.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Το ΕΠΑΜ Σάμου, για το χθεσινό δημοσίευμα (23/4/2014) του κ. Γαρυφάλου,

το δημοσίευμα εδω
http://aegaio.blogspot.gr/2014/04/5_23.html

 
ΕΠΑΜ ΣΑΜΟΥ...

epamsamou@gmail.com
epamsamou.blogspot.gr

ΠΡΟΣ ΤΟΝ. Κ. ΓΑΡΥΦΑΛΟΥ,
υποψήφιο της δημοτικής παράταξης ἉΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΜΟΥ»

24 Απριλίου 2014

Το ΕΠΑΜ Σάμου, μετά το χθεσινό δημοσίευμα (23/4/2014) του κ. Γαρυφάλου, υποψήφιο της δημοτικής παράταξης «Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου», το οποίο αναρτήθηκε στο aegaio.blogpot.gr., αισθάνεται την υποχρέωση, εφόσον εμπλέκεται το όνομά του στο κείμενο, να απαντήσει, προκειμένου να ξεκαθαρίσει ορισμένα ζητήματα.
Καταρχήν να σημειώσουμε ότι το ΕΠΑΜ όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσής του αποτελεί Μέτωπο κι όχι κόμμα με την στενή έννοια που μέχρι τώρα έχουμε συνηθίσει. Εμείς οι ΕΠΑΜίτες οργανωνόμαστε τοπικά, στην περιοχή που ζούμε, για να λύσουμε τα άμεσα προβλήματά μας. Η κάθε οργάνωση είναι αυτοκέφαλη κι αυτόνομη κι όλα τα μέλη είναι ισότιμα. Δεν υπάρχουν στεγανά, κρυφά σημεία ή συντεχνιακές γνώσεις. Δεν υπάρχουν «καρέκλες», ούτε «αρχηγοί», παρά μόνο συντονιστές της κάθε δράσης, που η τοπική οργάνωση αποφασίζει μετά από διάλογο και άμεση διαβούλευση. Κι όλα αυτά γιατί, για να θεμελιωθεί επιτέλους σε αυτόν τον τόπο η πραγματική δημοκρατία, στην οποία θα διοικεί μόνο ο λαός, θα πρέπει να μάθουμε να την εφαρμόζουμε στην πράξη κι όχι στα λόγια. Συνεπώς, κυρίαρχο ρόλο στο ΕΠΑΜ έχουν οι αποφάσεις του πυρήνα. Ως εκ τούτου, η όποια δημόσια κίνηση ή δήλωση κάποιου μέλους του, αν δεν έχει αποφασιστεί από τον πυρήνα και δεν υπογράφεται από αυτόν, έχει καθαρά ατομικό χαρακτήρα και δεν εκπροσωπεί το ΕΠΑΜ.
Οι θέσεις του ΕΠΑΜ, από την περίοδο ίδρυσής του, είναι κρυστάλλινες και σταθερές. Αυτό που από το 2010 κάνει το ΕΠΑΜ είναι να ξεσκεπάζει την αλήθεια και τη ζοφερή πραγματικότητα στην οποία οι μηχανισμοί διαφθοράς και διαπλοκής έχουν φέρει αυτό το λαό. Και η πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό ΚΑΤΟΧΗ, είτε θέλουμε να το δούμε, είτε όχι. Η πραγματικότητα είναι ότι στο όνομα ενός φτιαχτού χρέους ο τόπος αυτός ξεπουλιέται σε ανώνυμα και επώνυμα ιδιωτικά συμφέροντα και ο λαός της εξαθλιώνεται και οδηγείται σε γενοκτονία. Από το 2010 το ΕΠΑΜ επιδιώκει να αφήσουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν και να σταθούμε σε αυτά που μας ενώνουν για να διεκδικήσουμε και πάλι την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. Ν’ απαλλαγούμε από αυτούς που τόσα χρόνια μας παραπλανούν και μας διχάζουν. Μόνο έτσι ενωμένοι αφήνοντας στην άκρη το ΕΓΩ κι ανακαλύπτοντας πάλι το ΕΜΕΙΣ, θα μπορέσουμε ν’ αντισταθούμε και ν’ απελευθερωθούμε. Βασική επιδίωξη, λοιπόν, του ΕΠΑΜ είναι να ενωθεί ο λαός παραμερίζοντας τις όποιες ιδεολογικές ταμπέλες και να δραστηριοποιηθεί προς όφελος του τόπου του, προκειμένου να προασπίσει τη γη του, την επιβίωσή του και το μέλλον των παιδιών του.
Επιδιώκοντας αυτή την ένωση το ΕΠΑΜ Σάμου έχει κατά καιρούς έρθει σε επαφή με διάφορες κινήσεις πολιτών αλλά και κόμματα που κινούνται, ή λένε πως κινούνται, σε αυτή την κατεύθυνση. Και με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ στη Σάμο είχε έρθει σε επαφή και είχαν συμφωνήσει τη σύμπραξη σε κοινές δράσεις, που μέχρι σήμερα δεν έχει τελεσφορήσει στον αναμενόμενο βαθμό. Και με την κίνηση ΑΝΑΤΡΟΠΗ του κ. Χριστοδούλου, είχε έρθει σε επαφή, όταν ακόμα βρισκόταν εν τη γενέσει της, εφόσον διαπιστώθηκε σύγκληση σε βασικούς άξονες. Δε μπορεί όμως να κρύβεται πίσω από τη συγκεκριμένη δημοτική κίνηση γιατί δε διαθέτει την δυνατότητα οικονομικής στήριξης, καθώς συντηρείται μόνο από τις εισφορές των μελών του. Δε διαθέτει κανέναν πελατειακό μηχανισμό, δε έχει να τάξει κανένα ρουσφέτι και δεν υποστηρίζει καμιά κίνηση διαπλοκής. Αν o πυρήνας είχε καταλήξει σε υποστήριξη της συγκεκριμένης κίνησης θα είχε ακολουθήσει επίσημη κοινοποίηση και ανάρτησή της στο epamsamou.blogspot.gr.
Συνεπώς, τα μέλη του ΕΠΑΜ Σάμου που συμμετέχουν σε αυτή την κίνηση, λειτουργούν, όχι ως εκπρόσωποι του ΕΠΑΜ, αλλά ως ανεξάρτητοι πολίτες, που καταθέτουν τις όποιες απόψεις τους στην κριτική του διαλόγου των υπόλοιπων μελών της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. Σε αυτό το πλαίσιο δεν μπορεί να υπολογίζονται ως ρυθμιστές της όλης κίνησης.
Το ίδιο ισχύει και σχετικά με τις αναφορές του κ. Γαρυφάλου σε μέλη του ΕΠΑΜ που παρουσιάζονται ως σύμβουλοι του κ. . Χατζηχριστοδούλου. Αυτοί λειτουργούν ως ανεξάρτητα άτομα, χωρίς να εκπροσωπούν τις αποφάσεις του πυρήνα του ΕΠΑΜ.
Οι όποιες αντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο δημοτικών κινήσεων δεν μας αφορούν μεν, αλλά, καθώς επιμένουμε στη ενότητα των υγιών δυνάμεων αυτού του τόπου, μας προβληματίζουν. Οφείλουμε όλοι να κατανοήσουμε το πραγματικό νόημα αυτών των εκλογών, δημοτικών και ευρωεκλογών, το πραγματικό δίλημμα που βάζουν για τον καθένα μας: σκύβουμε το κεφάλι με αισθήματα ενοχής και γκρεμιζόμαστε στο βάραθρο που μας στέλνουν ; Ή κάνουμε την επιλογή να ορθώσουμε ανάστημα και να διεκδικήσουμε το παρόν, το μέλλον και την κυριαρχία της χώρας μας. Ήρθε η ώρα ή να τα χάσουμε όλα ως λαός και ως Έθνος είτε όλοι μας να δώσουμε τον αγώνα μας για να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω! Ας δώσουμε όλοι λοιπόν ένα ηχηρό μήνυμα και ας μετατρέψουμε την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση σε ταφόπλακα των δυνάμεων που μας δυναστεύουν και μας εξαθλιώνουν.
Βάση όλων των παραπάνω το ΕΠΑΜ Σάμου εύχεται καλή επιτυχία και στις δύο ανεξάρτητες παρατάξεις, που βάση των προγραμματικών προκηρύξεων τους φαίνεται ότι κινούνται στο ίδιο πνεύμα.

Με εκτίμηση
ΠΥΡΗΝΑΣ ΕΠΑΜ ΣΑΜΟΥ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου