.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Άγκυρα: Βίαιη καταστολή φοιτητικής διαδήλωσης


Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και προσήγαγε 26 συμμετέχοντες σε μια κινητοποίηση φοιτητών στην Άγκυρα
Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων αερίων σήμερα για να απωθήσει και να διαλύσει περίπου 100 φοιτητές οι οποίοι διαδήλωναν στο κέντρο της Άγκυρας εναντίον της εκχέρσωσης δέντρων σε έναν χώρο του πανεπιστημίου για να προχωρήσει ένα αμφιλεγόμενο οδικό έργο, ενώ οι άνδρες της προχώρησαν σε αρκετές προσαγωγές.



Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αριστερής φοιτητικής οργάνωσης Genc-Der, η οποία οργάνωσε την κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι, 26 από τους συμμετέχοντες στην διαδήλωση συνελήφθησαν από άνδρες μονάδων αντιμετώπισης ταραχών καθώς προσπαθούσαν να κάνουν μια πορεία προς το χώρο του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Μέσης Ανατολής από το κέντρο της Άγκυρας.

Οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να φυτέψουν δένδρα στον κήπο ενός δημόσιου κτιρίου, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Genc-Der στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι η αστυνομία τους εμπόδισε να το πράξουν.



Εδώ κι εβδομάδες σημειώνονται σποραδικές διαδηλώσεις στην Άγκυρα και εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε άλλες πόλεις εναντίον του σχεδίου να περάσει ένας δρόμος διαμέσου του χώρου του πανεπιστημίου, ένα αμφιλεγόμενο έργο που σχεδιάζει ο δήμος της τουρκικής πρωτεύουσας για να αποσυμφορήσει την κίνηση στο οδικό δίκτυο.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα κύμα αμφισβήτησής του και διαδηλώσεων χωρίς προηγούμενο το καλοκαίρι, που πυροδότησαν οι διαδηλώσεις εναντίον των σχεδίων να προχωρήσει ένα σχέδιο ανάπλασης σε ένα πάρκο της Κωνσταντινούπολης, κατήγγειλε την περασμένη εβδομάδα όσους αντιτίθενται στο σχέδιο στην Άγκυρα, χαρακτηρίζοντάς τους «σύγχρονους κλέφτες».



Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, η οποία κατέστειλε βίαια τις διαδηλώσεις του καλοκαιριού, περίπου 2,5 εκατ. άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους μέσα σε τρεις εβδομάδες για να απαιτήσουν την παραίτηση του Ερντογάν, που πολλοί κατηγορούν για αυταρχισμό και προσπάθεια επιβολής της «κυριαρχίας του ισλάμ» στην τουρκική κοινωνία. Στις ταραχές που σημειώθηκαν είχαν χάσει τη ζωή τους έξι άνθρωποι.

Τα επεισόδια στην Άγκυρα αναζωπυρώνουν την φωτιά της αμφισβήτησης η οποία δεν είχε στην πραγματικότητα σβήσει ποτέ, εκτίμησαν πολιτικοί παρατηρητές.
Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013
© 2010-2014 ThePressProject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου