.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Οι συλλήψεις επιδέχονται διπλή ανάγνωση !

ΚΥΡΙΑΚΉ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2013

Οι συλλήψεις επιδέχονται διπλή ανάγνωση !

Του Κώστα Χρυσόγονου
Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ

Οι συλλήψεις του αρχηγού και των άλλων στελεχών της Χρυσής Αυγής επιδέχονται διπλή ανάγνωση.

Η πρώτη ανάγνωση είναι ότι επιτέλους η ελληνική ποινική Δικαιοσύνη προχωρεί αποφασιστικά στην απόδοση ευθυνών για την εγκληματική δράση του νεοναζιστικού αυτού μορφώματος.

Η δεύτερη ανάγνωση είναι, όμως, ότι προκειμένου να συμβεί αυτό, χρειάστηκε προηγουμένως να επιδειχτεί πολιτική βούληση από την κυβέρνηση με την αποστολή φακέλου από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που επιλέχθηκε πρόσφατα από την ίδια αυτή κυβέρνηση.

Μόνο μετά την παραλαβή του φακέλου οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές, οι οποίες επί σειρά ετών αντιμετώπιζαν με χαρακτηριστική διστακτικότητα τη γνωστή στο πανελλήνιο εγκληματική δράση των νεοναζιστών, αποφάσισαν να κινηθούν αστραπιαία, δημιουργώντας αμφιβολίες για το πόσο πραγματική είναι η δικαστική ανεξαρτησία στη χώρα μας.

Αμφισβητήσεις μπορούν όμως να εγερθούν και για τη μεθοδολογία που επιλέχθηκε, δηλαδή για την άσκηση διώξεων και διενέργεια λήψεων χωρίς να έχει προηγηθεί η παροχή της κατά το άρθρο 62 του Συντάγματος άδειας της Βουλής.

Το άρθρο 62 του Συντάγματος εξαιρεί βέβαια τα αυτόφωρα κακουργήματα αλλά η υπαγωγή σε αυτά της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης κατά το άρθρο 187 του ποινικού κώδικα, με το σκεπτικό ότι η εγκληματική οργάνωση είναι διαρκές και άρα διαρκώς αυτόφωρο αδίκημα, συνιστά διαστολή στο άπειρο της έννοιας του αυτοφώρου.

Είναι εξάλλου απορίας άξιο γιατί επιλέχθηκε αυτή η ακραία ερμηνεία των κρίσιμων διατάξεων, ενώ είναι πολιτικά δεδομένο ότι η βουλή θα παρείχε την άδεια με ευρύτατη πλειοψηφία εφόσον της το ζητούσαν οι εισαγγελικές αρχές.

Με όλα αυτά δημιουργείται επικίνδυνο προηγούμενο που μπορεί να έχει άδηλες συνέπειες στο μέλλον ενόψει μάλιστα και των γνωστών θεωριών περί των «δύο άκρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου