.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Daily Mail: Παιδιά εγκαταλείπονται σε ορφανοτροφεία λόγω κρίσης


tvxs.gr/node/132128
Οικογένειες στην Ελλάδα που εγκαταλείπουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό, αναφέρει ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail. Ο δημοσιογράφος Ίαν Μπίρελ ταξίδεψε στην Αθήνα και επισκέφθηκε το Ζάννειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας και Αγωγής και ένα από τα Παιδικά Χωριά SOS, όπου διαπίστωσε τις τραγικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας.
«Ορφανά από την κατάρρευση της ΕΕ: Η συγκλονιστική εικόνα που δείχνει πως μεσοαστοί γονείς εγκαταλείπουν τα παιδιά τους σε ορφανοτροφεία για να μην πεινάσουν» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος. Όπως παρατηρεί ο δημοσιογράφος, «τα παιδιά αυτά είναι τα ξεχασμένα θύματα της ελληνικής κρίσης. Τα παρέδωσαν οι γονείς τους (στο ίδρυμα), αφού δε μπορούσαν πλέον να τα θρέψουν.

Η οικονομική κατάρρευση στην Ελλάδα έχει προκαλέσει πόνο και πολλά δεινά. Σε μία χώρα, όμως, όπου η ιδέα της οικογένειας βρίσκεται στο επίκεντρο της καθημερινής ζωής, οι νεότεροι σε ηλικία είναι αυτοί που επωμίζονται το βαρύτερο φορτίο σε αυτήν την κρίση».

Σύμφωνα με τον ίδιο το 10% των παιδιών στην Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπο με το φάσμα της πείνας.

Στο Ζάννειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας και Αγωγής, ο Ίαν Μπίρελ γνώρισε τον Αλέξανδρο και την Όλγα, οι οποίοι ήρθαν να πάρουν τα παιδιά τους στο σπίτι για το Σαββατοκύριακο. Όταν έμειναν άνεργοι και οι δύο, πήραν τη δύσκολη απόφαση να αφήσουν τα τρία από τα πέντε παιδιά τους στο Ίδρυμα, καθώς αδυνατούσαν να τους προσφέρουν ακόμη και τα απολύτως απαραίτητα.

«Ένα 11χρονο κορίτσι με αγγελικό πρόσωπο μου είπε πόσο λαχταρούσε να δει τη μαμά του κάθε Παρασκευή. Ο μπαμπάς του είχε πεθάνει και η μητέρα του δε μπορούσε να το φροντίσει, επειδή έχασε τη δουλειά της», γράφει ο Βρετανός δημοσιογράφος για μία άλλη περίπτωση.

Κατά την επίσκεψη του στο Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη, ο Μπίρελ μαθαίνει πόσο δραματικά έχουν αλλάξει τα δεδομένα τα τελευταία χρόνια. Πριν από μία πενταετία, τα Παιδικά Χωριά SOS βοηθούσαν 47 οικογένειες και σήμερα ο αριθμός τους ξεπερνά τις 900.

«Έχουν σημειωθεί τεράστιες αλλαγές στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία τρία χρόνια», εξηγεί ο ψυχολόγος Πέτρος Σαλίχος, προσθέτοντας ότι «ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε τόσα πολλά περιστατικά».

Ο δημοσιογράφος της Daily Mail προσπαθεί να δώσει ένα μέτρο σύγκρισης στους αναγνώστες του, αναφέροντας πως ο αντίκτυπος της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα είναι δύο φορές μεγαλύτερος από αυτόν που είχε η Μεγάλη Ύφεση στη Βρετανία τη δεκαετία του 1930.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου