.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Σε 48ωρη απεργία και οι νοσοκομειακοί γιατροί

tvxs.gr/node/139098
Φωτογραφία: Φίλιππος Μεσσίνης/ FosPhotos
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και την Τετάρτη 24 και 25 Σεπτεμβρίου, αλλά και στα συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν σε όλη τη χώρα.

Η νοσοκομειακοί γιατροί στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Με δεδομένα τα αστρονομικά ποσοστά ανασφάλιστων, τα οποία συνιστούν πλέον υγειονομική βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας απαιτούμε την καθολική, ελεύθερη, δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, τις οποίες οφείλει να καλύπτει εξ ολοκλήρου ο κρατικός προϋπολογισμός».

  • Απαιτούμε να μην κλείσει κανένα Νοσοκομείο, κανένα Τμήμα, κανένα νοσηλευτικό κρεβάτι και να πάψει άμεσα η άθλια επιχείρηση εκκένωσης Νοσοκομείων, η οποία σύντομα θα επεκταθεί στην περιφέρεια, εξαφανίζοντας από τον υγειονομικό χάρτη άλλα 40 Νοσοκομεία.
  • Απαιτούμε να χρηματοδοτηθούν τα δημόσια Νοσοκομεία, ώστε να μπορέσουν ν΄ ανταποκριθούν στην υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού. Υπενθυμίζουμε ότι η μνημονιακή πολιτική των τριών τελευταίων ετών έχει μειώσει στο μισό τη χρηματοδότηση των Νοσοκομείων για τις λειτουργικές δαπάνες (από 3,2 σε 1,6 δις ευρώ).
  • Απαιτούμε να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τα οποία διαρκώς διευρύνονται. Αυτή τη στιγμή λείπουν από τα Νοσοκομεία 6500 γιατροί και 22.000 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.
  • Απαιτούμε να στηριχτεί ο ΕΟΠΥΥ και να εγκαταλειφτούν οι καταστροφικοί σχεδιασμοί της Task Force και των «ειδημόνων» που συστήνουν διάλυση των δομών του.

Τα αιτήματα που θέτει το νοσοκομειακό κίνημα εντάσσονται στην κινηματική ανατροπή της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής και της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεχίσουν να συμπορεύονται με τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και αγωνίζονται για να βγει η χώρα από τα μνημόνια, το χρέος, την εξαθλίωση και την ανθρωπιστική κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου