.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Γ. Μπάστα: «Ο ταλαντούχος κύριος Σαμαράς» δεν ξεγέλασε τους Βαυαρούς!


Είναι τόση πλέον η παραφροσύνη στην οποία έχουν περιέλθει, το κατεστημένο πολιτικό σύστημα και τα Μέσα Ενημέρωσης που το στηρίζουν, ώστε έφθασαν στο σημείο να πανηγυρίζουν τον τίτλο της βαυαρικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, για τον Έλληνα πρωθυπουργό, που τον παρομοιάζει με έναν από τους πιο γνωστούς ήρωες της λογοτεχνίας: τον ανήθικο κ. Ρίπλεϊ!
Έτσι λοιπόν, παραφράζοντας τον τίτλο της ταινίας «Ο Ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ» σε: «Ο ταλαντούχος κύριος Σαμαράς» η Suddeutsche Zeitung αφιερώνει εκτενές άρθρο της στην πρόσφατη επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο. Αλλά ο τίτλος μας έχει ήδη προϊδεάσει για την εικόνα που απεκόμισε, η έγκυρη εφημερίδα, όπως θα έλεγαν Πρετεντέρης και Σία, για τον «γοητευτικό κ.Σαμαρά» χωρίς κανείς να μπορεί να την κατηγορήσει ότι στην πραγματικότητα τον αποκαθηλώνει χαρακτηρίζοντάς τον εμμέσως πλην σαφώς ψεύτη και ανήθικο, άνθρωπο που θα έφθανε ακόμα και στο φόνο για να πραγματοποιήσει τους στόχους του.
Ευτυχώς που δεν τον είπε και δοσίλογο γιατί τότε υπεύθυνος θα ήταν σίγουρα κάποιος δάκτυλος του Ε.Πα.Μ!

Ο δολοφόνος με το Αγγελικό πρόσωπο

Τελικά αυτό το Σινεμά είναι μέγα σχολείο! Όταν πριν από μερικά χρόνια είδα τον ταλαντούχο κ. Ρίπλεϊ σε ερμηνεία του μοναδικού Αλαίν Ντελόν, κατάλαβα ακριβώς τι είχε κατά νου η Πατρίσια Χαϊσμιθ, όταν συνέλαβε τον συγκεκριμένο χαρακτήρα.
Ο Τομ Ρίπλεϋ τα ήθελε όλα: τα χρήματα, την επιτυχία, την καλή ζωή. Ήταν έτοιμος ακόμα και να σκοτώσει για να τα αποκτήσει όλα αυτά. Όταν ένας πλούσιος Αμερικανός του ζήτα να φέρει πίσω τον γιο του, ο όποιος έχει εγκατασταθεί στην Ιταλία, θα καταστρώσει ένα διαβολικό σχέδιο: να πάρει τη θέση του άσωτου υιού και να ζήσει με την ταυτότητα εκείνου μια ζωή ονειρεμένη...  Τίποτα απλούστερο για τον Τομ. Χάρη στο ταλέντο του στην πλαστογραφία εξαπατά τις αρχές. Και σε ό,τι αφορά το φόνο, ένα απλό «δυστύχημα» θα του επιτρέψει να αλλάξει ταυτότητα...
Οσο όμως γοητευτικός και αν είναι ο κ.Ρίπλεϊ δεν παύει να είναι και κάλπικος! Και ο ίδιος το γνωρίζει και τρέμει την στιγμή που θα αποκαλυφθεί.

Ένας τίτλος … χίλιες λέξεις

Θέλετε λοιπόν να πιστέψω ότι μια μεγάλη εφημερίδα, όπως η συγκεκριμένη, βάζει έναν τίτλο έτσι στην τύχη; Γιατί προσέξτε θα μπορούσε απλά να ισχυριστεί ότι όσα λέει ο κ. Σαμαράς είναι ανέφικτα ή απλά δεν είναι όλη η αλήθεια. ‘Όμως όχι προχωρά σε κάτι πολύ βαρύτερο και πραγματικά εκπληκτικό. Τον εξισώνει με έναν αδίστακτο δολοφόνο, ο οποίος έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας! (Για όσους δεν το γνωρίζετε οι περιπέτειες και οι φόνοι που διαπράττει ο κ. Ρίπλεϊ συνεχίζονται σε τέσσερα βιβλία – συνέχειες.)
Και όχι μόνο. Οποιος διαβάσει προσεκτικά το άρθρο της εφημερίδας, το αυτούσιο και όχι αυτά που μεταφέρουν τα ελληνικά παπαγαλάκια, θα διακρίνει από την πρώτη κιόλας γραμμή, την εύστοχη αλλά καλυμμένη ειρωνεία με την οποία ο δημοσιογράφος αντιμετωπίζει τις δηλώσεις Σαμαρά, για το «comebackτης Ελλάδας», το οποίο όμως, όπως γράφει χαρακτηριστικά, ο συντάκτης, «δεν έχει γίνει αντιληπτό ούτε στην Αθήνα ούτε στο Βερολίνο».
Η αποθέωση όμως είναι όταν ο Ελληνας πρωθυπουργός, λέει στον γερμανό δημοσιογράφο, τα περί πλεονάσματος στον ελληνικό προϋπολογισμό. Εκεί τον περιμένει στη γωνία και τον επαναφέρει στην πραγματικότητα και την αλήθεια. Κύριε πρωθυπουργέ, του λέει, «η ώρα της αλήθειας θα έλθει τον Απρίλιο του 2014 όταν η Eurostat δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των χωρών της ευρωζώνης για το 2013 και τότε θα επισημοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα».
Δηλαδή με άλλα λόγια του είπε: κ. πρωθυπουργέ, δεν με λένε Πρετεντέρη και δεν δουλεύω στο Μεγάλο Κανάλι. Κύριε Πρωθυπουργέ δεν σας πιστεύω, είστε αναξιόπιστος, ψεύτης, κάλπικος και ανήθικος! Και το πιο σημαντικό: ή Άνγκελα δεν σας θέλει πια!
Τελικά ένα δημοσίευμα ήταν αρκετό για να μάθουμε το κλίμα που επικράτησε μεταξύ Μέρκελ – Σαμαρά στην κατ΄ιδίαν συνάντησή τους. Αν και θα έπρεπε να το είχαμε καταλάβει όταν στις κοινές τους δηλώσεις, ο Ελληνας πρωθυπουργός της υπενθύμισε ότι «τίμησε την υπογραφή του», με το ύφος του παιδιού που πιάστηκε να αθετεί την υπόσχεση του. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αφορά την πλήρη παράδοση των «ασημικών της χώρας» με πιο γοργούς ρυθμούς στους δανειστές της.
Το πλιάτσικο σε πλήρη εξέλιξη…
       Η Γεωργία Μπάστα είναι δημοσιογράφος  και μέλος του Ε.Σ.Σ του Ε.Πα.Μ

πηγή : https://www.epamhellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου