.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Λαγκάρντ: Κάναμε λάθη αλλά έχετε πλεόνασμα όπως στην ...κατοχή

Προεκλογικό σωσίβιο στην κυβέρνηση- άφεση στα λάθη της τρόικας
Ακόμα κι αν κάναμε λάθη, η Ελλάδα εξέρχεται με πρωτογενές πλεόνασμα το πρώτο από το 1943, (όταν η χώρα ήταν σε κατοχή). Έτσι δικαιολόγησε τα λάθη του ΔΝΤ και της τρόικας η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, από την Αυστραλία ενόψει G20.
Πρώτη φορά από την κατοχή φέραμε πλεόνασμα και κολλάμε στα λάθη τώρα;Πρώτη φορά από την κατοχή φέραμε πλεόνασμα και κολλάμε στα λάθη τώρα;Έτσι, η Κ. Λαγκάρντ σε τηλεοπτική συνέντευξη, πέταξε προεκλογικό σωσίβιο στην κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου και συγχωροχάρτι στη τρόικα και το ΔΝΤ, για τα λάθη που έκαναν και τα οποία παραδέχθηκε προσωπικά…
Δηλαδή η Λαγκάρντ, αποδέχθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα και με αυτό επιχείρησε να πετύχει, δύο πράγματα:
-Πρώτον, να διασώσει προεκλογικά την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, παραδεχόμενη το πλεόνασμα. Θα λέει τα ίδια όμως ο υπάλληλός της Τόμσεν στη Αθήνα, όταν έρθει η τρόικα ή θα ζητάει κι άλλο ξεζούμισμα του κόσμου και φθηνό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας; Και θα δεχθεί χαλάρωση των μέτρων ή θα επιμείνουν, μετά από τέτοια ύφεση, ανεργία και τσάκισμα των μισθών;
-Το δεύτερο πράγμα που έκανε η Λαγκάρντ, με όσα είπε, είναι να δώσει συγχωροχάρτι στο ΔΝΤ και τη τρόικα, για τα λάθη που έφεραν σε αυτή την κατάσταση τη χώρα, σα να είναι σε κατοχή, αφού άλλωστε επικαλέστηκε το πρώτο πλεόνασμα της χώρας, μετά το 1943… Όταν ακόμα η χώρα ήταν σε κατοχή.
Τάδε έφη η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ από την Αυστραλία, όπου σε τηλεοπτική εκπομπή και απαντώντας σε ερώτηση του κοινού, παραδέχθηκε περισσότερο εμφατικά από ποτέ, τα λάθη των προγραμμάτων που εφάρμοσε η τρόικα και το ΔΝΤ στην Ελλάδα.
Άφησε όμως έμμεσα να εννοηθεί ότι τελικά, τα πράγματα πήγαν καλά, γιατί η Ελλάδα εξέρχεται με πρωτογενές πλεόνασμα. Συγκεκριμένα η Λαγκάρντ είπε, ότι έγιναν «λανθασμένοι υπολογισμοί που οδήγησαν σε λάθος αριθμούς και σίγουρα σε λανθασμένη προσέγγιση», αλλά έριξε ουσιαστικά την ευθύνη γι αυτό, στους πραγματικά αρχικά λανθασμένους υπολογισμούς και στην έλλειψη των αληθινών στοιχείων για τα δημοσιονομικά.
«Όταν οι αριθμοί δεν αποδίδουν την πραγματική εικόνα των υπερβολικών ελλειμμάτων και του χρέους», είπε. «Όταν έχεις μία κατάσταση όπως αυτή πρέπει να επαναφέρεις τη διαφάνεια στα δημοσιονομικά, να είσαι σίγουρος ότι οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί και όλα είναι σωστά καταγεγραμμένα».
Μετά έδωσε άφεση αμαρτιών στα λάθη, επειδή όπως είπε, «ήταν μακρύ ταξίδι, αλλά τώρα μπορούμε να γιορτάσουμε ότι η Ελλάδα εξέρχεται με ένα πρωτογενές πλεόνασμα, το πρώτο από το 1943, με βάση τα στοιχεία που έχω».
Πρόσθεσε, ότι «ακόμα κι αν έγιναν λάθη στους αριθμούς, ακολουθήθηκε ένας δρόμος που ήταν σκληρός, αλλά στον οποίο κάναμε ότι μπορούσαμε για να βεβαιωθούμε ότι τα βάρη θα μοιραστούν δίκαια και δεν θα τα σηκώσουν μόνον οι ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι» !!!
Αλλά το κορυφαίο ήταν όταν πρόσθεσε, ότι η τρόικα «φρόντισε να υπάρχει δίχτυ ασφαλείας για να μην υποφέρει πολύ ο κόσμος που ήταν εκτεθειμένος, σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία που πέρασε η χώρα και ο Ελληνικός λαός που έκανε θυσίες».
Οι εκφράσεις των προσώπων στο κοινό της τηλεοπτικής εκπομπής, έδειξαν ότι δεν πείστηκαν από τις απαντήσεις. Η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή το ταξίδι Λαγκάρντ στην Αυστραλία, για την επικείμενη σύνοδο του G-20
http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου