.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Τσίπρας: Δικαιολογημένη η παραβίαση του Συντάγματος!


RIZOS3
Σε δήλωση–πρόκληση προέβη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, έπειτα απο τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Συμβουλείου της Επικρατείας Σωτήρη Ρίζο, καθώς δήλωσε πως η “παρατεταμένη και διαρκής παραβίαση του συντάγματος που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια [...] δικαιολογείται εν μέρει από τις έκτακτες περιστάσεις”!
Ολόκληρο το απόσπασμα της ομιλίας του (βίντεο στο τέλος):
Θα ήθελα τέλος να επισημάνω τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε μια παρατεταμένη και διαρκή παραβίαση του συντάγματος και των διαδικασιών που ορίζονται από το σύνταγμα σε σχέση με τη διαδικασία λήψης απόφασης. Αυτό δικαιολογείται εν μέρει από τις έκτακτες περιστάσεις. Κατά την άποψή μας όμως αυτή η παρατεταμένη παραβίαση του συντάγματος και των διαδικασιών που ορίζει συνιστά στο βαθμό που πρόκειται για μια διαδικασία που γίνεται κατ΄ εντολή των δανειστών και των εταίρων μας συνιστάπαραβίαση του σκληρού πυρήνα της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της χώρας.
Προφανώς ο κύριος Τσίπρας δεν γνωρίζει, ανάμεσα στα άλλα, πως ο σεβασμός στο Σύνταγμα και στους νόμους που συμφωνούν με αυτό είναι υποχρεωτικός τόσο για τον Πρωθυπουργό, όσο και για κάθε Έλληνα πολίτη. Με την έναρξη της θητείας του στη Βουλή, του είχαν δώσει και ένα μπλε βιβλιαράκι με τον τίτλο “Κανονισμός της Βουλής των Ελλήνων & Σύνταγμα της Ελλάδας”. Εκεί, κάπου προς το τέλος, υπάρχει το Άρθρο 120, Παράγραφος 2 όπου αναφέρει:
O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.
Το εκπληκτικό της όλης υπόθεσης, εκτός από την ευθεία αμφισβήτηση της νομιμότητας του Συντάγματος, χάρην “έκτακτων περιστάσεων”, είναι το γεγονός ότι δίπλα του καθόταν ατάραχος ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Και πώς να μην κάθεται, από την στιγμή που το ΣτΕ έκρινε νόμιμο και συνταγματικό το μνημόνιο λόγω έκτακτων συνθηκών, νόμιμη την ληστεία του PSI, αλλά παράνομες τις περικοπές στους μισθούς των δικαστών;
Εμμέσως, ο κ. Ρίζος επιβεβαίωσε αυτή την παραβίαση του Συντάγματος λόγω κρίσης, καθώς τόνισε στον κ. Τσίπρα, ότι το Δικαστήριο δέχεται μεγάλη πίεση, τόσο από μία εκτεταμένη και ασταθή νομοθεσία όσο και από τις δυσμενείς πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα,γεγονότα που δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό την άνετη ερμηνεία και εφαρμογή του Συντάγματος.
Εμείς, απλά θα θυμήσουμε στον κ. Τσίπρα το άρθρο 134 του Ποινικού Κώδικα, περί Εσχάτης Προδοσίας που αναφέρει:
Με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τιμωρείται όποιος [...] α) επιχειρεί με [...] σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού. β) επιχειρεί με τα μέσα που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο και με τρόπο πρόσφορο να διαπράξει την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος [...]
Όπου θεμελιώδεις αρχές του πολιτεύματος ορίζονται, σύμφωνα με το 134α:
[...] στ) η αρχή της δέσμευσης του νομοθέτη από το Σύνταγμα και της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας από το Σύνταγμα και τους νόμους. ζ) η αρχή της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. και η) η γενική ισχύς και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων που προβλέπει το Σύνταγμα.
Πού είναι ο εισαγγελέας;
video: http://www.youtube.com/watch?v=3qQnO2Q3aGo

Ολόκληρες οι δηλώσεις:
video: http://www.youtube.com/watch?v=DPxDjWDGra8

Γιάννης Νικολάου
Μέλος του ΕΠΑΜ Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου