.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Financial Times: Ξεμένει από χρήματα η ελληνική διάσωση; - Για τρίτο «πακέτο» πιέζει το ΔΝΤ - Δύσκολα θα το δεχθούν οι χώρες του Βορρά - Έρχεται δύσκολο Φθινόπωρο



Στο ερώτημα αν η ελληνική διάσωση ξεμένει από ρευστό, επιχειρούν να απαντήσουν οι Financial Times, υποστηρίζοντας ότι το ΔΝΤ ζητά και τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, αίτημα το οποίο συναντά την αντίδραση των βόρειων χωρών της Ευρώπης.
Δικαιωμένη αισθάνεται η βρετανική εφημερίδα Financial Times για παλαιότερό της δημοσίευμα που αφορούσε τον εκτροχιασμό του ελληνικού προγράμματος, με τη στήλη Brussels Blog, να διερωτάται αν η ελληνική διάσωση ξεμένει από χρήματα.
Σύμφωνα με τη στήλη, όταν η βρετανική εφημερίδα αποκάλυψε ότι το χρηματοδοτικό κενό στο ελληνικό πρόγραμμα ανέρχεται σε 3- 4 δισ. ευρώ, διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Ο  επικεφαλής του eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, διεμήνυε πρόσφατα ότι δεν υπάρχει κενό στην χρηματοδότηση, το πρόγραμμα χρηματοδοτείται πλήρως για έναν τουλάχιστον ακόμη χρόνο, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει τελική συμφωνία με την Ελλάδα τον Ιούλιο.
Αλλά και ο  εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Gerry Rice, υποστήριξε πρόσφατα ότι αν η έκθεση προόδου ολοκληρωθεί ως τα τέλη Ιουλίου 2013, όπως αναμένεται, δεν θα προκύψουν προβλήματα χρηματοδότησης γιατί το πρόγραμμα είναι πλήρως χρηματοδοτημένο ως τα τέλη Ιουλίου 2014.
Ωστόσο, η στήλη των Financial Times, εντοπίζει παγίδες στις δηλώσεις των αξιωματούχων της ευρωζώνης και του ΔΝΤ. Προϋπόθεση για να μην υπάρξει πρόβλημα με το ελληνικό πρόγραμμα, είναι να επιτευχθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης πριν τα τέλη Ιουλίου.
Κι αυτό γιατί λόγω του νέου κενού στη χρηματοδότηση, το ελληνικό πρόγραμμα θα «ξεμείνει» από ρευστό στα τέλη Ιουλίου 2014, υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα.
Όπως εξηγεί το δημοσίευμα, το ΔΝΤ δεν μπορεί να εκταμιεύσει ρευστό αν δεν είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για 12 μήνες.
Οι εκθέσεις της Κομισιόν και του ΔΝΤ είναι αποκαλυπτικές. Η Κομισιόν στην  τελευταία έκθεση της αναφέρει ότι στο τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο του 2014, δόσεις 2,3 δισ. ευρώ (1,9 δισ. ευρώ και 0,4 δισ. ευρώ αντίστοιχα) του αρχικού σχεδίου, γίνονται μηδέν. Για να καλυφθεί το κενό, μεγάλο τμήμα του ρευστού χρειάστηκε να μετακυληθεί. Ετσι, για παράδειγμα, οι δόσεις της ΕΕ στο τρέχον τρίμηνο, που έπρεπε να είναι 3,2 δισ. ευρώ, έγιναν 10,3 δισ. ευρώ.





Οι Financial Times σχολιάζουν ότι αυτό σημαίνει πως τα λεφτά τελειώνουν γρήγορα στο ελληνικό πρόγραμμα. Στο χθεσινό δελτίο τύπου για την εκταμίευση της δόσης των 3,3 δισ. ευρώ, ο μηχανισμός διασώσεων (ESM), αναφέρει ότι έχει διανείμει τα 130,6 δισ. ευρώ από το σύνολο των 144,6 δισ. ευρώ που έχει δεσμευθεί να δώσει η ΕΕ και υπολείπεται το ποσό των 14 δισ. ευρώ.
Γι'αυτό ποσά της τάξεως των τα 3-4 δισ. ευρώ που έχασε η Ελλάδα από καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις και την αποτυχία των κεντρικών τραπεζών να μετακυλήσουν τα ελληνικά ομόλογα, έχουν μεγάλη σημασία.
Η στήλη σημειώνει ότι  ακόμη κι αν η Ελλάδα επιτύχει την εκταμίευση των δόσεων μέχρι τα τέλη Ιουλίου, το ζήτημα θα επιστρέψει στο επόμενο τρίμηνο, όταν δεν θα υπάρχει πλέον το 12μηνο παράθυρο του ΔΝΤ.
Όπως αναφέρει το ΔΝΤ στην τελευταία του έκθεση:
«Το πρόγραμμα είναι πλήρως χρηματοδοτημένο μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2014, αλλά προβλέπεται να ανοίξει χρηματοδοτικό κενό 4 δισ. ευρώ στο δεύτερο εξάμηνο 2014. Γι'αυτό, με βάση τις υπάρχουσες προβλέψεις, θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση μέχρι την επόμενη επιθεώρησή μας, ώστε να έχει πλήρη χρηματοδότηση το πρόγραμμα σε 12μηνο ορίζοντα. Το eurogroup διεξάγει ήδη συνομιλίες για το πώς θα κλείσει αυτή η προβλεπόμενη τρύπα.
Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι το ΔΝΤ επιθυμεί να κλείσουν γρήγορα την τρύπα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης. Το ΔΝΤ πιέζει την ευρωζώνη να καταλήξει σε ένα εντελώς νέο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, αν και όλοι εκτιμούν ότι η κατάσταση θα είναι ευκολότερη μετά τη διεξαγωγή των γερμανικών εκλογών.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν πρέπει να κλείσει μόνο την τρύπα του 2014, αλλά πρέπει και να συμφωνήσει στην παράταση του ελληνικού προγράμματος ως το 2016 και δεν έχει διαθέσει καθόλου χρήματα ακόμη για αυτά τα δύο τελευταία χρόνια.
Το ΔΝΤ εκτιμά ότι επιπλέον στα 4,6 δισ. ευρώ που πρέπει να καλυφθούν για το 2014, θα χρειαστούν άλλα 6,5 δισ. ευρώ το 2015. Μέχρι το 2016, το ΔΝΤ εκτιμά ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να πληρώσει μόνη της, εφόσον θα αυξάνεται το πρωτογενές πλεόνασμα.
Τα πολιτικά εμπόδια από τις χώρες του Βορρά ια είναι το δυσκολότερο σημείο, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Ήδη έχουν δεσμευθεί ότι θα συναινέσουν σε μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους σε ορίζοντα 6-12 μηνών, άρα δεν θα είναι εύκολο να δεχθούν ένα τρίτο πακέτο διάσωσης, έστω και μικρό.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος Επίτροπος Olli Rehn την περασμένη εβδομάδα, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Εurogroup, ελπίζει σε ένα καλοκαίρι «χωρίς ελληνικές κρίσεις». Μπορεί να πιάσει η ευχή του, αλλά για το φθινόπωρο μπορεί να είναι ακόμη δυσκολότερο.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου