.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Εκκενώθηκε η RTVV έπειτα και από τη διακοπή της παροχής ηλ. ρεύματος (UPD)


Μετά την αστυνομική εισβολή τα ξημερώματα, οι δημοσιογράφοι της τοπικής ραδιοτηλεόρασης της Βαλένθια κατόρθωσαν να εκπέμψουν για ακόμη 12 ώρες ζωντανό πρόγραμμα. Πλέον οι εκκαθαριστές της εταιρείας έχουν εισέλθει στο κτήριο με τη συνοδεία της αστυνομίας.
Με εντολή της περιφερειακής κυβέρνησης, διακόπηκε νωρίτερα η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο κτίριο της RTVV.

Στη συνέχεια εκατοντάδες δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι υπάκουσαν τις διαταγές των αστυνομικών και εκκένωσαν το κτίριο. «Δεν ντρέπεστε;», φώναξαν κάποιοι από αυτούς στους αστυνομικούς.

Η προηγούμενη ανάρτηση:

Η κυβέρνηση της Βαλένθια είχε αποφασίσει στις 5 Νοεμβρίου το κλείσιμο της RTVV, του μοναδικού σταθμού στην περιοχή που εκπέμπει στα καταλανικά, με τους εργαζόμενους να απαντούν με κατάληψη και εκπομπή προγράμματος.

H περιφερειακή κυβέρνηση της Βαλένθια, επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα αποφάσισε να κλείσει την περιφερειακή δημόσια τηλεόραση και το ραδιόφωνο της περιοχής, αφού πρώτα το δικαστήριο είχε κρίνει παράνομη την απόλυση 1000 εκ των 1700 εργαζομένων της RTVV που είχε επιχειρήσει η διοίκηση.

Σε ανακοίνωσή της, η περιφερειακή κυβέρνηση είχε ισχυριστεί πως το κόστος της διατήρησης των θέσεων εργασίας θα έφτανε τα 72 εκατομμύρια, ποσό το οποίο «δεν μπορεί να αντέξει».

Όπως σημειώνε η εξειδικευμένη ιστοσελίδα advanced-television.com, μετά από αναλυτική αναφορά στην κρίση των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών σε όλη την Ισπανία (λόγω πτώσης διαφήμισης, μειωμένης επιχορήγησης κ.ά.), η νέα κυβέρνηση της Ισπανίας σκοπεύει να αλλάξει το μοντέλο λειτουργίας των τοπικών σταθμών, προωθώντας την ιδιωτικοποίησή τους και τη δημιουργία ενός παν-ισπανικού δικτύου με μόνο ολιγόωρες τοπικές εκπομπές ανά περιοχή.

Εισβολή της αστυνομίας (πανομοιότυπη με εκείνη στην ΕΡΤ)

Λίγο μετά τη 1:00 ώρα Ελλάδας, αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το κτήριο της RTVV, εγκλωβίζοντας αρκετούς εργαζόμενους εντός των εγκαταστάσεων και περιορίζοντας τους περισσότερους εκτός.


Η είδηση γρήγορα γίνεται γνωστή και εκατοντάδες εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι άρχιζουν να συρρέουν.

Την ίδια ώρα άτομα της εργοδοσίας μαζί με την αστυνομία κατευθύνονται προς τον Κεντρικό Έλεγχο προκειμένου να ρίξουν το σήμα της RTVV, και πράγματι κατορθώνουν να σιγήσουν το ραδιόφωνο και το ένα από τα 2 κανάλια.

Οι εργαζόμενοι εντός του κτηρίου ανασυντάσσονται γρήγορα και μετακινούν το «ζωντανό» πρόγραμμα στο 2ο κανάλι, από όπου βγάζουν live τους ένστολους να κόβουν τα καλώδια στον Κεντρικό Έλεγχο.









και Ανακατάληψη
Την ίδια ώρα ο συγκεντρωμένος κόσμος ανοίγει την πύλη και εισέρχεται στο προαύλιο του κτηρίου. Οι συνάδελρφοί τους εντός, εντοπίζουν τους υπέυθυνους για τα κομμένα καλώδια στους διαδρόμους έξω από τον Κεντρικό Έλεγχο και τους εκδίωκουν με κυνηγητό στους διαδρόμους, ανακαταλαμβάνοντας τη ροή του προγράμματος.
Στις 5.30 περίπου το πρωί και ύστερα από μεγάλη κινητοποίηση, έγινε αντεπίθεση στο προαύλιο από τον συγκεντρωμένο κόσμο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν να φυλάνε στριμωγμένοι μια και μόνη είσοδο με όλο το υπόλοιπο κτήριο να βρίσκεται στον έλεγχο των εργαζομένων οι οποίοι ακόμα και αυτή την ώρα συνεχίζουν να εκπέμπουν πρόγραμμα.
«Το ραδιόφωνο έκλεισε, αλλά η τηλεόραση συνεχίζει να εκπέμπει. Παρά τις επανειλημμένες απόπειρες να κοπεί το σήμα, αυτό παραμένει χάρη στην αντίσταση των εργαζομένων», τόνισε εκπρόσωπος των εργαζομένων, προσθέτοντας:

«Ηταν μια νύχτα θλίψης, αλλά ταυτόχρονα μια νύχτα αξέχαστη και συγκινητική, γιατί εμείς οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε να εκπέμπουμε».


Πληροφορίες: katalipsiesiea.blogspot.grertopen.comΒήμαΕλευθεροτυπία
Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013
© 2010-2014 ThePressProject.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου