.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

The Huffington Post - Σκλαβωμένη στην τρόικα η Ελλάδα - Μόνη σωτηρία η έξοδος από το ευρώ


27/12/2013 
The Huffington Post - Σκλαβωμένη στην τρόικα η Ελλάδα - Μόνη σωτηρία η έξοδος από το ευρώ
Οι ΗΠΑ μπορούν να στηρίξουν την Ελλάδα απαιτώντας από το ΔΝΤ να αποσυρθεί από το πακέτο διάσωσης
Την αυξημένη οικονομική και πολιτική εξάρτηση της Ελλάδας από τους ξένους στο ρου της ιστορίας αναλύει, με μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, η The Huffington Post.
Ταυτόχρονα επιχειρεί να περιγράψει τη σχέση ΗΠΑ - Ελλάδας, αλλά και να αναζητήσει πιθανούς τρόπους στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τις αμερικανικές αρχές.
Όπως τονίζει σε νέο δημοσίευμά της η εφημερίδα, η ελληνική κρίση, που ξέσπασε πριν από τρία και πλέον χρόνια, αύξησε κατακόρυφα την εξάρτηση της Ελλάδας από τους ξένους. Αλλά η εξάρτηση αυτή έχει τις ρίζες της πολύ πιο βαθιά στο παρελθόν, αφού οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις διατηρούσαν τον έλεγχο της Ελλάδας μέχρι τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο καταστροφικός πόλεμος άλλαξε άρδην τα δεδομένα και κατέστησε την Ελλάδα ξανά εξαρτημένη, από τις ΗΠΑ αυτή τη φορά. Οι ΗΠΑ στήριξαν τότε οικονομικά την Ελλάδα, συνεχίζει η εφημερίδα, γεγονός που κατέστησε τη χώρα ένα μόνιμο αμερικανικό προτεκτοράτο. 
"Σήμερα η Ελλάδα είναι ξανά εξαρτημένη... Αυτή τη φορά από την τρόικα. Η εξάρτηση αυτή όμως έχει ξεπεράσει κάθε όριο, αναγκάζοντας τη χώρα να βιώνει συνθήκες που θυμίζουν σκλαβιά. Σήμερα η αποπληρωμή του ελληνικού χρέους είναι συνδεδεμένη με όρους που θυμίζουν χώρα σκλαβωμένη", υποστηρίζει η The Huffington Post.
"Οι σημερινές δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ απέναντι στους Έλληνες είναι τόσο δόλιες που κανείς ποτέ δεν μιλά πραγματικά για τον αντίκτυπό τους: Επαναφέρουν σε καθεστώς σκλαβιάς την Ελλάδα, τη χώρα που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο", σπεύδει να επισημάνει η εφημερίδα. 
Πως μπορούν όμως οι αμερικανικές αρχές να βοηθήσουν την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της; Απαιτώντας, σε πρώτη φάση, από το ΔΝΤ να αποσυρθεί από το οικονομικό πρόγραμμα που η χώρα εφαρμόζει. Σε δεύτερη φάση; Να αυξηθεί ο αριθμός των Αμερικανών τουριστών που επισκέπτεται την Ελλάδα!
Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την The Huffington Post, δεν είναι μόνο οι ξένοι που μπορούν να σώσουν την Ελλάδα. Οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να αναλάβουν επίσης δράση. Πως θα το κάνουν αυτό; Με το να σταματήσουν να είναι τα τοπικά... γραφεία των ξένων τραπεζιτών. 
Όπως προσθέτει στη συνέχεια η The Huffington Post, μόνο μια ισχυρή Ελλάδα μπορεί να σπάσει τις αλυσίδες της σκλαβιάς που γεννά το χρέος της. Και μια ισχυρή Ελλάδα πρέπει να ξεκινήσει από την εξής κίνηση: Να ξαναδώσει ζωή στην ύπαιθρο και στα χωριά της.
"Εάν τα ευρώ δεν αρκούν για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, τότε ίσως θα πρέπει να τυπωθούν και δραχμές. Εάν η τρόικα συνεχίζει να επεμβαίνει στα ελληνικά τεκταινόμενα - κάτι που σίγουρα θα πράξει - τότε η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει να αποπληρώνει το χρέος της και αν, χρειαστεί, ας αποφασίσει να εγκαταλείψει το ευρώ...", δεν διστάζει να επισημάνει η εφημερίδα. 

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου