.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Προδοσία Του Αγώνα Των Καθηγητών (Updated+Video)


Προδοσία Του Αγώνα Των Καθηγητών (Updated+Video)

Προδοσία του αγώνα των καθηγητών (updated+video)
Οι  Προέδροι των ΕΛΜΕ ψήφισαν υπέρ της απεργίας και κατά…της υλοποίησής της  
 Tριπαραταξιακή δήλωση μετανοίας
Φόβοι και ψίθυροι για ανώμαλη προσγείωση… υπήρχαν από την αρχή στην επεισοδιακή και πολύωρη Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ στο «Τιτάνια» για την υλοποίηση της αγωνιστικής επιταγής των Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ που ψήφισαν με μεγάλη πλειοψηφία την Τρίτη υπέρ της πραγματοποίησης της απεργίας.
Οι αγωνιστικές διαθέσεις της βάσης ήταν ξεκάθαρες…αλλά συνυπήρχαν με έναν έντονο προβληματισμό των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ αλλά -κακά τα ψέματα-  και της βάσης για το πως αυτή η διάθεση χωρίς αντίστοιχη αλληλεγγύη, νομική και πολιτική κάλυψη από μαζικούς φορείς και πολιτικά κόμματα θα μεταφραστεί σε μαζική συμμετοχή στο σπάσιμο των κόκκινων ζωνών στην πράξη.  Οι συσχετισμοί μέσα στην αίθουσα ήταν ρευστοί και η μάχη για την επικράτηση της πρότασης για απεργία έδειχνε αμφίρροπη.
Δεν ήταν λίγοι οι εκπαιδευτικοί πριν τη συνέλευση που είχαν την ελπίδα ότι η δυναμική που φάνηκε στις Γ.Σ στις Τρίτη θα ανάγκαζε το γραφειοκρατικό συνδικαλισμό αλλά και τις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ   να στηρίξουν όχι μόνο τα αιτήματα τους στα χαρτιά αλλά εμπράκτως και τις μορφές πάλης τους.
 Σε άλλα πηγαδάκια ωστόσο πρόεδροι ΕΛΜΕ προεξοφλούσαν το αποτέλεσμα, μιλούσαν για ανυπέρβλητες δυσκολίες και αναζητούσαν έναν έντιμο ελιγμό.   Επιπλέον από ορισμένους εκφράστηκε η εκτίμηση ότι αρκετοί καθηγητές ψήφισαν «ναι» στην απεργία σαν συμβολική αντίδραση στην επιστράτευση χωρίς να έχουν σκοπό να απεργήσουν, σίγουροι ότι η απεργία τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί και θα μείνει στα χαρτιά.   
Αντιφάσεις, γνήσιοι προβληματισμοί και αμφιβολίες υπήρχαν σε όλες τις παρατάξεις, ακόμα και της Αριστεράς.  Δεν έλλειψαν και οι τακτικισμοί,  ελιγμοί και οι προσπάθειες επικοινωνιακής διαχείρισης ενός Σχεδίου Β’
“Με δέκα χιλιάδες εκπαιδευτικούς έξω από τα εξεταστικά πέφτει η κυβέρνηση….με τρεις χιλιάδες απολυόμαστε την επόμενη μέρα” δήλωσε χαρακτηριστικά εκπαιδευτικός.
Εκτός από το άδειασμα από ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ ρόλο έπαιξε και το σκωτσέζικο ντους από τις πολιτικές ηγεσίες της επίσημης Αριστεράς των οποίων η στάση  και οι δηλώσεις ήταν αμφίσημες και δεν παρείχαν σαφή πολιτική στήριξη στην απεργία εν μέσω επιστράτευσης
 Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι σε αποφάσεις κάποιων ΕΛΜΕ υπήρχαν όροι και προϋποθέσεις στην υλοποίηση της απόφασης.
Τον ασκό του Αιόλου σε κάθε περίπτωση άνοιξε η προσυμφωνημένη εισήγηση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ και ΣΥΝΕΚ (του ΣΥΡΙΖΑ) που έθεσε αιφνιδιαστικά ψήφισμα κατά της απεργίας κατά τη διάρκεια της αμφίρροπης και εκρηκτικής συνεδρίασης των Προέδρων των ΕΛΜΕ.
Aυτή η πρόθεση ματαίωσης μεταμφιέστηκε σε πρόταση για ψηφοφορία με σκοπό τη διερεύνηση αν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθεί η απεργία.   Το όλο σκηνικό στον 10ο όροφο του ξενοδοχείο θύμιζε έντονα φοιτητικό αμφιθέατρο καθώς αρκετοί συνδικαλιστές και φοιτητές είχαν έρθει να συμπαρασταθούν στους καθηγητές και να στηρίξουν τον αγώνα τους. Το κλίμα έγινε εκρηκτικό,  και παρευρισκόμενοι έκαναν λόγο για πολιτική συμπαιγνία εκ των άνωθεν της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΑΚΕ που βάζει ντε φάκτο  ταφόπλακα στην απεργία.  
Το στίγμα της προδοσίας
Δεν έλλειψαν οι καταγγελίες ότι οι διαδικασίες είναι σικέ…
Συγκεκριμένα η πρόταση της πλειοψηφίας ήταν να κατατεθεί για διπλή ψηφοφορία: α) η πρόταση για απεργία και β)στο αν υπάρχουν οι όροι  και οι προϋποθέσεις για το σπάσιμο της επιστράτευσης.
Η πρόταση για απεργία πέρασε όπως αναμενόταν με μεγάλη πλειοψηφία. Συγκεκριμένα πήρε 78 υπέρ, 4 κατά και 3 λευκά σε σύνολο 85 ΕΛΜΕ.
Ο χαμός έγινε στη δεύτερη  πρόταση στην οποία 57 ΕΛΜΕ ψήφισαν λευκό..18 υπέρ και 9 κατά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα πρωτοφανές κομφούζιο με την ανακοίνωση της απόφασης   Αμέσως ακούστηκαν αποδοκιμασίες, καταγγελίες για αλλοίωση του αποτελέσματος και φωνές για επανάληψη της διαδικασίας.  Όπως θα δείτε και στο βίντεο που παραθέτουμε παρακάτω ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα…ότι το αποτέλεσμα είναι καθαρό και μέσα από μια ρητορική “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε” και μασημένα λόγια να προσπαθεί να εξηγήσει την τρίπλα…της απεργίας μέσα από την πρόταση αυτή.
«Τέρμα πια στην κοροϊδία,οι καθηγητές ψηφίσαν απεργία» φώναζαν καθηγητές εξοργισμένοι μετά την διαδικαστική τρίπλα του αποτελέσματος.
Πικρή γεύση άφησε στους παρευρισκόμενους και η ειρωνεία του γενικού γραμματέα της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη πως «αν δεν σας άρεσε η πρόταση ας ψηφίζατε ναι».
Σε μια πρώτη ανάγνωση, θα λέγαμε ότι ο φόβος και ο μνημονιακός συνδικαλισμός νίκησε και ότι η έννοια «δημοκρατία στα συνδικάτα»  έφαγε γερό χαστούκι.  Πρόκειται για συνδικαλιστικό πραξικόπημα και προδοσία πρώτης γραμμής από τις ηγεσίες ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-Αυτόνομη Παρέμβαση που έθεσαν θέμα αναστολής της απεργίας με αυτό τον τρόπο. 
Αν σήμερα η τρικομματική κυβέρνηση βρήκε το τριπαραταξιακό της ισοδύναμο (δεδομένων των αναλογιών) στην ΟΛΜΕ, τότε νικητής δεν είναι η γαλήνη των μαθητών και των γονέων, αλλά όλα τα όρνια, πολιτικά και μιντιακά, που μέρες τώρα παρουσιάζουν τους αγωνιζόμενους καθηγητές σαν τους κακούς δαίμονες της κοινωνίας.
Ανάμεσα στους «αγγέλους» και η βουλευτίνα της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη που στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Μega» εξέφρασε τον «αποτροπιασμό» της για το ομοίωμα τανκ που εμφανίστηκε στη διαδήλωση των καθηγητών της Δευτέρας και είπε ότι οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ πρέπει «να λογοδοτήσουν» και «να παραιτηθούν ή να διαγραφούν». Ξέχασε να προσθέσει «ή να μετανοήσουν»… 
«Σε αυτή τη μάχη, μετρηθήκαμε όλοι, η Αριστερά, το κίνημα και η κοινωνία και… βγήκαμε λίγοι» σχολίασε με παράπονο παλιός συνδικαλιστής.
Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που στήριξαν μέχρι τέλους τη γραμμή υλοποίηση της απεργίας καταγγέλλουν τις παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ(ΣΥΡΙΖΑ) και ΠΑΣΚΕ και μιλάνε για  πραξικόπημα το οποίο στήθηκε στη ΓΣ προέδρων των ΕΛΜΕ στις 15/05/2013
Όπως τονίζουν στην ανακοίνωση τους ενώ ο κλάδος των καθηγητών ψήφισε με εκπληκτικά ποσοστά την απεργία για την Παρασκευή 17 Μάη, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ που προέρχονται από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΔΑΚΕ, ενώ δεν είχαν κανένα δικαίωμα σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΛΜΕ να αναιρέσουν την απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων, φρόντισαν να θάψουν την απεργία και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. ”Θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας, την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά και τον οριστικό ενταφιασμό της συνδικαλιστικής προδοσίας.
Οι εφιάλτες πρέπει να τιμωρηθούν” καταλήγουν οι Παρεμβάσεις.
Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ Ηλίας Πατίδης και Βασίλης Λυκούρας μετά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας σημείωσαν:
«Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΛΜΕ έχει ευθύνες. Οδήγησε έναν ολόκληρο κλάδο σε αδιέξοδο. Είχαμε προειδοποιήσει γι’ αυτή την εξέλιξη έγκαιρα. Κάναμε καθαρό από την αρχή ότι σήμερα το κίνημα μπορεί να δώσει απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης μόνο με ενωτικούς ταξικούς αγώνες μαζί με τους άλλους κλάδους εργαζομένων και σε συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα. Μπορεί να δώσει απάντηση μόνο με αγώνες που έχουν σχέδιο οργάνωσης, σύγκρουσης και προοπτικής. Τίποτα από όλα αυτά δεν έκανε η ηγεσία της ΟΛΜΕ. Η ηγεσία της ΟΛΜΕ ακύρωσε τις όποιες αγωνιστικές διαθέσεις υπήρχαν στον κλάδο οι οποίες εκφράστηκαν με τη συμμετοχή 20.000 συναδέλφων στις γενικές συνελεύσεις»
 Η γραφειοκρατία κατέστειλε τη βάση, η βάση να τσακίσει τη γραφειοκρατία…τονίζει σε ανακοίνωση της η αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία Ροσινάντε που χαρακτηρίζει εκτός των άλλων γελοίες τις προτάσεις όπως «να δουλέψουμε με μαύρα περιβραχιόνια και το απόγευμα να βγούμε όλοι στις πλατείες»:  “Στην συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ που πραγματοποιήθηκε, οι συνδικαλιστές τόσο των δύο κυβερνητικών παρατάξεων όσο και του συνυπεύθυνου και επίδοξου νέου διαχειριστή της κοινωνικής εξαθλίωσης, ΣΥΡΙΖΑ έκαναν την νύχτα μέρα και αντί να επικυρώσουν απλά τις επιλογές των Ενώσεών τους και να προχωρήσουν στην υλοποίησή τους όπως όφειλαν να κάνουν, μετέφεραν διαστρεβλωμένες αποφάσεις λειτουργώντας εις βάρος της απεργίας και παίζοντας ξεκάθαρα το παιχνίδι της κυβέρνησης” αναφέρει χαρακτηριστικά. 





Και ένα αιχμηρό σχόλιο από το twitter. Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι απέναντι στην πρώτη εκτίμηση, αλλά έτσι όπως πάμε όπως η αγάπη είναι “ένα ταξίδι από γιορτή σε γιορτή”, θα γίνουν και οι αγώνες ένα ταξίδι από “ξεπούλημα σε ξεπούλημα” από “λουκέτο σε λουκέτο” και από “απολύσεις σε απολύσεις” μέχρι την επόμενη φορά.


Οι εκπαιδευτικοί έφτασαν στα όρια τους, ραντεβού στην πώληση της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ.
πηγή :
http://mao.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου