.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ψευδή «πόθεν έσχες» καίνε δημάρχους, περιφερειάρχες, γιατρούς, δικαστικούς και… άλλους πολλούς

Το Ποντίκι Web

Δήμαρχοι, επικεφαλής δημοσίων φορέων, γιατροί του ΕΣΥ, αθλητικοί παράγοντες, δικαστικοί, δημοσιογράφοι, στελέχη τραπεζών, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, μέτοχοι ΜΜΕ, ακόμη και οικονομικοί επιθεωρητές περιλαμβάνονται στη λίστα της αρμόδιας αρχής για την αντιμετώπιση του μαύρου χρήματος, για το 2013.

Όπως αναφέρει το www.protothema.gr, στη «λίστα Νικολούδη» περιλαμβάνονται 413 υποθέσεις ψευδούς δήλωσης «πόθεν έσχες». Μεταξύ αυτών, 75 δήμαρχοι, έξι περιφερειάρχες, 62 ιατροί του ΕΣΥ, 27 μέτοχοι ΜΜΕ, 48 πρόεδροι ΝΠΔΔ , 37 μέλη επιτροπών αξιολόγησης διαγωνισμών, 18 δημοσιογράφοι, 7 διαιτητές επαγγελματικού αθλητισμού και πολλοί άλλοι που απέκρυψαν περιουσιακά στοιχεία

Η έκθεση αναφέρεται επίσης και στις έρευνες για τα επισφαλή δάνεια που χορηγούσαν ορισμένες τράπεζες.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αρχής, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Νικολούδη, οι ελεγκτές για την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν «ένα ιδιαίτερο είδος οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας, που θα μπορούσε περιφραστικά και σχηματικά να χαρακτηριστεί ως το φαινόμενο της «καταλήστευσης των τραπεζών εκ των έσω»».
Προσθέτει επίσης πως υπήρξαν δυσχέρειες να αντληθούν «πληροφορίες και στοιχεία» από τις ελεγχόμενες τράπεζες, τα οποία «στρέφονταν εναντίον των διοικήσεών τους», προσθέτει όμως ότι η Μονάδα κατάφερε να αποκαλύψει «εγκληματικές συμπεριφορές».
Ειδική αναφορά γίνεται και για την «επίπονη ιχνηλάτηση» για τον εντοπισμό τραπεζικών λογαριασμών off-shore εταιρειών στους οποίους «κρύβονταν χρήματα τα οποία προέρχονταν από δωροληψία κρατικών αξιωματούχων, οι οποίοι μετείχαν στην κατάρτιση και εκτέλεση συμβάσεων προμήθειας οπλικών συστημάτων».

Εκτός αυτών, ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία για το σύνολο των «βρώμικων» υποθέσεων που κλήθηκε να ερευνήσει. Πιο αναλυτικά, η Αρχή για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος δέσμευσε 200.136.281 ευρώ ως εγκληματικό προϊόν από 207 υποθέσεις που διερεύνησε και απέστειλε στην Δικαιοσύνη. Από αυτά, περίπου 73 εκατ. ευρω αφορούν υποθέσεις φοροδιαφυγής, 124 εκατ. άλλα οικονομικά εγκλήματα, 1,5 εκατ. ευρώ ηλεκτρονικές απάτες και 1,1 εκατ. ευρώ υποθέσεις ναρκωτικών.

Τέλος, η Αρχή προτείνει να αναγράφεται υποχρεωτικά το όνομα του παίκτη στα δελτία του ΟΠΑΠ, προκειμένου να καταπολεμηθεί το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω αυτών.

Η έκθεση θα συζητηθεί τις προσεχείς εβδομάδες στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου