.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Θάσος: Κάτοικοι έδιωξαν εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ


Κάτοικοι της Θάσου εμπόδισαν εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ να εισέλθει στο δημαρχείο όπου στεγάζεται η Πολεοδομία, στο Λιμένα, πρωτεύουσα του νησιού, και να πάρει στοιχεία ώστε να προχωρήσει η πώληση εκτάσεων, μεταξύ των οποίων και η γνωστή ακτή της Χρυσής Αμμουδιάς που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Natura 2000.
Το ΤΑΙΠΕΔ δρομολογεί την πώληση εκτάσεων της Θάσου Το ΤΑΙΠΕΔ δρομολογεί την πώληση εκτάσεων της Θάσου
Ένταση προκλήθηκε το πρωί της Παρασκευής όταν κάτοικοι του νησιού και μέλη της συντονιστικής επιτροπής σχημάτισαν κλοιό γύρω από τον εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ, φωνάζοντας συνθήματα. Τελικά απέτρεψαν την είσοδό του στο δημαρχείο, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.  
 
Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ δήλωσε στο ΑΠΕ –ΜΠΕ ότι η ευρύτερη περιοχή της Χρυσής Αμμουδιάς έχει ενταχθεί στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Θάσου. Ο ίδιος ανέφερε ότι βάσει του σχεδιασμού προβλέπεται ήπια ανάπλαση φιλική προς το περιβάλλον που θα στοχεύει στην ανάδειξη της περιοχής, η οποία έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Natura 2000, λόγω των αμμοθινών που διαθέτει.
 
Ο κ. Χατζηεμμανουήλ τόνισε ότι ο Δήμος Θάσου έχει ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρωθεί η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό για εκτάσεις «ιδιαίτερου φυσικού κάλλους» όπως είναι η παραλία της Χρυσής Αμμουδιάς.  Ανέφερε, επίσης, ότι ο Δήμος Θάσου τα τελευταία χρόνια έχει εκπονήσει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αξιοποίηση της περιοχής γι’ αυτό και την συμπεριέλαβε στο ΓΠΣ.
 
Ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Θάσου και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Δημήτρης Έλληνας είχε δηλώσει στο παρελθόν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι τα 181 στρέμματα που περνούν στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ, αφορούν σχεδόν σε όλη την παραλία της Χρυσής Αμμουδιάς, από τη Σκάλα Παναγίας μέχρι τη Σκάλα Ποταμιάς με τις αμμοθίνες.
 
«Ουσιαστικά με αυτό τον σχεδιασμό εμποδίζεται η πρόσβαση στον πολίτη προς την αμμουδιά. Αν τελικά παραχωρηθεί με διαδικασίες fast-track, θα καταστραφεί κάθε μικρομεσαία επιχείρηση σε όλη την παραλιακή ζώνη. Μιλάμε για όλη την παραλία ανάμεσα σε ρυμοτομικό και αιγιαλό και υπάρχει σκέψη να “κοπούν” κομμάτια των 10 -20 στρεμμάτων, κατά παράβαση κάθε πολεοδομικής και περιβαλλοντικής πρόβλεψης. Θα στήσουν ξενοδοχεία στο γιαλό σαν μια δεύτερη Κόπα Καμπάνα. Ο λαός της Θάσου δεν θα το επιτρέψει να περάσει. Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος και αποφασισμένος για κινητοποιήσεις ως τα άκρα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν την καταστροφή του νησιού. Εδώ πρόκειται για ζήτημα επιβίωσης» είχε δηλώσει ο Δ. Έλληνας.
 
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου