.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Σύμμαχος του φασισμού, ήταν πάντα το σκοτάδι.



   Του Κώστα Γιαννιώτη  
Το μαύρο και το σκοτεινό προσπαθούν να το κάνουν , στις μέρες μας, αντιπροσωπευτικό χρώμα της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας στον τόπο μας. Μαύρη παλεύουν να κάνουν την προοπτική του τόπου μας. Μαύρα τα όνειρα των νέων, μαύρη τη ζωή των εργαζομένων, των άνεργων, των φτωχών και εξαθλιωμένων. Μαύρες και τις ψυχές των ανθρώπων.
Σκέφτηκαν οι …. προύχοντες να ταιριάξουν το χρώμα και στις οθόνες. Έτσι κατέβασαν τους διακόπτες των πομπών της ΕΡΤ αφήνοντας  χρώμα και εικόνα μόνο στα ιδιωτικά τσοντοκάναλα, μιας και η αφεντιά τους είναι τακτικός θαμώνας τους. Έτσι, για να μαυρίζουν περισσότερο την ψυχή μας.
Αυτοί οι ίδιοι, που δήθεν κόβονται σήμερα για την εξυγίανσή της, είχαν καταντήσει την ΕΡΤ χωματερή και αποθετήριο των άχρηστων πολιτικών υπολειμμάτων τους. Αυτά τα πολιτικά σκουπίδια διόριζαν συγγενείς και φίλους τους, σε διοικητικές θέσεις, με παχυλούς μισθούς, όταν η τεράστια πλειοψηφία των εργαζομένων, με  μισθούς πείνας, έκανε, ό,τι περνούσε, και όσο περνούσε, από το χέρι της, για κάτι το διαφορετικό στην ΕΡΤ. Κάτι άλλο, μια διαφορετική γωνιά πολιτισμού, σε σχέση με τα παραμάγαζα της υποκουλτούρας, των σκουπιδιών και της παραπλάνησης.
Επιτέθηκαν ολομέτωπα στην ΕΡΤ.
Και δεν ήταν ούτε για την εξυγίανσή της, όπως κόπτονται, ούτε για λόγους οικονομίας, όπως ψευδολογούν. Αυτά ούτε που τους ενδιέφεραν, γιατί – έτσι κι αλλιώς – θα την ξεπουλούσαν αντί πινακίου φακής στα ντόπια και ξένα αρπαχτικά. Στα αφεντικά τους.
Το κύριο στην όλη υπόθεση ήταν να προχωρήσουν σε ένα ακόμα έγκλημα εναντίον του ελληνικού λαού, που δεν θα είχε μόνο οικονομικό χαρακτήρα. Έπρεπε να χτυπηθεί ένας σημαντικός αρμός της ίδιας της εθνικής υπόστασης αυτού του λαού. Ένα ακόμα κομμάτι που, σε ένα βαθμό, αποτελεί ένα είδος συμβόλου εθνικής ύπαρξης και ανεξαρτησίας.
Επειδή όμως γνώριζαν ότι ήταν ευαίσθητο θέμα για τον Έλληνα , έδρασαν ύπουλα και αστραπιαία. Με αποφάσεις που απέπνεαν, έντονα, φασισμό ‘’απεφάσισαν και διέταξαν’’.
Δοκίμασαν την πυγμή τους εναντίον του λαού, δοκίμασαν τις αντοχές και τις ανοχές του. Έκαναν πρόβα τζενεράλε για όσα πρόκειται να επακολουθήσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα. Και θα είναι πολλά, πικρά για το λαό και βαριά για την πλάτη του.
Δοκίμασαν τις αντοχές και τις ανοχές αυτών των ίδιων των θεσμών. Των θεσμών που είχαν φροντίσει χρόνια τώρα να εξαχρειώσουν και να υποβαθμίσουν όσο δεν έπαιρνε άλλο.
Πρώτα και κύρια το θεσμό του προέδρου της δημοκρατίας, που - ‘’μοιραίος και άβουλος αντάμα’’ –  το μόνο που δεν έχει υπογράψει ακόμα είναι οι χαρτοπετσέτες στο τραπέζι του μεσημεριανού του.
Δεύτερο το θεσμό του κοινοβουλίου. Ενός κοινοβουλίου που σαν κοπάδι χαμένο στο σκοτάδι, και ενώ έχει αποποιηθεί το θεσμικό ρόλο που του ανέθεσε ο λαός και τον έχει εκχωρήσει σε ξένους προστάτες, βελάζει ανήμπορο, δήθεν,  στα παράθυρα των καναλιών.
Και καλά οι βουλευτές των κομμάτων, και των αποκομμάτων, του τρικομματικού θιάσου σκιών. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ; Αφού ο ρόλος τους έχει διαγραφεί, έχει εκμηδενιστεί, εκ των πραγμάτων, από τους κατοχικούς δικτατορίσκους της τρικομματικής, τι παριστάνουν παραμένοντας στο κοινοβούλιο ; Γιατί τους παρέχουν νομιμοποιητικό άλλοθι ; Γιατί δεν καταθέτουν τη βουλευτική τους ιδιότητα και δεν βγαίνουν στους δρόμους στο πλάι του λαού ; Ή μήπως στο πίσω μέρος του μυαλού τους σκέφτονται να το κάνουν μόλις μυριστούν σίγουρες εκλογές, ώστε και ήρωες να το παίξουν και η απώλεια της μάσας να είναι μικρότερη ; Δοκιμάστηκαν για άλλη μια φορά και απέτυχαν οικτρά. Εξευτελίστηκαν. 
Δοκιμάστηκε όμως, για άλλη μια φορά, και ο θεσμός της δικαιοσύνης, ο οποίος απέδειξε για άλλη μια φορά ότι έχει ξεχάσει τον εντολέα του. Αυτόν, από τον οποίο αντλεί την εξουσία του, τον οποίο πρέπει να υπηρετεί και στον οποίο πρέπει να λογοδοτεί.. Το λαό. Τα ‘’μπέρδεψε’’ και υπηρετεί την άλλη εξουσία, την εκτελεστική.
Και ακολούθησε ο τύπος, που ανέμισε δειλά δειλά την παντιέρα της ‘’δημοκρατίας’’, αλλά μέσα στα πλαίσια της ευπρέπειας και του καθωσπρεπισμού που επιβάλλει το καθεστώς. Μη χαλάσουμε τη σούπα!!
Κανείς, μα κανείς τους, δεν είδε και δεν άκουσε για το κλίμα εξέγερσης που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία. Όχι μόνο δεν το είδαν, αλλά παλεύουν να το κρύψουν και να το κατευνάσουν. Μπλοκάρουν στη γέννησή της κάθε προσπάθεια συμπαράταξης των εργαζομένων – της ΕΡΤ στην προκειμένη περίπτωση – με τον υπόλοιπο λαό που κινητοποιείται.
Τα κομματόσκυλα, των διοικήσεων των σωματείων των εργαζομένων της ΕΡΤ, φροντίζουν μέρα και νύχτα γι` αυτό. Διατηρούν και συντηρούν τη διάσταση μεταξύ των σωματείων και  τη διάσπαση μεταξύ των εργαζομένων, με μοχλό τις κομματικές αντιπαραθέσεις. Αγωνίζονται να απαξιώσουν τη δύναμη του λαϊκού κινήματος, σαν αρωγού και συμπαραστάτη των εργαζομένων, ενώ παράλληλα σπέρνουν ψευδαισθήσεις για τακτοποίηση του … ‘’ζητήματος’’ μέσα  από τα τερτίπια των κομματικών μηχανισμών. Ακόμα χειρότερα, παλεύουν να απογυμνώσουν τα αιτήματα των εργαζομένων από οτιδήποτε έχει σχέση με τα κυρίαρχα αιτήματα του λαού για δημοκρατία ,εθνική υπερηφάνεια και ανεξαρτησία. Ξέρουν καλά ότι μια συμπαράταξη των με το λαό που κυκλώνει την ΕΡΤ, μια ταύτιση των επιδιώξεων των εργαζομένων της ΕΡΤ με τις ελπίδες και τις απαιτήσεις του λαού θα ήταν το μίγμα της έκρηξης της λαϊκής οργής. Θα ήταν η αρχή της φωνής του Λόρκα : …… ‘’Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο η οργή του λαού, …….. Ποιος τη σταματάει ; ‘’
Μέσα σ` όλο αυτό το κλίμα έρχεται και η απόφαση της τελευταίας στιγμής. Η απόφαση – διαταγή που ορίζει ως παρελθόν την ύπαρξη των ‘’Μουσικών Συνόλων’’ της ΕΡΤ. Μια απόφαση ανθρώπων αμαθών, άξεστων και απαίδευτων, γι` αυτό και πιο επικίνδυνων για τον τόπο μας. Μια απόφαση που οριοθετεί τους βαθείς και σκοτεινούς στόχους, που βρίσκονται κρυμμένοι σε σκιερές και σκοτεινές γωνιές, εκεί που ευδοκιμούν και τρέφονται με απομεινάρια οργανικών ουσιών τα σαπρόφυτα και τα παράσιτα. Εκεί που θεριεύει ο φασισμός και το σκοτάδι.
Το χτύπημα και ο αφανισμός κάθε δράσης που στοχεύει στην τροφοδοσία και τη στήριξη του πολιτισμού και της κουλτούρας ενός λαού είναι η πεμπτουσία του μαύρου φασισμού.
Στόχευσαν στην παιδεία του λαού και εξαλείφουν τα τελευταία απομεινάρια της κλείνοντας κι άλλα σχολεία και νηπιαγωγεία. Ανέδειξαν σε νευραλγικές θέσεις του εκπαιδευτικού συστήματος Βερέμηδες , Ρεπούσηδες και τόσους άλλους ‘’πανάξιους’’ τιμητές και κήνσορες της ιστορίας, της γλώσσας και των σχολικών προγραμμάτων της χώρας μας. Μεταμόρφωναν – χρόνια τώρα – την παιδεία σε εκπαίδευση. Απαγόρεψαν με νόμους τη μόρφωση. Εκπαίδευαν ειδικευμένα γκαρσόνια και κηπουρούς. Κατάργησαν τη μόρφωση για να είναι απαλλαγμένοι από ενοχλητικούς και αιρετικούς μορφωμένους. Εκπαίδευσαν και μετεκπαίδευσαν ‘’δασκάλους’’-  που θέτουν υπό διωγμό το Χατζιδάκι – για να εκπαιδεύσουν κι αυτοί, με τη σειρά τους, αυριανούς, όχι πολίτες αλλά  …. ‘’ιδεώδεις υποτακτικούς’’.  Έτσι ώστε να επιπλέουν μονίμως οι νοητικά ευνούχοι, οι ακίνδυνοι, γι αυτούς, φελλοί, οι οσφυοκάμπτες και οι χειροκροτητές.
Καταργούν, λοιπόν, τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ , μια όαση πολιτισμού, ένα τελευταίο προπύργιο κουλτούρας και πνευματικής ανάτασης. Πρέπει να επικρατήσει η κουλτούρα της …. Πάολα και της τσόντας. Έτσι που το μαύρο να μη μείνει μόνο στην οθόνη. Να απλωθεί στην καρδιά και το μυαλό του λαού, μέχρι να ξεχάσει ποιος είναι , να χάσει τελείως την ταυτότητά του και  την αξιοπρέπειά του. Έτσι που να μη σηκώσει ποτέ κεφάλι και να διεκδικήσει τη γη του, τους τάφους των γονιών του και τα ιερά των προγόνων του. Να καταντήσει ένας ανέστιος  νομάδας, χωρίς παρελθόν και μέλλον, που δε θα έχει τίποτε, μα τίποτε να κληροδοτήσει στα παιδιά του.
Αυτούς τους στόχους έχουν κρυμμένους πίσω από κάθε κίνησή τους. Όποιος υποτιμήσει τη δόλια τακτική τους, έχει χάσει εκ των προτέρων τη μάχη και τον πόλεμο.
Μια και μοναδική λύση υπάρχει.
 Να ανατραπούν.
 Να αγωνιστούμε για εθνική ανεξαρτησία, πριν αφανιστούμε σαν έθνος.
                                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου