.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Δ. Καζάκης: Χωρίς συλλογικότητα θα πάμε σαν την Πομπηία.

Το παράδειγμα της Πομπηίας.

Απόσπασμα από την εκπομπή του Ηλία Μπόνου στο Νότος 94.9 (Σπάρτη) στις 23 Απριλίου 2014 όπου ο γ.γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δ. Καζάκης ερωτάται από τον κ. Μπόνο, για τον τίτλο του βιβλίου του και τα όσα είχε προαναγγείλει, "Η ελληνική Πομπηία -- Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας χρεοκοπίας" , στο οποίο περιλαμβάνονται άρθρα του Δ. Καζάκη στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» από το Μάρτιο του 2010 έως τον Νοέμβριο του 2011.
Τα άρθρα του προειδοποιούν εγκαίρως -- και, από ένα σημείο και ύστερα, αποτυπώνουν πλήρως -- το οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο της Ελλάδας και τα μεγέθη της καταστροφής, αλλά δεν περιορίζονται εκεί: εκτός από την έγκαιρη και επιτυχή πρόβλεψη των εξελίξεων στη χώρα μας, επεκτείνονται στο περιβάλλον της ευρωζώνης και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Δημήτρης Καζάκης ενέταξε με επιμονή την ελληνική κρίση σε αυτό που ελάχιστοι τολμούσαν να διατυπώσουν: στη χρεοκοπία της ευρωζώνης και του ίδιου του ευρώ.

Έτσι, πέραν του χρονικού της ελληνικής κρίσης, της «ελληνικής Πομπηίας», ο αναγνώστης μπορεί να διαπιστώσει ότι κάποια «κεφάλαια» διατρέχουν το σύνολο των κειμένων του:

● Δανειακή σύμβαση και μνημόνιο: ο αυτοχειριασμός της Ελλάδας.

● «Διάσωση» της Ελλάδας ή διάσωση των τραπεζών;

● Το χρέος της Ελλάδας ως εργαλείο υποδούλωσης των Ελλήνων.

● Η νομιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους.

● Η κρίση χρέους και η κρίση εθνικής κυριαρχίας.

● Ευρωζώνη: Οι τράπεζες εναντίον των εθνών.

● Οι αγορές επιχειρούν τον διαμελισμό των κρατών.

● Η ευρωζώνη ως «κατασκευαστικό λάθος».

● Η μετατροπή της Ευρώπης σε δημοσιονομική φυλακή.

● Ευρώ: ένα νόμισμα των τραπεζών χωρίς οικονομικό και κοινωνικό αντίκρισμα.

● Το ευρώ ως αιτία της υπερχρέωσης.

● Εντός ή εκτός του ευρώ η Ελλάδα;

● Πτώχευση, αναδιάρθρωση ή άρνηση του χρέους;

Προφανώς τα «κεφάλαια» αυτά δεν υπάρχουν στο βιβλίο αυτοτελώς --λόγω της κατά χρονική σειρά παράθεσης των άρθρων-- ωστόσο το διατρέχουν σε όλη του την έκταση, καθώς αποτελούν τους κύριους θεματικούς άξονες των κειμένων, γύρω από τους οποίους πλέκεται η δομή τους.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για την πληρέστερη ανάλυση της ελληνικής και ευρωπαϊκής κρίσης που έχει γραφτεί στην Ελλάδα...

Όλη η εκπομπή εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=SsZrY...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου