέας συμφωνίας καταγράφεται η επιμονή της τρόικας να ξαναδεί η κυβέρνηση το θέμα των τριετιών (το ΔΝΤ αλλά και οι Ευρωπαίοι ζητούν πλήρη κατάργηση).
Παράλληλα στην έκθεση του ΔΝΤ που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου θα περιλαμβάνεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η θέση του Ταμείου για το ύψος του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα. Ως γνωστόν, το ΔΝΤ τοποθετεί την επανεξέταση κατά τη διετία 2016-2017 και επιθυμεί να προετοιμάσει το έδαφος.
Η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι ο κατώτατος μισθός των 586 ευρώ μεικτά είναι υψηλός (!) διότι δεν καταργήθηκαν ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα. Υποστηρίζουν ότι οι κατώτατες αποδοχές θα πρέπει να προσαρμοστούν στα επίπεδα άλλων ανταγωνιστικών προς την Ελλάδα χωρών (όπως η Πορτογαλία), όπου ο ετήσιος μισθός υπολογίζεται σε 12μηνη και όχι σε 14μηνη βάση. Ετσι, επιμένουν ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα δεν είναι 586 αλλά 684 ευρώ…
Εξι δράσεις
Ωστόσο πριν από όλα αυτά ο κ. Στουρνάρας καλείται να πείσει την τρόικα ότι προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι έξι προαπαιτούμενες δράσεις για κάθε υπο-δόση του 1 δισ. ευρώ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Μέσα στον Μάιο (για τη δόση του Ιουνίου) η Ελλάδα πρέπει μεταξύ άλλων να προχωρήσει στην κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων και στη μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών.
Ακολουθούν τα «καυτά» προαπαιτούμενα του Ιουνίου που οδηγούν σε μείωση επικουρικών συντάξεων στα ελλειμματικά ταμεία. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε στο αναθεωρημένο Μνημόνιο για την υιοθέτηση νομοθεσίας που θα οδηγεί στη συγχώνευση υπό το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) όλων των Επικουρικών Ταμείων και εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος από 1.1.2015 για όλα τα Ταμεία που δεν ανήκουν αυτή τη στιγμή στο ΕΤΕΑ.
Στην ίδια λίστα περιλαμβάνεται η κατάργηση από 1.1.2015 των κοινωνικών πόρων (φόροι υπέρ τρίτων κ.λπ.) που χρηματοδοτούν το Ασφαλιστικό αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας. Ακολουθεί η ψήφιση του νόμου για τη μικρή ΔΕΗ και του νόμου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.
Πηγή Το Βήμα
 http://xountara.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου