.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ισπανία: Εξώσεις και αυτοκτονίες στο δήμο της Μαδρίτης (φωτογραφίες)

koutipandoras.gr

Ρεπορτάζ του Αργύρη Παναγόπουλου στην Αυγή
Η Άνα Μποτέλια, η δήμαρχος της Μαδρίτης και σύζυγος του πρώην συντηρητικού πρωθυπουργού Αθνάρ, πυροδοτεί μια εκρηκτική κατάσταση στον τομέα των κατοικιών κοινωνικής προστασίας προχωρώντας σε εξώσεις και τροφοδοτεί την πίεση που οδηγεί σε αυτοκτονίες.
Η αστυνομία έκανε έξωση τη Τετάρτη σε μια οικογένεια από μια κατοικία κοινωνικής προστασίας του δήμου της Μαδρίτης, γιατί δεν είχε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να συνεχίσει να διαμένει στις κατοικίες της Δημοτικής Επιχείρησης Κατοικίας (EMV).
Η οικογένεια είχε μπλοκάρει την πόρτα με ένα ψυγείο και είχε κλειστεί μέσα στο διαμέρισμα με ακτιβιστές της Πλατφόρμας Πληγέντων από Υποθήκες (ΡΗΑ).
Η Άνχελα Ρομέρο, στο όνομα της οποίας ήταν η κατοικία, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με κρίση πανικού, ενώ στο δρόμο βρέθηκε και ο σύζυγός της και η κόρη της με την οικογένειά της, που έχει ένα κοριτσάκι οκτώ ετών. Το ενοίκιο του διαμερίσματος ήταν 117 ευρώ το μήνα.
Υπάλληλοι της EMV υπογράμμισαν ότι η Ρομέρο χρωστούσε 1.000 ευρώ, αλλά η δημοτική αυτή επιχείρηση δεν κάνει εξώσεις για τόσο μικρή οφειλή.
Η αλήθεια όμως είναι ότι μια άλλη γυναίκα, η Αμπάρο Χ. αυτοκτόνησε στις 17 Σεπτεμβρίου από την απόγνωσή της όταν έλαβε την ειδοποίηση έξωσης από κατοικία της EMVS για ποσό μικρότερο των 1.000 ευρώ!
Η 45χρονη Αμπάρο δεν άντεξε την πίεση από την έξωση για 972,28 ευρώ που της έστειλε ο δήμος της Μαδρίτης και έθεσε τέλος στη ζωής της μιας ημέρα μετά την άφιξη του κλητήρα με την έξωση.
Η Πλατφόρμα Πληγέντων από Υποθήκες (ΡΗΑ) καταγγέλλει ότι η Αμπάρο ζούσε με το σύζυγό της, τα τρία ανήλικα παιδιά τους και δύο εγγόνιά τους σε ένα διαμέρισμα στην εργατική συνοικία του Καραμπαντσέλ της Μαδρίτης, ενώ είχε άλλα τρία παιδιά. Η Πλατφόρμα υπογράμμισε ότι η Αμπάρο δεν θέλησε να έρθει σε επικοινωνία με τους ακτιβιστές όταν έλαβε την ειδοποίηση για την έξωση.
Το γεγονός ότι η Αμπάρο χρωστούσε μόλις 972,28 ευρώ στη δημοτική εταιρεία EMV, που διαχειρίζεται τις κατοικίες κοινωνικής προστασίας του δήμου της Μαδρίτης, δεν ήταν αρκετό να περιορίσει την ένταση που αντιμετώπισε την έξωση.
Η EMV δεν είναι μια κοινή τράπεζα που κάνει εξώσεις και πετάει τον κόσμο στο δρόμο, γιατί ο ρόλος της είναι «να διευκολύνει την πρόσβαση στην κατοικία σε άτομα με μεγάλες δυσκολίες», σε τιμές, που σύμφωνα με την EMV είναι «κατά τρεις φορές μικρότερες από την αγορά».
Η απληστία όμως της δημοτικής αρχής της Μαδρίτης, που ελέγχεται από τις πλέον φονταμενταλιστικές, ακροδεξιές και νεοφιλελεύθερες τάσεις του Λαϊκού Κόμματος του Ραχόι, προσπαθεί να οδηγήσει στο ξεπούλημα των διαμερισμάτων και των ακινήτων που ελέγχει η EMV.
Μια πολιτική που ακολουθεί με περιττή συνέπεια η δήμαρχος της Μαδρίτης Άνα Μποτέγια, η σύζυγος του πρώην δεξιού πρωθυπουργού Χοσέ Μαρία Αθνάρ!
Έτσι η δημοτική αρχή έχει απαγορεύσει στην EMV να εισπράττει τα χρήματα από χρέη ενοικιαστών ή να επαναπραγμαδιατεύεται τα χρέη για να προχωρά σε εξώσεις. Με τον τρόπο αυτό θα αδειάζουν τα δημοτικά ακίνητα και τη δεδομένη στιγμή θα μπορούν να πωλούνται μαζικά σε ιδιώτες.
«Η EMV θέλει μόνο να ιδιωτικοποιήσει την ακίνητη περιουσία που διαχειρίζεται. Αυτό [η αυτοκτονία της Αμπάρο] δεν αποτελεί λάθος [της διοίκησης της EMV]. Λένε ότι δεν παίζονται ζωές. Δείτε όμως σήμερα εάν είναι έτσι», καταγγέλλει ο εκπρόσωπος της Πλατφόρμας.
Η ΡΗΑ πραγματοποίησε λίγες ώρες μετά την αυτοκτονία της Αμπάρο μια συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της EMV με μια απλή ουτοπία: να μην υπάρξουν άλλες Αμπάρο.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από την Πλατφόρμα Πληγέντων από Υποθήκες (ΡΗΑ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου