.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Ο Μανώλης Γλέζος δημιουργεί μπερδέματα... Το "ναι" υπό όρους στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και η μετέπειτα οργή για όσους δεν τον κατάλαβαν

 Magnify Image
 Το ιστορικό στέλεχος, όχι μόνο της Αριστεράς αλλά όλης της ελληνικής πολιτικής, έχει προκαλέσει διάφορα μπερδέματα τα τελευταία χρόνια με δηλώσεις του (ειδικά για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, ζημιώνοντας το κόμμα δημοσκοπικά και εκλογικά), και χαλάλι του.    Όλοι μιλούν για τη δήλωσή του στη Βουλή. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε μιλώντας στην Ολομέλεια ότι "αν η ΝΔ εγκαταλείψει την πολιτική της δεν έχουμε αντίρρηση να συγκυβερνήσουμε».    Είπε ο κ. Γλέζος: «Όσον αφορά την πρόταση που μας γίνεται για συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, αποδεικνύει ακριβώς ότι δεν έχει πια τη δύναμη, την έχει χάσει και γι' αυτό ζητά να συγκυβερνήσουμε, να συγκυβερνήσει το ζενίθ με το ναδίρ. Δηλαδή θα εγκαταλείψει η κυβέρνηση την πολιτική του δανεισμού; Θα εγκαταλείψει την πολιτική να αρπάζει από το λαό για να σώσει τις τράπεζες; Εάν ναι, εάν σκέφτεται να τα εγκαταλείψει όλα αυτά η κυβέρνηση, δεν πιστεύω αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να έχουμε αντίρρηση να συγκυβερνήσουμε με τη ΝΔ».   Όταν έγινε ντόρος, όλα άλλαξαν.      Γλέζος: Ειρωνευόμουν την πανικόβλητη κυβέρνηση # Με νεότερη δήλωσή του μετά την δημοσιοποίηση της «πρόσκλησής» του προς τη ΝΔ, ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ υποστηρίζει ότι από το βήμα της Βουλής ειρωνευόταν την κυβέρνηση... Σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της συνιστώσας «Ενεργοί Πολίτες» της οποίας ηγείται, ο Μανώλης Γλέζος κάνει λόγο για «βόμβα παραπληροφόρησης από τους πανικόβλητους χειροκροτητές της συγκυβέρνησης που καταρρέει». «Είναι πέρα από κάθε λογική το κομμάτι της ομιλίας στη βουλή με το οποίο ειρωνεύεται ο Μανώλης Γλέζος την αδύναμη και πανικόβλητη κυβέρνηση, να το μετατρέπουν σε δήθεν πρόταση συνεργασίας.ή είναι παντελώς ανίκανοι να καταλάβουν την ειρωνεία - συνεπώς επικίνδυνοι - ή είναι τόσο πανικόβλητοι που πατάνε πάνω στην ειρωνεία για να βρουν σανίδα σωτηρίας», αναφέρεται στη δήλωση του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.     ======     Έψαξα να δω το βίντεο, για να δω αν μιλούσε όντως με ειρωνικό ύφος. Δε μιλούσε, καθόλου. 


Μοιάζει με δέσμευση.   Προς υπεράσπιση όμως του Γλέζου, είναι τελείως απίθανο η ΝΔ να αλλάξει πολιτική, που μια τέτοια συνεργασία -και το γνωρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Είναι σα να είπε "θα συνεργαστούμε με τη ΝΔ όταν παγώσει η κόλαση", ή "βεβαίως θα συγκυβερνήσουμε, όταν έρθει ο μήνας δίχως Σάββατα". Όποιος μεταφράζει αυτό ως "Ο Γλέζος θέλει συνεργασία με τη ΝΔ" πλανάται οικτρά, και δίκιο έχει ο ίδιος να διαμαρτύρεται.     Ένα πράγμα με παραξενεύει όμως, και είναι η απαίτηση του κυρίου Γλέζου να σταματήσει η κυβέρνηση την πολιτική του δανεισμού ("θα εγκαταλείψει η κυβέρνηση την πολιτική του δανεισμού;" είπε χαρακτηριστικά).   Είναι γεγονός ότι προηγούμενες κυβερνήσεις -ειδικά του Κ. Καραμανλή το 2004-2009- δανείζονταν αλόγιστα για να αποφύγουν να ελέγξουν τα έξοδα, για να μη στεναχωρήσουν σε τίποτα τον λαό και για να μην αναγκαστούν να δουλέψουν, φορτώνοντάς τα όλα αναγκαστικά στον κόκορα. Θα χαρώ να μάθω πώς ο κύριος Γλέζος θα επαναφέρει τους μισθούς, θα δώσει παροχές και θα ικανοποιήσει όλους τους Έλληνες, όπως έχει τάξει, χωρίς να δανείζεται  -και χωρίς φυσικά να ξεπληρώνει όσα ήδη δανειστήκαμε "από τους ναζί Δυνάστες μας" για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις.    Υπενθυμίζω αυτό:     Κατά τα άλλα, "θα εγκαταλείψει η κυβέρνηση την πολιτική του δανεισμού;" Ναι, αρκεί να δανειζόμαστε -υποχρεωτικά- μεταξύ μας... Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου