.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Θαύμα πριν το Δεκαπενταύγουστο! Μετέτρεψαν σε πλεόνασμα το έλλειμμα του προϋπολογισμού

ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΣΥΝΥΠΟΛΟ-ΓΙΣΑΝ ΚΕΡΔΗ ΞΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΔΕΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!
Με θαύμα πριν τον Δεκαπενταύγουστο μοιάζει η μετατροπή ,από την κυβέρνηση της ύφεσης, του ελλείμματος σε πρωτογενές πλεόνασμα 2,6 δις ευρώ στο επτάμηνο!

Η «εικονική» βελτίωση των εσόδων την ώρα, μάλιστα, που καταγράφεται μαύρη τρύπα 1 δις ευρώ στα φορολογικά έσοδα έκανε τη μεγάλη διαφορά.

Τα καθαρά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού άγγιξαν τα 30,8 δις ευρώ αυξημένα κατά 2,3 δις ευρώ σε σχέση με στόχο επταμήνου 28,5 δις και κατά 3,2 δις ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.
Το Μέγα-θαύμα των πρόσθετων εσόδων 4,06 δις ευρώ(!!!) και η δημιουργία παραμορφωτικού ....
καθρέπτη σε σχέση με τα των στοιχεία του προϋπολογισμού πραγματοποιήθηκε με τις εξής κινήσεις λογιστικού «μαγειρέματος»: α) συνυπολογίστηκαν οι αποδόσεις των εσόδων ύψους 1,5 δις από κέρδη ελληνικών ομολόγων που διακρατούν οι κεντρικές τράπεζες, β) τα 660 εκατ. ευρώ των φόρων που δεν αποδόθηκαν στους δικαιούχους και γ) υπήρξε τεράστιο πλεόνασμα εσόδων 1,9 δις ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων , το οποίο δε3ν επενδύθηκε ποτέ και μεσομακροπρόσθεσμα θα έχει τραγικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη της χώρας που διαρκώς , δήθεν , ευαγγελίζεται ο Α. Σαμαράς!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τρύπα στα φορολογικά έσοδα φτάνει το 1 δις ευρώ! Η μαύρη τρύπα αυτή προκύπτει αν από τα έσοδα προ επιτροφών φόρων (27,7 δις ευρώ) αφαιρεθούν 1,5 δις ευρώ των SNPs και 500 εκατ. ευρώ από την καθυστέρηση είσπραξης του ΦΑΠ του '12.
Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 26,9 δις ευρώ και τα έσοδα προ επιστροφών φόρων παρέμειναν στα 27,7 δις ευρώ.

Οι επιστροφές φόρων διαμορφώθηκαν στο επτάμηνο στα 905 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 55% σε σχέση με πέρυσι (2 δις ) και 42,1% (660 εκατ. ευρώ) αντί στόχου επταμήνου 1,5 δις ευρώ!
Ψαλιδίστηκαν , εν τω μεταξύ και οι δαπάνες! Οι πρωτογενείς δαπάνες διαμορφώθηκαν στα 25,1 δις ευρώ , δηλαδή 2,8 δις χαμηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του '12 και 1,9 δις ευρώ χαμηλότερα από τον στόχο.

Οι δαπάνες για τόκους έφτασαν στο επτάμηνο τα 4,5 δις ευρώ , μειωμένες κατά 55,7% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του '12.

Μεγάλο «τσεκούρι» υπήρξε και στην δαπάνες του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων που διαμορφώθηκαν σε 2,1 δις ευρώ , χαμηλότερες κατά 5% σε σχέση με την περυσινή αντίστοιχη περίοδο και 38%(!!!) σε σχέση με τον στόχο των 3,45 δις ευρώ!

Το έλλειμμα , λοιπόν, του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε σε 1,9 δις ευρώ έναντι στόχου 7,5 δις στο επτάμηνο.

Τέλος σχετικά με το ταμειακό έλλειμμα, το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης διαμορφώθηκε ,αυξημένο κατά 10,8% σε σύγκριση με πέρυσι, στα 7,9 δις ευρώ έναντι 7,2 δις ευρώ σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.

Οι δαπάνες , στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι καταβολές ύψους 4,3% για την κάλυψη ληξιπρόθεσμων οφειλών πεπερασμένων ετών ήταν αυξημένες κατά 3,9% , στα 33,9 δις ευρώ. Σε ταμειακή βάση, το πρωτογενές έλλειμμα ήταν δηλαδή 9,4 δις ευρώ!
REUTERS: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ
Η ύφεση της ελληνικής οικονομίας περιορίστηκε ελαφρώς κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, όχι τόσο ώστε να στηρίξει την τόνωση των φορολογικών εσόδων που χρειάζεται η κυβέρνηση για να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την πορεία του ελληνικού ΑΕΠ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2013, το Reuters τονίζει πως η ελληνική οικονομία «έχει κολλήσει» στην ύφεση και σημειώνει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να μην επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2013, καθώς μεγάλο μέρος του στόχου για την άντληση φορολογικών εσόδων δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί.

Σύμφωνα με το Reuters, στο περιβόητο πλεόνασμα του προϋπολογισμού των πρώτων επτά μηνών, δεν μετρήθηκαν οι πληρωμές τόκων, η χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης., ενώ η κυβέρνηση έχει περικόψει τις πρωτογενές δαπάνες κατά 10%.
Επίσης πέρασαν στο πλεόνασμα τις (μεγαλύτερες του αναμενόμενου) επιδοτήσεις από την ΕΕ για έργα που δεν έκαναν και την εφάπαξ επιστροφή των τραπεζών της Ευρωζώνης από τα κέρδη τους επάνω στα Ελληνικά ομόλογα.
από το «iskra.gr»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου