.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Πόλεμος και Ειρήνη….Υμίν!!! Ένα μοναδικό άρθρο πολλών συμπερασμάτων....!

   Σχόλιο: Το άρθρο που ακολουθεί και το οποίο δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα ''Το Χωνί'', είναι ένα σύνολο  συπερασμάτων συμπυκνωμένης γνώσης και ανάλυσης, που αναφέρονται σε μία μεγάλη οικονομική και κοινωνική θεματολογία, ενώ ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότατα στον κάθε αναγνώστη, αν το επιθυμεί, να εμβαθύνει  την ανάλυσσή του σε καθε αναφερόμενο θέμα και υπό την έννοια αυτήν ακόμα, το άρθρο αυτό είναι πολύ σημαντικό και αξίζει τον κόπο να τύχει ιδιαίτερης προσοχής.
 Γράφει ο Οικονομολόγος  Σταμάτης Καλλιανός*
1. Το χρήμα σαν "μέσο" υποδούλωσης των Λαών:
- Πρώτα ανακαλύψαμε το χρήμα, μετά τις τράπεζες, μετά τα δάνεια και μετά τα χρέη!!!

- Εξήντα χρόνια ο πόλεμος των συμφερόντων δημιούργησε την ιδεολογία της "ελεύθερης αγοράς", με ''επιφανείς"οικονομολόγους που δίδαξαν ότι τα κράτη δεν δικαιούνται να κάνουν έλεγχο και να φορολογούν την επιχειρηματικότητα για να κάνουν κοινωνική πολιτική.!!

 -Για πολλές δεκαετίες όλα γίνονταν υπό τον έλεγχο των κρατών, που ασκούσαν πολιτικές προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.
-Οι πιέσεις όμως των κεφαλαιοκρατών, άνοιξαν "παράθυρα" και "πόρτες" στα κρατικά "συστήματα" με τον διορισμό πρωθυπουργών της επιλογής τους .
-Έτσι δημιουργήθηκαν "νομοθετικά πλαίσια" σε κάθε χώρα, που επιτρέπουν την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και ίδρυσαν την "τηλεοπτική Δημοκρατία" που πάνω από όλα,  έρχεται να επικρατήσει η γνώμη των golden boys της δημοσιολογίας .
-Με άλλα λόγια, έστησαν τα "ρουφιανομάγαζά τους" σε κάθε χώρα, ώστε να ελέγχουν τους πάντες .
-Πρωτεργάτες, "Δούρειοι ίπποι" οι διορισμένοι τραπεζίτες, που ενεργούν σαν ταμίες των πολυεθνικών που "οργώνουν" τα χρηματιστήρια.
-Ακολούθησε το "πλαστικό χρήμα",  για γρηγορότερες και ασφαλέστερες συναλλαγές και μετά οι "ηλεκτρονικές εντολές", που σαρώνουν τους πάντες και τα πάντα τόσο γρήγορα, που οι κυβερνήσει δεν "παίρνουν χαμπάρι" .
-Τα πιστωτικά ιδρύματα λοιπόν (τράπεζες), με ξένο χρήμα, δανείζουν εύκολα όλο τον κόσμο και τον χρεώνουν με τόκους, που δεν ήταν αντιληπτοί από τον μέσο νου .
-Δανείζουν τα κόμματα και τα κράτη με "χαριστικά επιτόκια", για να μπορούν να αλωνίζουν σε ξένο αλώνι!!
-Έχει αρχίσει ήδη ο τρίτος παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος, που έχει πρόγραμμα και στόχους την "υποδούλωση¨" / χρέωση όλων των πολιτών και κρατών, ώστε μετά από λίγο να μπορέσει να απαιτήσει τις "απαιτήσεις του".
-Αποδυναμώθηκε ο ρόλος των κεντρικών τραπεζών, που ασκούσαν έλεγχο συναλλαγματικό και εμπορικό και έτσι απευθείας, χωρίς καμία συστολή, στήνεται το "μεγάλο παιχνίδι" της "κρίσης"!!!
-Αφού τα κράτη αδυνατούσαν να εξυπηρετήσουν τα τεράστια δάνεια που επί σειρά ετών έπαιρναν και οι πολίτες ίσα-ίσα που μπορούσαν να ξεπληρώνουν τα δάνειά τους, ξαφνικά η "παγκόσμια διοίκηση" των πλανητάρχηδων του χρήματος, αποφάσισε να ζητήσει τον  οικονομικό έλεγχο των κρατών .
-Δεν υπάρχει θέμα "Κυριαρχίας" λένε και το συνομολογούν μαζί τους και οι πρωθυπουργοί, εμείς θέλουμε τα λεφτά μας πίσω .
2. Οι προτεραιότητες της "παγκόσμιας διοίκησης":
-Ο έλεγχος των "Δικτύων" διεθνώς:  
α)Δρόμους-συγκοινωνίες-διόδια
β)Δ.Ε.Η-Ε.Υ.Δ.Α.Π.,
γ)Λιμάνια – αεροδρόμια,
δ)Τράπεζες,
ε)TV-ιντερνέτ- κινητή τηλεφωνία –εναέριες συχνότητε,
στ)κλπ.
-Ο έλεγχος του ορυκτού πλούτου κάθε χώρας και η μονοπωλιακή εκμετάλλευσή του:
α) Χρυσός και άλλα πολύτιμα μέταλλα,
β)Πετρέλαιο-αέριο κλπ.
-Ο έλεγχος των τυχερών παιγνίων που είναι κερδοφόρες επιχειρήσεις
α) Ο.Π.Α.Π.,
β)Κρατικά λαχεία,
γ) Στοιχήματα μέσω διαδικτύου.
-Η κατάργηση της ιδέας της "Πνευματικής ιδιοκτησίας".
-Η αλλοίωση του Εθνικού χαρακτήρα των "Συνταγμάτων".
-Η στρατολόγηση "Δούρειων Ίππων" και στις τέσσερις εξουσίες (Νομοθετική ,Εκτελεστική ,Δικαστική , Μ.Μ.Ε).
-Η εξαγορά Γής και κτημάτων (REAL ESTATE) μέσω του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., δηλαδή του οργανισμού ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου !!!
-Η ενίσχυση των μονοπωλίων κατά κλάδο μέσω εξαγορών και κατασχέσεων.
-Η εξαγορά των "κόκκινων δανείων" για να ασκούν πίεση στις κυβερνήσεις .
-Η αλλαγή "προτύπων" και "πρωτοτύπων" των παραγωγικών προϋποθέσεων, ώστε να μετέλθουν όλα τα θέματα τεχνογνωσίας και αδειοδότησης υπό τον πλήρη έλεγχό τους .
-Ο έλεγχος των εξοπλισμών άμυνας και η υποβάθμιση του αμυντικού συστήματος κάθε χώρας, καθώς και η εξαθλίωση του στρατιωτικού ανθρώπινου δυναμικού.
-Η υποβάθμιση της πολιτικής σκέψης και η επικράτηση της επιχειρηματικής που αποδυναμώνει τον παράγοντα άνθρωπο μπροστά στα συστήματα εκμετάλλευσής του .
-Ο περιορισμός της "διανόησης" και ο έλεγχος της επιστημονικής σκέψης και έρευνας με την υποβάθμιση της Παιδείας.
-Η απαγόρευση δημιουργίας ομάδων τύπου
" κοινωνία των πολιτών" και ο έλεγχος των πολιτικών επιλογών .
3. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει:
-Η επέμβαση ήταν ακαριαία .Το Σοκ των Ελλήνων μεγάλο, αλλά διατήρησαν την σχετική ψυχραιμία τους  οι Έλληνες .
-Οι κυβερνόντες αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα των επιβεβλημένων μνημονίων με συμπτωματικά μέτρα και κάτω από θλιβερή ψυχολογία .
-Αυτό που λένε ότι είναι ο μόνος "δρόμος σωτηρίας"  η εφαρμογή του μνημονίου, είναι γιατί δεν μπορούν να αντιληφθούν  άλλους δρόμους!!
-Αυτό που λένε "φαύλος κύκλος", είναι το ακατανόητο του κύκλου της παραγωγής και του χρήματος, που δημιουργεί στο μυαλό τους φαντασιώσεις !!!
-Δυστυχώς οι πολιτικοί μας δεν είναι τεχνοκράτες, ούτε έχουν ασκηθεί στο να αποκτήσουν "τεχνοκρατική αντίληψη".
-Τα επενδυτικά κεφάλαια δεν έχουν ούτε φιλότιμο,ούτε εθνική, ούτε λαϊκή συνείδηση.
-Πως λοιπόν να διαπραγματευτούν αφού δεν γνωρίζουν ούτε την ορολογία ,ούτε το περιεχόμενο των μνημονίων?
-Στον κανονικό πόλεμο, για να σου πάρει ο εχθρός το σπίτι σου πρέπει να το καταλάβει με όπλα και επίθεση και εσύ μπορείς να αμυνθείς με τα δικά σου όπλα και το κράτος μαζί σου, στο σημερινό πόλεμο όμως και το κράτος είναι εναντίον των πολιτών, που δε μπορούν να αντισταθούν με όπλα!!!
-Η πολυπλοκότητα των μεθόδων που εφαρμόζουν οι δανειστές μας και οι τρόποι επικοινωνίας τους, είναι εντελώς άγνωστα μεγέθη στο πολιτικό μας σύστημα .
-Τα συμπτώματα της ύφεσης, όπως αυτά παρουσιάζονται καθημερινά, είναι αυτονόητες εξελίξεις της εφαρμογής των μνημονίων .
- Οι παρατρεχάμενοι κομματικοί καθηγητές, δεν είναι τεχνοκράτες. Απλά μάθανε καλά το μάθημά τους και το διδάσκουν σε νεότερους μαθητές τους .
 Αν υπάρχει έστω ένας από όλους αυτούς που γνωρίζει το "όλον αντικείμενο", να μας το πει και αν δέχεται σε μια δημόσια συζήτηση, ευχαρίστως να προσέλθει, για να κάνουμε ένα διάλογο εφ΄ όλης της ύλης, χωρίς δημοσιογράφους, χωρίς βουλευτές και χωρίς χρονικά όρια.

Υστερόγραφο:
Ευτυχώς οι Έλληνες διαθέτουμε "πρωτογενή σκέψη" και είμαστε και προμηθείς και οδησσείς . 
Έχουμε ζήσει για πολλά χρόνια σκλαβωμένοι και,
 δε γίναμε ποτέ δούλοι κανενός!!!!!!  
* Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Το Χωνί στις 18/8/2013
* Ο Σταμάτης Καλλιανός είναι μέλος 
του Πυρήνα ΕΠΑΜ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης 
και μέλος του Πανεπιστημονικού Μετώπου 
          (Τομέας Οικονομικών)
                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου