.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Εγκύκλιος του ΙΚΑ για αύξηση συντάξεων σε βουλευτές & δημάρχους


tvxs.gr/node/135695
Δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικής προϋπηρεσίας σε βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς, προέδρους κοινοτήτων, δημαρχών και νομαρχών, δίνεται με εγκύκλιο που υπεγράφη από τη διοίκηση του ΙΚΑ στις 8 Αυγούστου, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία. Προκλητική χαρακτήρισε την εγκύκλιο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ζητώντας την ακύρωσή της. Ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι προσαυξήσεις στις συντάξεις θα είναι πολύ μικρές και θα φτάνουν περίπου τα 12 ευρώ.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με την εν λόγω εγκύκλιο οι πολιτικοί αποκτούν το δικαίωμα αναγνώρισης προϋπηρεσίας τόσο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, όσο και για την προσαύξηση της σύνταξης.
Επιπλέον, δεν προβλέπεται χρονικός περιορισμός στη δυνατότητα εξαγοράς του πλασματικού χρόνου που αντιστοιχεί στη βουλευτική θητεία, στο ΙΚΑ και το επικουρικό του ταμείο, ώστε κάποιος να αυξήσει τα έτη ασφάλισής του κατά τόσα χρόνια, όσα κατείχε δημόσια αξιώματα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα, με το νόμο και την εγκύκλιο του ΙΚΑ, συντάξιμος θεωρείται -για βουλευτές που διατέλεσαν υπουργοί, υφυπουργοί, δήμαρχοι και νομάρχες- ο χρόνος της κοινοβουλευτικής τους θητείας ή της θητείας που διήνυσαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς μπορούν να εξαγοράσουν το διάστημα αυτό στα Ταμεία που ήταν ασφαλισμένοι πριν εκλεγούν.
Ωστόσο, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, δήλωσε στο iefimerida.gr ότι η εγκύκλιος αφορά όσους ήταν βουλευτές την περίοδο που ίσχυε το επαγγελματικό ασυμβίβαστο και δεν μπορούσαν να έχουν εισφορές από άλλη επαγγελματική δραστηριότητα. Πρόσθεσε, δε, πως οι προσαυξήσεις στις συντάξεις θα είναι πολύ μικρές και θα φτάνουν περίπου τα 12 ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, ορισμένοι θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, ωστόσο θα πρέπει να πληρώσουν τη μεγαλύτερη εισφορά -κλίμακα 28- γεγονός που αναμένεται να αποτρέψει αρκετούς.
Παπαδημούλης: Προκλητική η φόρμουλα σε καιρούς άγριας λιτότητας
"Η φόρμουλα για αύξηση συντάξεων Βουλευτών και Δημάρχων,σε καιρούς άγριας λιτότητας, είναι πολύ προκλητική.Να ακυρωθεί άμεσα απο το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ", δήλωσε ο κ. Παπαδημούλες μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου